Προς το περιεχόμενο

Router για καφετέρια και εξειδικευμένες ρυθμίσεις.

kavouras

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας παιδιά...

Έχει ενας φίλος μια καφετέρια και δίνει δωρεάν πρόσβαση μέσω wifi στους πελάτες.

Το θέμα είναι οτι μπαίνουν αρκετοί και κατεβάζουν torrent κτλ και κολλάει το σύμπαν...

Προς το παρόν έχει το zyxel 660 HW.

Θέλει να πάρει ενα router που να μπορεί να κόβει τελείως τα torrents καθώς επίσης να

μπορεί να επιτρέπει να συνδέονται μέχρι πχ 10 άτομα,διότι απο εκει και πάνω πέφτει σε όλους η ταχύτητα

(είναι σε επαρχία και η σύνδεση είναι 2 mbit)...

Το θέμα είναι υπάρχουν τέτοια router ή πρέπει να μπει στη διαδικασία να βάλει pc με monowall?

Ευχαριστώ πολύ παιδιά...

Δημοσ.

ο πιο απλος τροπος για να δινει μονο σε 10 ειναι να βαλει dhcp στον ρουτερ με 10 .:P

οι υπολοιποι εκτος.

απο εκει και περα μπορει να ρυθμισει qos για να δωσει προτεραιοτητες. το vigor Νομιζω εχει bandwidth limiting ανα ip.θα μπορουσε να κλειδωσει το δικτυο επισης και να δινει password.καλα αυτο θα πει γυφτια .να πας ιντερνετ καφε και να κατεβαζεις torrent.τωρα με 2 mbit Που εχει και αυτος μην περιμενει πολλα.δεν σηκωνει 24 αρα η γραμμη του?

Δημοσ.

Φίλε μου σε ευχαριστώ για την απάντηση...

Δυστυχώς στο μέρος που είναι έχει μόνο ΟΤΕ και δίνει μόνο μέχρι 2ΜΒ...

Κάποια στιγμή ίσως αναβαθμιστεί αλλα δυστυχώς δεν το βλέπω να γίνεται σύντομα...

Με βάση αυτά που μου είπες βρήκα το Vigor 2710n. http://www.draytek.com/user/PdInfoDetail.php?Id=82#PdInfo

Διάβασα λίγο για τις ιδιότητές του, απλά θα ήθελα να μου πεις σε παρακαλώ αν τα παρακάτω είναι σωστά, διότι δεν τα κατέχω και πολύ...

1.Έχει dhcp και μέσω αυτού μπορώ να ρυθμίσω τον αριθμό των συνδέσεων που θέλω να συνδέονται wireless στο router.

Πχ θα βάλω ανώτατο όριο να έχω 10 συνδέσεις. Αυτό προφανώς είναι ανεξάρτητο απο την ip του κάθε χρήστη.

Δηλαδή αν συνδεθεί ενας με x.x.x.x ip (την οποία του τη δίνει το router) και μετα απο λίγο αποσυνδεθεί, η ip αυτή αυτομάτως αποδεσμεύεται

και μπορεί πλέον να συνδεθεί καινούριος χρήστης με καινούρια ή την ίδια ip, πάντα μέχρι συμπληρωθεί το όριο των 10 ενεργών χρηστών.

Είδα στο δικό μου router (zyxel 660hw) και δε μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς πρέπει να κάνω στο dhcp..

Το μενού έχει τα εξής

DHCP Setup

DHCP (SERVER-NONE-RELAY)

IP Pool Starting Address

Pool Size

Remote DHCP Server

DNS Server

DNS Servers Assigned by DHCP Server

Primary DNS Server

Secondary DNS Server

2.Έχει Bandwidth Management , οπότε μπορώ να ορίσω οτι όλες οι ip θα μπορούν να εκμεταλευτούν μέχρι ενος ποσοστού την ταχύτητα της γραμμής.

Βέβαια επειδή ο ιδιοκτήτης μπορεί να θέλει ο υπολογιστής του να εξαιρείται απο αυτό τον κανόνα, μπορεί να βάλει μια εξαίρεση για τη δικιά του ip.

3.Έχει Content Security Management, μια πατέντα που διάβασα οτι μπορείς να αποκλείσεις τελείως torrent,p2p κτλ...

Τέλος βλέπω στο skroutz υπάρχει το 2710ne και το 2710n με μεγάλη διαφορά στην τιμή, αλλα δε μπορώ να βρω τις διαφορές τους...Μήπως μπορείς να καταλάβεις?

Σε ευχαριστώ ξανά για τις συμβουλές σου...

Δημοσ.

συνηθως μπορεις να βαλεις και ενα lease time στον dhcp για να την αποδεσμευει ακομα πιο γρηγορα.ναι αμα βγει καποιος

νομιζω την δινει σε αλλον μετα.

στο zyxel pool size ειναι ποσοι θα συνδεονται.

dns αυτοματα.

και το zyxel εχει bandwidth manager εκτος αν λες για αυτο αλλα δεν το θυμαμαι καθολου.

οι διαφορες 3 κεραιες το ενα μια το αλλο

vpn το ενα οχι το αλλο

usb θυρα για πχ δικτυακο εκτυπωτη το ενα ενω το αλλο δεν εχει

Δημοσ.

Φίλε μου σε ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά σου...

Θα το δοκιμάσω το router και ελπίζω να τα καταφέρω να το ρυθμίσω...

Ευχαριστώ και πάλι... :)

Δημοσ.

θα το καταφερεις ειναι σιγουρο.δες για το bandwidth manager Που δινει και μεσα και κανε δοκιμες με ενα pc να δεις τι γινεται.το ιδιο και για το content security manager.αν εχεις ενα pc για τεστ αντε και με λιγο googlarisma θα εισαι οκ.το zyxel δεν ειναι ευτυχως κανα τρελα δυσκολο ρουτερ.

απλα δεν το εχω ψαξει στο zyxel γιατι δεν το χρειαζομουν.ειχα δει το bandwidth manager αλλα ουτε αυτο το ειχα ψαξει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...