pouli_00 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 καλησπέρα σε όλους! έχω δημιουργήσει ένα site με joomla τοπικά στον υπολογιστή μου κ θελω να το μεταφέρω σε έναν αλλον υπολογιστή πάλι τοπικά! πως μπορεί να γίνει αυτο? ευχαριστω..
macabre_sunsets Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Υποθέτοντας ότι έχεις στήσει XAMP/WAMP τότε θα πρέπει να το στήσεις και στο άλλο μηχάνημα. Έπειτα μέσω PHPMyAdmin κάνεις backup την database και μετά restore στο target pc. Τελευταίο βήμα η αντιγραφή του φακέλου που περιέχει το Joomla. Εναλλακτικά κοίτα και το Akeeba Backup.
pouli_00 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 το Akeeba Backup ειναι extension του joomla αν διαβασα καλά... και πως λειτουργει? xampp server χρησιμοποιω.. εγώ προσπαθούσα να κανω export k inport τη βάση στο άλλο pc αλλά δεν καταφερνα κατι! θα κατεβασω το Akeeba Backup θα προσπαθησω κ θα σου ξαναστείλω! ευχαριστω παντως για το ενδιαφέρον
macabre_sunsets Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Το Akeeba, αν δεν κάνω λάθος, δημιουργεί ένα συμπιεσμένο αρχείο με το site και την βάση. Το αρχείο αυτό το αποσυμπιέζεις σε έναν φάκελο και έπειτα ακολουθείς τα βήματα που έχει ώστε να κάνεις restore το site (πχ/ αμα το απουμπιέσεις στον φακελο joomla θα πρέπει να μπεις με κάποιον φυλλομετρητή στο http://localhost/joomla). Η διαδικασία είναι σαν να κανεις install το Joomla! αλλά θα έχει και όλα τα περιεχόμενά σου. Αυτό γινόταν στην προηγούμενη έκδοση του Akeeba (JoomlaPack). Δεν νομίζω να έχει αλλάξει τόσο πολύ το extension ώστε να μην κάνει την πααπάνω δουλειά.
pouli_00 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 εντάξει το εγκατέστησα το akeeba έκανα back up! το συμπιεσμένο αρχείο που λες ότι θα δημιουργηθεί που θα το βρω?
macabre_sunsets Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Νομίζω πως στο configuration του Akeeba δίνεις το path όπου θα αποθηκευτεί το backup. Αλλιώς ψάξε για έναν φάκελο ονόματι "backup" ή κάτι παρόμοιο.
alexzzz Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 ή μέσα στο "administrator/component/akeeba (ή ότι άλλο)/ backup (στο περίπου πάντα)
pouli_00 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 το βρήκα το αρχείο! το κάνεις download απ'το administer backup files σε μορφή zip. τώρα έχει μείνει το δύσκολο κομμάτι να το κάνω restore! το απόγευμα θα προσπαθήσω! να ρωτήσω κατι? αποσυμπίεση θα κάνω σε νέο φάκελο joomla ή στον φάκελο που περιέχει το Site!
pouli_00 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 όλα πηγαν καλά! το μετέφερα! για την ιστορία κ σε περίπτωση που κάποιος άλλος χρειαστεί κάτι παρόμοιο.. δημιούργησα μια νέα βάση με το παλιό όνομα στο phpmyadmin! στη συνέχεια πηγαίνεις στο C:\xampp\htdocs δημιουργείς εναν κενο φακελο joomla και κάνεις extract το αρχείο! πατώντας στον browser http://localhost/joomla σου ανοίγει αυτόματα το akeeba κ η συνέχεια είναι απλή!ευχαριστώ τους macabre_sunsets alexzzz!
dimmisel Δημοσ. 23 Μαΐου 2012 Δημοσ. 23 Μαΐου 2012 Όλα οκ και από εμένα! Απλά έφτασα σε αυτό που λες εύκολο βήμα(στην απλή συνέχεια!!!), και δεν μπορώ να το κάνω!!! Μου βγάζει αδυναμία σύνδεσης με ΒΔ. Τι μπορεί να κάνω λάθος?
alexzzz Δημοσ. 23 Μαΐου 2012 Δημοσ. 23 Μαΐου 2012 Δεν βάζεις σωστά τα στοιχεία της βάσης δεδομένων ή δεν υπάρχει βάση δεδομένων στον καινούριο server που μεταφέρεις το site.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα