VALLGOX Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2011 Ωραιοι και χρυσοι γενικα φιλε VALLGOX, αλλα προσωπικα δεν νομιζω οτι εκφραζοντας τετοιες ριζοσπαστικες (ανευ ουσιας στο παρον σταδιο, κατ εμενα) αποψεις θα σας βοηθησει να προσελκυσετε μεγαλυτερη μαζα κοσμου. Οι περισσοτεροι σημερα μπορει να αναθεματιζουν το χρημα και τις επιπτωσεις του εχοντας φτασει στο αμην, αλλα δυσκολα θα κατσουν να αναθεωρησουν μεχρι και τα πιστευω τους για την οικογενεια ή τη μονογαμια. Δεν νομιζετε οτι η απαξιωση του χρηματος απο μονη της αποτελει την μεγαλυτερη προκληση στην ιστορια του ανθρωπου? Το οτι θα περπαταμε γυμνοι στους δρομους στο μελλον αν συζητηθει απο τωρα εχει να βοηθησει σε κατι ή μαλλον παρατραβαει το σκοινι, δινοντας αφορμη σε τοσους συντηρητικους κυκλους να σας "δαιμονοποιησουν"? Eχεις δικιο που λες οτι δεν ειναι της παρουσης και αυτο αλλωστε ειναι το τελευταιο πραγμα που θα πρεπει να λυθει.Μεταξυ πλακας και σοβαρου το ανεφερα,μιας και καπου πηρε το ματι μου κατι για σεξ.Αυτο ειναι το θεμα μας τωρα;Αυτα ειναι χαζομαρες μπροστα σε αλλα. Πουθενα δεν ειπα εγω ή αλλο μελος του κινηματος ή ποσο μαλλον ο Φρεσκο,οτι θα περπαταμε γυμνοι.Κατι δεν καταλαβες καλα μαλλον φιλε μου.Αλλο θελει να πει ο Φρεσκο στο βιντεακι. Η μεγαλυτερη προκληση που λες,δεν ειναι η απαξιωση του χρυσου(που απο εκει προερχετε το σημερινο χρημα) ή του πετρελεου ή το αν ειμαστε πολυγαμικοι ή οχι ή γενικα το δικο μου και δικο σου.Η μεγαλυτερη προκληση ειναι η καταργηση των ανθρωποσυνορων(οχι μονο τα κρατικα).Εκει ειναι το στοιχημα,που μονο στην εποχη της πληροφοριας(σημερα δηλ)εχει πινανοτητες να γινει κατι.Μολις γινει αυτο(αν γινει)τα αλλα ολα θα γινουν πιο 'απλα' απο οτι ειναι φενοντε τωρα. Οπως ειπε και ο Νηλ Αρμστρονγκ σε μια συνεντευξη του: 'μπορει να ειμαι ο πρωτος που εξερευνησα το φεγγαρι,αλλα το ποιος εμενε απο πανω μου τοσα χρονια πριν μετακομισω,δε τολμησα να το εξερευνησω.' Αυτοι που ειναι να μας 'δαιμονοποιησουν' το εχουν κανει ηδη μη σκας.Τι αιρεση(ΧD) τι new world order(n.w.o. νεα ταξη πραγματων)(XD) τι μαρξιστες(XD) αντιχριστοι,ανθελληνες,ουτοπιστες,προπαγανδα μεχρι και κερδοσκοπους(δε ξερω πως προεκυψε αυτο,οπως και για τα υπολοιπα) και που να δεις εξω τι εχω ακουσει ο χριστιανος(εεε σορρυ μου ξεφυγε) που και καλα ειναι πιο προχωρημενοι... Παρολα αυτα,το κινημα αυτο δεν ειναι του τυπου:''Α!ταμπου! μη το πουμε αυτο τωρα αστο για μετα,μη προκαλεσουμε και κανεναν'' και τετοια.Δεν υπαρχει πλεον το ολα στην ωρα τους γιατι ο χρονος μας τελειωσε.Τα βλεπετε γυρω σας,ποιος ειμαι εγω για να σας τα πω; Yπαρχει κατι πιο ριζοσπαστικο απο αυτο;Link Πολυ πριν το πει εκει,το συζηταγε με τον Αινσταιν και λεει ακρη δε βγαλανε. Αμα ο αλλος γινει μελος,θα του πω εγω ή οποιος αλλος,μη δεις τα βιντεακια του Φρεσκο γιατι θα φρικαρεις; Αυτα υπαρχουν,δε τα εβγαλα εγω,ο καθενας μπορει να τα δει. Το πως δεν εχει φαει καμια σφαιρα ακομη αυτος ο ανθρωπος,ενας θεος ξερει(αντε παλι) Και ας μη το γυρισουμε τωρα στο αν θα υπαρχουν γαυροι και βαζελες(το εχω ακουσει και αυτο)και αλλα τετοια,ας πουμε κατι πιο σοβαρο αμα ειναι.
egw_eimai_re Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2011 http://www.youtube.com/watch?v=4h9xk2znBac&feature=mfu_in_order&list=UL Βάλτε το απο το 10το λεπτό και μετα αν δεν θέλετε να το δείτε ολο! VALLGOX απο αθήνα;
ikaruga24 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2011 Ουτο για που λεει στο τελος για την ουτοπια κανει 100% λαθος. Γιατι? Γιατι πιστευει οτι ολος ο κοσμος σκεφτεται ετσι. Φενεται να μην μπορει να το παρει αποφαση οτι καποιοι ανθρωποι (οι περισσοτεροι) θελουν απλα να βρισκονται πανω απο τους αλλους. Οτι καποιοι (οι περισσοτεροι) θελουν να παταν επι πτωματων για να δειξουν ή να "κερδισουν". The shit has hit the fan που λενε αλλα πραγματικα ο ανθρωπος εχει μια τρομερα ρομαντικη ιδεολογια η οποια δεν αρμοζει σε μια κοινωνια ανθρωπων.
VALLGOX Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Κοβω το κεφαλι μου αυτην την στιγμη οτι ο περρισσοτερος κοσμος σκεφτετε ετσι,απλα πρεπει να τους βοηθησουμε να ξυπνησουν.Αυτοι που λες,που θελουν να ειναι πανω απο τους αλλους(μεσω εξουσιας και χρηματος)δεν ειναι πανω απο 10% σε ολοκληρο τον κοσμο,αυτοι ειναι εξαρτημενοι απο το αλλο 90% ομως.Αναλογισου ποσοι πεινανε αυτην στιγμη στον πλανητη...Εχεις πεινασει ποτε φιλε μου ikaruga24;Εχεις μεινει ποτε στον δρομο;Ξερεις για τι ποσοστο μιλαμε οτι ειναι κατω απο το οριο της φτωχειας στη γη;Πως ειναι δυνατον οταν πεινας ή οταν με το ζορι πληρωνεις το ρευμα σου ή οταν χανεις την δουλεια σου και μετα να κανεις κανα χρονο να ξαναβρεις(και αν) ή οταν πας στα δικαστηρια να τρως σκατα ακομη και αν εχεις δικιο,να ΜΗΝ σκεφτεσαι ετσι; Εαν δεν εισαι και εσυ ενας απο αυτους που θελει να ειναι πανω απο τους αλλους,πρεπει να κανεις κατι.Δε γουσταρεις zeitgeist;Κανενα προβλημα. Εσυ προσωπικα τι κανεις για να αλλαξεις το χαλι γυρω σου;(δε το λεω ειρωνικα μπορει να εχεις κανει πολλα,απλα ρωταω ,φιλικα) Δεχομαστε καθε αντιθετη αποψη,αλλα δε δεχομαστε να μας λενε ουτοπια και τετοια απαξιωνοντας μας με χαρακτηρισμους ρομαντικος κ.α. Αν πιστευεις οτι ειναι ρομαντικος αυτος που θελει ισοτητα,οχι μονο στα χαρτια και στο συνταγμα,νομους κτλ,αλλα και στην πραξη,τι να πω;Επρεπε να ησουν ζωντανος και να ελεγες σε ολους τους τοτε δουλους(που εξαιτιας τους δεν ειμαστε σημερα και εμεις)μη κανετε τιποτα,ειστε ρομαντικοι. Ξερεις τι μεγαλη ουτοπια ηταν πριν λιγα χρονια να πεταει ο καθε απλος πολιτης; ή ποσο μαλον ο ανθρωπος να παει στο διαστημα και στο φεγγαρι και να γυρισει πισω;Να αντιμετωπιστουν 'ανιατες' ασθενειες;ολα οσα ειναι γυρω μας να τα εχουν φτιαξει ρομποτ;να σου μιλαω απο το διαδικτυο και να με βλεπεις ζωντανα οτι ωρα γουσταρουμε απο το αλλο ακρο του κοσμου; Αν θες και κατι λιγοτερο τεχνολογιακο και περισοτερο σε θεματα ισοτητας,ποσο ουτοπικο ηταν η καταργιση των δουλων και αργοτερα η καθιερωση 8ωρου(που πανε να μας το παρουν και αυτο τωρα,τα βλεπεις φανταζομαι)Ποσο ουτοπικο ηταν να πηγαίνουν υποχρεωτικα ολα τα παιδια σχολειο και οχι δουλεια;Ποσο ουτοπικο ηταν να ψηφιζουν οι γυναικες;Να εκλεγει εγχρωμος προεδρος στην Αμερικη??!! Η δημοσιοτητα,οι πετρελεοβηομηχανιες ακομη και το facebook και παιζουν σημερα ρολο στο κοινωνικο status καποιου αλλου ασχετου και εχουν την δυναμη να βγαζουν δημαρχους και προεδρους(αυτη ειναι η 'δημοκρατια μας',ο ψινακης για δημοτικος συμβουλος)Πιστευετε στην δημοκρατια;Παρτε λοιπον το πασοκ και τη νδ και τον ψινακη,ηθοποιους,τραγουδιστες και διασημους να σας κυβερνανε και μη κανετε τιποτα.Παρτε τροικες και δντ. Ας μην κανουμε τιποτα λοιπον,ας κατσουμε ολοι στις δουλείες μας(οσο τις εχουμε)και ας προσκυναμε το χρημα.Γκομενα/ο εχουμε κινητο και pc και φαι εχουμε,τι αλλο θελουμε;Επαναστατες χωρις αιτια. Χ Α Λ Α Ρ Α...
Voodooman Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Λες να εισαι ο πρωτος ανθρωπος που εχει αποριες σχετικα με το κινημα; Δε το βρισκεις λαθος να μπαινεις και να ποσταρεις πραγματα για τα οποια προφανος δεν εκανες τον κοπο να τα googlαρεις πρωτα και να δεις οτι υπαρχουν απαντησεις για ολα αυτα που λες; Ειμαι μελος στο κινημα και γνωρισα τον Φρεσκο πολυ πριν τα ντοκιμαντερ(ημουν εξωτερικο)και μην περιμενετε απο ενα ντοκιμαντερ να σας δωσει ολες της απαντησεις,γιατι ο σκοπος του ειναι μονο να ξυπναει...Θα βγουν και αλλα...Σημαντικες πληροφοριες για το κινημα θα τις βρειτε μονο απο το site ή ρωτωντας μελη του κινηματος.Το ντοκιμαντερ ειναι μονο η αρχη,δε σταματαμε εκει,αλλιως ειναι λογικο να μπερδευτουμε Τί πόσταρα, εκτός από ερωτήσεις; Νομίζω ότι στα posts μου το μόνο που έγραψα ήταν απορίες. Το ντοκιμαντέρ είναι η αρχή και δεν δίνει όλες τις απαντήσεις, θα συμφωνήσω. Από την στιγμή όμως που στο ντοκιμαντέρ (δηλαδή το μέσο της πρώτης επαφής) βρίσκω πράγματα στα οποία δυσπιστώ ή διαφωνώ, πώς θα βρω την διάθεση να προχωρήσω παρακάτω και να ερευνήσω παραπέρα; Δεν μπορώ να δεχτώ ότι δεν υπάρχει γενετική προδιάθεση, έστω και σε ένα μικρό ποσσοτό. Δεν είμαι ανθρωπολόγος ή κάτι παρόμοιο, αλλά η απλή κοινή λογική μου λέει ότι οι άνθρωποι γεννιόμαστε διαφορετικοί, έστω και λίγο. Στο ντοκιμαντέρ γίνεται λόγος για τον τρόπο που πρέπει να γίνεται η τεχνολογική πρόοδος. Σύμφωνοι, οι εταιρίες επεξεργαστών πχ. αλλάζουν sockets συνεχώς για να μας τα παίρνουν, τί γίνεται όμως όταν πραγματικά πρέπει να αλλάξει το socket, για να επιτύχουμε μεγαλύτερη υπολογιστική ισχύ; Εντάξει, δεν θα αλλάζουμε socket κάθε χρόνο, κάθε τρία χρόνια όμως, μοιραία,θα χρειαστεί. Και το απλό που ρώτησα ήδη. Πού θα βρεθούν οι πόροι, για να φτιαχτούν οι πόλεις σύμφωνα με την λογική του κινήματος; Για εμένα, το θεμελιώδες πρόβλημα βρίσκεται στην ανθρώπινη φύση. Ο άνθρωπος είναι φιλόδοξος, ανέκαθεν έψαχνε το καλύτερο, το μεγαλύτερο, το περισσότερο. Μακάρι να άλλαζε αυτό.
VALLGOX Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Τί πόσταρα, εκτός από ερωτήσεις; Νομίζω ότι στα posts μου το μόνο που έγραψα ήταν απορίες. Το ντοκιμαντέρ είναι η αρχή και δεν δίνει όλες τις απαντήσεις, θα συμφωνήσω. Από την στιγμή όμως που στο ντοκιμαντέρ (δηλαδή το μέσο της πρώτης επαφής) βρίσκω πράγματα στα οποία δυσπιστώ ή διαφωνώ, πώς θα βρω την διάθεση να προχωρήσω παρακάτω και να ερευνήσω παραπέρα; Δεν μπορώ να δεχτώ ότι δεν υπάρχει γενετική προδιάθεση, έστω και σε ένα μικρό ποσσοτό. Δεν είμαι ανθρωπολόγος ή κάτι παρόμοιο, αλλά η απλή κοινή λογική μου λέει ότι οι άνθρωποι γεννιόμαστε διαφορετικοί, έστω και λίγο. Στο ντοκιμαντέρ γίνεται λόγος για τον τρόπο που πρέπει να γίνεται η τεχνολογική πρόοδος. Σύμφωνοι, οι εταιρίες επεξεργαστών πχ. αλλάζουν sockets συνεχώς για να μας τα παίρνουν, τί γίνεται όμως όταν πραγματικά πρέπει να αλλάξει το socket, για να επιτύχουμε μεγαλύτερη υπολογιστική ισχύ; Εντάξει, δεν θα αλλάζουμε socket κάθε χρόνο, κάθε τρία χρόνια όμως, μοιραία,θα χρειαστεί. Και το απλό που ρώτησα ήδη. Πού θα βρεθούν οι πόροι, για να φτιαχτούν οι πόλεις σύμφωνα με την λογική του κινήματος; Για εμένα, το θεμελιώδες πρόβλημα βρίσκεται στην ανθρώπινη φύση. Ο άνθρωπος είναι φιλόδοξος, ανέκαθεν έψαχνε το καλύτερο, το μεγαλύτερο, το περισσότερο. Μακάρι να άλλαζε αυτό. To λινκ που εδωσα,με τις ερωτησεις-απαντησεις,το ειδες;(μαλλον οχι) Αρα κατα την γνωμη σου τα μωρα με το που γενιουντε πρεπει να μπαινουν καπακια στη φυλακη αφου θα εχουν 'προδιαθεση να ειναι ταραξιες' εφοσον η τεχνολογια μας επιτρεψει καποια στιγμη να διαβαζουμε σε τετοιο βαθος τα γονιδια. Το ντοκιμαντερ ειπε(μαλλον δε το προσεξες καλα)οτι θα γινοντε αναβαθμησεις ΟΤΑΝ πρεπει(αναλογος τις αναγκες) αλλα θα κρατανε για πολυ περισοτερο και θα ειναι πολυ πιο ποιοτικα γιατι δε θα υπαρχει το κοστος παραγωγης. Αυτο που ειπε ειναι οτι δε θα πετας ολη τη μητρικη για ενα τσιπ που θα πρεπει να αλλαξεις και το αλλαγμενο τσιπ θα παει στην ανακυκλωση. Οι ποροι αν ενωεις το μεταλο κτλ υπαρχουν,απορω πως σου ηρθε αυτο.Εχεις κανει καμια μελετη;Αν συνεχησουμε να τους σπαταλαμε ετσι στο ονομα των ελευθερων αγορων θα εξαντληθουν.Ακομη και να μην υπηρχαν ποροι,ολο αυτο το μεταλο και το πλαστικο πχ που ειναι τωρα στις χωματερες και ολο οσο υπαρχει ηδη κατασκεβασμενο στις σημερινες πολεις μας,ειναι πληρως ανακυκλωσημο,το κοστος ειναι αυτο που το εμποδιζει και η παιδεια μας γενικα... Οι αποψεις 'ετσι ειμαστε και δεν αλλαζουμε' ειναι επικινδυνες.Να σου δειξω ποσους ξερω που εχουν αλλαξει...(οχι απο το κινημα,γενικα γιατι ετσι τους τα εφερε η ζωη και αλλαξαν και προς το καλο και προς το κακο) Aμα πω σε σενα,πες μου τι γουσταρεις να κανουμε;θα μου ελεγες 'παμε disneyland να κανουμε Roller Coaster'(λεω εγω τωρα) Αμα ρωταγες εναν ναζι,θα σου ελεγε:παμε να σκοτωσουμε-βασανησουμε κανεναν εβραιο(χωρις πλακα αμα διαβασεις ιστορια θα το δεις) Link Ολα ειναι θεμα περιβαλοντος. (τα λινκ δεν εισαι υποχρεωμενος να τα δεις,αλλα δε τα βαζω και για πλακα,με ρωτας πραγματα που ηδη εχουν απαντηθει,κοιτα το πρωτο-πρωτο που σου εδωσα)
Voodooman Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Και κάθομαι λοιπόν να διαβάσω τα link. Δεν μου περισσεύει ο χρόνος, αλλά είπα να το κάνω, για να μην κατηγορούμαι ως παπατρέχας. Διαβάζω λοιπόν και φτάνω στο παρακάτω, από το πρώτο link που περέθεσες. 7. Τι θα κάνει το Venus Project με τους ανθρώπους που έχουν αποκλίνουσα συμπεριφορά; Η αποκλίνουσα (εκτρεπόμενη) συμπεριφορά, παράγεται από τις κακές κοινωνικές συνθήκες, τον υποσιτισμό, τους χαμηλούς μισθούς, την έλλειψη κινήτρων, τα κακά πρότυπα και την έλλειψη σχετικής εκπαίδευσης. Οι άνθρωποι πάντα αντανακλούν τις επιρροές του περιβάλλοντος τους. Ακόμα και τα πλουσιότερα άτομα σήμερα πάσχουν από πνευματική φτώχεια. Γι ‘αυτό και διαπράττουν εγκλήματα που αφορούν την εκμετάλλευση του περιβάλλοντος και άλλων ανθρώπων. Σήμερα δεν θεωρούμε εγκληματικό ίδρυμα ένα καζίνο ούτε καν ιδιαίτερα προσβλητικό, αλλά στο μέλλον σίγουρα θα θεωρηθεί μέρος μιας εκτρεπόμενης κοινωνίας μαζί με χιλιάδες άλλα παρόμοια μοτίβα που σήμερα θεωρούνται δίκαια και φυσιολογικά. Το αντέγραψα ακριβώς από το link σου. Επάνω υπάρχει μία συγκεκριμένη ερώτηση, αλλά κάτω δεν βλέπω καμία συγκεκριμένη απάντηση, και να φανταστεί κανείς ότι το ίδιο το site θέτει τις ερωτήσεις στον εαυτό του. Το venus project θεωρεί ότι δεν υπάρχει κακός άνθρωπος και ότι όλοι γεννιόμαστε καλοί-δεν συμφωνώ, αλλά τέλος πάντων. Και σπάει ο διάολος το ποδάρι του και γεννιέται τελικά ένας παλιοχαρακτήρας. Πού είναι η απάντηση για το τί θα γίνει στην περίπτωση που εμφανιστεί ένας τέτοιος; Άντε πες μου εσύ τώρα πού να βρω όρεξη να διαβάσω παρακάτω.
VALLGOX Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Και κάθομαι λοιπόν να διαβάσω τα link. Δεν μου περισσεύει ο χρόνος, αλλά είπα να το κάνω, για να μην κατηγορούμαι ως παπατρέχας. Διαβάζω λοιπόν και φτάνω στο παρακάτω, από το πρώτο link που περέθεσες. 7. Τι θα κάνει το Venus Project με τους ανθρώπους που έχουν αποκλίνουσα συμπεριφορά; Η αποκλίνουσα (εκτρεπόμενη) συμπεριφορά, παράγεται από τις κακές κοινωνικές συνθήκες, τον υποσιτισμό, τους χαμηλούς μισθούς, την έλλειψη κινήτρων, τα κακά πρότυπα και την έλλειψη σχετικής εκπαίδευσης. Οι άνθρωποι πάντα αντανακλούν τις επιρροές του περιβάλλοντος τους. Ακόμα και τα πλουσιότερα άτομα σήμερα πάσχουν από πνευματική φτώχεια. Γι ‘αυτό και διαπράττουν εγκλήματα που αφορούν την εκμετάλλευση του περιβάλλοντος και άλλων ανθρώπων. Σήμερα δεν θεωρούμε εγκληματικό ίδρυμα ένα καζίνο ούτε καν ιδιαίτερα προσβλητικό, αλλά στο μέλλον σίγουρα θα θεωρηθεί μέρος μιας εκτρεπόμενης κοινωνίας μαζί με χιλιάδες άλλα παρόμοια μοτίβα που σήμερα θεωρούνται δίκαια και φυσιολογικά. Το αντέγραψα ακριβώς από το link σου. Επάνω υπάρχει μία συγκεκριμένη ερώτηση, αλλά κάτω δεν βλέπω καμία συγκεκριμένη απάντηση, και να φανταστεί κανείς ότι το ίδιο το site θέτει τις ερωτήσεις στον εαυτό του. Το venus project θεωρεί ότι δεν υπάρχει κακός άνθρωπος και ότι όλοι γεννιόμαστε καλοί-δεν συμφωνώ, αλλά τέλος πάντων. Και σπάει ο διάολος το ποδάρι του και γεννιέται τελικά ένας παλιοχαρακτήρας. Πού είναι η απάντηση για το τί θα γίνει στην περίπτωση που εμφανιστεί ένας τέτοιος; Άντε πες μου εσύ τώρα πού να βρω όρεξη να διαβάσω παρακάτω. Εαν απο μια τετοια κοινωνια βγει ενας σοβαρος εγκληματιας(που πρακτικα δεν γινετε αυτο για παρα πολους λογους)το κοινωνικο συνολο ειναι αυτο που θα τον βοηθησει να μπει στον σωστο δρομο(αρχικα ισως και με το ζορι αν χρειαστει να τον εχει καπου,οχι φυλακη,αλλα καπου ωστε να μην 'κυνδινευουν' οι αλλοι).Θα υπαρχουν ομαδες βοηθειας,οχι αστυνομιες.Εαν δεν διορθωθει θα τον μελετησουν για να βρουν τι εφτεξε ωστε κατι τετοιο να μην γινει ξανα στο μελον.Οπως και αν ενας οδηγος αθενοφορου πχ παει να τρακαρει απο επικινδηνη οδηγηση το αμαξι αυτοματα θα σταματησει στην ακρη και θα παιξει βιντεο με το πως να το οδηγαει σωστα και τι εφτεξε.(και ενα αλλο ασθενοφορο θα ειδοποιηθει)Αν παλι κανει τα ιδια,τοτε θα σταματησει τελειως και μια ειδικη ομοδα βοηθειας θα ειδοποιηθει αυτοματα,οχι αστυνομιες,θα παει και θα του διξει,με σκοπο την βοηθεια και οχι την τιμωρια.(φυσικα ολα τα λιγα και αναγκαια,βοηθητηκα{ασθενοφορα κτλ}κυριως οχηματα που θα υπαρχουν,θα καθοδηγουντε μεσω gps και θα ειναι αυτοματα,αλλα μερικες φορες,αναγκαστηκα λογω συνθυκων,ο οδηγος θα πιανει τιμονι,ολοι οι αλλοι θα μετακινουντε με τρενα οπου θελουν,οποτε θελουν με υπερβολικη ταχυτητα και παντα εννοειτε δωρεαν)(για τους λατρεις της ταχυτητας θα υπαρχουν ειδικες πιστες ωστε να μην κυνδινευουν οι αλλοι που δε τους φτενε σε τιποτα) Η 3 ταινια λεει οτι καποιους εγκληματιες τους εστελναν σε ισοτιμες κοινωνιες αντι για φυλακη και συμορφωνονταν.Δε το ειδες αυτο;Ψεματα και αυτο;Ψαξτο. Ολα αυτα τα εχει πει ο Φρεσκο σε διαφορα βιντεο,που δεν τα θυμαμε τωρα ακριβως που ειναι απεξω.Ψαξε αμα θες. Χρονο για να ποσταρεις κριτικαροντας,για κατι που καλα-καλα δε ξερεις ακομη και τωρα μαθαινεις τι ειναι,εχεις ομως. Το αν θα βρεις ορεξη για να διαβασεις παρακατω ή οχι,το φταιει ο τροπος που σκεφτεσε και οχι το κινημα.Ειναι ποτε δυνατον να γεννηθειι 'κακος'; Και ας πουμε οτι γινετε αυτο που λες,αμα γεννουσε η γυναικα σου ενα 'κακο' παιδι,τι θα εκανες;Θα το εστελνες ηλεκτρικη καρεκλα;
V for Vagelis Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Ουτο για που λεει στο τελος για την ουτοπια κανει 100% λαθος. Γιατι? Γιατι πιστευει οτι ολος ο κοσμος σκεφτεται ετσι. Φενεται να μην μπορει να το παρει αποφαση οτι καποιοι ανθρωποι (οι περισσοτεροι) θελουν απλα να βρισκονται πανω απο τους αλλους. Οτι καποιοι (οι περισσοτεροι) θελουν να παταν επι πτωματων για να δειξουν ή να "κερδισουν". The shit has hit the fan που λενε αλλα πραγματικα ο ανθρωπος εχει μια τρομερα ρομαντικη ιδεολογια η οποια δεν αρμοζει σε μια κοινωνια ανθρωπων. Οι περισσότεροι άνθρωποι δε το κάνουν από διασκέδαση ή από φυσική ανάγκη αλλά επειδή σε μια κοινωνία που λειτουργεί καθαρά ανταγωνιστικά, είναι ο μόνος τρόπος για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες και τις επιθυμίες τους, είτε αυτό είναι ένα κομμάτι ψωμί, είτε μια βίλλα στην Εκάλη. Ο εγωισμός ναι μεν είναι φυσικό χαρακτηριστικό του ανθρώπου, αλλά το πόσο έντονος είναι εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από εξωτερικούς παράγοντες, όπως οι σχέσεις του με τους συνανθρώπους του και τη φύση. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι δεν υπάρχει γενετική προδιάθεση, έστω και σε ένα μικρό ποσσοτό. Δεν είμαι ανθρωπολόγος ή κάτι παρόμοιο, αλλά η απλή κοινή λογική μου λέει ότι οι άνθρωποι γεννιόμαστε διαφορετικοί, έστω και λίγο. Κάνεις λάθος, δεν υποστηρίζεται κάτι τέτοιο, βεβαίως και υπάρχει γενετική προδιάθεση. Ακριβώς έτσι ξεκινάει το ντοκιμαντέρ. Ο Δρ.Σαπόλσκι λέει ότι υπάρχουν 2 λανθασμένες απόψεις. Η μια υποστηρίζει ότι τα γονίδια προκαθορίζουν τη ζωή του ανθρώπου και η άλλη ότι ο άνθρωπος είναι ένα κοινωνικό ον του οποίου η συμπεριφορά διαμορφώνεται καθαρά και μόνο από κοινωνικούς παράγοντες και καταλήγει ότι αυτοί οι 2 παράγοντες είναι αλληλένδετοι μεταξύ τους και είναι λάθος να παρατηρούνται ξεχωριστά. Οπότε η ανθρώπινη συμπεριφορά δεν είναι ΠΟΤΕ καθαρά γενετική, αλλά ανάλογα με τις συνθήκες διαβίωσης "αναλαμβάνουν δράση" και τα αντίστοιχα γονίδια. Για παράδειγμα, κανένας δε γεννιέται καταθλιπτικός. Η αρχική αιτία της κατάθλιψης είναι προσωπικές απογοητεύσεις. Απο κει και πέρα το πόσο έντονα θα τη βιώσει κάποιος εξαρτάται και απ τα γονίδια του. Στη περίπτωση που εξαλειφθούν οι πρωταρχικές αιτίες για την εμφάνιση της "ασθένειας" τα αντίστοιχα γονίδια δε θα παίξουν καν το ρόλο τους. Στο ντοκιμαντέρ γίνεται λόγος για τον τρόπο που πρέπει να γίνεται η τεχνολογική πρόοδος. Σύμφωνοι, οι εταιρίες επεξεργαστών πχ. αλλάζουν sockets συνεχώς για να μας τα παίρνουν, τί γίνεται όμως όταν πραγματικά πρέπει να αλλάξει το socket, για να επιτύχουμε μεγαλύτερη υπολογιστική ισχύ; Εντάξει, δεν θα αλλάζουμε socket κάθε χρόνο, κάθε τρία χρόνια όμως, μοιραία,θα χρειαστεί. Ε ναι θα αλλάζεις, δε σου λένε ότι θα έχεις απαραίτητα το ίδιο pc για πάντα. Αμα δεις το ντοκ. θα σου λυθεί η απορία. Αυτό που προτείνεται είναι στην ουσία μια πιο οικονομική και λιγότερο σπάταλη πολιτική διαχείρισης των πόρων μας. Και το απλό που ρώτησα ήδη. Πού θα βρεθούν οι πόροι, για να φτιαχτούν οι πόλεις σύμφωνα με την λογική του κινήματος;Για εμένα, το θεμελιώδες πρόβλημα βρίσκεται στην ανθρώπινη φύση. Ο άνθρωπος είναι φιλόδοξος, ανέκαθεν έψαχνε το καλύτερο, το μεγαλύτερο, το περισσότερο. Μακάρι να άλλαζε αυτό. Για τις πόλεις είμαι κι εγώ λίγο δύσπιστος. Πιστεύω δε χρειάζεται να σκεφτόμαστε τόσο μακριά, ούτε είναι απαραίτητο να εγκαταλείψουμε τις πόλεις μας και να χτίσουμε νέες απ το 0, αλλά να διαμορφώσουμε τις ήδη υπάρχουσες, εξάλλου και σήμερα υπάρχουν πόλεις-πρότυπα με υψηλή ποιότητα ζωής. Η δεύτερη σου πρόταση δεν έρχεται σε αντίφαση με το κίνημα του Zeitgeist, αλλά αντίθετα το εκφράζει. Τέλος, κάτι πολύ σημαντίκο. Δε πρόκειται για ένα πολιτικό κόμμα που θέλει να επιβάλλει τις απόψεις του, ούτε δηλώνει ότι δε κάνει λάθη και ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε είναι αυτός που προτείνεται και μόνο αυτός. Είναι ενα κίνημα διαλόγου και brainstorming, οι θέσεις του οποίου διαμορφώνονται από τα μέλη που συμμετέχουν. Βασική Αρχή είναι η καταπολέμιση των προβλημάτων στη ρίζα τους και όχι απλά η αντιμετώπιση των συμπτωμάτων τους. Υπάρχει Φόρουμ, γίνονται συναντήσεις, είναι δημοκρατικό και ειλικρινές, γενικά υπάρχει επικοινωνία και όποιος θέλει μπορεί να συμμετάσχει.
marantonis Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2011 Το ειδα κι εγω επιτελους. Χαιρομαι, καθως ειδα οτι εγινε εξαιρετικη δουλεια απο καθε αποψη. Ειναι σιγουρα καλυτερο του 2ου zeitgeist, ισως και του 1ου, καμια πτωση λοιπον, ουτε τεχνικα ουτε σε περιεχομενο. Μονο εξελιξη. Ειναι σιγουρα βαρυ, με την εννοια οτι δινει πολλες, παρα πολλες πληροφοριες σε λιγο αναλογικα χρονο, και απαιτει συνεχεις συλλογισμους και πολυ γρηγορη κατανοηση των νεων στοιχειων, αυτο ισως να ειναι ενα μειονεκτημα, ισως και οχι, οποτε χρειαζεται και μια 2η προβολη μαλλον, ομως σε γενικες γραμμες εντυπωσιαστηκα. Οφειλω να πω πως το ντοκυμαντερ αυτο ειναι η εννοια του ακτιβισμου (οσο ευκολα κι αν χανω το ακτιβιστικο πνευμα μου). Δεν εχω διαβασει ολα τα σχολια, αλλα συμφωνω με το παραπανω ποστ του v for vangelis. Προσεξτε τις παρερμηνειες γιατι δεν ειναι ιδιαιτερα δυσκολο να συμβουν. Οπως και να 'χει, 9/10
darthinvader Δημοσ. 25 Απριλίου 2011 Δημοσ. 25 Απριλίου 2011 Και κάθομαι λοιπόν να διαβάσω τα link. Δεν μου περισσεύει ο χρόνος, αλλά είπα να το κάνω, για να μην κατηγορούμαι ως παπατρέχας. Διαβάζω λοιπόν και φτάνω στο παρακάτω, από το πρώτο link που περέθεσες. 7. Τι θα κάνει το Venus Project με τους ανθρώπους που έχουν αποκλίνουσα συμπεριφορά; Η αποκλίνουσα (εκτρεπόμενη) συμπεριφορά, παράγεται από τις κακές κοινωνικές συνθήκες, τον υποσιτισμό, τους χαμηλούς μισθούς, την έλλειψη κινήτρων, τα κακά πρότυπα και την έλλειψη σχετικής εκπαίδευσης. Οι άνθρωποι πάντα αντανακλούν τις επιρροές του περιβάλλοντος τους. Ακόμα και τα πλουσιότερα άτομα σήμερα πάσχουν από πνευματική φτώχεια. Γι ‘αυτό και διαπράττουν εγκλήματα που αφορούν την εκμετάλλευση του περιβάλλοντος και άλλων ανθρώπων. Σήμερα δεν θεωρούμε εγκληματικό ίδρυμα ένα καζίνο ούτε καν ιδιαίτερα προσβλητικό, αλλά στο μέλλον σίγουρα θα θεωρηθεί μέρος μιας εκτρεπόμενης κοινωνίας μαζί με χιλιάδες άλλα παρόμοια μοτίβα που σήμερα θεωρούνται δίκαια και φυσιολογικά. Το αντέγραψα ακριβώς από το link σου. Επάνω υπάρχει μία συγκεκριμένη ερώτηση, αλλά κάτω δεν βλέπω καμία συγκεκριμένη απάντηση, και να φανταστεί κανείς ότι το ίδιο το site θέτει τις ερωτήσεις στον εαυτό του. Το venus project θεωρεί ότι δεν υπάρχει κακός άνθρωπος και ότι όλοι γεννιόμαστε καλοί-δεν συμφωνώ, αλλά τέλος πάντων. Και σπάει ο διάολος το ποδάρι του και γεννιέται τελικά ένας παλιοχαρακτήρας. Πού είναι η απάντηση για το τί θα γίνει στην περίπτωση που εμφανιστεί ένας τέτοιος; Άντε πες μου εσύ τώρα πού να βρω όρεξη να διαβάσω παρακάτω. Τι εννοείς οτι βλέποντας ένα μωρό καταλαβαίνεις τι θα γίνει το μωρό την στιγμή της γένησης δεν έχει καμία απολύτως γνώση τα μαθαίνει όλα απο το περιβάλλον του απο τους γονείς του και επειδή δεν μπορεί αν αναλύσει αυτα τα ερεθίσματα απλά τα επαναλαμβάνει δηλαδη αν σε μεγάλωναν φιλακισμένοι τι θα γινόσουν και τι θα γινοσουν αν μεγαλωνες σε μια πολη χωρις εγκλημα θα το δημιουργούσες χωρις να ξερεις πως γινεται η οως υπάρχει;
PhlegethoN Δημοσ. 1 Μαΐου 2011 Δημοσ. 1 Μαΐου 2011 Friends,Below is the updated Mission Statement of The Zeitgeist Movement. As many in the community might be aware, The Zeitgeist Movement is no longer in partnership with The Venus Project due to Jacque Fresco's interest to keep a more centralized focus on his work. While TZM supports and advocates the concepts that encompass TVP, The Movement's focus has now become more open and flexible in its pursuit of a 'Resource Based Economic Model', inviting a larger community of sustainable perspectives and activism than before. Thank you. ZM Διαβασα αυτο στo newsletter. Ειχα ακουσει οτι ειχαν διαφωνιες για την ηγεσια. Τη διαλυσαν οντως τη συνεργασια? Ξερει κανεις λεπτομεριες?
V for Vagelis Δημοσ. 1 Μαΐου 2011 Δημοσ. 1 Μαΐου 2011 Ναι, έτσι φαίνεται. Υπήρχαν κάποιες διαφωνίες σχετικά με μια ταινία που θέλει να γυρίσει το VP. Απ ότι κατάλαβα διαφωνούν για το αν αποτελεί προτεραιότητα ένα τέτοιο projekt τη δεδομένη στιγμή, καθώς και για το κόστος και το μέγεθος της παραγωγής. Δε ξέρω αν όλα ξεκίνησαν από εκεί, υποθέτω υπάρχουν διαφορές και στο λειτουργικό κομμάτι μεταξύ των 2 οργανώσεων. Για περισσότερα μπορείτε να ακούσετε τη προτελευταία ραδιοφωνική εκπομπή: http://www.blogtalkradio.com/zmglobal/2011/04/20/april-20th--the-zm-global-radio--with-federico-pistono Καλύτερα έτσι κατά τη γνώμη μου. Το VP έχει δώσει κάποιες βάσεις όσον αφορά την δομή μιας οικονομίας βάσει πόρων, αλλά η πρόταση που έχουν κάνει για την υλοποίηση της ιδέας είναι κάπως ανορθόδοξη. Απ τη μια δε μπορεί να εφαρμοστεί το ίδιο δομικό μοντέλο παντού, γιατί κάθε περιοχή έχει τις δικές τις γεωλογικές, κλιματικές και πολιτισμικές ιδιαιτερότητες. Απ την άλλη δεν είναι και πολύ λογικό να αρχίσουμε να χτίζουμε νέες πόλεις, λες και οι υποδομές είναι το βασικό μας πρόβλημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.