Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Members
Δημοσ.

Το Qwiki είναι μια πρωτότυπη μηχανή αναζήτησης που αντλεί το περιεχόμενό της από υπηρεσίες όπως η Wikipedia, το Google, το Fotopedia και το YouTube, για να τα παρουσιάσει με έναν ελκυστικό τρόπο που συνδυάζει βίντεο, αφήγηση και διαδραστικό κείμενο. Το Qwiki, που απέσπασε την πρώτη θέση σε διαγωνισμό του TechCrunch κερδίζοντας αρκετή δημοσιότητα, άφησε την «κλειστή» alpha φάση στην οποία βρισκόταν μέχρι σήμερα και άνοιξε τις πύλες του στο ευρύ κοινό.

image000xv.png

Αυτή τη στιγμή το Qwiki περιλαμβάνει πάνω από 3 εκατομμύρια καταχωρήσεις, που δημιουργήθηκαν βάσει των δημοφιλέστερων όρων που αναζητούν οι χρήστες. Η εφαρμογή είναι φτιαγμένη σε flash και η αφήγηση και το κείμενο είναι διαθέσιμα μόνο στα αγγλικά.

Για να δοκιμάσετε την υπηρεσία, αρκεί να επισκεφθείτε το www.qwiki.com και να πληκτρολογήσετε τον όρο που θέλετε να αναζητήσετε.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως προγραμματιστής που ενοχλήθηκε από την επιτυχία του Qwiki στον διαγωνισμό του TechCrunch (και τα 8 εκατομμύρια δολάρια με τα οποία χρηματοδοτήθηκε) δημιούργησε το Fqwiki, που με μόλις 321 γραμμές κώδικα HTML μιμείται την βασική λειτουργικότητα του Qwiki.

Link.png Site: The Next Web

Δημοσ.

Φοβερό!! Δεν ξέρω πως το έκαναν κ αν οι περιλήψεις αυτές είναι only-wiki derived, αλλά νομίζω ότι είναι ένα βήμα πιο κοντά στο σημασιολογικό ιστό. Τι έχουν να δουν τα μάτια μας :-)

Δημοσ.

Παρα πολυ καλο, και προτοτυπο.

Qwiki, να δουμε πως θα αντιδρασει η γοογλε.

Αρκετες φορες κατα την αναζητηση βαριεμαι να διαβαζω οταν το κειμενο ειναι μεγαλο.

Στην ουσια μας λυνει τα ματια :)

Δημοσ.

Δεν περίμενα να ενθουσιαστώ τόσο..!!

Μου θύμισε από το WALL-E εκεί που ο καπετάνιος ρωτούσε διάφορα πράγματα για τη γη και ο υπολογιστής τα έβρισκε και του τα εξηγούσε 100% όπως σε αυτή τη σελίδα..!!:P

Δεν έκανε πολλά βήματα μπροστά από μια ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια εκτός του ότι ενημερώνεται άμεσα και δυναμικά πράγμα ίσως πολύ χρήσιμο.. ποιος ξέρει.. ίσως είναι απ αυτά που δεν θα τα φάει το μαύρο σκοτάδι..!

Δημοσ.

Εμένα πάντως δεν μου άρεσε. Οι πληροφορίες του ήταν πολύ γενικές, δε μπόρεσα να βρώ τίποτε εξειδικευμένο. Για παιδιά και ανθρώπους που κάνουν τα πρώτα τους σερφαρίσματα σίγουρα θα είναι η κατάλληλη μηχανή αναζήτησης.

Αν αναπτυχθεί αρκετά και αρχίσει να γίνεται ανταγωνιστικό, κάτι μου λέει πως η γοογλε θα το εξαγοράσει κι αυτό όπως τόσα άλλα.

Δημοσ.

Εχω πάθει πλάκα!!!!!!

κάτι τέτοια βλέπαμε μικροί σε ταινίες sci-fi που πατάς οτι θέλεις και σου μιλάει ο υπολογιστής και χαιρόμασταν. τώρα αν και νηπιακά το ζούμε!

μέγιστο μπράβο στους developers

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...