Προς το περιεχόμενο

Αργές θύρες usb!!

Orion20

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα έκανα μια αναβάθμιση πρόσφατα γιατί το παλιό μου pc τα είχε παίξει! Μέσα σε αυτά τα πολλά προβλήματα που είχε ήταν τα πολύ αργά transfer rates στις μνήμες γενικότερα στικακια usb!

Υπέθεσα ότι είχε κάποιο πρόβλημα η M/B αλλά τελικά το ίδιο συμβαίνει και στο καινούργιο σύστημα. Ενώ ξεκινάει με 75MB/S σταδιακά πέφτει και φτάνει 5MB/S! Και στα 2 συστήματα έτρεχαν Windows 7 x64!

Thanks in advance για τα replies σας!

Sent from my GT-I9000

Δημοσ.

Τα 75 MB/s είναι η μεταφορά προς την προσωρινή μνήμη του υπολογιστή και όχι προς το usb stick. Γι' αυτό είναι τόσο γρήγορο.

Τώρα, οι συσκευές που δοκιμάζεις είναι high speed certified (έχουν το σηματάκι της παρακάτω εικόνας); Γενικά τα φτηνά usb stick είναι φτηνά λόγο του αργού controller που έχουν. Δοκίμασε με μία πιστοποιημένη συσκευή για υψηλή usb ταχύτητα.

RgUa2.jpg

Δημοσ.

Στο bios της μητρικής σου καταρχήν -αν υπάρχει αντίστοιχη ρύθμιση- δες αν είναι δηλωμένες οι usb θύρες σαν high speed ή σαν full speed.

/sc

Δημοσ.

5mb/s εγγραφή είναι φυσιολογικό για τα περισσότερα flash usb που κυκλοφορούν όπως έγραψε και ο firewalker. Υπάρχουν και πιο γρήγορα βέβαια.

Δημοσ.

Ώρες ώρες μου 'ρχεται να κόψω φλέβες όταν θέλω να μεταφέρω μια ταινία σε ένα flashάκι για να τη δώ στην τηλεόραση... Υπάρχει τρόπος να βελτιωθεί σημαντικά η ταχύτητα (πχ να χρησιμοποιήσουμε άλλο file manager αντί του windows explorer) ή είναι αποκλειστικά θέμα hardware?

Δημοσ.

Πως μπορούμε να δούμε αν οι θύρες και τα flashάκια μας λειτουργούν όντως στο max του transfer rate/speed τους ή αν όντως είναι πιο αργές από το κανονικό? Υπάρχει κάποιο speed test/benchmarking app γι αυτή τη δουλειά?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...