Προς το περιεχόμενο

Boot Windows XP from USB EXTERNAL HDD σε Laptop

TechnoPrisoner

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

περασα με ghost το C: drive σε εναν εξωτερικο usb δισκο,το bios του λαπτοπ υποστιριζει "BOOT FROM USB HDD".

Ξεκιναν τα XP(δειχνει το LOGO των XP) και μετα απο λιγο blue screen και restart(αυτο συμβαινει οταν κανω boot με τον εξωτερικο USB δισκο).Ισως το blue screen βγαινει οταν τα XP προσπαθουν να κανουν initialize την USB θυρα στην οποια ειναι συνδεδεμενος ο εξ.δισκος(εχει 3 USB θυρες το λαπτοπ και τις δοκιμασα ολες με το ιδιο ατυχες αποτελεσμα).

θελω να εχω τη δυνατοτητα να κανω boot με εξωτερικο σε περιπτωση αποτυχιας του εσωτερικου(back up λυση δηλαδη).

ευχαριστω προκαταβολικα για οποιαδηποτε βοηθεια.

Δημοσ.
θελω να εχω τη δυνατοτητα να κανω boot με εξωτερικο σε περιπτωση αποτυχιας του εσωτερικου(back up λυση δηλαδη

Αν αυτό είναι το πρόβλημά σου κάνε ένα USB-stick με live ububtu δεν υπάρχει ποιο απλό πράγμα και σου φορτώνει ένα παραπλήσιο περιβάλλον με αυτό τον windows για να κάνεις της αντιγραφές σου.

Δημοσ.

Αν αυτό είναι το πρόβλημά σου κάνε ένα USB-stick με live ububtu δεν υπάρχει ποιο απλό πράγμα και σου φορτώνει ένα παραπλήσιο περιβάλλον με αυτό τον windows για να κάνεις της αντιγραφές σου.

θελω να μπαινω στο ιδιο ακριβως περιβαλλον και να μπορω να δουλεψω με εφαρμογες που ειναι ηδη εγκατεστημενες στα XP μου.

Δημοσ.

θελω να μπαινω στο ιδιο ακριβως περιβαλλον και να μπορω να δουλεψω με εφαρμογες που ειναι ηδη εγκατεστημενες στα XP μου.

Σόρρυ αλλά δεν πρόκειται,στην καλύτερη τραβάς μια εικόνα το partition με τα windows και στην ανάγκη την επαναφέρεις,απλά δεν γίνεται να φανεί ο εξωτερικώς σαν πρώτος δίσκος για να γίνει αυτό που λες,μακάρι να γινόταν δηλαδή.

Δημοσ.

Technoprisoner τα windows ειναι κακομαθημένα και απαιτούν εσωτερικό (ή δικτυακό υπο περιπτώσεις) δίσκο για να τρέξουν. Ημίμετρα και μεσοβέζικες λύσεις οδηγούν σε ασταθές σύστημα γεμάτο bsod. Τα windows ΔΕΝ ειναι σχεδιασμένα να τρέχουν απο usb stick, σε αντίθεση με άλλα λειτουργικά που το κάνουν για πλάκα. Αν τώρα θες να έχεις πάντα μια λύση ανάγκης, εγκατέστησε ένα δεύτερο δίσκο στο μηχάνημα σου και ανα τακτά χρονικά διαστήματα κάνε ghost ανάμεσα στους δίσκους. Με αυτό τον τρόπο και αν σου σκάσει ο πρώτος δίσκος, κάνεις boot απο τον δεύτερο και είναι όλα εκεί (προγράμματα, ρυθμίσεις, κλπ)

Δημοσ.

Technoprisoner τα windows ειναι κακομαθημένα και απαιτούν εσωτερικό (ή δικτυακό υπο περιπτώσεις) δίσκο για να τρέξουν. Ημίμετρα και μεσοβέζικες λύσεις οδηγούν σε ασταθές σύστημα γεμάτο bsod. Τα windows ΔΕΝ ειναι σχεδιασμένα να τρέχουν απο usb stick, σε αντίθεση με άλλα λειτουργικά που το κάνουν για πλάκα. Αν τώρα θες να έχεις πάντα μια λύση ανάγκης, εγκατέστησε ένα δεύτερο δίσκο στο μηχάνημα σου και ανα τακτά χρονικά διαστήματα κάνε ghost ανάμεσα στους δίσκους. Με αυτό τον τρόπο και αν σου σκάσει ο πρώτος δίσκος, κάνεις boot απο τον δεύτερο και είναι όλα εκεί (προγράμματα, ρυθμίσεις, κλπ)

δεν παιρνει 2ο δισκο το turbo-x μου!!!!! :) θα το ειχα κανει διαφορετικα!!!

Δημοσ.

Εναλλακτικές λύσεις:

1.Συνδέεις κάποιο εξωτερικό δίσκο. Κάνεις ghost από τον εσωτερικό σε αρχείο στον εξωτερικό δίσκο. Άμα σου σκάσει ο εσωτερικός, αγοράζεις ένα καινούργιο δίσκο και τον βάζεις στο μηχανάκι σου. Μετά με το ghost επαναφέρεις τα πάντα από το αρχείο στον εσωτερικό δίσκο. Κάνεις boot και έτοιμος

2.Αγοράζεις ένα εξωτερικό dock για δίσκο και ένα δίσκο που να συνδεεται στο μηχάνημα σου. Κάνεις ghost απο δίσκο σε δίσκο ανα τακτά χρονικά διαστήματα. Άμα ο πρωτεύον δίσκος σου μείνει στα χέρια, ανοίγεις το μηχανάκι, κάνεις σκάτζα τους δίσκους και έτοιμος

Δημοσ.

Εναλλακτικές λύσεις:

1.Συνδέεις κάποιο εξωτερικό δίσκο. Κάνεις ghost από τον εσωτερικό σε αρχείο στον εξωτερικό δίσκο. Άμα σου σκάσει ο εσωτερικός, αγοράζεις ένα καινούργιο δίσκο και τον βάζεις στο μηχανάκι σου. Μετά με το ghost επαναφέρεις τα πάντα από το αρχείο στον εσωτερικό δίσκο. Κάνεις boot και έτοιμος

2.Αγοράζεις ένα εξωτερικό dock για δίσκο και ένα δίσκο που να συνδεεται στο μηχάνημα σου. Κάνεις ghost απο δίσκο σε δίσκο ανα τακτά χρονικά διαστήματα. Άμα ο πρωτεύον δίσκος σου μείνει στα χέρια, ανοίγεις το μηχανάκι, κάνεις σκάτζα τους δίσκους και έτοιμος

κανω το 1ο απο αυτα που ειπες,τωρα προσπαθω να ειμαι καλυμενος για ακραιες περιπτωσεις οπου δεν θα υπαρχει δυνατοτητα/χρονικο περιθωριο για κατσαβιδια και αλλαγη σκληρου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...