Προς το περιεχόμενο

Λόγοι επιλογής Mac φορητού έναντι Dell;

ktiniatros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Το μονο που χρειαζεται ειναι να ειμαστε ανοιχτομυαλοι και να μην συγκρινουμε την εκδοση του mac os x που βγηκε το 2009(snow leopard) με την εκδοση των windows που βγηκε το 2001(windows xp) .

Αν κάνουμε μια έρευνα, πόσοι χρήστες Windows χρησιμοποιούν Backup and Restore Center και πόσοι χρήστες Mac χρησιμοποιούν Time Machine, θα δεις μια αισθητή διαφορά. Υπάρχει καλός λόγος γι' αυτό.

Ας μην συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα.

• Απαντ. 91
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Αν κάνουμε μια έρευνα, πόσοι χρήστες Windows χρησιμοποιούν Backup and Restore Center και πόσοι χρήστες Mac χρησιμοποιούν Time Machine, θα δεις μια αισθητή διαφορά. Υπάρχει καλός λόγος γι' αυτό.

Ας μην συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα.

Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ timemachine ενώ χρησιμοποιοώ το Backup τον Win7 :)

Tο 10.6.6 έκανε ποιο αργό το λειτουργικό μετά την εγκατάστασή του στον δικό μου υπολογιστή. Τώρα θα πρέπει να κάνω format στο MacOS για να περάσω το 10.6.5 (όπως έκανα format όταν πέρασα το 10.6.4 γιατί ήταν χάλια οι οδηγοί της κάρτα γραφικών για τα παιχνίδια της Valve)

Δημοσ.

Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ timemachine ενώ χρησιμοποιοώ το Backup τον Win7 :)

Εννοείς ότι βαριόσουν να βάλεις στη θύρα USB το δίσκο ή σε χάλαγε το πανεύκολο interface και που κάνει backup κάθε ώρα χωρίς να το αντιλαμβάνεσαι και όχι κάθε μέρα-βδομάδα-μήνα; Πολύ θα ήθελα να μου εξηγήσεις τι παραπάνω έχει το backup των windows και το χρησιμοποιείς, γιατί εγώ απ' όσα διάβασα είναι κατώτερο. Όπως ανέφερα, οι πιο πολλοί χρήστες των Windows ΔΕΝ το χρησιμοποιούν, σε αντίθεση με τους χρήστες Mac.

Τα προβλήματά σου είναι εξαιρετικά σπάνια. Ίσως πρέπει να ψάξεις τι φταίει.

Δημοσ.

[...] Όπως ανέφερα, οι πιο πολλοί χρήστες των Windows ΔΕΝ το χρησιμοποιούν, σε αντίθεση με τους χρήστες Mac.

[...]

Σχωράτε με που παρεμβαίνω αλλά αυτό συμβαίνει γιατί απλά έτσι έχουν συνηθίσει. Τα παλιότερα built-in backup & recover προγράμματα των Windows ήταν ανεπαρκή κι ο κόσμος στρεφόταν σε εμπορικές εφαρμογές. Με τα Win7 οι συνήθειες των χρηστών δεν άλλαξαν κι αυτό γιατί πολλοί δε γνωρίζουν πως πλέον μπορούν να κάνουν άνετα τη δουλειά τους μ αυτά που τους παρέχει το OS.

Κι αυτό το λέω και από προσωπική εμπειρία. Ούτε καν το χα προσέξει μέχρι που μου το επισήμαναν εδώ μέσα.

Δημοσ.

Εννοείς ότι βαριόσουν να βάλεις στη θύρα USB το δίσκο ή σε χάλαγε το πανεύκολο interface και που κάνει backup κάθε ώρα χωρίς να το αντιλαμβάνεσαι και όχι κάθε μέρα-βδομάδα-μήνα;

Ένας σκληρός δίσκος να κρέμεται από ένα φορητό υπολογιστή χαλάει την όλη ιδέα της φορητότητας. Αν είχα iMac θα ήταν εύκολο να είχα ένα μόνιμα συνδεδεμένο αλλά σε laptop δεν είναι ιδανικό.

Πολύ θα ήθελα να μου εξηγήσεις τι παραπάνω έχει το backup των windows και το χρησιμοποιείς, γιατί εγώ απ' όσα διάβασα είναι κατώτερο.

Το system restore το θεωρώ πολύ εύχρηστο αν χρειαστεί να κάνεις rollback και λειτουργεί αυτόματα σε κάθε αλλαγή του συστήματος. Τι να πω, τα backup γίνονται πολύ πιο γρήγορα πάνω σε SSD raid (system restore checkpoints) ή μέσω e-sata (full backup), κάτι που το mbp δεν προσφέρει (ειδικά το e-sata).

Τα προβλήματά σου είναι εξαιρετικά σπάνια. Ίσως πρέπει να ψάξεις τι φταίει.

Τα προβλήματά μου με το 10.6.4 ήταν πολύ κοινό και ακόμα και η ίδια η steam έβγαλε προειδοποίηση στο forum της και με pop-up στο steam client να μην κάνεις την αναβάθμιση γιατί επηρεάζονται αρνητικά οι επιδόσεις στα παιχνίδια της Valve (που μόλις είχαν κυκλοφορήσει αν θυμάμαι καλά). Όποιος δεν είχε δει την προειδοποίηση έγκαιρα απλά έχασε.

Χωρίς να θέλω να εκτροχιάσω τη συζήτηση άλλο, απλά λέω ότι το MacOS δεν είναι το μαγικό και τέλειο λειτουργικό και έχει τις αδυναμίες και προβλήματά του. Είναι καλό και εύχρηστο, όπως τα windows 7 και είναι θέμα προσωπικού γούστου τι προτιμά τελικά ο καθένας.

Στον ktiniatro θα πρότεινα να πας τελικά Ιαπωνία που είσαι τώρα ζεστός και να αφήσεις το laptop για άλλη φορά, γιατί ο φορητός θα κρατήσει 3-4 χρόνια ενώ οι αναμνήσεις του ταξιδιού μια ζωή :)

Δημοσ.

Tο 10.6.6 έκανε ποιο αργό το λειτουργικό μετά την εγκατάστασή του στον δικό μου υπολογιστή. Τώρα θα πρέπει να κάνω format στο MacOS για να περάσω το 10.6.5 (όπως έκανα format όταν πέρασα το 10.6.4 γιατί ήταν χάλια οι οδηγοί της κάρτα γραφικών για τα παιχνίδια της Valve)

Τελικά εγώ το έλυσα το πρόβλημα με 2-3 συνεχόμενα repair permissions και αλλα τόσα disk repair. Δοκίμασε το και εσύ μήπως και γλυτώσεις το format.

Δημοσ.

Palp, OK, σωστός. Ας μην εκτροχιάσουμε άλλο την κουβέντα.

Δημοσ.

Εγώ μετά απο 25 χρόνια περίπου με PC, και έχοντας αποκτήσει ένα σχετικά δυνατό μηχάνημα Mac (mac pro 2009) εδώ και ένα χρόνο, νιώθω οτι οι Mac αξίζουν.

Εφόσον οι εφαρμογές που θέλεις να τρέχεις υπάρχουν για Mac, τότε μπορείς να αγοράσεις ένα.

Η "ανετίλα" και η ξεγνοιασια που σου δίνει το Mac OS X δεν συγκρίνεται με κανενός άλλου λειτουργικού συστήματος, και ο μόνος νόμιμος τρόπος να έχεις Mac OS X στο computer σου είναι να αποκτήσεις Mac μηχάνημα.

Επίσης τα mac είναι πολύ καλοσχεδιασμένα μηχανήματα, πολύ πιο αθόρυβα, "προσεγμένα" και όμορφα, σε σχέση με τα κλασσικά Computers. Πχ. το MacBook Pro, έχει πολύ καλή ισορροπία "δύναμης" και αυτονομίας.

Και με Mac θα αντιμετωπίσεις πιθανώς προβλήματα η δυσκολίες, αλλά δεν θα έχει καμία σχέση με αυτά που έχεις συνηθίσει. Έναν Mac τον αγοράζεις για να είσαι άνετος και να έχεις καλύτερη και πιο ήρεμη "ποιότητα computer-ίστικης ζωής". Συνολικά δηλαδή η "εμπειρία χρήσης" ενός Mac δεν συγκρίνεται με τίποτα με αυτά που ήδη ξέρεις.

Αν θέλεις επιδόσεις με το μικρότερο δυνατό κόστος, θα πας σε PC Desktop (όχι γενικώς σε laptop). Το laptop το παίρνεις για την φορητότητα και όχι για τις επιδόσεις.

Η αυτονομία που σου δίνει για παράδειγμα ένα MacBook Pro, δεν συγκρίνεται εύκολα με τα περισσότερα Laptop της αγοράς.

Εκεί ένα Mac laptop υπερτερεί.

Δεν υπάρχει "τέλειο computer"...!!!

Εγώ στην θέση σου, αν θα αγόραζα ένα Laptop και το Budget μου ήταν 2.000 ευρώ, θα αγόραζα ένα MacBook Pro 13 για ευκολία μετακίνησης, μεγαλύτερη αυτονομία, μικρότερο βάρος, κλπ με 1.250 ευρώ και με τα υπόλοιπα 1000 ευρώ θα πήγαινα και Ιαπωνία. (οκ, βγαίνει 250 ευρώ παραπάνω από το Budget των 2.000 ευρώ αλλά έχεις και τα δυο).

Καλό είναι να πάρεις και το Apple Care Protection με καμιά 300 ευρώ περίπου (χονδρικά την αναφέρω την τιμή - στο περίπου) για να έχεις για 3 χρόνια στο σύνολο το κεφάλι σου ήσυχο. Μπορείς όμως και να το αποφύγεις στην παρούσα στιγμή, να πας στην Ιαπωνία και να το αγοράσεις αργότερα μέσα στον χρόνο, πριν κλείσει έτος το MacBook Pro σου. (αν έχει αλλάξει κάτι γύρω από αυτή την δυνατότητα καθυστερημένης αγοράς του Apple Care Protection εντός έτους, ενημερώστε το παιδί - δεν γνωρίζω).

Όλα εξαρτώνται από το "τι θέλεις εσύ" καθώς επίσης το "τι απαιτήσεις" έχεις.

Ό,τι χαρακτηριστικά θα έχει το Computer σου, τόση δύναμη θα έχει (πχ. επεξεργαστής, κάρτα γραφικών, μνήμες).

Το Mac OS X είναι τόσο ελαφρύ και άνετο όσο και το Linux. Τα Windows 7 επίσης έχουν γίνει πολύ καλά (αν και προσωπικά επιλέγω σαν κύριο λειτουργικό το Mac OS X / Mac γενικότερα για πολλούς και διάφορους λόγους).

Μπορείς επίσης να δεις και τα "Alienware" laptops (που είναι επίσης της Dell, αν δεν απατώμαι). Με 1700-2000 ευρώ παίρνεις Super δυνατό laptop που όμως μην περιμένεις να έχεις και καμιά αυτονομία πέραν του 30-45 λεπτά γενικότερα, διότι είναι πολύ "φορτωμένο" με ισχύ το Laptop αυτής της κατηγορίας. (και εδώ φαίνεται και η σοφία της apple στα Laptop που θα έλεγα οτι τα "έχει ζυγίσει αρκετά καλά" τα πράγματα όσον αφορά την ισχύ, την αυτονομία, το βάρος, κλπ. σε ένα laptop).

Αν απλώς θέλεις ένα Laptop για να έχεις όταν μετακινείσαι, μπορείς πάντα να επιλέξεις και ένα φθηνό 15" PC Laptop με 500-800 ευρώ για να κάνεις την δουλειά σου μια χαρά και με τα λεφτά που θα σου περισσέψουν να πας και ταξίδι στην Ισπανία "αμα λάχει ναουμε"..!!!χχιχιιχ :-)

Αξιολογείς τις ανάγκες σου, βλέπεις τι σου αρέσει και τι προτιμάς και επιλέγεις το κατάλληλο.

τον Mac τον αγοράζεις για να έχεις ξεγνοιασιά, ευκολία και ανετίλα στην καθημερηνότητά σου με τους υπολογιστές και για να είσαι ήρεμος και χαρούμενος από την εμπειρία χρήσης του υπολογιστή σου. (όλα είναι σχετικά βέβαια)

Για να αποκτήσεις μεγάλες επιδόσεις σε έναν Mac, πρέπει να τα "στάξεις χοντρά" και να πάρεις Mac Pro (desktop).

Ανεξαρτήτως "ανετίλας", ισχύος κλπ, θεωρώ οτι είναι μεγάλο πλεονέκτημα η αυτονομία των MBP για ένα Laptop.

+1 για MacBook Pro αν θέλεις ξεγνοιασιά, ανετίλα (και αυτονομία) κλπ. (μπορείς να επιλέξεις το 13" MBP. Θυμήσου οτι πρέπει να αγοράσεις και μία θήκη μεταφοράς + ίσως και Apple Care Protection αν σε ενδιαφέρει να είσαι πλήρως ήρεμος για τεχνικά θέματα για 3 χρόνια στο σύνολο)

+1 για ένα φθηνό PC laptop αν θέλεις απλώς ενα Laptop να μπαίνεις στο internet και για Basic πράγματα όταν είσαι εκτός σπιτιού

+1 για Desktop PC δυνατό (με 2.000 ευρώ παίρνεις εκπληκτικής ισχύος Desktop με Win7) αν θέλεις μόνο επιδόσεις χωρίς να σε ενδιαφέρουν τα νεύρα σου και δεν σε ενδιαφέρει η "ανετίλα" των Mac.

+1 για Mac Pro (θα τα στάξεις χοντρά αλλάααα....!!!!!!!! :-) ) αν θέλεις ισχύ + ανετίλα + Αθόρυβο + Δροσερό + όλα τα καλούδια γενικώς των Mac.

Once you go mac, you never go back (εκτός αν τα οικονομικά σου κάποια στιγμή σε αναγκάσουν να "υποτροπιάσεις"...χιχιχι...!!! Αλλά είμαι σίγουρος οτι μετά την αγορά του πρώτου σου Mac, όταν θα έρθει η ώρα μετά από χρόνια για καινούριο computer, κατά πάσα πιθανότητα θα σκέφτεσαι να "μαζέψεις" λεφτά να πάρεις έστω ένα μικρότερης ισχύος Mac παρά να πάρεις PC - και ας έπαιρνες ίσως δυνατότερο μηχάνημα και πιο φθηνό αν έπαιρνες PC....!!! ) :P

Μπορεί να είμαι λάτρης των προϊόντων apple πλέον, αλλά σε συμβουλεύω "μην κολλάς". Να έχεις ανοικτό μυαλό και να κοιτάζεις να αγοράζεις αυτά που σε ικανοποιούν, που σε ευχαριστούν και που σε βολεύουν, χωρίς να φανατίζεσαι (αν και λίγο δύσκολο να μην φανατιστείς ή να μην ερωτευτείς το Apple μηχανημά σου, μιας και θα σου κάνει την computer-ίστικη ζωή πολύ πιο άνετη και εύκολη....!!!χιχιχι) Ούτως ή άλλως μηχανήματα είναι και τα αγοράζεις για να σε εξυπηρετήσουν/ικανοποιήσουν/ευχαριστήσουν εσένα και κανέναν άλλο (και πάντα θα βγαίνουν καινούρια και πιο δυνατά).

Δημοσ.

Το πόστ του vag3d είναι απο το πιο ωραία που έχω διαβάσει σε ολα τα forum ελληνικά και ξένα για Mac vs pc.

Πάντως μου κάνει εντύπωση που δεν έχει αναφέρει κανείς την οικονομικη λύση. Το απλό MacBook. Δεν νομίζω οτι γιατί τη χρήση που προορίζεται είναι κακή ιδέα.

Δημοσ.

Πάντως μου κάνει εντύπωση που δεν έχει αναφέρει κανείς την οικονομικη λύση. Το απλό MacBook. Δεν νομίζω οτι γιατί τη χρήση που προορίζεται είναι κακή ιδέα.

Το απλό Macbook δεν αποτελεί συμφέρουσα λύση έναντι του Macbook Pro. Η διαφορά στην τιμή είναι πολύ μικρή και τα πλεονεκτήματα του Pro πολύ μεγάλα.

Δημοσ.

και εγώ να συμφωνίσω απόλυτα με το φίλο vag3d.Εγώ έκανα την @$#%^ και πήρα vaio γιατί τυφλόθηκα από τις επιδόσεις και το μετάνιωσα...Macbook pro είναι η καλύτερη επιλόγη για εμένα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...