Προς το περιεχόμενο

Mac εναντίον PC test ταχύτητας έναρξης λειτουργικού και χρόνου κλεισίματος

iznodur

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Απόλυτα επιστημονική μεθοδολογία μετρήσεων και εκμαίευσης συμπερασμάτων.

Κρατώ μόνο τα τελευταία λόγια του δοκιμαστή:

-Απλά από περιέργεια

Μεταξύ μας, εγώ θα ήθελα δίπλα και ένα τρίτο μηχανάκι με slax linux γιατί αυτό που είδα δεν ήταν συγκριση hardware αλλά σύγκριση operating system.

Δημοσ.

Σκοπός δεν ήταν να γίνει κάτι επιστημονικό , απλά έχω και τα δύο μηχανήματα και είπα να τα δοκιμάσω βλέπουμε όμως ξεκάθαρα πως το Mac osx κάνει boot ελαφρός πιο γρήγορα , βέβαια στο κλείσιμο υπερτερεί καθώς το Mac κλέινει σχεδόν ακαριαία

Δημοσ.

(να ξεκαθαρίσω οτι είμαι οπαδός και των δυο λειτουργικών)

Για να δεις πιο ειναι πιο γρήγορο, πρέπει να βάλεις το λειτουργικό όπως ειναι απο την μάνα του, χωρίς τίποτα δικό σου πρόσθετο (wallpapers, προγράμματα, ρυθμίσεις, κλπ).

Δημοσ.

Απλά να σου πω πως δεν κάνει κανένα πρόγραμμα έναρξη στο start up πέραν των default όπως επίσης και τα δύο έχουν φορτωμένα wallpapers, οι ρυθμίσεις και οτιδήποτε άλλο είναι default

Δημοσ.

Ποτέ δεν έχω καταλάβει αυτά τα δοκιμαστικά και την χρησιμότητά τους. Καταρχήν ο χρόνος boot επηρεάζεται από ένα σωρό παραμέτρους τους οποίους πρέπει να γνωρίζει άριστα αυτός που θα κάνει το τεστ. Σε πολύ γενικές γραμμές είναι κοινά αποδεκτό ότι το macos bootarei γρηγορότερα και έχει καλύτερο shutdown time. Αυτό βέβαια δεν το κάνει αυτόματα και καλύτερο λειτουργικό. Υπάρχουν σοβαρά τεστ σε sites του εξωτερικού που δείχνουν τις αδυναμίες και τα προτερήματα του κάθε λειτουργικού. Κατά την γνώμη μου πάντως είναι ούτως ή άλλως περιττό να μπαίνουμε σε συγκρίσεις λειτουργικών με εντελώς διαφορετική φιλοσοφία.

Δημοσ.

Εντάξει, το να είχαν π.χ. 30 δευτερόλεπτα διαφορά θα έλεγα ότι, οκ, σου σπάει τα νεύρα. Αλλά να το ζαλίζουμε για 1 δευτερόλεπτο διαφορά στο boot και 2-3 δευτερόλεπτα διαφορά στο shutdown είναι υπερβολικό.

Άλλωστε, για όσους από εμάς χρησιμοποιούμε login window (δηλαδή να σου ζητάει password οταν κάνεις login), οι χρόνοι εκκίνησης πάνε περίπατο (ειδικά άμα είναι πρωϊ, πατάμε το power on, πάμε φτιάχνουμε καφέ και όταν επιστρέφουμε με την κούπα στο χέρι έτοιμοι να διαβάσουμε τις εφημερίδες μας ή τα forums μας, αντιλαμβανόμαστε ότι δεν έχει μπουτάρει ακόμα - πρέπει να εισάγουμε και password :devil: ).

Δημοσ.

Εντάξει, το να είχαν π.χ. 30 δευτερόλεπτα διαφορά θα έλεγα ότι, οκ, σου σπάει τα νεύρα. Αλλά να το ζαλίζουμε για 1 δευτερόλεπτο διαφορά στο boot και 2-3 δευτερόλεπτα διαφορά στο shutdown είναι υπερβολικό.

Άλλωστε, για όσους από εμάς χρησιμοποιούμε login window (δηλαδή να σου ζητάει password οταν κάνεις login), οι χρόνοι εκκίνησης πάνε περίπατο (ειδικά άμα είναι πρωϊ, πατάμε το power on, πάμε φτιάχνουμε καφέ και όταν επιστρέφουμε με την κούπα στο χέρι έτοιμοι να διαβάσουμε τις εφημερίδες μας ή τα forums μας, αντιλαμβανόμαστε ότι δεν έχει μπουτάρει ακόμα - πρέπει να εισάγουμε και password :devil: ).

το αυτό... σε πάω

Δημοσ.

Απορεία, τo Mac OS μπορείς να το σκαλίσεις ώστε να κάνει τόσο χρόνο όσο στο παρακάτω video?

Ένα από τα προτερήματα (ίσως το βασικότερο για πολλούς) είναι ότι δεν χρειάζεται να 'σκαλίσεις' το Mac OS. Αν κάποιος είναι Power User όμως, τότε πηγαίνει σε Windows για άπειρα 'σκαλίσματα'. :-D

Δημοσ.

+η σταθερότητα του mac ακόμα και μετά από πολλές μέρες ανοικτό (δεν ξέρω τι κάνουν τα win7, συγκρίνω με προήγουμενες εκδόσεις) οπότε ο χρόνος shutdown/ power on είναι τελείως αδιάφορος :rolleyes:

Δημοσ.

+η σταθερότητα του mac ακόμα και μετά από πολλές μέρες ανοικτό (δεν ξέρω τι κάνουν τα win7, συγκρίνω με προήγουμενες εκδόσεις) οπότε ο χρόνος shutdown/ power on είναι τελείως αδιάφορος :rolleyes:

Καλα αυτο δε λεει κατι. Windows 7 εχω εδω και το desktop κλεινει μια φορα τις 2 βδομαδες, κι αυτο για να κανει κανενα restart αν εγκατεστησα καποιο προγραμμα που χρειαζεται. Μπλε οθονη δεν εχω δει ουτε μια φορα με τα 7. ;)

Δημοσ.

παιδια αυτα τα τεστ ειναι μια τεραστια βλακεια ...

Το θεμα ειναι το λειτουργικο καθεαυτο και οχι παπαριες

Βεβαια για πλακα η εντυπωσιασμο καλα ειναι

Και μια συμβουλη προς ολους

Αφηστε τις ram και τις παπαριες , βαλτε ssd , εκει να δειτε αναβαθμιση

εκει να δειτε σφαιρα ....

http://www.youtube.com/watch?v=F8ofRdm4fi0

Δημοσ.

Δεν θα ηταν "πιο σωστο" η μετρηση να γινεται σε mac με dual boot?

Επισης δεν θα επρεπε η μετρηση να σταματα οταν ανοιξει και η πρωτη εφαρμογη μετα το boot και οχι μολις εμφανιστει το desktop?

Οχι οτι εχει καποια σημασια , αλλα κουβεντα να γινεται.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...