egio13 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Καλησπέρα, αρχείο flv σε τι format είναι καλύτερο να μετατραπεί με το format factory(ή μήπως υπάρχει άλλο καλύτερο για καλύτερη ποιότητα εικόνας)ώστε να διατηρηθεί ,όσο γίνεται,η ποιότητα της εικόνας;
egio13 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Όχι,απλά επειδή δεν αναγνωρίζουν κάποια προγράμματα το flv (το vlc για παράδειγμα)
cosmos000 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Μάλιστα τότε με το format factory να κοιτάζεις να ανεβάζεις τον "ρυθμό μετάδοσης bit". Πάντως ο vlc 100% τα παίζει τα .flv ,για ξανακοίταξε το και βάλε πιο πρόσφατη έκδοση.....
egio13 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Όντως έχω παλιά έκδοση του vlc.Πες μου λίγο ,τι ρυθμό μετάδοσης να βάζω(ισχύει φαντάζομαι εδώ η πρότασή σου για mpeg); Y.Γ.mpeg ή mp4 ή δεν παίζει ρόλο;
cosmos000 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Από ότι είδα στο ff αν επιλέξεις "όλα σε mp4" η κωδικοποίηση είναι mpeg4-divx οπότε μια χαρά είναι.Και εκεί στον ρυθμό μετάδοσης το χει στο "προεπιλεγμένο" (δοκιμάζεις αν σε ικανοποιεί η ποιότητα έστι όπως θα τα βγάζει) αν όχι το ανεβάζεις σιγά σιγά μέχρι να είναι καλό στο μάτι σου στο μέσο που θα το παίξεις το βιντεάκι. Γνώμη μου πάντως για να μην παιδεύεσαι,βάλε μία τον πρόσφατο VLC (free είναι)
parsifal Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2011 Καλησπέρα, αρχείο flv σε τι format είναι καλύτερο να μετατραπεί με το format factory(ή μήπως υπάρχει άλλο καλύτερο για καλύτερη ποιότητα εικόνας)ώστε να διατηρηθεί ,όσο γίνεται,η ποιότητα της εικόνας; Για να διατηρήσεις αναλλοίωτη την ποιότητα ενός FLV μετατρέποντάς το σε άλλο δημοφιλές format, μπορείς να το φορτώσεις στο δωρεάν Avidemux, να επιλέξεις στα αριστερά ως Video mode το Copy, ως Audio mode το Copy και ως Container format είτε το MKV είτε το MP4. Μετά, File > Save > Save Video... και εισάγεις το όνομα του νέου αρχείου (βάλε στο τέλος και την κατάληξη .mkv ή mp4 αντίστοιχα, γιατί το Avidemux δεν την προσθέτει αυτόματα).
egio13 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2011 Τα περισσότερα dvd players παίζουν mkv ή mp4 (σε περίπτωση που θέλω να τα μετατρέψω για dvd player); Υ.Γ. Στο πρόγραμμα οι άλλες mode επιλογές που χρησιμοποιούνται;
parsifal Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2011 Όχι, τα περισσότερα DVD players κατά κανόνα δεν παίζουν MKV ή MP4. Το πολύ-πολύ να παίζουν αρχεία AVI που περιέχουν video track τύπου MPEG-4 ASP. Σε αυτήν την περίπτωση ξεχνάς τη διατήρηση ποιότητας, καθώς θα πρέπει αναγκαστικά να γίνει ανακωδικοποίηση/reencoding του video σε MPEG-4 ASP. Αν δε, το DVD player σου δεν υποστηρίζει ούτε AVI, τότε ο μόνος τρόπος είναι να γίνει reencoding σε μορφή DVD-Video (MPEG-2). Στο πρόγραμμα, τα άλλα modes χρησιμοποιούνται όταν θέλεις να εφαρμόσεις reencoding ή και φίλτρα επεξεργασίας στο video track ή στο audio track (ή και στα δύο) ενός αρχείου video.
egio13 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2011 1.Να υποθέσω ότι για reencoding εξακολουθείς να προτείνεις το Avidemux(και η απάντησή σου υποδηλώνει πως θα πρέπει να βρω για downloading την καλύτερη ποιότητα του βίντεο-π.χ.στο keepvideo.com,ώστε σε ενδεχόμενο reencoding να'χω την μικρότερη δυνατή απώλεια); 2.Τα φίλτρα επεξεργασίας σε τι εξυπηρετούν (συγγνώμη για την άγνοιά μου);
parsifal Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2011 1.Να υποθέσω ότι για reencoding εξακολουθείς να προτείνεις το Avidemux Όχι απαραίτητα. Για reencoding μόνο υπάρχουν πιο εύκολα προγράμματα από το Avidemux. Π.χ. το RipBot264 (σχετικός οδηγός υπάρχει στο Wiki του Insomnia). (και η απάντησή σου υποδηλώνει πως θα πρέπει να βρω για downloading την καλύτερη ποιότητα του βίντεο-π.χ.στο keepvideo.com,ώστε σε ενδεχόμενο reencoding να'χω την μικρότερη δυνατή απώλεια); Αυτό είναι κανόνας με γενική ισχύ. 2.Τα φίλτρα επεξεργασίας σε τι εξυπηρετούν (συγγνώμη για την άγνοιά μου); Μεταβολές στα ποσοτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά μίας εικόνας. Υπάρχουν πάρα πολλά διαφορετικά φίλτρα. Ενδεικτικά, μερικά δημοφιλή είναι: cropping (ψαλίδισμα του κάδρου κατά ορισμένο αριθμό pixels επάνω, κάτω, δεξιά ή αριστερά ή συνδυασμό αυτών), resize (αλλαγή ανάλυσης του κάδρου), προσθήκη μόνιμων (hardsubbed) υποτίτλων επάνω στην εικόνα κ.ά. Μετά, υπάρχουν και πιο εξεζητημένα (μεταβολές στην χρωματικότητα της εικόνας, στο ρυθμό προβολής/fps, deinterlacing, αποθορυβοποίηση, περιστροφή του κάδρου κ.ά.)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.