Προς το περιεχόμενο

Προβλημα με power button σε Vaio

alex_zografos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα,

Εδω και μια εβδομαδα εχω τρομερο προβλημα με το power button στο Vaio μου. Συγκεκριμενα το μοντέλο είναι το VGN-FS515E.

Απο ότι καταλαβαίνω πρόβλημα πρέπει να έχει το κουμπί εκκόνησης του φορητού, γιατι απλούστατα δεν ανταποκρίνεται όταν το

πατάω με κανονικά συνδεδεμένο τον φορτιστή κλπ. Έτσι πολλές φορές καταλήγω να πρέπει να το πατήσω μέχρι και 50 φορές για να ανοίξει. Έψαξα στο BIOS μήπως μπορώ να βρώ καμια λύση να ανοίγει απο το πληκτρολόγιο ή το ποντίκι, ή τουλάχιστον με WOL αλλα απο ότι φαίνεται τα BIOS που έχει δεν δίνουν τέτοια δυνατότητα.

Υπάρχει καμία ιδέα του τι μπορώ να κάνω ώστε να ανοίγει χωρίς το power button? Η αν υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος για να μην αγοράσω καινούριο?

ευχαριστώ για κάθε βοήθεια εκ των προτέρων

Δημοσ.

Εχω ενα παρόμοιο μοντέλο με το δικο σου και πριν απο μερικούς μήνες ειχα το εξής πρόβλημα,μπροστά στο λαπτοπ εχει δυο τρύπες,στη δεξιά εχει ενα κουμπί για να κλείνει το pc οταν κλείνει το καπάκι,αυτο το κουμπί κολλούσε(εσωτερικά) και οταν ειναι πατημένο δεν ανοίγει το λαπτοπ.

Δοκίμασε με ενα αιχμηρό αντικείμενο να πατήσεις δυνατά 2-3 φορές το κουμπί(στην δεξιά τρύπα) και μετα δες αν ανοίγει.

Δημοσ.

Κατάλαβα τι εννοείς, όμως δεν έχει να κάνει με αυτό, είμαι σίγουρος. Το πρόβλημα είναι με το power button καθεαυτό.

Και το καταλαβαίνω διότι έχω ρυθμίσει οταν είναι ανοικτός ο υπολογιστής και το πατάω να ανοίγει αυτόματα το μενού του τερματισμού.

Οπότε οταν το πατάω ενώ είναι ανοικτός δεν γινεται τίποτα τετοιο. Οπότε σημαίνει οτι κατι δεν πάει καλά αποκλειστικά με το συγκεκριμένο

κουμπί..

Ευχαριστώ πάντως για την ιδέα σου!

Δημοσ.

Πόσο καιρό έχεις να καθαρίσεις τον υπολογιστή;

Σε φορητό φίλου μου πού είχε το ίδιο πρόβλημα έφταιγε η σκόνη που είχε μαζευτεί στις επαφές του power button.

Δημοσ.

Το καθάρισα πρόσφατα και επιπλέον τον άνοιξα και προχθές για να δώ μήπως το κουμπί δεν κάνει καλή επαφή με την motherboard οπότε

επ ευκαιρίας το καθάρισα και πάλι με πεπιεσμένο αέρα. Οπότε ούτε κάτι τέτοιο φαίνεται να δημιουργεί το πρόβλημα.

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...