panos2000gr Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Έξυπνη κατασκευή (αυτό με το display port, το θεωρώ αρκετά καλό. Μία θύρα για DVI, VGA, HDMI. Γιατί να γεμίζεις με άλλες θύρες; ) Πάρα πολύ έξυπνο από την Apple...ξέρει όμως τι είναι εξυπνότερο? Ότι στην συσκευασία δεν περιλαμβάνεται κανένας αντάπτορας και μας "αναγκάζουν" να αγοράσουμε έναν αντάπτορα αξίας 10 ευρώ (max) σε 3πλάσιες-5πλάσιες τιμές. Bravo apple...αν ήμουν επιχειρηματίας ίσως έκανα χειρότερα αφού υπάρχει κοινό διατεθειμένο να τα σκάσει. Ως απλός καταναλωτής όμως θα προτιμήσω το ebay.
Mercyful_Fate Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Υ.Γ. Να συμπληρώσω, για ιστορικούς λόγους, πως ο πρώτος Η/Υ στον οποίο έτρεξε το WWW ήταν του Jobs, από την εταιρεία που είχε φτιάξει όταν τον διώξανε (μέχρι να αγοράσει την εταιρεία του η Apple) από την Apple. Τον χρησιμοποίησε ο Tim Berners Lee στο CERN (εάν δεν απατώμαι). Πολύ σωστά. Από Wikipedia: A NeXT Computer was used by Berners-Lee as the world's first web server and also to write the first web browser, WorldWideWeb, in 1990.
dpilio Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Καλησπέρα, γνωρίζω ότι είναι ένα θέμα που γενικά έχει πολυσυζητηθεί και διάβασα αρκετά από τα θέματα που βρήκα στην αναζήτηση αλλά θα ήθελα να δω λίγο απόψεις για τη συγκεκριμένη περίπτωση μου. Θα αγοράσω φορητό από america τον επόμενο μήνα, καθώς θα πάει ταξιδάκι ο brother και είναι ευκαιρία. Έχω καταλήξει στο macbook pro 15άρι το μεσαίο μοντέλο που έχει $1999 http://store.apple.c...mco=MTM3NDczMzg και σε αυτό το dell http://www.dell.com/...xps-14#TechSpec . Αυτά τα 2 φορητά είναι τα φτηνότερα από τις 2 brand που θα ικανοποιούν τις ανάγκες μου. Όποιοι mac users έχουν όρεξη και χρόνο. θα τους παρακαλούσα να μου απαντήσουν στην εξής ερώτηση: Γιατί να δώσω 1000€ παραπάνω για να πάρω το μακ? Εκτός από τη διαφορά στο λειτουργικό σύστημα (διάβασα προηγούμενα θέματα και με κάλυψαν πλήρως στα πλεονεκτήματα του macos έναντι των windows). Η ερώτηση απευθύνεται ΜΟΝΟ σε μακ χρήστες (θα αγνοήσω μηνύματα χρηστών windows). ΥΓ 1: Διαθέτω 2000€ από οικονομίες, οπότε αν πάρω τον dell περισσεύει ένα χιλιαρικάκι για ταξιδάκι στην Ιαπωνία. ΥΓ 2: Είμαι ένα κλικ από το να πάρω το μακ γιατί είναι τόσο λαχταριστό αλλά σκάω για την τιμή του, οπότε θέλω μερικά ακόμη "κλικ" για να πεισθώ επεξεργασία για διόρθωση typos φίλε μου εγώ πριν σου απαντήσω θα σε ρωτούσα ΤΙ θέλεις να κάνεις με τον υπολογιστή??? (π.χ. αν παίζεις παιχνίδια το MAC αυτόματα το αποκλείεις ή αν πάλι το παίρνεις και θέλεις να ασχοληθείς πάλι μαζί του σε 5-6 χρόνια το MAC κερδίζει πολλούς πόντους, το θέλεις για ταξίδια? το θέλεις για διασκέδαση? ) τέλος πάντων κατέληξε τι θέλεις να κάνεις και μετά ορεξη να έχεις.... Φιλικα.
Loser Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 αν ποτέ αγόραζα πάλι windows μηχάνημα (δεν νομίζω να το κάνω πολύ σύντομα) τότε σίγουρα θα αγόραζα dell. Είναι πολύ καλά μηχανήματα με πολύ καλή ποιότητα κατασκευής και πολύ καλό support ακόμα και στην χώρα μας. Αλλά έχουν windows... Γενικά η apple είναι μια ακριβή ιστορία. Θα δώσεις παραπάνω χρήματα για να το αγοράσεις, πολλές φορές θα πρέπει να πληρώσεις παραπάνω για περιφερειακά ή αντάπτορες, ενώ το support στην Ελλάδα είναι απλά να μην σου χρειαστεί. Από την άλλη όμως η αγορά ενός mac ηρεμεί την υπόλοιπη ζωή σου. Αγοράζεις ένα μαύρο (ή ασπρό ) κουτί το οποίο απλά δουλεύει και δεν θα σε απασχολεί τι χάλασε τώρα, τι drivers υπάρχουν, ποια τιμή στη registry πρέπει να πειράξεις, να κάνεις format... Αν ποτέ χαλάσει κάτι ή δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα, συνήθως με ένα απλό search γνωρίζεις τι ακριβώς φταίει και τι ακριβώς (και πόσα clicks) πρέπει να κάνεις για να το φτιάξεις (και μπορώ να συνεχίσω πολύ ώρα ακόμα). Η διαφορά όμως τιμής στα δύο μηχανήματα που βρήκες είναι τεράστια για να το σκεφτείς. Όσο και να σου λέω για τα προτερήματα ενός mac vs windows based υπολογιστή τα 800$ είναι αρκετά. Σκέψου αρκετά καλά τι απαιτήσεις έχεις από ένα μηχάνημα και τι ακριβώς είναι αυτό που ζητάς π.χ. είδα ότι το dell είναι 14' , γιατί δεν κοιτάς τα macbook pro 13,3' που είναι 500$ ποιο φθηνό (προσωπικά τα θεωρώ πολύ καλή εξισορρόπηση mobility και μηχάνημα εργασίας με μόνο μειονέκτημα η χειρότερη κάρτα γραφικών σε σχέση με το 15' - το civ 5 το παίζει στα min. graphs).
ktiniatros Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 φίλε μου εγώ πριν σου απαντήσω θα σε ρωτούσα ΤΙ θέλεις να κάνεις με τον υπολογιστή??? (π.χ. αν παίζεις παιχνίδια το MAC αυτόματα το αποκλείεις ή αν πάλι το παίρνεις και θέλεις να ασχοληθείς πάλι μαζί του σε 5-6 χρόνια το MAC κερδίζει πολλούς πόντους, το θέλεις για ταξίδια? το θέλεις για διασκέδαση? ) τέλος πάντων κατέληξε τι θέλεις να κάνεις και μετά ορεξη να έχεις.... Φιλικα. Θα τρέχει μέρα νύχτα eclipse και τα προγράμματα της Adobe (flash, illustrator και photoshop). Από κει και πέρα θέλω να μπορώ να το ανοίγω μέσα στο metro αλλά και να σκοτώνω την ώρα μου σε αναμονές στα ταξίδια. Θα ήθελα να αναφέρω ότι θεωρώ γελοίο ότι καινούρια μηχανάκια έχουν ακόμα dvd-rom.. (για τη dell αναφέρομαι φυσικά) Σε αυτό το θέμα η apple είναι μπροστά μη διστάζοντας να "πετάξει" τα περιττά για σήμερα εξαρτήματα.
Timonkaipumpa Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Θα τρέχει μέρα νύχτα eclipse και τα προγράμματα της Adobe (flash, illustrator και photoshop). Από κει και πέρα θέλω να μπορώ να το ανοίγω μέσα στο metro αλλά και να σκοτώνω την ώρα μου σε αναμονές στα ταξίδια. Και Eclipse έχει... και netbeans έχει... και εάν σου κάτσε και χρειαστείς το V. studio, βάζεις dual boot ή virtual windows και είσαι GG και αυτά που λες της adobe (εάν δεν κάνω λάθος για την adobe) τα έχει. Απούλα έχει! MAC Book Pro 15'', με κλειστά όλα (εκτός από τον Η/Υ τον ίδιο ) χρόνος που μου έλεγε ότι θα κρατήσει η πλήρως φορτισμένη μπαταρία: 8 ώρες (νταξ.. ήταν κάπου στο 7:45... αλλά βάλε και το 15' της υπερβολής πάει 8 στρογγυλές)
Mercyful_Fate Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Αν σε νοιάζει η φορτητότητα, τότε ξανασκέψου το για 13.3 οθόνη.
leroy Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Να σου πω το story.Αν αποφασίσεις να πάρεις το mbp θα το δουλέψεις για λίγο καιρό κ μετά θα κάνεις μια αναδρομή στο thread που άνοιξες και θα αναλογίζεσαι.. "Κοίτα που το έπαιζα κ δύσκολος".. χεχε Μην παραβλέπεις κ τη μεταπωλητική τους αξία σε περίπτωση που στο μέλλον θέλεις να πας σε κάτι άλλο.Πολύ σημαντικό αυτό.
ktiniatros Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Αν σε νοιάζει η φορτητότητα, τότε ξανασκέψου το για 13.3 οθόνη. Αυτό το μέγεθος είναι το ιδανικό για τις ανάγκες μου αλλά είμαι διστακτικός λόγω των specs.. core 2 duo? Το vaio 5τίας που χω τώρα έχει core 2 duo 1.8.. Βέβαια φαντάζομαι πως ένα μακ είναι ανώτερο από ένα φορητό με windows με τα ίδια specs.. Θα περιμένω βέβαια ούτως ή άλλως την καινούρια σειρά, αν βγει με το καλό τον Φλεβάρη. Επίσης σκεφτόμουν για solid state 125ρη αντί για 250ρη sata (τα 100gb μου είναι αρκετά). Αξίζει λέτε 350$ διαφορά? Θέλω γρήγορα compile στο eclipse και γρήγορες εγγραφές στο δίσκο. @Leroy: Είμαι σίγουρος ότι θα επαληθευτείς Πάντως σχεδόν έχω πειστεί, πάω για μακ. Απλά είναι η πρώτη φορά που θα κάνω τόσο μεγάλη αγορά με τελείως δικά μου λεφτά (από δεδουλευμένα δηλαδή κ όχι από γονείς), οπότε δικαιολογείστε με λίγο που το παίζω τόσο δύσκολος
tr3quart1sta Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Θα ήθελα να αναφέρω ότι θεωρώ γελοίο ότι καινούρια μηχανάκια έχουν ακόμα dvd-rom.. (για τη dell αναφέρομαι φυσικά) Σε αυτό το θέμα η apple είναι μπροστά μη διστάζοντας να "πετάξει" τα περιττά για σήμερα εξαρτήματα. Κόλλα το μεγάλε!!
mdr21 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Απο την στιγμη που η apple πουλαει κατι "αντιστοιχο" με την DELL 1000$ παραπανω και βρισκει αγοραστες (μην ακους τα ανωριμα επιχειρηματα περι fanboys κλπ, με 1000$ κανεις δεν κανει τον fanboy) σημαινει οτι ο mac δινει κατι παραπανω στην χρηση που δεν το δινει ο DELL. Το προβλημα ειναι οτι για να αντιληφθεις αυτο το παραπανω πρεπει να χρησιμοποιησεις mac για ενα σεβαστο διαστημα και να βγαλεις συμπερασματα μονος σου αν αυτο το "παραπανω" σου κανει και σου διευκολυνει τοσο την καθημερινοτητα ωστε να δωσεις +1000$. Παντως αν εισαι καλος γνωστης των windows , προσεκτικος χρηστης και καλος στην ρυθμισεις/επιδιορθωσεις και ΟΛΟ αυτο δεν σε κουραζει/ενοχλει στην καθημερινοτητα σου , τοτε παρε τον DELL αμα δεν σου περισσευουν κιολας τα 1000$. Οι περισσοτεροι ομως παρολο που τηρουν τις παραπανω προυποθεσεις , ιδιως αμα εργαζονται κανονικα , τους ενοχλει/κουραζει ολο το παραπανω και γι αυτο στο τελος λατρευουν τους mac.
haHa Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Καλησπέρα, γνωρίζω ότι είναι ένα θέμα που γενικά έχει πολυσυζητηθεί και διάβασα αρκετά από τα θέματα που βρήκα στην αναζήτηση αλλά θα ήθελα να δω λίγο απόψεις για τη συγκεκριμένη περίπτωση μου. Θα αγοράσω φορητό από america τον επόμενο μήνα, καθώς θα πάει ταξιδάκι ο brother και είναι ευκαιρία. Έχω καταλήξει στο macbook pro 15άρι το μεσαίο μοντέλο που έχει $1999 http://store.apple.c...mco=MTM3NDczMzg και σε αυτό το dell http://www.dell.com/...xps-14#TechSpec . Αυτά τα 2 φορητά είναι τα φτηνότερα από τις 2 brand που θα ικανοποιούν τις ανάγκες μου. Όποιοι mac users έχουν όρεξη και χρόνο. θα τους παρακαλούσα να μου απαντήσουν στην εξής ερώτηση: Γιατί να δώσω 1000€ παραπάνω για να πάρω το μακ? Εκτός από τη διαφορά στο λειτουργικό σύστημα (διάβασα προηγούμενα θέματα και με κάλυψαν πλήρως στα πλεονεκτήματα του macos έναντι των windows). Η ερώτηση απευθύνεται ΜΟΝΟ σε μακ χρήστες (θα αγνοήσω μηνύματα χρηστών windows). ΥΓ 1: Διαθέτω 2000€ από οικονομίες, οπότε αν πάρω τον dell περισσεύει ένα χιλιαρικάκι για ταξιδάκι στην Ιαπωνία. ΥΓ 2: Είμαι ένα κλικ από το να πάρω το μακ γιατί είναι τόσο λαχταριστό αλλά σκάω για την τιμή του, οπότε θέλω μερικά ακόμη "κλικ" για να πεισθώ επεξεργασία για διόρθωση typos Οσον αφορα το κοστος, μην ξεχασεις να υπολογισεις και το κοστος αγορας επεκτασης εγγυησης στα 3 χρονια(πραγμα απαραιτητο ειδικα για το macbook pro που ειναι ακριβο και πρεπει να προστατεψεις την επενδυση σου): στην dell κοστιζει $210 και στην apple κοστιζει $349. Ειναι δηλαδη $140 παραπανω στην apple. Δεν ξερω αν σε απασχολει η αυτονομια: η αυτονομια του dell (λογω τετραπυρηνου επεξεργαστη) δεν συγκρινεται με τιποτα με του macbook pro που μπορει να ειναι διπλασια. Επισης , σκεψου και την αντοχη στο χρονο. Το dell λογω 4πυρηνου επεξεργαστη , περισσοτερης ram και δυνατοτερης καρτας γραφικων θα αντεξει αισθητα παραπανω στο χρονο. Τελος, σκεψου και την μεταπωλητικη αξια που αναφερθηκε. Το macbook pro θα πουληθει ακριβοτερα μιας και αγοραστηκε και ακριβοτερα απο το dell. Το dell ομως θα χρειαστει να πουληθει αργοτερα λογω αντοχης στο χρονο, γιατι οπως πχ λες για compile κλπ θα ειναι αισθητα πιο γρηγορο και δεν θα χρειαστει αλλαγη το ιδιο συντομα με το macbook pro. Βέβαια φαντάζομαι πως ένα μακ είναι ανώτερο από ένα φορητό με windows με τα ίδια specs.. Θα περιμένω βέβαια ούτως ή άλλως την καινούρια σειρά, αν βγει με το καλό τον Φλεβάρη. Συνηθως λογω αδυναμιας του mac os x να εκμεταλλευτει το ιδιο καλα με τα windows το hardware (ssd,αργοι drivers για καρτες γραφικων κλπ),ακομα και ενα mac μηχανημα ειναι λιγο πιο αργο σε mac os x απο οτι σε windows, ιδιαιτερα σε απαιτητικες εφαρμογες. Ποσο μαλλον ενα windows μηχανημα που συνηθως εχει και απο μονο του καλυτερα specs. Πχ ενα mac μηχανημα θα ειναι λογω drivers σε mac os x λιγο πιο αργο σε παιχνιδια, λιγο πιο αργο σε μετατροπες video ή θεαση video, πιο αργο σε επαγγελματικες 3d/cad εφαρμογες, ενας ssd σε mac os x χανει μερος της ταχυτητας του με το χρονο λογω απουσιας TRIM στο mac os x κλπ κλπ. Θα τρέχει μέρα νύχτα eclipse και τα προγράμματα της Adobe (flash, illustrator και photoshop). Από κει και πέρα θέλω να μπορώ να το ανοίγω μέσα στο metro αλλά και να σκοτώνω την ώρα μου σε αναμονές στα ταξίδια. Θα ήθελα να αναφέρω ότι θεωρώ γελοίο ότι καινούρια μηχανάκια έχουν ακόμα dvd-rom.. (για τη dell αναφέρομαι φυσικά) Σε αυτό το θέμα η apple είναι μπροστά μη διστάζοντας να "πετάξει" τα περιττά για σήμερα εξαρτήματα. Απο τα γραφομενα σου συμπεραινω οτι εχεις ψηθει ψυχολογικα για το macbook pro και ξεχνας-αγνοεις πως εχουν τα πραγματα. Γιατι αλλες ειναι οι εταιριες που πρωτες πεταξαν τα dvd πριν το κανει η apple.(οχι οτι σημαινει κατι) Αλλωστε και η dell σε πιο μικρα,ελαφρια μηχανηματα (πχ 13" adamo) δεν εχει dvd, οπως δεν εχει και η apple στο αντιστοιχο macbook air. Οποτε χτυπα αυτο που σου αρεσει περισσοτερο ! Αλλωστε ειναι πολυ σημαντικο να σου αρεσει το μηχανημα που θα χρησιμοποιεις καθημερινα, ακομα και αν αυτο σημαινει οτι θα ειναι αισθητα ακριβοτερο και με μικροτερη αντοχη στο χρονο/επιδοσεις.
tr3quart1sta Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Συνηθως λογω αδυναμιας του mac os x να εκμεταλλευτει το ιδιο καλα με τα windows το hardware (ssd,αργοι drivers για καρτες γραφικων κλπ),ακομα και ενα mac μηχανημα ειναι λιγο πιο αργο σε mac os x απο οτι σε windows, ιδιαιτερα σε απαιτητικες εφαρμογες. Ποσο μαλλον ενα windows μηχανημα που συνηθως εχει και απο μονο του καλυτερα specs. Πχ ενα mac μηχανημα θα ειναι λογω drivers σε mac os x λιγο πιο αργο σε παιχνιδια, λιγο πιο αργο σε μετατροπες video ή θεαση video, πιο αργο σε επαγγελματικες 3d/cad εφαρμογες, ενας ssd σε mac os x χανει μερος της ταχυτητας του με το χρονο λογω απουσιας TRIM στο mac os x κλπ κλπ. το mac os που ειναι φτιαγμενο για συγκεκριμενο hardware αδυνατει να το εκμεταλλευτει το ιδιο καλα με τα windows που εχει να αντιμετωπισει χιλιαδες συνδυασμους?
haHa Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 το mac os που ειναι φτιαγμενο για συγκεκριμενο hardware αδυνατει να το εκμεταλλευτει το ιδιο καλα με τα windows που εχει να αντιμετωπισει χιλιαδες συνδυασμους? Κι ομως! Για δες ή ρωτα ή διαβασε reviews/benchmarks που τρεχει πιο γρηγορα ενα 3d παιχνιδι, μια επαγγελματικη 3d/cad εφαρμογη, μια εφαρμογη μετατροπης video (πχ transcoding) ή ενας ssd σκληρος μετα απο λιγο καιρο χρησης που αποδιδει καλυτερα? Σε ενα macbook pro με mac os x ή σε ενα macbook pro με windows 7 που εκμεταλλευεται καλυτερα το hardware του, ιδιαιτερα σε απαιτητικες εφαρμογες?? Σε windows 7!
D.Luffy Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Συνηθως λογω αδυναμιας του mac os x να εκμεταλλευτει το ιδιο καλα με τα windows το hardware (ssd,αργοι drivers για καρτες γραφικων κλπ),ακομα και ενα mac μηχανημα ειναι λιγο πιο αργο σε mac os x απο οτι σε windows, ιδιαιτερα σε απαιτητικες εφαρμογες. Ποσο μαλλον ενα windows μηχανημα που συνηθως εχει και απο μονο του καλυτερα specs. Πχ ενα mac μηχανημα θα ειναι λογω drivers σε mac os x λιγο πιο αργο σε παιχνιδια, λιγο πιο αργο σε μετατροπες video ή θεαση video, πιο αργο σε επαγγελματικες 3d/cad εφαρμογες, ενας ssd σε mac os x χανει μερος της ταχυτητας του με το χρονο λογω απουσιας TRIM στο mac os x κλπ κλπ. Αυτό πρώτη φορά το ακούω. Σε παιχνίδια σίγουρα ισχύει (λόγω DirectX) αλλά σε γενικές επιδόσεις λειτουργικού... Εγώ να πω στο παιδί που άνοιξε το θέμα, αν η ποιότητα κατασκευής είναι μέσα στα ενδιαφέροντα του τότε να το σκεφτεί σοβαρά για Mac. Πολλοί το αγνοούν αλλά έχει και αυτό σημασία, όχι μόνο τα specs
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.