Προς το περιεχόμενο

Προβλημα με xampp (mysql)

bodi.de

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια φτιαχνω μια βαση δεδομενων στο xampp και εχω μια οντοτητα η οποια ειναι ασθενης.Αρα κλειρονωμει τα κλειδια τις ισχυρης οντοτητας της.Το θεμα μου ειναι πως θα κανω την οντοτητα αυτη ασθενης.Μηπως εχετε καμια ιδεα?

ευχαρηστω εκ των προτερων..

Δημοσ.

Όταν λες οντότητα, φαντάζομαι αναφέρεσαι σε κάποιο διάγραμμα οντοτήτων συσχετίσεων, σωστά;

Θα πας στο phpmyadmin και θα δημιουργήσεις τον πίνακα "ασθενής". Στα πεδία που είναι κλειδιά σε άλλον πίνακα θα τα ορίσεις ως ξένα κλειδιά.

Δημοσ.

Όταν λες οντότητα, φαντάζομαι αναφέρεσαι σε κάποιο διάγραμμα οντοτήτων συσχετίσεων, σωστά;

Θα πας στο phpmyadmin και θα δημιουργήσεις τον πίνακα "ασθενής". Στα πεδία που είναι κλειδιά σε άλλον πίνακα θα τα ορίσεις ως ξένα κλειδιά.

Όπως είπε και ο _tasos όταν φτιάχνεις την "ασθενή" οντότητα, θα ορίσεις ότι μία στήλη του θα είναι ξένο κλειδί (foreign key) από κάποια άλλη οντότητα (πίνακα).

@_tasos Δεν θέλει πίνακα "ασθενής" :P ... Απλά έτσι ονομάζεται ένας πίνακας όταν έχει κάποιο ξένο κλειδί.

Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα της μετάφρασης των όρων πληροφορικής. Δεν καταλαβαίνεις πως μεταφράζεται ο κάθε όρος...

Ασθενής Τύπος Οντότητας λέγεται μια οντότητα που εξαρτάται από την ύπαρξη κάποιας άλλης. Οι ασθενείς οντότητες συμμετέχουν σε συσχετίσεις μέσω ταυτοποιητικών συσχετίσεων με ισχυρή οντότητα.

Ταυτοποιητική συσχέτιση ονομάζεται η συσχέτιση στην οποία το πρωτεύον κλειδί της ισχυρής οντότητας χρησιμοποιείται ως μέρος του πρωτεύοντος κλειδιού της αδύναμης οντότητας.

Διακριτικό ή μερικό κλειδί ονομάζεται το χαρακτηριστικό της αδύναμης οντότητας το οποίο μαζί με το πρωτεύον κλειδί της ισχυρής οντότητας είναι το πρωτεύον κλειδί της αδύναμης.

Υ.Γ. Μην νομίζεις ότι και εγώ το ήξερα. Έπρεπε να το ψάξω στο internet για να βρω τι είναι :P

Δημοσ.

@_tasos Δεν θέλει πίνακα "ασθενής" :P ... Απλά έτσι ονομάζεται ένας πίνακας όταν έχει κάποιο ξένο κλειδί.

Αααα.... εννοούσε "ασθενή οντόντητα"!!

Χα, χα, epic fail! Αλλά πάει πολύς καιρός από το πανεπιστήμιο.. :D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...