Προς το περιεχόμενο

Λόγοι επιλογής Mac φορητού έναντι Dell;

ktiniatros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτό πρώτη φορά το ακούω. Σε παιχνίδια σίγουρα ισχύει (λόγω DirectX) αλλά σε γενικές επιδόσεις λειτουργικού...

Δεν μιλαμε για παιχνιδια DirectX που η συγκριση δεν ειναι τοσο σωστη. Αλλα για παιχνιδια που τρεχουν και στις 2 πλατφορμες σε Opengl: στην πλειονοτητα των περιπτωσεων σε windows ειναι πολυ πιο γρηγορα λογω καλυτερων drivers της καρτας γραφικων.

http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=linux_windows_part3&num=2

1_table.png

http://www.barefeats.com/harper22.html

harp22_c19.gif

http://www.barefeats.com/imacal3.html

imal3_doo.gif

imal3_wow.gif

Αλλα και το DirectX ειναι ενα κλασσικο παραδειγμα οπου τα windows εκμεταλλευονται πολυ καλυτερα το hardware.

Ενδεικτικα:

http://www.anandtech.com/show/3759/mac-os-x-steam-performance-half-life-2-episode-2-still-slower-than-windows

macpro.gif

Παρομοια δεδομενα ισχυουν και για μετατροπες video ή θεαση video, πιο αργο σε επαγγελματικες 3d/cad εφαρμογες.

Εδω επιδοσεις σε επαγγελματικες 3d/cad εφαρμογες:

http://arstechnica.com/apple/news/2009/12/a-second-look-at-the-nvidia-quadro-fx-4800-mac-edition.ars/2

Lower is better:

quadro_chart1.png

Higher is better:

quadro_chart2.png

Dismal performance compared to the same machine in Windows
  • Απαντ. 91
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Εφόσον το παιδί δεν φένεται ότι θα τρέξει Crysis και Maya δεν νομίζω να του φανεί αργός ο Mac σε σχέση με τα windows. :)

Μα και να του φανει , υπαρχει παντα το bootcamp για καλυτερες επιδοσεις και καλυτερη εκμεταλλευση του hardware!!

Δεν ειναι λιγο πραγμα οτι αγοραζοντας mac μπορεις να τρεξεις και τα 3 λειτουργικα..

Απλα επειδη ο topic starter εθεσε το θεμα κοστους αλλα και των επιδοσεων, με το dell θα εχει καλυτερες επιδοσεις και αντοχη στο χρονο εκτος οτι ειναι φθηνοτερο!

Αλλα αν του εχει γυαλισει το mac, δεν χωρανε επιχειρηματα οποια και αν ειναι η διαφορα κοστους κλπ! ;)

Οπως και να εχει, μην ξεχασει να αγορασει επεκταση εγγυησης στα 3 χρονια. Δεν νοειται να αγορασεις τετοια ακριβα μηχανηματα και να μην προστατεψεις την επενδυση σου με εγγυηση !

Τελος, επειδη ρωταγε για ssd: βουρ για ssd!!

Δημοσ.

Κάτι τέτοια ποστ κάνει αυτός ο haHa και μας χαλάει τη φαντασίωση...

Επιλέγουμε mac γιατί δε μας πειράζει να αργούν οι εφαρμογές μας.Χαϊδεύουμε τα μηχανήματά μας περιμένοντας. :P

Φίλε κτηνίατρε, χτύπα το macbook γιατί έχεις μπει στην φάση εκείνη που οι εταιρίες τρίβουν τα χέρια τους και έχεις ανάγει ένα αντικείμενο ψηλότερα από ότι θα πρεπε να είναι.Αυτό το χουμε κάνει όλοι μας και γουστάρουμε κιόλας.Είναι μια από τις πολλές ομορφιές της ζωής που σου κοστίζει σε χρήμα. Χτύπα το και απόλαυσέ το ανεξάρτητα με τις επιδόσεις...

Ετσι κι αλλιώς τα λεφτά που θα εξοικονομήσεις παίρνοντας το dell δε σε φτάνουν για να περάσεις καλά στην Ιαπωνία. :D

Δημοσ.

Βασικά δεν είναι φαντασίωση. Όπως ισχυρίζονται πολλοί χρήστες, τα Windows μετά από λίγο καιρό αρχίζουν και κουτσαίνουν, οπότε οι επιδόσεις τους πέφτουν. Αυτό βέβαια μπορεί να οφείλεται σε κακή χρήση ή σε ιό και χρειάζεται φορμάτ για να στρώσει. Το καλό είναι ότι ο Mac δεν καταλαβαίνει από κακή χρήση ή ιούς.

Ο haHa έχει ισχυριστεί πολλές φορές ότι το παραπάνω δεν ισχύει και είναι παραμύθι. Ο καθένας κρίνει ανάλογα με τις εμπειρίες του.

ΥΓ. Δεν έχω όρεξη να ξανανοίξω την ίδια κουβέντα. Νομίζω ότι σχεδόν όλοι έχουν εμπειρία από χρήση Windows και μπορούν να κάνουν την κρίση τους. Το θέμα είναι να γνωρίζει κανείς ότι στο Mac δε θα έχει τέτοιο πρόβλημα και δε θα χρειαστεί να κάνει format.

Δημοσ.

H αληθεια ειναι οτι με τα win7 εχουν αλλαξει τα δεδομενα στα windows. Τα 7αρια ειναι πολυ σταθερα και απροβληματιστα.

Παρολα αυτα οτι λαπτοπ με windows (oχι 7) εχω πιασει στα χερια μου , απο turbox και acer μεχρι vaio,asus,toshiba και dell προσφατα , το οποιο λειτουργει απο χρονο και πανω , κανενα δεν λειτουργουσε γρηγορα και σταθερα. Ειτε ο χρηστης ηταν γνωστης , ειτε χαζογκομενα.

Αντιθετως οτι macbook εχω πιασει , ακομα και 3ετιας να ηταν , δουλευε smooth και απροβληματιστα.

Δημοσ.

Όπως λένε και οι προηγούμενοι, το mbp έχει καλύτερη κατασκευή, καλύτερο trackpad και καλύτερη αυτονομία αλλά χειρότερες επιδόσεις, χειρότερο service για εμένα στην ελλάδα, και διπλάσια τιμή (εκτός από το μεγαλύτερο κόστος αγοράς επέκτασης εγγύησης βάλε και το κόστος των Windows που θα πρέπει να αγοράσεις αν θέλεις να τα χρησιμοποιείς σε bootcamp). Προσωπικά το λειτουργικό δεν με συγκλόνισε, δεν μου κάνει καμία διαφορά να λειτουργώ Win7 ή MacOS και το μόνο κριτήριο να αγοράσω το mbp μου ήταν κατασκευή και αυτονομία (πχ αν υπήρχε το dell με επιλογή Win7 ή MacOS, θα επέλεγα το Win7).

Btw αν τελικά καταλήξεις στο Mbp θα πρότεινα το αρχικό μοντέλο των 15" καθώς δεν αξίζει να δώσεις 200 USD για 130 ΜΗz παραπάνω και 180 GB σκληρό (ειδικά αν σκέφτεσε και κάποιον SSD). Επίσης όλα τα μοντέλα έχουν superdrive όπως και το dell, μόνο τα MBA είναι χωρίς optical drive :) Φήμες υπάρχουν για την αφαίρεσή του στο επόμενο refresh, αλλά εγώ το βλέπω να είναι ακριβώς το ίδιο σχέδιο με απλά αλλαγή σε CPU/VGA.

Δημοσ.

ΥΓ. Δεν έχω όρεξη να ξανανοίξω την ίδια κουβέντα. Νομίζω ότι σχεδόν όλοι έχουν εμπειρία από χρήση Windows και μπορούν να κάνουν την κρίση τους. Το θέμα είναι να γνωρίζει κανείς ότι στο Mac δε θα έχει τέτοιο πρόβλημα και δε θα χρειαστεί να κάνει format.

Αρκεί βέβαια να μην επιλέξει να κάνει update σε 10.6.6 :-)

Όπως λένε και οι προηγούμενοι, το mbp έχει καλύτερη κατασκευή, καλύτερο trackpad και καλύτερη αυτονομία αλλά χειρότερες επιδόσεις, χειρότερο service για εμένα στην ελλάδα, και διπλάσια τιμή (εκτός από το μεγαλύτερο κόστος αγοράς επέκτασης εγγύησης βάλε και το κόστος των Windows που θα πρέπει να αγοράσεις αν θέλεις να τα χρησιμοποιείς σε bootcamp). Προσωπικά το λειτουργικό δεν με συγκλόνισε, δεν μου κάνει καμία διαφορά να λειτουργώ Win7 ή MacOS και το μόνο κριτήριο να αγοράσω το mbp μου ήταν κατασκευή και αυτονομία (πχ αν υπήρχε το dell με επιλογή Win7 ή MacOS, θα επέλεγα το Win7).

+1.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000......+ω

Δημοσ.

Δεδομένου ότι ανάλογες συζητήσεις έχουν γίνει αρκετές, θα προτείνω μια τελείως εναλλακτική λύση στον topic starter. Έχεις 1800 ευρώ. Δώσε τα 800 και πάρε ένα καλουτσικό φορητό (lenovo, hp, κλπ). Δώσε 200 ευρώ και στείλε τη γυναίκα/κοπέλλα σου και μια φίλη της κάπου. Με τα υπόλοιπα 800 κανόνισε την επίσκεψη δυο αιθέριων υπάρξεων (κάποιοι κακοπροαίρετοι τα λένε call girls). Τα υπόλοιπα ... τα ξέρεις

Δημοσ.

Τα έργα τέχνης δεν υπόκεινται σε οικονομοτεχνικά κριτήρια και οι όποιες συγκρίσεις έχουν να κάνουν με το καλλιτεχνικό γουστο του καθενός... :rolleyes:

Δημοσ.

Κοίτα, μεταξύ μας.... με 1000 euro δεν πας Ιαπωνία. Αλλού πας, Ιαπωνία δεν πας (αλλά αν εσύ μπορείς να πας, πες μου από που έκλεισες τα εισιτήρια κτλ να πάω και εγώ)

Κατά τα άλλα, τη δουλειά σου θα την κάνεις και με τα δύο. Προσωπικά, μου τυχαίνουν διάφορες ασυμβατότητες και μικροπροβλήματα ακόμα και με mac os οπότε νομίζω ότι το θέμα όλα λειτουργούν δεν είναι 100% αλήθεια, αλλά τη δουλειά σου θα την κάνεις. Σε γενικές γραμμές (πέραν της αυτονομίας που με εντυπωσίασε) θα έλεγα ότι σαν λειτουργικό, το mac os σου δίνει την αίσθηση (και είναι όντως) πιο στιβαρό, πιο σωστό, πιο δουλεμένο, πιο τακτοποιημένο. Βέβαια η εμπειρία μου σταμάτησε σε windows xp, οπότε εμπειρίες από τα μετέπειτα δεν έχω.

Τα υπόλοιπα έχουν ειπωθεί. Αν καταλήξεις σε mbp πάρε το applecare οπωσδήποτε και βάλε και windows. Έτσι θα είσα καλυμμένος γενικώς.

Πάντως κοίτα μήπως μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου με φτηνότερο macbook. Το 13αρι ίσως είναι πιο βολικό.

offtopic

Πιστεύω ότι δεν είναι μόνο ότι έχουν γίνει μόδα τα mac. Είναι και αυτό αλλά σίγουρα πιστεύω (από προσωπική εμπειρία) ότι μας έχουν κουράσει τα windows. Αρκετοί που ξέρω που πήγαν σε mac είναι επειδή ήθελαν την αλλαγή και γενικώς είχαν βαρεθεί τα windows.

Δημοσ.

Αρκεί βέβαια να μην επιλέξει να κάνει update σε 10.6.6 :-)

Δε γνώριζα ότι υπάρχουν προβλήματα. Σε 5 Mac που γνωρίζω (δικό μου, δουλειά, της κοπέλας μου κτλ), δεν είχαμε κανένα ζήτημα.

Και πάλι όμως, η λύση δεν είναι format, αλλά Time Machine. ;)

Και το Time Machine ΕΙΝΑΙ λύση γιατί το μόνο που ζητάει από σένα είναι να συνδέσεις ένα εξωτερικό σκληρό δίσκο και τελείωσες. Ούτε έρευνα αγοράς για το ποιο πρόγραμμα είναι το καλύτερο, ούτε χρήματα για να το αγοράσεις, ούτε ειδικές ρυθμίσεις για να λειτουργήσει όσο το δυνατόν καλύτερα κτλ.

Δημοσ.

Υπαρχει και αντιστοιχο προγραμμα στα windows 7:

Backup and Restore Center

Κανει incremental backups για ολα τα δεδομενα ενος δισκου, δηλαδη για καθε νεο backup σωνει μονο τα νεα/τροποποιημενα αρχεια,σαν το time machine .

Καθε ενα απο τα 2 προγραμματα (time machine και backup and restore center) εχει τα δικα του πλεονεκτηματα και μειονεκτηματα.

Δεν χρειαζεται ούτε έρευνα αγοράς για το ποιο πρόγραμμα είναι το καλύτερο, ούτε χρήματα για να το αγοράσεις, ούτε ειδικές ρυθμίσεις για να λειτουργήσει όσο το δυνατόν καλύτερα, ειναι ετοιμο με τα windows 7.

Το μονο που χρειαζεται ειναι να ειμαστε ανοιχτομυαλοι και να μην συγκρινουμε την εκδοση του mac os x που βγηκε το 2009(snow leopard) με την εκδοση των windows που βγηκε το 2001(windows xp) .

----------------------------------------------------------------------------------

Οπως και να εχει ,ο φιλος ktiniatros καλο θα ηταν να μην αμελησει να παρει το applecare για επεκταση εγγυησης στα 3 χρονια.

Ειναι κριμα να παρει ενα τοσο ακριβο μηχανημα και να εχει μονο 1 χρονο εγγυηση.

Αυτο πιστευω ειναι το πιο βασικο και δεν ειχε τονισθει προηγουμενως.

Δημοσ.

Κοίτα, μεταξύ μας.... με 1000 euro δεν πας Ιαπωνία. Αλλού πας, Ιαπωνία δεν πας (αλλά αν εσύ μπορείς να πας, πες μου από που έκλεισες τα εισιτήρια κτλ να πάω και εγώ)

τρου αυτό..με 2,500 έχω βρεί με σχετική άνεση..και άλλα 1500-2000 για τα έξοδα εκεί

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...