Προς το περιεχόμενο

Πολλαπλασιασμός με SQL

sofiazot

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας!Το ερώτημα που έχω ίσως σας φανεί απλό, αλλά δυστυχώς δεν έχω γνώσεις sql. Χρειάζομαι απαραίτητα sql και όχι κάποια άλλη γλώσσα. Κι αυτό γιατί φτιάχνω μια access για κάποια εργασία και έχει ζητηθεί μόνο η sql. Δυστυχώς όμως οι εντολές που θέλω να περάσω δεν υπάρχουν σε κάποιο βιβλίο του μαθήματος.

Έχω μία βάση δεδομένων στην οποία έχω περάσει κάποια οικονομικά στοιχεία κάποιων προϊόντων. Επειδή τα δεδομένα είναι πολλά, χρειάζομαι ένα τύπο που να πολλαπλασιάζει στήλη με στήλη, στήλη με ακέραιο και να προσθέτει/αφαιρεί στήλη με στήλη, παρόμοια με το excel δηλαδή.

Οι στήλες μου είναι:

Ποσότητα Προϊόντος - Τιμή Προϊόντος - Κόστος Προϊόντος - ΦΠΑ - Κόστος συν ΦΠΑ - Ποσό εξόφλησης - Τελικό ποσό οφειλής

Θέλω αρχικά να πολλαπλασιάσω την ποσότητα προϊόντος με την τιμή προϊόντος και το αποτέλεσμα να εμφανίζεται στη στήλη Κόστος Προϊόντος.

Έπειτα χρειάζομαι να πολλαπλασιάσω το κόστος προϊόντος με το 0,23 που είναι το ΦΠΑ, και το αποτέλεσμα να εμφανίζεται στη στήλη ΦΠΑ.

Μετά να προσθέσω το κόστος προϊόντος με τη στήλη ΦΠΑ και το αποτέλεσμα να βγαίνει στη στήλη Κόστος συν ΦΠΑ.

Τέλος θέλω να αφαιρέσω από τη στήλη Κόστος συν ΦΠΑ τη στήλη Ποσό εξόφλησης ώστε να βγαίνει η στήλη Τελικό ποσό οφειλής.

Και όλα αυτά θέλω να βγαίνουν σε ευρώ, εκτός από την ποσότητα (πράγμα που το έχω βρει με αυτόματη εντολή της access, απλά δεν ξέρω αν παίζει κάποιο ρόλο στη σύνταξη της sql).

Επίσης θα ήθελα να μάθω που θα εισάγω το κώδικα. Έχω προσπαθήσει με διάφορους τρόπους είτε στα πεδία validation rule, είτε στο πεδίο προεπιλεγμένη τιμή της κάθε στήλης με τη δόμηση εκφράσεων. Επίσης έχω προσπαθήσει να τα εισάγω στο code builder, αλλά σίγουρα κάνω κάτι λάθος στον κώδικα.

Η Βάση που χρησιμοποιώ είναι Microsoft Access 2003 (κι αυτό είναι προαπαιτούμενο της εργασίας)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την οποιαδήποτε απάντηση - βοήθεια!!!!

Δημοσ.

Τα πρώτα ερωτήματά σου είναι πολύ απλά, κάνε μια προσπάθεια, post-αρε κάποιο κώδικα και με χαρά να σε βοηθήσουμε όπου αντιμετωπίζεις πρόβλημα.

Δημοσ.

Απλά για να σου δώσω κάτι να ξεκινήσεις. Στην SQL μπορείς να κάνεις απευθείας πράξεις στο SELECT Statement.

πχ

>SELECT column1, column2, (column1 * column2) as colsMulti
FROM myTable;

Με τον τρόπο αυτό θα κάνεις τις πράξεις που χρειάζεσαι.

Υ.Γ. Αυτός είναι δυναμικός τρόπος υπολογισμού και δεν αποθηκεύονται κάπου τα αποτελέσματα του πολλαπλασιασμού. Για να κάνεις και αποθήκευση χρειάζεσαι άλλες μεθόδους.

Δημοσ.

δυστυχώς ούτε αυτό με βοήθησε, και χρειάζομαι οπωσδήποτε να αποθηκεύονται τα δεδομένα!κάτι πιο αυτόματο σαν το excel στην access δεν υπάρχει? ευχαριστώ πάντως πολύ για τη βοήθεια!

Δημοσ.

δυστυχώς ούτε αυτό με βοήθησε, και χρειάζομαι οπωσδήποτε να αποθηκεύονται τα δεδομένα!κάτι πιο αυτόματο σαν το excel στην access δεν υπάρχει? ευχαριστώ πάντως πολύ για τη βοήθεια!

Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να θέσεις triggers όταν γίνεται insert ή update στον πίνακά σου, έτσι ώστε να υπολογίζονται και να αποθηκεύονται αυτόματα οι τιμές που θέλεις.

Δημοσ.

Μπορείς να κάνεις DECLARE κάποιες INT μεταβλητές, στις οποίες θα αποθηκεύεις τα γινόμενα των στηλών και μετά να κάνεις INSERT ή UPDATE τον πίνακα που θες με αυτές τις μεταβλητές. Όλα αυτά στο ίδιο STORED PROCEDURE.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...