Προς το περιεχόμενο

Αύξηση Θερμοκρασίας του SB (southbridge) σε Rampage 2 Extreme

SPANK

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα

Στό σύστημα της υπογραφής μου σε περίοδος ενός μήνα 1 2 φορές την εβδομάδα οταν παίζω Games χωρίς λόγο το pc υπάρχει περίπτωση να κλεισει και να κάνει restart ιnstant (μονο οταν παίζω Games)

Απο την πρώτη στιγμή φαντάστηκα οτι ειναι λόγω θερμοκρασίας και τελικά ανακάλυψα οτι το SB της Motherboard το οποίο απλα βράζει οταν το ακουμπάω,(ολες οι αλλες θερμοκρασίες ειναι στο φυσιολογικο τους και με δεδομένο οτι ειμαι και με υδρόψηξη).

Φαντάζομαι οτι ειναι η θερμοκρασία απο την Gtx 295 (και ειναι και με υδρόψηξη) που το κάνει να βράζει.

Έχει αντιμετωπίσει κανενας άλλο θεματάκι με το SB και την θερμοκρασία και στην συγκεκριμένη μητρική η αν έχετε να προτέινετε καμία λύση ;

Αυτο που σκέφτηκα ηταν να βάλω εναν μεγάλο ανεμιστήρα στο πλαινό παράθυρο του κουτιού μήπως και βελτιωθεί η κατάσταση αλλα μου κάνει εντύπωση που επηρεάζεται τοσο πολύ το SB

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Ναι αυτη ειναι η μητρική μου αλλα ξέχασα να ανεφέρω οτι εδω και μια εβδομάδα ολα ειναι στα defaults cpu,ram ρεύματα κτλπ αλλα το SB εξακολουθεί να βράζει οταν παίζω Games

Δημοσ.

70c έλεγε το hardware monintor στο Bios χτες.Οταν πάω στο σπίτι θα τσεκάρω και θερμοκρασίες με το Everest

Δημοσ.

99% φταιει το southbridge... Αν δεν πας σε επισης watercooled λυσεις, μπορεις να δοκιμασεις και:

- fan στο northbridge: δεδομενου οτι συνδεονται (ειναι ενιαια) θα βοηθησει και στο southbridge.

- καποια ψυκτρα στο southbridge: ως εξτρα επανω στη stock -ισως εχει αποτελεσμα, ισως οχι...

http://www.plus4u.gr/showitem.php?ID=134016117

Αν αυτη δε σε βοηθησει εκει, καπου αλλου θα αξιοποιηθει (δεν ειναι σπουδαιο εξοδο/χασουρα)

Δημοσ.

Ειχα την ιδια καποτε με το ιδιο προβλημα μεχρι που κρασαρε και την επεστρεψα πισω και την αλλαξανε με αλλη.εχει βγαλει και σε αλλους το ιδιο προβλημα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...