Members gsarig Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Members Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Δυο νέα χαρακτηριστικά που στοχεύουν στη βελτίωση της ασφάλειας του ανακοίνωσε το Facebook. Το πρώτο αφορά την πλήρη υποστήριξη ασφαλών συνδέσεων HTTPS και το δεύτερο την «Κοινωνική πιστοποίηση» (Social Authentication), που αποτελεί εναλλακτική πρόταση στο γνωστό σύστημα CAPTCHA και ζητά από τον χρήστη να αναγνωρίσει μια σειρά από φίλους του προκειμένου να επιβεβαιωθεί η ταυτότητά του. Ο νέος αυτός τρόπος επιβεβαίωσης της ταυτότητας του χρήστη παρουσιάζει σίγουρα ενδιαφέρον ως ιδέα, δεν αποκλείεται όμως να αποδειχτεί δύσχρηστος στις περιπτώσεις χρηστών με εκατοντάδες ή και χιλιάδες φίλους. Όσο για την ασφαλή σύνδεση μέσω HTTPS, μπορεί να ενεργοποιηθεί μέσα από τον πίνακα ελέγχου του Facebook και ενδείκνυται για τις περιπτώσεις που ο χρήστης συνδέεται μέσω μη ασφαλών δικτύων σε δημόσιους χώρους. Αξίζει να σημειωθεί πως η ενεργοποίηση του HTTPS θα έχει ως συνέπεια οι σελίδες να αργούν περισσότερο να φορτώσουν, ενώ η ο συγκεκριμένος τρόπος λειτουργίας δεν υποστηρίζει ακόμη όλα τα χαρακτηριστικά του Facebook και αρκετές τρίτες εφαρμογές. Site: The Facebook Blog
BozGNR Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Έξυπνη ιδέα για την προώθηση αναγνώρισης προσώπου. Τους αλγορίθμους και τα εργαλεία τα έχουν εδώ και πολύ καιρό και το μόνο που μένει είναι να τα περάσουν κάτι απ' το χαλί. Πάντα φιλικά προς το χρήστη!
SOWHAT Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 ΄Ηρθε η ΟΧΙΑ(ακα Προσωποπάπυρος) να προστατέψει τα καημένα μυρμηγκάκια από τις σφίγγες... ΧΑΧΑΧΑΑΑ.... ΑΣΕ που όπως το πάει το φέιςμπουκ σε λίγα χρόνια θα κάνει κανείς log in με ζωντανή βιντεόσκοπηση από την κάμερα του υπολογιστή του! Αφού τα βιομετρικά χαρακτηριστικά βρίσκονται ήδη στις βάσεις του! Και άμα γίνει μελλοντικά και κανένα σοβαρό τρομοκρατικό χτύπημα, ποιος ξέρει αν θα παραχωρηθεί("με τα χίλια ζόρια") η βάση αυτή στις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ(για λογους "ασφαλειας" παντα)...(όπως μετά τους Δίδυμους που η αστυνομία στις ΗΠΑ εισβάλλει και χωρίς ένταλμα στα σπίτια των Αμερικανών) :rolleyes: Αλλά δεν πειράζει... Φραπές, γκομενιλίκι ονλάιν και άγιος ο θεός!
NiKoS WSN Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Ο κάθε φίλος έχουν συχνά ονόματα τελείως άκυρα με την πραγματικότητα και πολλές φωτογραφίες δεν είναι με αυτούς πάνω αλλά φάτσες φίλων που σε έκαναν tag για να μαζέψουν likes
johnmast Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Νομίζω από το καλοκαίρι υπάρχει αυτή η δικλείδα ασφαλείας, που ωστόσο δεν είναι και τόσο καλή αν έχεις πολλούς φίλους και κάνουν tag όποιον να ναι όπου να ναι, την έχω πάθει γι αυτό σας λέω!!
kadaka80 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Το άρθρο θα έπρεπε να συνεχίζει κάπως έτσι... Με αυτό τον τρόπο λύνεται ένα σημαντικό πρόβλημα που ταλάνιζε τους υπευθύνους της ιστοσελίδας,καθώς πολλές φωτογραφίες ήταν ανώνυμες και δεν μπορούσε να γίνει η ταυτοποίηση στοιχείων που τόσο πολύ χρειάζονται οι κρατικές και όχι μόνο υπηρεσίες των Η.Π.Α, καθώς και πλήθος εταιριών. Το κενό αυτό στις βάσεις δεδομένων έρχεται στην καλύτερη στιγμή για να προωθηθούν τα νέα ηλεκτρονικά προγράμματα ελέγχου και ασφάλειας και υποστηρίζεται από ευγενικούς χορηγούς την Coca Cola Co., το Skip, το Echelon ,τον Πάπα και τον Αντίχριστο.
dop Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Άρα με ένα καλό face recognition, τα bots και πάλι θα κυριεύσουν ΥΓ αφήστε τον βελζεβούλη και τα λοιπά, αν δε θέλετε να σας βρίσκουν, περιορίστε τις πληροφορίες που δίνετε, μη χρησιμοποιείτε τηλέφωνα και κάρτες και το σημαντικότερο, βάλτε και αλουμινόχαρτο στο κεφάλι.
SOWHAT Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Το άρθρο θα έπρεπε να συνεχίζει κάπως έτσι... Με αυτό τον τρόπο λύνεται ένα σημαντικό πρόβλημα που ταλάνιζε τους υπευθύνους της ιστοσελίδας,καθώς πολλές φωτογραφίες ήταν ανώνυμες και δεν μπορούσε να γίνει η ταυτοποίηση στοιχείων που τόσο πολύ χρειάζονται οι κρατικές και όχι μόνο υπηρεσίες των Η.Π.Α, καθώς και πλήθος εταιριών. Το κενό αυτό στις βάσεις δεδομένων έρχεται στην καλύτερη στιγμή για να προωθηθούν τα νέα ηλεκτρονικά προγράμματα ελέγχου και ασφάλειας και υποστηρίζεται από ευγενικούς χορηγούς την Coca Cola Co., το Skip, το Echelon ,τον Πάπα και τον Αντίχριστο. Χαχααα... Σε λίγα χρόνια που θα έχουν τελειοποιήσει τις μεθόδους αναγνώρισης οι αντίστοιχες Κάρτες του Πολίτη ανά την υφήλιο θα γράφουν πάνω... Βrought to you by FACEBOOK :devil: Και έχω και ακόμα καλύτερο... Όπως τώρα πχ. που μπορείς να γραφτείς με το λογαριασμό του γούγλη στο γιουτιούμπι, αντίστοιχα θα μπορείς να "δημιουργήσεις" τον νέο σου λογαριασμό(για οσους ΔΕΝ εχουν) στον Προσωποπάπυρο με μόνο προαπαιτούμενο το Barcode της Κάρτας... Εν τω μεταξύ το προφίλ θα είναι ήδη έτοιμο στην βάση δεδομένων, κατά αντιστοιχία των προφίλ που δεν διαγράφονται ποτέ... Για την ευκολία μας λοιπόν, θα βάζουμε τον κωδικό μας και θα βγαίνει προφίλ με την φωτό μας, τις σπουδές μας, το εργασιακό μας παρελθόν και παρόν και εμείς απλά θα πρέπει να τικάρουμε τι θέλουμε από αυτά να φαίνονται by default....Μην κουραζόμαστε κιόλας............ Και χάρη στους "καλοθελητές" φίλους μας που πρόλαβαν να ανεβάσουν φωτογραφίες μας στο φέις πριν καν εμείς γραφτούμε σε αυτό, για να μην πάνε ανεκμετάλλευτες, θα μας προτείνει κατά την εγγραφή μας το φέις μήπως προτιμάμε κάποιες από αυτές για το προφίλ μας! Για να δείχνουμε πιο όμορφοι είναι φυσικά ο λόγος!! Μην πάει ο νους σας στο κακό, παλιόπαιδα της συνομωσιολατρίας
Avatar_GR Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Ο κάθε φίλος έχουν συχνά ονόματα τελείως άκυρα με την πραγματικότητα και πολλές φωτογραφίες δεν είναι με αυτούς πάνω αλλά φάτσες φίλων που σε έκαναν tag για να μαζέψουν likes Για αυτό τον λόγο θα την κάνουνε την αναγνώριση. Άλλο το τι λένε ότι θα είναι για ασφάλεια και καλά... ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ! Θέλουνε να τους βοηθήσουμε να φακελώσουν πιο εύκολα τον κόσμο με τα αληθινά ονόματα τους και τις αληθινές photo τους! Το είχανε κάνει και παλιώτερα νομίζω αυτό στο FB με τις photo και μετά το σταματήσανε.
mdr21 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Το αρθρο λεει οτι προκειμενου να γινεται ταυτοποιηση στο login ενος ηδη εγγεγραμενου χρηστη , το fb θα του δειχνει photos απο τους φιλους του στη friend list , η οποιες θα ειναι ηδη tagαρισμενες (προφανως) απο τους κατοχους τους , προκειμενου να δει αν ο χρηστης που επιχειρει το login μπορει να αναγνωρισει τους φιλους του οποτε και να ταυτοποιηθει η ταυτοτητα του. Για οσους δεν καταλαβαινουν παλι , πιο απλα δεν μπορω να το πω , οποτε ας συνεχισουν τις συνομωσιες.
kadaka80 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 @mdr21 Δεν υπάρχει κανένας λόγος να καταφεύγεις σε χαρακτηρισμούς. Θεωρώ πως τέτοιου τύπου διατύπωση των επιχειρημάτων αποτελεί χαμηλής ποιότητας επικοινωνία και εν τέλει πιστεύω πως αδικεί και τα επιχειρήματα αυτά καθ' εαυτά. Κανένας δεν αρνείται την μέθοδο υλοποίησης που θα χρησιμοποιηθεί. Το facebook αυτή την στιγμή βρίθει από προσωπικά δεδομένα χρηστών και ταυτόχρονα δεν υπάρχει καμία μέριμνα για την προστασία αυτών. Από την στιγμή που υπάρχουν τόσα παραδείγματα της καταστρατήγησης που γίνεται αλλά και της αποδεδειγμένης με λόγια και πράξεις ουσιαστικής ''αδιαφορίας'' για την προστασία των χρηστών δεν νομίζω ότι είναι εύλογο να μιλάς για συνωμοσίες. Εγώ το παραδέχομαι ότι είμαι καχύποπτος. Μπορεί οι φώτο που θα χρησιμοποιηθούν στο σύστημα ταυτοποίησης να είναι ήδη taged αλλά ταυτόχρονα δημιουργείται ένα ρεύμα στην πλειοψηφία του κόσμου που δεν είχε μπει στον κόπο και θα δελεαστούν, να προχωρήσουν και αυτοί στο tagaρισμα των δικών τους φωτογραφιών προκειμένου να μπορούν να κάνουν login με τον νέο τρόπο. Ποιος θα εγγυηθεί την καλή χρήση αυτών των πληροφοριών. Εσύ? Ποιος προστατεύει τους νέους ανθρώπους κυρίως που έχουν και άγνοια κινδύνου και αποτελούν την πλειοψηφία των χρηστών? Τέλος ποιος στο καλό λέει πως αυτή η μέθοδος είναι όντως ασφαλέστερη από ένα password ???!!! Τεσπα εγώ προσπάθησα να περάσω την γνώμη μου με λίγο χιούμορ προηγουμένως αλλά προφανώς στις δύσκολες εποχές που περνάμε μάλλον και η αίσθηση αυτού υποφέρει, γιαυτό δικαιολογώ κάπως όσα ειπώθηκαν. Φιλικά πάντα`
mdr21 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Οταν βλεπεις σε ενα τοπικ κατεβατα συνομωσιων , τα οποια πηγαζουν μονο απο την αδυναμια κατανοησης 2 απλων γραμμων κειμενου τοτε ναι οι χαρακτηρισμοι ειναι η μονη λυση. Δεν μπαινω στην διαδικασια να κρινω τις συνομωσιες κατα ποσο εχουν βαση , κρινω την αδυναμια κατανοησης απλου κειμενου. Οσο για το ερωτημα σου , το password κλεβεται , η γνωση οχι.
kadaka80 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Οσο για το ερωτημα σου , το password κλεβεται , η γνωση οχι. Στην σχολή μου το πρώτο πράγμα που μαθαίνουμε είναι ότι δεδομένα (όπως το PW) και πληροφορία (γνώση ?? υποθέτω πως δεν έβρισκες καλύτερη λέξη, τουλάχιστον δεν χρησιμοποίησες τον όρο σοφία),είναι όροι κατ' εναλλαγή. Η πληροφορία παράγει δεδομένα και αυτά μπορούν να διαχειριστούν (ή να υποκλαπούν ή να πωληθούν) όπως θέλει ο καθένας. Αυτό που κάνει την όλη διαδικασία ευκολότερη και άρα εύκολα διαχειρίσιμη και πολύτιμη είναι η κοινή βάση δεδομένων. Α! όσον αφορά το ξεχωριστό θέμα πέρι του αν η γνώση μπορεί να κλαπεί, θα παραθέσω μια φράση που είχε χρησιμοποιήσει ο Βολταίρος. Αν δεν έχετε λεφτά να αγοράσετε βιβλία, κλέψτε τα. Πόσο απομακρυσμένες εποχές από την εποχή των torrent και του copyright protection δεν συμφωνείς ?
Avatar_GR Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2011 Οταν βλεπεις σε ενα τοπικ κατεβατα συνομωσιων , τα οποια πηγαζουν μονο απο την αδυναμια κατανοησης 2 απλων γραμμων κειμενου τοτε ναι οι χαρακτηρισμοι ειναι η μονη λυση. Δεν μπαινω στην διαδικασια να κρινω τις συνομωσιες κατα ποσο εχουν βαση , κρινω την αδυναμια κατανοησης απλου κειμενου. Οσο για το ερωτημα σου , το password κλεβεται , η γνωση οχι. Δεν είναι έτσι όπως τα λες. Μάλλον δεν κατάλαβες τι ενοούσα με αυτό που έγραψα... Το FB προσπαθεί εδώ και καιρό να χρησιμοποιούν όλοι το αληθινό τους όνομα και να βάζουνε ΜΟΝΟ αληθινούς φίλους τους και όχι ξεκάρφωτους μέσα. Αν εσύ έχεις έναν λογαριασμό με ψέύτικο όνομα και έχει μερικές χιλιάδες άγνωστους μέσα δεν θα μπορείς να μπείς,γιατί πολύ απλά δεν θα ξέρεις ποιός είναι στην φώτο. Το ίδιο προσπαθούν να κάνουν και με τα tag, να είναι αληθινά για να "φακελώνουν" τους χρήστες. Δεν ανέφερα εγώ ποτέ για συνωμοσίες κτλ του FB.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα