Προς το περιεχόμενο

Zeitgeist 3 - Moving Forward

vocals_

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

4ll41 οι βολεμένοι ταρακουνιούνται απο τέτοια θέματα.

Πάντως εμείς ως κούνημα δεν έχουμε σκοπο να αλλάξουμε γνώμη σε κανέναν οι φιλοσοφία μας ειναι να δώσουμε την εναλλακτική (γνώση) που σύντομα η ανθρωπότητα θα χρειαστεί.

• Απαντ. 74
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

ikaruga το ταλέντο πώς προκύπτει; Στο δίνει ο θεός; Ανατομικά έχουμε όλοι τον ίδιο εγκέφαλο. Ανάλογα με τις συνθήκες και τα ερεθίσματα που δέχεται κάποιος, "εκτίθενται" και διαφορετικά τμήματα του εγκεφάλου. Οπότε το χάρισμα που λες, είναι απλά μια ικανότητα, που για να αναπτυχθεί πρέπει πρώτα να το ευνοούν οι συνθήκες.

Με τη καμια δεν το πιστευω αυτο. Δηλαδη θελεις να πεις οτι και καλα ειμαστε ολοι σε ολα, πχ., 100% και αναλογα τα ερεθισματα τα εξωτερικα θα ανεβαζουμε ή θα ριχνουμε τις ικανοτητες μας και τις συμπεριφορες μας?

Δημοσ.

Θέλω να πω ότι τα εξωτερικά ερεθίσματα είναι καθοριστικά για την ανάπτυξη του χαρακτήρα και ότι παίζουν σημαντικότερο ρόλο απ τα γονίδια, όπως δείχνουν και οι έρευνες. Τα γονίδια φανερώνουν μια προδιάθεση, καμία συμπεριφορά δεν είναι έμφυτη.

Δημοσ.
Στο παρακάτω link μπορείς να βρείς χρήσιμες πληροφορίες για το zeitgeist I:the movie που αναφέρεσαι. Ονομάζεται Zeitgeist:The Sourcebook και για να σου δώσω μια ίδεα, πρόκειται για μια έκθεση του D.M. Murdock (συνδημιουργός του zeitgeist I), η οποία περιλαμβάνει μία προς μία τις πηγές στις οποίες βασίζεται η ταινία, με λεπτομερείς αναφορές σε συγγράματα (ακαδημαικά, εγκυκλοπαιδιακά κ.α.) και επεξηγήσεις. Οπως θα δείς και εσύ, το κείμενο μοιάζει πιο πολύ με πανεπιστημαική εργασία (πανω απο 100 σελίδες με 150+ πηγές) παρα με τα τυχαία κείμενα που θα βρείς στο internet ψάχνοντας στο google. Καλη αναγνωση λοιπόν!

Μαλιστα. Μπορεις να μου βρεις την πηγη για τον Κρισνα που ανεφερα πριν π.χ. Γιατι εγω τοσο στο internet οσο και σε εγκυκλοπαιδιες που εχω κοιταξει το συμπερασμα μου ειναι το ιδιο. Και μην μου πεις το λεει μεσα το sourcebook το οποιο το εγραψε (οπως λες και ο ιδιος) ο δημιουργος του zeitgeist. Την αυθεντικη πηγη την εχεις δει? Και αν οντως υπαρχει ειναι αξιοπιστη?

Οπως και να χει, απ' τη πρώτη ταινία δε μπορείς σε καμία περίπτωση να σχηματίσεις άποψη για το κίνημα. Καλό θα ήταν πριν κρίνουμε κάτι, να γνωρίζουμε και περι τίνος πρόκειται, ώστε να έχουμε βάσιμα επιχειρήματα και να γίνεται σοβαρή συζήτηση. Αν θες να σχολιάσεις τη πρώτη ταινία, μπορείς να το κάνεις στο αντίστοιχο θεματικό νήμα. Για τη νέα ταινία τι έχεις να πεις;

Το ειπα στο πρωτο μου post εδω πως εχω δει μονο την πρωτη ταινια και εξεφρασα την διαφωνια μου για κατι post περι οραματων κλπ. Τις αλλες δυο δεν τις εχω δει, καιν να σου πω την αληθεια δεν ειμαι διατεθειμενος να χαραμισω καποιες ωρες απο την ζωη μου για να δω τι λεει καποιος που προσπαθησε στην πρωτη του ταινια να με εξαπατησει...

Δημοσ.

Δειτε οτι θελετε, αλλα προσεχετε τις θρησκευτικες αντιλογιες, την οποια αμφισβητηση εκει, την οποια μορφη λογικης σκεψης οταν εχουμε να κανουμε μ΄ αυτο το θεμα. Να ειστε σουπερ-ντουπερ-εξτρα επιφυλακτικοκαχύπτα κλειστοι και αρνητικοι. Αλλιως θ΄αρχισει να σας ξυνει ο κωλος σας.

Αλλωστε ολα ειναι εργα του Σατανα.

ΥΓ. Που 'σαι ρε Ντοκινς.

Δημοσ.

Δειτε οτι θελετε, αλλα προσεχετε τις θρησκευτικες αντιλογιες, την οποια αμφισβητηση εκει, την οποια μορφη λογικης σκεψης οταν εχουμε να κανουμε μ΄ αυτο το θεμα. Να ειστε σουπερ-ντουπερ-εξτρα επιφυλακτικοκαχύπτα κλειστοι και αρνητικοι. Αλλιως θ΄αρχισει να σας ξυνει ο κωλος σας.

Αλλωστε ολα ειναι εργα του Σατανα.

ΥΓ. Που 'σαι ρε Ντοκινς.

Αν το λες για μενα να σου πω πως δεν ειμαι ουτε θρησκοληπτος ουτε παιδι της ''εκκλησιας''. Εξαλλου οπως ειπα στο πρωτο μου post αρχικα δεχθηκα τις αποψεις και τους πιστεψα. Εγω απλως αναφερω πως στο συγκεκριμενο θεμα η ανακριβεια και η ψευτια παει συννεφο!!! Δεν το λεω για να ''προστατεψω'' τον χριστιανισμο πιστεψε με...

Δημοσ.

Δε το ειπα για ΄σενα, απλα με ενεπνευσες :P

Ειναι κατι που παντα παρατηρω, γενικα, γι΄αυτο το ειπα. Θυμαμαι ειχα δει κι ενα χριστιανικο προφανως βιντεακι στο utube, το οποιο ελεγε σαφεστατα οτι οσοι εφτιαξαν το ντοκυμεντερ ειναι σατανιστες.

Οσο για την εγκυροτητα των παμπολων ιστορικων στοιχειων, δε μπορω να εγγυηθω, γιατι δεν τα εχω ταυτοποιησει ολα, δεν εχω ψαξει/ασχοληθει με τις ωρες το/με το zeitgeist. Στα περισσοτερα ομως με βρισκει συμφωνο ιδεολογικα.

Δημοσ.

Απίστευτο.

Γράψτε "Zeitgeist Moving Forward" στην αναζήτηση του YouTube και ψάξτε να βρείτε το επίσημο upload στη σελίδα που θα βγάλει αποτελέσματα.Αν το βρείτε γράψτε μου.

Κάποιος στέλνει το ντοκυμαντέρ αδιάβαστο... :devil:

Δημοσ.

αυτες οι ταινιες ειναι tricky γιατι αν τις βγαζαν σε σινεμα/video clubs θα λεγαν δεν πιστευουν αυτα που λενε και το καναν για την οικονομα.αλλα ετσι δεν γινονται γνωστες οσο καλες και να ειναι και να θελουν να ξυπνησουν τα προβατα.

πολυ καλο το source guide αλλα το βγαλαν μονο στην 1η!

μολις ειδα οτι στην 1η λεει 2010 updates sto video της.

ισχυει τιποτα τετοιο και στην 2η?

@down underground δεν ισχυει

------------------------

οποιος ξερει λινκ με ΚΑΛΗ ποιοτητα και gr subs ας το γραψει στo 1o post.Δεν απαγορευεται!!

Δημοσ.

Πώς δεν ισχύει; Το επίσημο βίντεο με όλους τους υπότιτλους είναι το παρακάτω, το οποίο δεν εμφανίζεται στα αποτελέσματα αναζήτησης παρόλο που έχει 2,1 εκατ. θεάσεις. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να αναζητήσεις το αντίστοιχο κανάλι και να το βρεις από εκεί.

http://www.youtube.com/watch?v=4Z9WVZddH9w

Δημοσ.

Το φιλμ τελειωσε πριν καμια ωρα. Αρκετες αληθειες, λιγο απολυτο σε καποια σημεια, καπως ρομαντικο και γενικο σε καποια αλλα.

Στο φιναλε γινεται αρκετα συναισθηματικο και σε επηρεαζει. Δυστυχως η κατασταση δεν διαφερει και πολυ απο αυτο που δειχνει. Η Αιγυπτος διπλα ειναι...

Αξιζει να το δει κοσμος παντως. Βοηθαει στην αλλαγη του τροπου αντιληψης καποιων πραγματων.

Οσο για το Venus project που περιγραφει, μ'αρεσει ο τροπος σκεψης αλλα δεν το βλεπω υλοποιησιμο, τουλαχιστον αμεσα.

Δημοσ.

Αυτο το κομματι πιστευω τα καλυπτει ολα...

Σεβομαι αυτον τον ανθρωπο οχι απαραιτητα ασπαζοντας τα οσα λεει αλλα γιατι τα λεει εδω και 35 χρονια και σε πολλα εχει βγει αληθινος. Ή ιδιοφυια ειναι ή χωμενος πολυ βαθια μες τα πραγματα...

Τσεκαρετε και τη συνεντευξη του στον larry king 35 χρονια πριν και θα καταλαβετε.

Δημοσ.

Αυτο το κομματι πιστευω τα καλυπτει ολα...

Σεβομαι αυτον τον ανθρωπο οχι απαραιτητα ασπαζοντας τα οσα λεει αλλα γιατι τα λεει εδω και 35 χρονια και σε πολλα εχει βγει αληθινος. Ή ιδιοφυια ειναι ή χωμενος πολυ βαθια μες τα πραγματα...

Τσεκαρετε και τη συνεντευξη του στον larry king 35 χρονια πριν και θα καταλαβαιτε.

Όντως, και εγώ νομίζω πως δε μπορούσε να υπάρξει καλύτερη εισαγωγή για την ταινία.

Δημοσ.

Δεν αμφιβάλω ότι θα συμβούν όλα αυτά που λέει το ντοκιμαντέρ, αν και τα τελευταία 2000 χρόνια ο κόσμος έχει καταστραφεί (στα λόγια) πάρα πολλές φορές.

Αυτό που αμφισβητώ είναι α)η ανθρωπολογική μελέτη που παρουσιάζει β)ο τρόπος που θα πετύχουν την αλλαγή και γ)τα κίνητρά τους.

Το ντοκιμαντέρ δεν δίνει λύσεις στην πραγματικότητα. Επαναλαμβάνω, ας μου πουν, για αρχή, με τί πόρους θα χτίσουν τις πόλεις έτσι όπως τις οραματίζονται. Για να μην πάμε σε πιο βαθιά ζητήματα περί του ποιός ελέγχει τα μηχανήματα που "κυβερνούν" τον κόσμο, τί θέση έχει η ελεύθερη βούληση και άλλα πολλά.

Φυσικό είναι να είμαστε όλοι αγανακτισμένοι και φοβισμένοι με αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, αλλά ας μην κοιτάζουμε να αρπαχτούμε άκριτα και από όποιον προτείνει μία πρωτότυπη, ριζοσπαστική λύση. Οι δημιουργοί του Zeitgeist ενδεχομένως έχουν καλές προθέσεις, είναι καλοί χαρακτήρες, αλλά έχουν και μία πολύ συγκεκριμένη και συστηματική μέθοδο με την οποία κινούνται, που θυμίζει υπερβολικά τις μεθόδους όλων αυτών στους οποίους αντιτίθενται. Βγάζουν το πρώτο ντοκιμαντέρ με πολύ "πιασάρικα" θέματα που κάνει πάταγο, άσχετα αν περιέχει πολλές ανακρίβειες. Στο δεύτερο μέρος κάνουν κάποιες νύξεις για τους στόχους τους και στο τρίτο παρουσιάζουν μία λύση - με πάρα πολλά κενά βέβαια. Για να δούμε τί έχουν στο μυαλό τους.

Ας το ξαναπώ, το ντοκιμαντέρ είναι καλό, περιέχει πολλές αλήθειες, αλλά όσο το αποδέχομαι, άλλο τόσο στέκομαι επιφυλακτικός απέναντί του.

Με το που τελείωσε το φιλμ, η πρώτη ταινία που μου ήρθε στο μυαλό ήταν το (φαινομενικά) γελοίο "Demolition man". Ένας κόσμος clean cut χωρίς εγκλήματα, χωρίς βρισιές, χωρίς ποτά και σεξ. Και μετά έρχεται ο Snipes και ο Stallone και τους δείχνουν "τί θα πει ζωή".Και ξέρετε κάτι, ούτε ο ένας τρόπος ζωής μου άρεσε, ούτε ο άλλος...

Λες να εισαι ο πρωτος ανθρωπος που εχει αποριες σχετικα με το κινημα;

Δε το βρισκεις λαθος να μπαινεις και να ποσταρεις πραγματα για τα οποια προφανος δεν εκανες τον κοπο να τα googlαρεις πρωτα και να δεις οτι υπαρχουν απαντησεις για ολα αυτα που λες;

Ειμαι μελος στο κινημα και γνωρισα τον Φρεσκο πολυ πριν τα ντοκιμαντερ(ημουν εξωτερικο)και μην περιμενετε απο ενα ντοκιμαντερ να σας δωσει ολες της απαντησεις,γιατι ο σκοπος του ειναι μονο να ξυπναει...Θα βγουν και αλλα...Σημαντικες πληροφοριες για το κινημα θα τις βρειτε μονο απο το site ή ρωτωντας μελη του κινηματος.Το ντοκιμαντερ ειναι μονο η αρχη,δε σταματαμε εκει,αλλιως ειναι λογικο να μπερδευτουμε.

Παρτε αυτο για αρχη όποιοι ενδιαφερεστε πραγματικα Link και όποιος εχει και αλλες αποριες ας μου στηλει πμ ή ας googlαρει,υπαρχουν απειρες πληροφοριες στο διαδυκτιο.

Sorry που ειμαι λιγο αποτομος,αλλα παρολο που το κινημα υποστηριζει την πολυφωνια,οταν ακουω 'θα φορανε ολοι τα ιδια ρουχα και θα εχουμε τα ιδια σπιτια' ή 'θα μας κυβερνανε τα ρομποτ και δε θα εχουμε γνωμη για τιποτα',φενετε οτι δε το εχετε ψαξει,πως να το κανουμε τωρα...

Να ειστε ολοι καλα και οσοι θελουν περιμενουμε να σας γνωρισουμε και απο κοντα για να συζητησουμε και να δραστηριοποιηθουμε για οσα θεματα αφορουν το ελληνικο κινημα στις συναντησεις μας.

{oσο για το σεξ να ειστε σιγουροι οτι δε θα λειψει σε κανεναν,οι θεσμοι της 'οικογενιας' και των 'σχεσεων' δε θα ειναι οπως σημερα,ο ανθρωπος ειναι πολυγαμικο ον.Ετσι χιουμοριστικα

(στο τελος) και Link Link και αλλα πολλα }
Δημοσ.
{oσο για το σεξ να ειστε σιγουροι οτι δε θα λειψει σε κανεναν,οι θεσμοι της 'οικογενιας' και των 'σχεσεων' δε θα ειναι οπως σημερα,ο ανθρωπος ειναι πολυγαμικο ον.Ετσι χιουμοριστικα Link (στο τελος) και κατι πιο σοβαρο Link Link και αλλα πολλα }

Ωραιοι και χρυσοι γενικα φιλε VALLGOX, αλλα προσωπικα δεν νομιζω οτι εκφραζοντας τετοιες ριζοσπαστικες (ανευ ουσιας στο παρον σταδιο, κατ εμενα) αποψεις θα σας βοηθησει να προσελκυσετε μεγαλυτερη μαζα κοσμου. Οι περισσοτεροι σημερα μπορει να αναθεματιζουν το χρημα και τις επιπτωσεις του εχοντας φτασει στο αμην, αλλα δυσκολα θα κατσουν να αναθεωρησουν μεχρι και τα πιστευω τους για την οικογενεια ή τη μονογαμια.

Δεν νομιζετε οτι η απαξιωση του χρηματος απο μονη της αποτελει την μεγαλυτερη προκληση στην ιστορια του ανθρωπου? Το οτι θα περπαταμε γυμνοι στους δρομους στο μελλον αν συζητηθει απο τωρα εχει να βοηθησει σε κατι ή μαλλον παρατραβαει το σκοινι, δινοντας αφορμη σε τοσους συντηρητικους κυκλους να σας "δαιμονοποιησουν"?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...