isay Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Δεν έχει καθόλου νόημα αυτό που λες (και είναι και άσχετη παρατήρηση με αυτό που έγραψα εγώ), subdomain είναι, σιγά τα αυγά. Οπουδήποτε μπορείς να ανοίξεις subdomain, αυτό δε σημαίνει πως θα έρθει ο άλλος να στο αγοράσει. Εξάλλου το traffic πάει εκεί που έχει υλικό, όχι εκεί που έχει μία λέξη στο url, συνεπώς αν φτιάξω εγώ το facebook.asfkjglsafjh.com αφόδευσε η φοράδα στ'αλώνι, δε πρόκειται ούτε traffic να σύρει, ούτε να μου το αγοράσει το fb. Κάθε ένα domain από όλα όσα υπάρχουν μπορεί να σύρει οποιαδήποτε λέξη στα subdomain του, δε σημαίνει τίποτα. Βασίζονται στο ότι πρόλαβαν το gr.com. Το facebook έχει αγοράσει (πανάκριβα) και το fb.com που πριν κάποια χρόνια το πρόλαβαν κάποιοι άλλοι και τώρα έκατσε η συνωνυμία. Πές τα ρε PCharon. Πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Τώρα που το σκέφτομαι, λεω να παω να κλείσω το domain email.gr.com και μετά να αρχίσω να μεταπουλω και εγώ τα sub-subdomain gmail.email.gr.com yahoo.email.gr.com πάει λέγοντας. Εγώ θέλω να κατακρίνω κάτι ακόμα και εκφράζω προσωπική γνώμη: Ο topic starter και ο gr.com είναι το ίδιο άτομο που απλά θέλει να κάνει διαφήμιση μέσω του insomnia.
_tasos Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Βασίζονται στο ότι πρόλαβαν το gr.com. Το facebook έχει αγοράσει (πανάκριβα) και το fb.com που πριν κάποια χρόνια το πρόλαβαν κάποιοι άλλοι και τώρα έκατσε η συνωνυμία. Δεν είπα κάτι άλλο. Βρήκαν τρόπο να πουλήσουν subdomains. Απλά θα βρεθεί κόσμος να τσιμπήσει, και ο λόγος είναι αυτό που γράφω. Πολλές εταιρίες αγοράζουν ονόματα απλά κ μόνο για να μην τα κλείσει κάποιος άλλος.
GR.com Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Σεβαστές και κατανοητές όλες οι απόψεις. Ισως κάποιες από αυτές τις υιοθετούσαμε και μεις, μιας και ασχολούμαστε με τα ονόματα για παραπάνω από 16 χρόνια. Ακριβώς γι'αυτό το λόγο η ανάπτυξη του .gr.com βασίζεται σε λειτουργίες που δεν παρέχονται από τα μέχρι τώρα τοπικά ή διεθνή μητρώα, όπως η πριμοδότηση δημιουργημένων κόμβων που βασίζονται στα ονόματα μας. Η χρονική ταύτιση όμως της δημιουργίας του topic απο κάποιον άλλο χρήστη δεν έχει σχέση με τη δική μας απάντηση, ούτε αποσκοπεί σε προσπάθεια αυτο-προβολής. Οπως γνωρίζουν οι διαχειριστές δεν έχουμε προβεί σε ανακοίνωση θεμάτων σχετικά από το 2009 που υπάρχει ο λογαριασμός. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση των απαντήσεων μας.
SOWHAT Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Δηλαδή οι κύριοι πουλάνε τα subdomains τους για κατάληξη ονόματος χώρου? Καλά τα λέω;;; Ποιος είναι ο αρμόδιος οργανισμός να μας επιβεβαιώσει ότι υπάρχουν καταλήξεις gr.com? Υπάρχει κάποιο υπεύθυνο έγγραφο που να ανακοινώνει την ίδρυση gr.com κατάληξης; ΒΤW, η κατάληξη com.gr είναι και αυτή subdomain ή κατάληξη ονόματος χώρου(στην πραγματικότητα); Αν και τουλάχιστον πάει στο καλό αυτή θα μπορούσε να ανήκει λογικά στο ΙΤΕ(δεν γνωρίζω βασικά, απλά υποθέτω...)
PCharon Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Ηρεμία, δε χρειάζεται να ξεφεύγουμε. Αρκεί που έγιναν οι όποιες επισημάνσεις. Να ρωτήσω εγώ κάτι τώρα, μιας και ήρθε εδώ ο υπεύθυνος, αν και όπως είπα παραπάνω δε θα αγόραζα ποτέ τέτοιο υπο-όνομα (σε περίτωση που έχεις χάσει το gr μπορείς απλά να το κάνεις κάτι-gr.com και να είναι ολόδικό σου στη γνωστή τιμή), ισχύει το δωρεάν πρόμο που αναφέρει το πρώτο post του θέματος ή όχι; Κι αν ισχύει, ποιά είναι η διαδικασία και τί εννοεί δωρεάν, εννοεί το πρώτο χρόνο μόνο ή για πάντα ή μήπως απλά δε σου χρεώνουν τα επιπλέον έξοδα κατοχύρωσης παρά μόνο τη συνδρομή; Για διευκρίνησε λίγο...
SOWHAT Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Ηρεμία, δε χρειάζεται να ξεφεύγουμε. Αρκεί που έγιναν οι όποιες επισημάνσεις. Να ρωτήσω εγώ κάτι τώρα, μιας και ήρθε εδώ ο υπεύθυνος, αν και όπως είπα παραπάνω δε θα αγόραζα ποτέ τέτοιο υπο-όνομα (σε περίτωση που έχεις χάσει το gr μπορείς απλά να το κάνεις κάτι-gr.com και να είναι ολόδικό σου στη γνωστή τιμή), ισχύει το δωρεάν πρόμο που αναφέρει το πρώτο post του θέματος ή όχι; Κι αν ισχύει, ποιά είναι η διαδικασία και τί εννοεί δωρεάν, εννοεί το πρώτο χρόνο μόνο ή για πάντα ή μήπως απλά δε σου χρεώνουν τα επιπλέον έξοδα κατοχύρωσης παρά μόνο τη συνδρομή; Για διευκρίνησε λίγο... Και γιατί παρακαλώ να του εμπλουτίσεις την βάση δεδομένων του με τις ΙΔΕΕΣ σου; Του τις χρώσταγες και από χθες; Μετά το τσαμπέ, θα μπεις στον πειρασμό να πληρώνεις... Let sleeping dogs lie... προτείνω εγώ......
GR.com Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Στο αρχικό post μεταφράζεται η περίοδος landrush σε περίοδο «ελεύθερης καταχώρησης» που δεν είναι σωστή. Στην περίοδο landrush (που ισχύει τώρα) δεν ισχύει η αρχή χρονικής προτεραιότητας και η τιμή καταχώρησης είναι υψηλότερη, σε σχέση με την περίοδο general availability όπου ισχύει η προηγούμενη αρχή και οι τιμές είναι ιδιαίτερα χαμηλότερες. Για όσους ενδιαφέρονται για περισσότερες πληροφορίες για τη διάθεση των ονομάτων αλλά και άλλων λεπτομερειών παραθέτουμε τις κάτωθι direct διευθύνσεις που βρίσκονται και στο site του μητρώου. (Στην Αγγλική γλώσσα) Ποια .gr / .com.gr / .com sites χάνουν επισκέπτες από τα .gr.com domains http://www.domain.gr.com/news/which-developed-websites-lose-traffic-from-.gr.com-domains Συσχετισμό ανάμεσα στο .gr ccTLD και το .gr.com SLD http://www.domain.gr.com/about/gr-grcom-comparison Αναφορές για το μητρώο .gr.com από επαγγελματίες των ονομάτων χώρου http://www.domain.gr.com/about/people-talk-for-grcom-registry και τέλος το group του GR.com στο Facebook http://facebook.com/GR.com Θα θέλαμε να συμπληρώσουμε ότι το συγκεκριμένο project δεν ήρθε να αντικαταστήσει αλλά να συμπληρώσει και να δώσει νέες επιλογές και ευκαιρίες στους κατόχους του. Εχοντας γνώση του χώρου δεν θα ξεκινούσαμε ένα νέο project όπως αυτό έχοντας μπροστά μας τα νέα gTLD που έρχονται, αν δεν πιστεύαμε ότι αποτελεί κάτι ξεχωριστό από άποψη δυναμικής και αποδοτικότητας για τους μελλοντικούς χρήστες του. Το κόστος αλλά και η προσοχή που δώθηκε δεν εμπίπτει καθόλου στα πλαίσια της προχειρότητας, της εύκολης και γρήγορης λύσης. Από την πλευρά του κόστους είναι σχεδόν εφάμιλλο με την αίτηση για ένα νέο gTLD ενώ σχεδιάζεται από το 2008 όπως μπορείτε να δείτε και από τα στατιστικά του. Ακόμα και το θέμα τον αμφισβητήσεων το χειρίζεται ο ίδιος οργανισμός που ασχολείται με τα .com (WIPO) http://www.wipo.int/amc/en/domains/gtld/cnic/index.html Το ίδιο συμβαίνει και στη κατηγορία του DNS, το .gr.com χρησιμοποιεί ήδη DNSSEC σε αντίθεση με άλλα μητρώα, καθώς και στον τομέα του EPP και των επιμέρους κατηγοριών του λογισμικού και της υποστήριξης. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση.
PCharon Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Σε αυτά που ρώτησα απάντηση αντίστοιχη/ευθεία δεν πήρα, αλλά αν κατάλαβα καλά το πρόμο είναι απλά μειωμένο κόστος από τις ήδη οτιναναι τιμές. Τα links που δείχνουν έναν τρόπο για να ευλογήσουμε τα γένια μας είναι παντελώς άχρηστα και μισητά. Το συμπέρασμα που βγάζω κοιτώντας τα κείμενα του www.gr.com και όσα γράφονται εδώ είναι πως απλά γράφετε διάφορα χωρίς ουσία και όποιος τσιμπήσει. Το κόστος είναι εξωφρενικό και συνεχίζω να μη βλέπω κανένα απολύτως λόγο να προτιμήσεις κάτι.gr.com έναντι του κάτι-gr.com, νομίζω είναι καταφανές το γιατί... Τέλος πάντων.
SOWHAT Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Θέλετε να μας πείτε και ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ πόσα χιτς χάσανε οι "καημένοι" υποψήφιοι πελάτες που δεν σας προτίμησαν ακόμα; Και πόσα pageviews παρακαλώ! ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΑ! Γιατί στην μικρή Ελλαδίτσα μας, το αν θα χάσει ένα καλό σάιτ 2-3 χιτς την μέρα δεν το κάνει ούτε φτωχότερο ούτε τον "ιδιοκτήτη" του .gr.com πλούσιο....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.