Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα σε μνήμες ή μητρική;

Tomahawk

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τον Αύγουστο έφτιαξα ένα PC με 300Ε, απο τις προσφορές που είχε βγάλει το πλαίσιο και απο αγγελίες...

Ο υπολογιστής έχει Athlon X4 630, Xigmatek 1284, Sapphire CrossFireX 790GX AM3, 4GB (1GBx4) Xtreem DDR3 1066Mhz, ATI 4890, CoolerMaster RealPower 700W.

Απ'όταν τον έστησα είχα πρόβλημα με τις μνήμες, δε μπορούσε να bootάρει με τα 4GB πάνω, μόνο όταν άλλαζα διαρκώς θέσεις στα slots δούλευε

αλλα κι αυτό για λίγο...

Οπότε λέω, πάει στο διάολο, θα τον αφήσω με τα 2GB και κάποια στιγμή θα πάρω άλλη μητρική.

Τώρα έχω κάποια λεφτά για μητρική αλλα θέλω να βεβαιωθώ πως φταίει αυτή, είτε με test είτε με επαλήθευση απο σας οτι η μητρική είναι γτπ :lol:

Μου είχε πει κάποιος σε ένα θέμα που είχα κάνει εκείνο το καιρό οτι είχε παρόμοια προβλήματα με μια ASRock, οπότε απο εκεί προσανατολίστηκα πως λογικά φταίει η μητρική.

Τις μνήμες τις είχα πάρει απο αγγελία αλλα ήταν σφραγισμένες, οπότε δύσκολα να έχουν πρόβλημα αυτές.

Τώρα τελευταία μου πετάει blue screens, crashάρει στο άκυρο και διάφορα άλλα, οπότε...

Υπάρχει κανένα πρόγραμμα για να δούμε οτι σίγουρα είναι η μητρική ή πάμε με βάση τις εμπειρίες? :D

Δημοσ.

To Ram Voltage είναι στο 1.61V, πόσο να το ανεβάζω και να τεστάρω;

Χρεάζεται μήπως να ανεβάσω και το voltage της Northbridge (είναι στο 1,3V)?

Δημοσ.

Επείσης δοκίμασε να βάλεις τα timmings της μνήμης χειροκίνητα αν σου δίνει αυτη τη δυνατοτητά η μητρική,ακόμη και αν φαίνεται να τα βλέπει σωστά

Όσο για το ρεύμα στο site τους δεν βλέπω κάποια στα1066 , αλλάανείναι η απλή Xtreem DDR3 Series , η 1333 θέλει από 1,75 - 1,85 v

Ένα ακόμη .Bios update έκανες καθόλου, μήπως έχουν βελτιώσει την υποστήριξη ram?

Δημοσ.

Είδα τώρα το ταμπελάκι που έχουν επάνω οι ψύκτρες, στο 1,5V παίζουν με timmings 7-7-7-21 άρα δε νομίζω να παίζει θέμα...

Bios update όχι δεν έχω κάνει, πάω να τσεκάρω!

edit

Είδα τα εξής updates στο site της:

support DDR3 DRAM better - 2009/7/9

Fix CPU Vcore OC bug (άσχετο, αλλα όχι εντελώς :-D )

Έχει και αυτά

add Phenom II AGESA code - 2009/4/17

update NB cim code - 2009/8/21

update AGESA code & NB CIM code

Ξέρετε τι είναι και αν αξίζει να τα κατεβάσω;

bios update πάντως δεν βρίσκω!!

edit νol.2

Κατέβασα το update για τις μνήμες και το fixακι για το Vcore OC bug.

Δυστυχώς δεν έχω τώρα τα άλλα 2 dimms, είναι στην Αθήνα, οπότε δοκιμές απο Δευτέρα.

Παρ'τε και δύο screens αν βοηθούν...

PC.jpg

PC2.jpg

Δημοσ.

Το ram voltage το κατέβασες; Επειδή βλέπω ότι είναι στο ~1.5V κι είχε πει ότι παίζαν στο ~1.6V.

Κάτι DDR2 που χρησιμοποιώ γράφουν πάνω 1.8V. Για να παίξουν όμως σωστά στην κανονική τους συχνότητα πρέπει να δώσω 2V.

Δεν ξέρω πόσο ανεκτικές είναι οι DDR3 στο ανέβασμα των volt αλλά έχε υπόψη να το τσεκάρεις, αν δεν το χεις κάνει ήδη.

Δημοσ.

Την ανέβασα στο Bios απο 1.61 στο 1.65 αλλα στο OverDrive Utility πάλι 1.49 δείχνει στο Memory VDDQ... wtf?

Εν τω μεταξύ στο bios γράφει 1.3V στο N/B voltage και στο OverDrive γράφει άλλα απ'ότι φαίνεται και πιο πάνω... :/

Να δοκιμάσω να ανεβάσω voltage απο το utility;

Δημοσ.

Είδα τώρα το ταμπελάκι που έχουν επάνω οι ψύκτρες, στο 1,5V παίζουν με timmings 7-7-7-21 άρα δε νομίζω να παίζει θέμα...

Bios update όχι δεν έχω κάνει, πάω να τσεκάρω!

edit

Είδα τα εξής updates στο site της:

support DDR3 DRAM better - 2009/7/9

Fix CPU Vcore OC bug (άσχετο, αλλα όχι εντελώς :-D )

Έχει και αυτά

add Phenom II AGESA code - 2009/4/17

update NB cim code - 2009/8/21

update AGESA code & NB CIM code

Ξέρετε τι είναι και αν αξίζει να τα κατεβάσω;

bios update πάντως δεν βρίσκω!!

edit νol.2

Κατέβασα το update για τις μνήμες και το fixακι για το Vcore OC bug.

Δυστυχώς δεν έχω τώρα τα άλλα 2 dimms, είναι στην Αθήνα, οπότε δοκιμές απο Δευτέρα.

Αυτά τα 2 ... patchάκια που βρήκες είναι τα bios update. Μόνο που δεν τα κατεβάζεις και τα περνας ολα, αλλά μόνο το πιο πρόσατο ημερομηνιακά , που περιέχει και όλα τα προηγούμενα. Δηλαδή αν περάσεις πρώτα ένα του 2009 και μετά ένα του 2008 , δεν έκανες δουλειά.

Eπείσης για να σε βοηθήσουμε καλύτερα , καλό θα είναι να μας πεις τί μύνημα γρλαφουν οι μπλέ οθόνες. Λογικά πρέπει να αναφέρουν κάποι αρχείο και ένα κωδικό πχ 0χ000c κτλ

Δημοσ.

to πρωτo πραγμα που πρεπει να κανεις ειναι bios update

κατεβασε το τελευταιο(σου εχω κανει κυκλο ποια αρχεια πρεπει να κατεβασεις) bios και κανε update δες και τις οδηγιες για το πως κανεις bios update με usb stick ....

magicalsnap201101290702.png

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...