Προς το περιεχόμενο

Αργός Σκληρός

Αλέκος_

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά!

Εχω έναν σκληρό εξωρτερικό WD και ξαφνικά έχει γίνει υπερβολικά αργός. Σε όποιο pc και να τον συνδέσω συμβαίνει να καθυστερεί πολύ! Διάβασα ένα σχετικά θέματα άλλων forums για κάτι Primary και Secondary, αλλά δεν κατάλαβα και πολλά! Όποια βοήθεια δεκτή!

Δημοσ.

Όποιο μοντέλο και να είναι αν δεν είναι θέμα υλικού ισχύουν τα ίδια

1.κάνεις checkdisk

αν δεν φτιάξει

2. πας στην σελίδα της WD και κατεβάζεις το δικό τους πρόγραμματάκι ελέγχου

Δημοσ.

Όποιο μοντέλο και να είναι αν δεν είναι θέμα υλικού ισχύουν τα ίδια

1.κάνεις checkdisk

αν δεν φτιάξει

2. πας στην σελίδα της WD και κατεβάζεις το δικό τους πρόγραμματάκι ελέγχου

Το έκανα αλλά δεν άλλαξε κάτι; Υπάρχει κάποια άλλη ρύθμιση;

Δημοσ.

Το έκανα αλλά δεν άλλαξε κάτι; Υπάρχει κάποια άλλη ρύθμιση;

Τι μηνύματα σου έβγαλε;τον βρήκε εν τάξη τον σκληρό;;

Επίσεις με το CrystalDiskInfo μπορείς να δεις (και να μας πεις) σαν τη τον βλέπει τον σκληρό,βασικά στους παλαιούς IDE σκληρούς υπάρχει περίπτωση να χαμηλώσει η ταχύτητα.

Δημοσ.

Τι μηνύματα σου έβγαλε;τον βρήκε εν τάξη τον σκληρό;;

Επίσεις με το CrystalDiskInfo μπορείς να δεις (και να μας πεις) σαν τη τον βλέπει τον σκληρό,βασικά στους παλαιούς IDE σκληρούς υπάρχει περίπτωση να χαμηλώσει η ταχύτητα.

Το κατέβασα και το εγκατέστησα, αλλά μου δείχνει άλλ' αντί άλλων... Δηλαδή, ενώ έχω συνδεδεμένο τον WD επάνω στο λάπτοπ, το πρόγραμμα μου εμφανίζει έναν παλιό σκληρό της Toshiba που είχα και μάλιστα μου δείχνει ότι ο δίσκος είναι σε καλή κατάσταση!!! Φυσικά δεν έχω κάποιον άλλο δίσκο συνδεδεμένο, παρά μόνον περί ου ο λόγος...

Έλα Αλέκο, σε άλλο υπολογιστή τον δοκίμασες τον σκληρό;

Φυσικά! Τα ίδια ακριβώς...

Δημοσ.

Είσαι 100% ότι δεν είναι ο παλιός μέσα;μήπως να τον άνοιγες να έβλεπες;

Ναι είμαι 100% σίγουρος. Υπάρχει περίπτωση να υπάρχει κάποια βλάβη στον ίδιο τον σκληρό;

Δημοσ.

Ναι είμαι 100% σίγουρος. Υπάρχει περίπτωση να υπάρχει κάποια βλάβη στον ίδιο τον σκληρό;

Στην αρχή στο BIOS δηλαδή σου τον βγάζει σαν WD-xxxxxx;;;

Για να δεις αν έχει βλάβη πρέπει να τρέξει το προγραμματάκι ελέγχου του σκληρού,θα το βρεις στην σελίδα του κατασκευαστή,αν είναι WD τότε είναι εδώ διαλέγεις το μοντέλο σου και σου βγάζει το ανάλογο.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Στην αρχή στο BIOS δηλαδή σου τον βγάζει σαν WD-xxxxxx;;;

Για να δεις αν έχει βλάβη πρέπει να τρέξει το προγραμματάκι ελέγχου του σκληρού,θα το βρεις στην σελίδα του κατασκευαστή,αν είναι WD τότε είναι εδώ διαλέγεις το μοντέλο σου και σου βγάζει το ανάλογο.

Το έκανα. Όλα δείχνουν οκ. Τι άλλο μπορεί να φταίει;

Δημοσ.

πρώτα απ'όλα,αμέσως,πρίν πας τουαλέτα ακόμα,κ πρίν συνεχίσουν τα βασανιστήρια του δίσκου παίρνεις back up των σημαντικών αρχείων για εσένα σε άλλο δίσκο για να μην βρεθείς προ εκπλήξεως σε περιπτωση που ετοιμάζεται να σε χαιρετήσει!

μετά...κάνεις Update του firmware,που όπως βλέπω υπάρχει διαθέσιμο,ακολουθώντας πιστά κ προσεκτικά τις οδηγίες κ βλέπεις αν έστρωσε!

το firmware είναι σημαντικό το άλλο το vcd something δεν νομίζω!

αν δεν έχει στρώσει κάνεις το extended full test ή όπως τέλος πάντων το λέει η WD κ τα ξαναλέμε ανάλογα του αποτελέσματος!

back up back up back BACK UP

chop suey....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...