panos0100 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2011 γεα σας παιδια εχω ενα προβλημα διεγραψα ενα παρτισιον και τωρα δεν μπαινει στα 7 στα χπ μπαινει κανονικα βασικα ειναι 2 λειτουργικα σε 2 δισκους διεγραψα ενα παρτισιον απο αυτον που εχει τα χπ αλλα τωρα δεν μπαινει καθολου στα 7 μου ουτε επιδιωσθωση κανει μαλλον κανει αλλα δεν λειτουργει το μυνημα ειναι ntldr is missing press alt ctrl del restart τι να κανω καμια ιδεα να γλιτωσω το φορματ πειτε μου οτι ιδεες εχετε ευχαριστω πολυ
Gunix Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2011 γεα σας παιδια εχω ενα προβλημα διεγραψα ενα παρτισιον και τωρα δεν μπαινει στα 7 στα χπ μπαινει κανονικα βασικα ειναι 2 λειτουργικα σε 2 δισκους διεγραψα ενα παρτισιον απο αυτον που εχει τα χπ αλλα τωρα δεν μπαινει καθολου στα 7 μου ουτε επιδιωσθωση κανει μαλλον κανει αλλα δεν λειτουργει το μυνημα ειναι ntldr is missing press alt ctrl del restart τι να κανω καμια ιδεα να γλιτωσω το φορματ πειτε μου οτι ιδεες εχετε ευχαριστω πολυ Τι μητρική έχεις ASUS, GIGABYTE ή MSI?
TheELF Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2011 Θα πρέπει μιας και τρέχουν τα XP μέσα από αυτά να επεξεργαστείς το Boot.ini όπως περιγράφεται από την μικροσοφτ εδώ. Βασικό ενδιαφέρον είναι αυτό το κομμάτι Δείγμα αρχείου Boot.ini Αυτό είναι ένα δείγμα του προεπιλεγμένου αρχείου Boot.ini από υπολογιστή με Windows XP Professional. [boot loader] timeout=30 default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS [operating systems] multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect Αυτό είναι ένα δείγμα του παραπάνω αρχείου Boot.ini με μια προηγούμενη εγκατάσταση των Windows 2000 σε ξεχωριστό διαμέρισμα. [boot loader] timeout=30 default=multi(0)disk(1)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS [operating systems] multi(0)disk(1)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Windows XP Professional" /fastdetect multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINNT="Windows 2000 Professional" /fastdetect Εσύ όπου Windows 2000 Professional θα βάλεις τα WIN7 αλλά προσοχή θα πρέπει να βρεις σε ποιον δίσκο βρίσκονται(μέσα από την διαχείριση δίσκων) .
Gunix Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2011 Gunix εχω την foxconn g31m Ωραία. Άνοιξε το pc σου και πάτα το πλήκτρο DEL (DELETE) συνεχώς για να μπεις στο BIOS και θα πας Advanced BIOS Features τέλος πήγαινε στην επιλογή Hard Disk Boot Priority και από εκεί θα βάλεις πρώτο σκληρό δίσκο αυτός που έχει τα win 7 και θα είσαι εντάξει Ωραία. Άνοιξε το pc σου και πάτα το πλήκτρο DEL (DELETE) συνεχώς για να μπεις στο BIOS και θα πας Advanced BIOS Features τέλος πήγαινε στην επιλογή Hard Disk Boot Priority και από εκεί θα βάλεις πρώτο σκληρό δίσκο αυτός που έχει τα win 7 και θα είσαι εντάξει A!!! Επίσης όταν μπεις στα win 7 θα κάνεις αυτό που είπε ο TheELF. Δηλαδή πατάς στο start και γράφεις στο search την εντολή msconfig. Όπως θα δεις στο παράθυρο θα πας στην δεύτερη καρτέλα που λέει Boot. Από εκεί θα διαγράψεις τα win xp. Για να έχεις μόνο τα win 7.
nikomas50 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Θα πρέπει μιας και τρέχουν τα XP μέσα από αυτά να επεξεργαστείς το Boot.ini όπως περιγράφεται από την μικροσοφτ εδώ. Βασικό ενδιαφέρον είναι αυτό το κομμάτι Έχω την εντύπωση ότι αυτά ίσχυαν προ Vista. Ο Bootmanager των Vista και μετέπειτα των Seven δε χρησιμοποιεί πια το boot.ini. Θα πρότεινα λοιπόν τη χρήση του EasyBCD 2.0.2.exe για επιδιόρθωση του προβλήματος. http://blockschemstudio.googlecode.com/files/EasyBCD%202.0.2.exe
panos0100 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 παιδια βοηθεια σας παρακαλω βοηθηστε με γιατι δεν θελω να κανω φορματ πειτε οτι γνωμη θελετε εκανα τα παντα δεν μπαινει καθολου ευχαριστω
N0tisOO7 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Στο BIOS βάλε προτεραιότητα δίσκων αυτόν των που θέλεις να ξεκινά δηλαδή τον 7. Κάνε επιδιόρθωση το MBR από εδώ και όταν λυθεί το πρόβλημα χρησιμοποιείς το EasyBCD ,που προτείνει ο nikomas50, από το 7 για να εισάγεις το XP στην οθόνη εκκίνησης.
panos0100 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 γεια σας παιδια εκανα μια χαζομαρα με bcd τωρα δεν μπαινει πουθενα με βγαζει να κανω επιδιωρθωση τι να κανω? και πια windows να βαλω?
N0tisOO7 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 γεια σας παιδια εκανα μια χαζομαρα με bcd τωρα δεν μπαινει πουθενα με βγαζει να κανω επιδιωρθωση τι να κανω? και πια windows να βαλω? Επιδιόρθωση με το CD του 7. Για το EasyBCD θα σου φτιάξω οδηγό για βήματα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.