Προς το περιεχόμενο

Λόγοι επιλογής Mac φορητού έναντι Dell;

ktiniatros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ θα πρότεινα να ξεκολλήσετε λίγο από το τριπάκι "Mac Vs Windows Vs Linux".

Όπως προ-είπα, το κάθε Computer θα έχει τόση δύναμη όση του δίνει το Hardware του.

Κάθε λειτουργικό εκμεταλλεύεται το hardware με διαφορετικό τρόπο.

Επίσης κάθε λειτουργικό σύστημα έχει τα θετικά του και τα αρνητικά του (remember: δεν υπάρχει "τέλειο").

Πχ. το Linux ΠΡΕΠΕΙ να υπάρχει σε κάθε σύστημα και πρέπει να το στηρίζουμε διότι προασπίζει την Ελευθερία (να σας δω τι θα κάνετε όλοι σας (και εγώ μαζί) όταν θα μας επιβάλλουν τα Cloud OS. Εκεί να σας δω για τι είδους "ελευθερία" θα μιλάτε και για το αν θα τρώγεστε για το αν κάνει maximize το παράθυρο των windows ενώ του mac δεν κάνει και στο Linux το "προγραμματίζεις" να κάνει maximize όπως γουστάρεις, κλπ..!!! Για σκεφτείτε το λίγο? Το σκεφτήκατε αρκετά? Για ξανα-σκεφτείτε το πάλι...!!!!

Τα Windows 7 είναι ένα αξιόλογο λειτουργικό σύστημα και σε σχέση με το παρελθόν έχει γίνει πολύ καλύτερο. Παρόλα αυτά παραμένει κατά την γνώμη μου "Windows"...με ότι αυτό συνεπάγεται. (προσωπικά χρησιμοποιώ και τα τρία λειτουργικά συστήματα και ποτέ δεν εγκαταλείπω το Linux όσες ευκολίες και να έχει το Mac OSX. Είμαι από κοντά στο Linux και το παρακολουθώ στενά/έχω εγκατεστημένο στο σύστημά μου)

Το Mac OS X είναι ένα λειτουργικό σύστημα διαφορετικό από τα άλλα που οι περισσότεροι από όσους το έχουν χρησιμοποιήσει και αντιληφθεί/βιώσει από πρώτο χέρι, είμαι σίγουρος οτι θα παραδεχτούν το "User Friendly" και την "ανετίλα" που το διέπει σε σχέση με τα άλλα λειτουργικά. Ναι, αρκετοί ίσως να πουν οτι είναι πανάκριβο το να αποκτήσει κανείς Mac (σε σχέση με άλλα φθηνότερα computers με Windows ή Linux). Δεν διαφωνούμε σε αυτό.

Σε όλα τα Computers (Windows-Mac-Linux) κάνει κανείς σχεδόν τα ίδια πράγματα.

Θα δει/Διαχειριστεί εικόνες

Θα δει/διαχειριστεί βίντεο

Θα "δει" (ακούσει)/διαχειριστεί μουσική

Θα παίξει παιχνίδια

Θα δει/διαχειριστεί κείμενα και παρουσιάσεις

Θα προγραμματίσει

Θα σερφάρει στο ίντερνετ

Θα δει τα mail του

και πολλά άλλα...

Η εμπειρία χρήσης όμως του να έχεις Mac vs του να έχεις άλλο λειτουργικό σύστημα όσον αφορά την ανετίλα και το user friendly κλπ, δεν συγκρίνεται με κανενός άλλου.

Και στα Smartphones Vs iPhone κάνεις πλέον τα ίδια πράγματα σχεδόν. Η εμπειρία του να έχεις όμως iphone είναι διαφορετική και πιο άνετη σε πολλά πράγματα. Αλλιώς κάνεις το τάδε πράγμα στο ένα και αλλιώς στο iphone...!!! Έχεις διαφορετικό Feeling με το iPhone (καλύτερα στο iphone κατά την γνώμη μου).

Συνεπώς δε χρειάζεται να μπαίνουμε κάθε φορά στο τριπάκι Mac Vs Windows (vs Linux) (το βάζω σε παρένθεση το Linux επειδή το thread είναι ουσιαστικά για windows machine vs Mac machine και σε καμία περίπτωση επειδή εκτιμώ λιγότερο ή υποτιμώ το Linux και την προσπάθεια που γίνεται παγκοσμίως με αυτό - ξεκαθαρίζω την θέση μου). Όσοι είναι "μέσα στα πράγματα" γνωρίζουν τι κερδίζουν με το κάθε ένα. Κάποιοι που απλώς θέλουν να βιώνουν computer-ίστικη ζωή όσο το δυνατόν πιο άνετη, παίρνουν Mac (συνήθως χρήστες συνειδητοποιημένοι που έχουν ξενερώσει με κάποιου είδους "κουραστική" computer-ίστικη καθημερινότητα σε ορισμένα πράγματα πχ. από την πραγματικότητα που σου προσφέρουν τα windows).

Αν κάποιος είναι διατεθειμένος να πληρώσει παραπάνω λεφτά για να έχει mac και την ησυχία του - να βιώνει την ανετίλα των mac, έχει καλώς. Αλλιώς πάει σε άλλο λειτουργικό σύστημα και computer. (Τσέπη - Σκέψη - Do It, εν συντομία) :P :P χιχιχι

Μια χαρά μηχανήματα υπάρχουν για κάθε γούστο και ανάγκες.

Προσωπικά δεν με χαλάει και ιδιαίτερα η "έλλειψη Maximize" των windows στον Mac (μιας και αναφέρθηκε πιο πριν). Συνήθισα με τον τρόπο του Mac (δηλαδή να σου κάνει Custom Maximize το Παράθυρο έτσι ώστε να σου δείχνει όλες τις πληροφορίες που θα έπρεπε να βλέπεις καταναλώνοντας τον λιγότερο δυνατό χώρο - hint and tip για όσους δεν γνωρίζουν το "γιατί δεν κάνει Maximize πλήρως μερικά παράθυρα το Mac OS X").

Αν παει πχ, να δουλέψει κάποιος σε 27" iMac και κάνει Maximize τον Firefox, προφανώς και δεν χρειάζεται να του πιάσει όλη την οθόνη αλλά ίσως μόνο την μισή...!!! Αν ντε και καλά θέλεις να σου πιάνει όλη την οθόνη, το πιάνεις και το κάνεις με το χέρι Maximize (και το Mac OS X το θυμάται οτι το θέλεις έτσι και στο ανοίγει πάντα έτσι μετά). (Minimize κάνω πολύ σπάνια. Λόγω του "Expose" που έχει το mac osx δεν μου πολυχρειάζεται...!!! Ουάου γλυτώνω και χρόνο από άχρηστα κλικ για Minimize...!!!! :D :D :D )

• Απαντ. 91
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Εγώ θα πρότεινα να ξεκολλήσετε λίγο από το τριπάκι "Mac Vs Windows Vs Linux"..................

Συμφωνώ με το φίλο παραπάνω..

Γιαυτό ανέφερα παραπάνω οτι υπολογιστής χωρίς λειτουργικό είναι άχρηστος,με ό,τι αυτο συνεπάγεται.

Θα ήθελα να πω όμως οτι το linux δεν είναι έτοιμο για τον απλό χρήστη.Δηλαδή θα συναντήσει πολλές δυσκολίες(έχω πειραματιστεί πάνω σε αυτό και έχω περάσει σε πολλά άτομα ubuntu-το πιο user friendly κατ'εμε-έτσι δοκιμαστικά αλλά οι δυσκολίες και τα τηλέφωνα για "τεχνική υποστήριξη" πολλά!)

Γνώμη μου η κοινότητα του linux είναι πολύ δυνατή και εύχομαι να μπορέσει να περπατήσει πολύ..εγώ το στηρίζω(οχι ενεργά στην κοινότητα του) αλλα το προτείνω σε φίλους και ότι βοήθεια χρειαστούν την προσφέρω.Ετσι τουλάχιστον νομίζω και εγώ οτι προσφέρω κάτι στο ελεύθερο λογισμικό.

Δημοσ.

Συμφωνώ με το φίλο παραπάνω..

Γιαυτό ανέφερα παραπάνω οτι υπολογιστής χωρίς λειτουργικό είναι άχρηστος,με ό,τι αυτο συνεπάγεται.

Θα ήθελα να πω όμως οτι το linux δεν είναι έτοιμο για τον απλό χρήστη.Δηλαδή θα συναντήσει πολλές δυσκολίες(έχω πειραματιστεί πάνω σε αυτό και έχω περάσει σε πολλά άτομα ubuntu-το πιο user friendly κατ'εμε-έτσι δοκιμαστικά αλλά οι δυσκολίες και τα τηλέφωνα για "τεχνική υποστήριξη" πολλά!)

Γνώμη μου η κοινότητα του linux είναι πολύ δυνατή και εύχομαι να μπορέσει να περπατήσει πολύ..εγώ το στηρίζω(οχι ενεργά στην κοινότητα του) αλλα το προτείνω σε φίλους και ότι βοήθεια χρειαστούν την προσφέρω.Ετσι τουλάχιστον νομίζω και εγώ οτι προσφέρω κάτι στο ελεύθερο λογισμικό.

Μπα τα ubuntu αν τα σετάρεις σωστά είναι απροβλημάτιστα για τον απλό χρήστη. Το πρόβλημα είναι πως πάντα κάποιοι ενώ δε μπορούν ας πούμε να δουν μια ταινία με εξωτερικό υπότιτλο κάπως τα καταφέρνουν και μπλέκουν με το xorg.conf, ποτέ δεν κατάφερα να το εξηγήσω αυτό :-(

Γενικά πάντως τα ubuntu τα θεωρώ πολύ user friendly λειτουργικό για τον απλό χρήστη που απλά θέλει να μπαίνει internet και να παίζει και κανα παιχνιδάκι της πλάκας.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...