Προς το περιεχόμενο

Λόγοι επιλογής Mac φορητού έναντι Dell;

ktiniatros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

γνωρίζω ότι είναι ένα θέμα που γενικά έχει πολυσυζητηθεί και διάβασα αρκετά από τα θέματα που βρήκα στην αναζήτηση αλλά θα ήθελα να δω λίγο απόψεις για τη συγκεκριμένη περίπτωση μου.

Θα αγοράσω φορητό από america τον επόμενο μήνα, καθώς θα πάει ταξιδάκι ο brother και είναι ευκαιρία. Έχω καταλήξει στο macbook pro 15άρι το μεσαίο μοντέλο που έχει $1999 http://store.apple.c...mco=MTM3NDczMzg και σε αυτό το dell http://www.dell.com/...xps-14#TechSpec . Αυτά τα 2 φορητά είναι τα φτηνότερα από τις 2 brand που θα ικανοποιούν τις ανάγκες μου.

Όποιοι mac users έχουν όρεξη και χρόνο. θα τους παρακαλούσα να μου απαντήσουν στην εξής ερώτηση: Γιατί να δώσω 1000€ παραπάνω για να πάρω το μακ? Εκτός από τη διαφορά στο λειτουργικό σύστημα (διάβασα προηγούμενα θέματα και με κάλυψαν πλήρως στα πλεονεκτήματα του macos έναντι των windows). Η ερώτηση απευθύνεται ΜΟΝΟ σε μακ χρήστες (θα αγνοήσω μηνύματα χρηστών windows).

ΥΓ 1: Διαθέτω 2000€ από οικονομίες, οπότε αν πάρω τον dell περισσεύει ένα χιλιαρικάκι για ταξιδάκι στην Ιαπωνία.

ΥΓ 2: Είμαι ένα κλικ από το να πάρω το μακ γιατί είναι τόσο λαχταριστό αλλά σκάω για την τιμή του, οπότε θέλω μερικά ακόμη "κλικ" για να πεισθώ ^_^

επεξεργασία για διόρθωση typos

• Απαντ. 91
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ. · Κρυμμένο από paredwse, 25 Ιανουαρίου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος
Κρυμμένο από paredwse, 25 Ιανουαρίου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος

Πάρε το Dell γιατί είναι καλύτερο από μάκ και έχεις καλή εγγύηση , και το πιο σημαντικό είναι ότι πας και Ιαπωνία!!!!!

Δημοσ.

καταρχας ΑΝ τελικα επιλεξεις mac περιμενε οπωσδηποτε την καινουρια σειρα που βγαινει οπου ναναι... μην δωσεις 2k για το "προηγουμενο" μοντελο...

Δημοσ.

καταρχας ΑΝ τελικα επιλεξεις mac περιμενε οπωσδηποτε την καινουρια σειρα που βγαινει οπου ναναι... μην δωσεις 2k για το "προηγουμενο" μοντελο...

Δηλαδή το αντίστοιχο μοντέλο της καινούριας σειράς θα έχει ίδια τιμή? Και υπάρχει περίπτωση να βγει η καινούρια σειρά μέχρι μέσα Μαρτίου ? Γιατί τότε θα πάει ο brother στις ΗΠΑ.

Δημοσ.

Δηλαδή το αντίστοιχο μοντέλο της καινούριας σειράς θα έχει ίδια τιμή? Και υπάρχει περίπτωση να βγει η καινούρια σειρά μέχρι μέσα Μαρτίου ? Γιατί τότε θα πάει ο brother στις ΗΠΑ.

αν τηρησουν το 10μηνο οπως την προηγουμενη φορα τοτε μαλλον θα βγουν Φλεβαρη...

στην σελιδα που εδωσες εσυ επελεξες το μεσαιο απο τα 15αρια...

στην νεα σειρα τα specs θα βελτιωθουνε αρα θα μπορεις να επιλεξεις την φθηνοτερη εκδοση δλδ γυρω στα $1800 αν διατηρηθουν οι τιμες...

Δημοσ.

Αν τα δυό μηχανήματα τα θεωρείς ισοδύναμα και σε καλύπτουν ως hardware, τότε πάρε το Dell. Όσο καλό και να είναι το ΜacOS, $1000 είναι πολύ μεγαλη διαφορά.

Δημοσ.

Και μένα τα 1000$ μου φαίνονται πολλά.

Όπως και να 'χει, το Mac είναι πολυτέλεια, έχει όμως μερικά χαρακτηριστικά που σου αλλάζουν την καθημερινότητα, όπως πχ το trackpad του MacBook που είναι ότι πιο "ζωντανό" έχω δει (εκτός αν μου διαφεύγουν αντίστοιχα καλά που να έχουν βγει). Το άνετο scrolling μου φαίνεται αδύνατον να το αποχωριστώ πλέον.

Δε φοβάσαι για ιούς.

Δε θα χρειαστεί ποτέ να ανησυχήσεις για format, defrag κτλ. Ή καλύτερα, οι πιθανότητες είναι ελάχιστες.

Έχεις μια αξιοπιστία παραπάνω για κάποια προγράμματα (και κάποια παρακάτω για κάποια άλλα - εδώ εξαρτάται τι χρησιμοποιείς).

Δεν ξέρω πάντως αν τα διάφορα χαρακτηριστικά (για τα οποία όπως λες έχεις ενημερωθεί) αξίζουν τα 1000$. Όπως είπα, μάλλον πολυτέλεια θεωρώ τα περισσότερα. Then again, όπως επίσης είπα, κάποια από αυτά σου αλλάζουν την καθημερινότητα.

Tough call. Κανένα φθηνότερο Mac δε σε ικανοποιεί; Αν όχι, μάλλον θα πρέπει να πας σε Dell και να περιμένεις μερικά χρόνια να ανεβάσουν τις επιδόσεις τους τα φθηνά Mac.

Δημοσ.

Κανονικά το δίλημμα έπρεπε να είναι ταξίδι Ιαπωνία vs Mac. Οπότε ψηφίζω χαλαρά Ιαπωνία.

Στη θέση σου δε θα το σκεφτόμουν καν. Βολέψου με το Dell.

Δημοσ.

Once You Go Mac, You Never Go Back

Αφού δεν έχεις "πάει" στο Mac τότε πήγαινε Ιαπωνία γιατι αλλιώς δεν θα έκανες το ερώτημα ;)

Δημοσ.

Ειπώθηκαν αρκετά για τα πλεονεκτήματα του λειτουργικού (MacOSX), θα προσθέσω το Time Machine που είναι αναντικατάστατο!!!!!!!

Όσο για τα μηχανήματα, το Macbook Pro είναι κατασκευής unibody, που του δίνει στιβαρότητα και αντοχή, αλουμινένιο, που το κάνει ελαφρύ, έχει το καλύτερο touchpad της αγοράς και το καλύτερο πληκτρολόγιο (προσωπική εκτίμηση). Έβαλα λειτουργικά πλεονεκτήματα χωρίς να αναφέρω τίποτα από αισθητικής πλευράς... :rolleyes: Πάντως, το δίλημμά σου δεν θα πρέπει να είναι μεταξύ Macbook Pro και XPS, αλλά μεταξύ MacOSX και Windows. Εκεί θα πρέπει να βασιστεί η επιλογή σου και μόνο αν διαλέξεις MacOSX τα 1000$ επιπλέον θα είναι δικαιολογημένα!

Δημοσ.
Θα αγοράσω φορητό από america τον επόμενο μήνα, καθώς θα πάει ταξιδάκι ο brother και είναι ευκαιρία.

εγω αν ηθελα καποιο συγκεκριμενο mac book και ειχα κονέ αμερική ,θα επερνα απο εναν Τοp-Rated seller ,με 100% Feedback ενα MAc απο το ebay.

Γλυτώνεις άπειρα λεφτα.

Δημοσ.

Φίλε μου το θέμα σου δεν είναι Mac vs Japan. Με 1000 ευρώ Μπορεις να κανείς πολλα πράγματα. Δε χρειάζεται να κανείς τη σύγκριση. Τα λεφτά θα τα δώσεις μια φορά. Το μηχάνημα που θα πάρεις θα το δουλεύεις καθημερινά όμως. Φαντασου να πας στην Ιαπωνία που λες κ όταν γυρίσεις να πρέπει να συμβιβάζεσαι ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ με κάτι που δε σε διευκολύνει απόλυτα. Είμαι 18 χρόνια χρήστης windows. Με το που πήρα το 1ο μου MacBook pro κατάλαβα πόσο πιο εύκολη θα μπορούσε να είναι η καθημερινότητα μου. Το λειτουργικό δεν παίζεται. Χώρια η ποιότητα κατασκευής. Δες τι είναι αυτό που σε καλύπτει περισσότερο στις καθημερινές σου ανάγκες γιατί στο τέλος αυτές θα αντιμετωπίζεις μόνο.

Υ.γ. Αναμένω να παραλάβω κ το νέο μου iMac 27 i7 σε 1 μήνα. Πράγματι once you go Mac....

Δημοσ.

....You never go back!!!

Ετσι αλλαξα κι εγω, πηρα τη μακαρα μου και το απολαμβανω καθε μερα κ περισσοτερο.

Ασε τα ταξιδια και παρε τον υπολογιστη. Η ποιοτητα κατασκευης των μακ δε συγκρινεται με των αλλων υπολογιστων.

Να φανταστεις τον Αυγουστο πηρα ενα hp λαπτοπ μικρο κ ελπιζω αυτο το καλοκαιρι να μπορεσω να το αντικαταστησω μ ενα mbp!!

Sent from my iPhone using Insomnia.app

Δημοσ.

αν τηρησουν το 10μηνο οπως την προηγουμενη φορα τοτε μαλλον θα βγουν Φλεβαρη...

στην σελιδα που εδωσες εσυ επελεξες το μεσαιο απο τα 15αρια...

στην νεα σειρα τα specs θα βελτιωθουνε αρα θα μπορεις να επιλεξεις την φθηνοτερη εκδοση δλδ γυρω στα $1800 αν διατηρηθουν οι τιμες...

Αν τα δυό μηχανήματα τα θεωρείς ισοδύναμα και σε καλύπτουν ως hardware, τότε πάρε το Dell. Όσο καλό και να είναι το ΜacOS, $1000 είναι πολύ μεγαλη διαφορά.

Και μένα τα 1000$ μου φαίνονται πολλά.

Όπως και να 'χει, το Mac είναι πολυτέλεια, έχει όμως μερικά χαρακτηριστικά που σου αλλάζουν την καθημερινότητα, όπως πχ το trackpad του MacBook που είναι ότι πιο "ζωντανό" έχω δει (εκτός αν μου διαφεύγουν αντίστοιχα καλά που να έχουν βγει). Το άνετο scrolling μου φαίνεται αδύνατον να το αποχωριστώ πλέον.

Δε φοβάσαι για ιούς.

Δε θα χρειαστεί ποτέ να ανησυχήσεις για format, defrag κτλ. Ή καλύτερα, οι πιθανότητες είναι ελάχιστες.

Έχεις μια αξιοπιστία παραπάνω για κάποια προγράμματα (και κάποια παρακάτω για κάποια άλλα - εδώ εξαρτάται τι χρησιμοποιείς).

Δεν ξέρω πάντως αν τα διάφορα χαρακτηριστικά (για τα οποία όπως λες έχεις ενημερωθεί) αξίζουν τα 1000$. Όπως είπα, μάλλον πολυτέλεια θεωρώ τα περισσότερα. Then again, όπως επίσης είπα, κάποια από αυτά σου αλλάζουν την καθημερινότητα.

Tough call. Κανένα φθηνότερο Mac δε σε ικανοποιεί; Αν όχι, μάλλον θα πρέπει να πας σε Dell και να περιμένεις μερικά χρόνια να ανεβάσουν τις επιδόσεις τους τα φθηνά Mac.

Ειπώθηκαν αρκετά για τα πλεονεκτήματα του λειτουργικού (MacOSX), θα προσθέσω το Time Machine που είναι αναντικατάστατο!!!!!!!

Όσο για τα μηχανήματα, το Macbook Pro είναι κατασκευής unibody, που του δίνει στιβαρότητα και αντοχή, αλουμινένιο, που το κάνει ελαφρύ, έχει το καλύτερο touchpad της αγοράς και το καλύτερο πληκτρολόγιο (προσωπική εκτίμηση). Έβαλα λειτουργικά πλεονεκτήματα χωρίς να αναφέρω τίποτα από αισθητικής πλευράς... :rolleyes: Πάντως, το δίλημμά σου δεν θα πρέπει να είναι μεταξύ Macbook Pro και XPS, αλλά μεταξύ MacOSX και Windows. Εκεί θα πρέπει να βασιστεί η επιλογή σου και μόνο αν διαλέξεις MacOSX τα 1000$ επιπλέον θα είναι δικαιολογημένα!

Φίλε μου το θέμα σου δεν είναι Mac vs Japan. Με 1000 ευρώ Μπορεις να κανείς πολλα πράγματα. Δε χρειάζεται να κανείς τη σύγκριση. Τα λεφτά θα τα δώσεις μια φορά. Το μηχάνημα που θα πάρεις θα το δουλεύεις καθημερινά όμως. Φαντασου να πας στην Ιαπωνία που λες κ όταν γυρίσεις να πρέπει να συμβιβάζεσαι ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ με κάτι που δε σε διευκολύνει απόλυτα. Είμαι 18 χρόνια χρήστης windows. Με το που πήρα το 1ο μου MacBook pro κατάλαβα πόσο πιο εύκολη θα μπορούσε να είναι η καθημερινότητα μου. Το λειτουργικό δεν παίζεται. Χώρια η ποιότητα κατασκευής. Δες τι είναι αυτό που σε καλύπτει περισσότερο στις καθημερινές σου ανάγκες γιατί στο τέλος αυτές θα αντιμετωπίζεις μόνο.

Υ.γ. Αναμένω να παραλάβω κ το νέο μου iMac 27 i7 σε 1 μήνα. Πράγματι once you go Mac....

800 λεμε... B)

Δημοσ.

Nα πω και εγώ πως από την στιγμή που αγόρασα MAC Book Pro κατάλαβα τι ακριβώς μου έλεγαν οι MAC Users για την ποιότητα της χρήσης του υπολογιστή.

Ακριβό. Χωρίς το service support της Dell (που ποια άλλη εταιρεία το έχει; καμία μάλλον) και με μία "αμφιβόλου ποιότητας" υποστήριξη στην Ελλάδα.

Όμως!!!!! Κάθε στιγμή που πλέον ζεις με το MAC σου, επικοινωνείς με τον υπολογιστή... γίνεται κτήμα σου... τον μαθαίνεις και αυτός ανταποκρίνεται.

Καλό design και πλέον χτίζεις ένα περιβάλλον με ηλεκτρονικά μηχανήματα που ξέρεις ότι θα δουλεύουν. Όσο πρωτοπόρο είναι αυτό που θα κάνουν ή όσο κοινότοπο. Θα δουλεύει χωρίς προβλήματα (κάτι που αντισταθμίζει το service support της Dell, νομίζω)

Και εάν έχει (προβλήματα)... τότε ένα απλό search στο δίκτυο θα σου αποκαλύψει έναν απλό τρόπο να το λύσεις.

Καλή ποιότητα κατασκευής.

Έξυπνη κατασκευή (αυτό με το display port, το θεωρώ αρκετά καλό. Μία θύρα για DVI, VGA, HDMI. Γιατί να γεμίζεις με άλλες θύρες; )

Έτσι.. έχουμε:

-Από την μία ένα μηχάνημα με αρκετά καλό design, αρκετά καλό λειτουργικό (ίσως το καλύτερο μετά το BeOS :P ), μέρος ενός συνόλου μηχανημάτων (ένα για κάθε συγκεκριμένη κατηγορία χρήσης/χρήστη) τα οποία είναι φτιαγμένα (από την ίδια την εταιρεία) να συνεργάζονται ΑΨΟΓΑ μεταξύ τους, με καλή ποιότητα κατασκευής, φοβερή λειτουργικότητα, τρομερό user experience ΑΛΛΑ με μέτριο (έως χαμηλό) support στην Ελλάδα και υψηλή τιμή

-Και στην άλλη γωνία του ring, ένα μηχάνημα με πολύ καλό value for money (αναφορικά με τα ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ χαρακτηριστικά του), ΤΡΟΜΕΡΟ support (που αντισταθμίζει το Time machine), χαμηλή τιμή, με λειτουργικό που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι (που έχει αρκετά προτερήματα, σχετικά με την επικοινωνία με άλλους χρήστες) αλλά χωρίς τα όποια προτερήματα που προσφέρει η Apple και το λειτουργικό της.

Προσωπικά, ΑΦΟΥ δοκίμασα (έχοντας ένα MAC) το τι είναι να έχεις ένα MAC, δεν σκέφτομαι πλέον να αγοράσω κάτι άλλο που να μην είναι Apple. Μπορεί να αργήσω να το αγοράσω (να μαζέψω τα λεφτά δηλαδή) αλλά προτιμώ να κάνω υπομονή και να απολαμβάνω τα προτερήματα μετά (και για αρκετά χρόνια, να αναφέρω εδώ ότι δεν έχω δει ένα και δύο παραδείγματα παλαιών, έως και 8 χρόνων, Η/Υ Apple που λειτουργούν ικανοποιητικά ακόμα και σήμερα).

Ελπίζω κάποτε να έρθει και στην Ελλάδα τα όποια after sales προτερήματα υπάρχουν στο εξωτερικό όταν έχεις Apple Η/Υ.

Καταλαβαίνω τον δισταγμό να επενδύσει κανείς τα λεφτά του σε Apple μηχάνημα... εάν δεν το έχει κάνει πιο πριν. Αλλά είμαι σίγουρος ότι δεν θα το μετανιώσει μετά (όπως και δεν το έχουν κάνει όσοι ξέρω που επένδυσαν σε Apple αλλά και όσοι βλέπω να το λένε σε forums).

Υ.Γ. Να συμπληρώσω, για ιστορικούς λόγους, πως ο πρώτος Η/Υ στον οποίο έτρεξε το WWW ήταν του Jobs, από την εταιρεία που είχε φτιάξει όταν τον διώξανε (μέχρι να αγοράσει την εταιρεία του η Apple) από την Apple. Τον χρησιμοποίησε ο Tim Berners Lee στο CERN (εάν δεν απατώμαι).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...