demessakis Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Βασικά ήθελα να το ποστάρω στα "απίστευτα κλπ. video", αλλά κρατήθηκα. Και μιας και αναφέρθηκε στο θέμα αυτό ο υπερπληθυσμός, το πόσταρα εδώ , αφού επισήμανα την φράση. (Δεν ήθελα και δεν ήταν προσωπική επίθεση). Δεν έχω δει κανένα zeitgeist ολόκληρο (αν και έχω δει αποσπάσματα από τα 2 πρώτα, τα οποία δεν με έπεισαν). Οπότε δεν μπορώ να εκφέρω άποψη.
ikaruga24 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Ξεχάσαν τον ανθρώπινο παράγοντα; Αλλη ταινία είδαμε; Οσον αφορά τον υπερπληθυσμό, ναι είναι πρόβλημα, κάποια στιγμή θα ξεμείνουμε από ορισμένους φυσικούς πόρους. Εσύ τι καλύτερο έχεις να προτείνεις σε σχέση με αυτό που προτείνει το κίνημα; Προσωπικα δεν εχω να προτεινω κατι φιλε μου γιατι οτι ειναι να γινει θα γινει. Ειμαστε σε τετοιο σημειο πλεον. Σιγουρα -καποια- πραγματα μπορει να αλλαξουν αλλα σιγουρα οχι με οτι αφορα το αμεσο προβλημα (που δεν ειναι αλλο απο την ανθρωπινη φυση). Καποιοι ειναι ετσι, αλλοι ειναι γιουβετσι (εσυ θες να προστατεψεις τον αρκτουρο, εγω θελω να τον κυνηγησω για ζμπορ παραδειγμα) και ετσι θα ειμαστε για παντα. Απο τη στιγμη που εστω και ενας ειναι διαφορετικης αποψης το ολο σχεδιο περναει απλα σε εντελως vanila επιστημονικη φαντασια για να μην μιλησουμε περισσοτερο για πορους, ποιος θα ελεγχει τις μηχανες αυτες κτλ. Προσωπικη μου αποψη ειναι οτι αυτα τα ντοκυμαντερ ειναι απλα για να υπαρχουν. Για οποιονδηποτε μπορει να τα βλεπει υπο το πρισμα του ρεαλιστικου τοτε καταλαβαινει οτι εκ των πραγματων ειναι κατι που δεν γινεται.
V for Vagelis Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Δηλαδή το πόσο βίαιος και εγωιστής είναι κάποιος, είναι 100% γενετικά προκαθορισμένο; Δε παίζει ρόλο η παιδεία και το περιβάλλον στο οποίο ζει και μεγάλωσε; "Ετσι θα είμαστε για παντα"; Δε μπορούμε να κάνουμε τίποτα γι αυτο; Ο εθνικισμός είναι και αυτός γενετικά προκαθορισμένος; Γενετικά είμαστε όμοιοι με τους τούρκους. Τα σύνορα δε προϋπήρχαν του ανθρώπου, εμείς τα δημιουργούμε και στο χέρι μας είναι να τα καταργήσουμε. Υπενθυμίζω, πρόκειται για ένα κίνημα πολύ νέο σε ηλικία, που στη παρούσα φάση εντοπίζει τις αιτίες των σημερινών προβλημάτων και προτείνει λύσεις. Βασίζεται πάνω στην ειλικρίνεια, την επικοινωνία και την επιστημονικη προσέγγιση των προβλημάτων. Αυτό δε σημαίνει ότι έχει αναπτύξει το τέλειο σύστημα, απλά προτείνει ενα πιο βιώσιμο σύστημα απ το σημερινό. Οσον αφορά το venus projekt, μην επικεντρώνεστε στα visualisations, δώστε βάση στη λογική του.
ikaruga24 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Φιλε μου δινεις μονος σου την απαντηση. Συνορα κτλ δεν υπηρχαν πριν τον ανθρωπο οπως -επισης- και η σημερινη κατασταση που ξεκιναει και τελειωνει παλι με τον ανθρωπο. Γιατι λοιπον πιστευεις οτι η σημερινη κατασταση ειναι δημιουργια καποιου αλλου και οχι παλι του ανθρωπου? Θα ειμαστε ετσι παντα γιατι αυτοι ειμαστε, αυτο ειναι το καλυτερο που μπορουμε να κανουμε σαν συνολο μεχρι και τωρα και σιγουρα για πολλα ακομα χρονια. Επιβιωση λοιπον, ο θανατος σου η ζωη μου.
V for Vagelis Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Γιατι λοιπον πιστευεις οτι η σημερινη κατασταση ειναι δημιουργια καποιου αλλου και οχι παλι του ανθρωπου? Δεν είπα κάτι τέτοιο, απλά τα ρίχνω στο πολιτισμό, ο οποίος με τη σειρά του είναι προϊόν του ανθρώπου. Η συμπεριφορά του ανθρώπου καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό απ το πολιτισμό στον οποίο ανήκει. Αν η ανθρώπινη φύση καθορίζει και την ανθρώπινη συμπεριφορά, τότε γιατί υπάρχουν και έχουν υπάρξει πολιτισμοί με τελειώς διαφορετικά κοινωνικά χαρακτηριστικά;
Voodooman Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 To πρόβλημα, όπως πολύ σωστά επισημαίνετε, βρίσκεται στην ανθρώπινη συμπεριφορά. Φυσικά ο άνθρωπος μοιάζει να είναι δημιούργημα του περιβάλλοντός του, αλλά δεν μπορώ με τίποτα να αποκλείσω ότι υπάρχει και κάποια προδιάθεση. Και το πρόβλημα είναι πως δεν θα μπορέσουμε εύκολα να πάρουμε σίγουρη απάντηση για το αν φταίει η προδιάθεση ή το περιβάλλον, εκτός και αν αρχίσουμε τα πειράματα με κλώνους. Φτιάχνουμε μερικούς κλώνους, τους βάζουμε σε τελείως διαφορετικό περιβάλλον και καταγράφουμε τα αποτελέσματα. Φυσικά υπήρξαν και υπάρχουν "ωραίοι" πολιτισμοί, μόνο που αυτοί είναι παραγκωνισμένοι ή χάθηκαν. Δυστυχώς ο δυτικός πολιτισμός, έτσι όπως τον άρχισαν οι αρχαίοι έλληνες, τον συνέχισαν οι Ρωμαίοι και τον αποτέλειωσαν οι Ευρωπαίοι μετά την Αναγέννηση ήταν και είναι ο πιο ισχυρός από κάθε άποψη. Δεν τον βλέπετε πως αφομοιώνει ή καταστρέφει ό,τι βρεθεί στο δρόμο του; Ο δυτικός πολιτισμός είναι ανθρωποκεντρικός. Παλιά το λέγανε αυτό για καλό, αλλά είναι φανερό πια πως αυτό οφείλεται για τα κακά που μας ήρθαν στο κεφάλι. Το κίνημα του zeitgeist πρεσβεύει ακριβώς το αντίθετο, την συλλογικότητα. Μου φαίνεται λοιπόν ότι για να σωθούμε ως είδος θα πρέπει να αλλάξουμε τελείως πορεία, να απαρνηθούμε την ατομικότητα που καλλιεργούμε τόσο έντονα τα τελευταία 3000 χρόνια. Μόνο που σε καμία περίπτωση δεν έχουμε τόσο μεγάλο χρονικό περιθώριο πια.
ikaruga24 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Δεν είπα κάτι τέτοιο, απλά τα ρίχνω στο πολιτισμό, ο οποίος με τη σειρά του είναι προϊόν του ανθρώπου. Η συμπεριφορά του ανθρώπου καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό απ το πολιτισμό στον οποίο ανήκει. Αν η ανθρώπινη φύση καθορίζει και την ανθρώπινη συμπεριφορά, τότε γιατί υπάρχουν και έχουν υπάρξει πολιτισμοί με τελειώς διαφορετικά κοινωνικά χαρακτηριστικά; Δεν το πιστευω κατι τετοιο. Πιστευω οτι καθε ανθρωπος γενιεται με καποια χαρακτηριστικα. Δεν ειμαστε ολοι ιδιοι απο κουνια. Ετσι λοιπον οπως εγω γεννηθηκα με χαρισμα στο σχεδιο και ζωγραφικη και απο 1 χρονον κιολας εφτιαχνα παπαδες με το μολυβι (για την ηλικια και αργοτερα επεσε και βελτιωση) ετσι και αλλοι πανω σε κατι αλλο. Το ιδιο ακριβως πιστευω οτι ισχυει και στη συμπεριφορα μας. Σιγουρα ο πολιτισμος παιζει ενα ρολο αλλα μην το δενουμε και σχοινι κορδονι. Κανε μια συγκριση για το ποσοι απο εμας μεγαλωσαμε που και πως εξελιχθηκαμε τελικα. Ποσοι απο εμας απο το σχολειο ακομα νοιωθαμε οτι "δεν ανηκουμε" σε καποιες κοινωνικες ομαδες (βαση συμπεριφορας οταν οι οροι -χρημα- κτλ ηταν αγνωστες για εμας). Αυτα τα εχεις μεσα σου, δεν σου τα μαθαινει κανεις. Μην το ψαχνεις καν, ειναι πραγματικα χασιμο χρονου. Ειναι ακριβως αυτο που λενε και οι ξενοι "too little, too late".
CROM271 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Μαλλον εχαψες τις μπαρουφες που λενε αλλοι για το zeitgeist λεω εγω τωρα.. Α και το οραμα μη το βαφτιζεις αιρεση,αιρεση εχουν αυτοι που σε κυρβενουν και σε εχουν κανει οπως σε εχουν κανει. Οραμα ε? Μαλιστα... Εγω λοιπον θα σου προτεινα φιλε μου πριν τρως αμασητα οτι σου λενε να το ψαχνεις λιγο πρωτα. Καποιες αληθειες μπορει να λεει αλλα να σου θυμισω πως ο καλυτερος τροπος για να κρυψεις ενα ψεμα ειναι αναμεσα απο δυο αληθειες. Κατι σαν το γεγονος πως η υπερθερμανση του πλανητη οφειλεται στην ανθρωπινη δραστηριοτητα...
egw_eimai_re Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 Οραμα ε? Μαλιστα... Εγω λοιπον θα σου προτεινα φιλε μου πριν τρως αμασητα οτι σου λενε να το ψαχνεις λιγο πρωτα. Καποιες αληθειες μπορει να λεει αλλα να σου θυμισω πως ο καλυτερος τροπος για να κρυψεις ενα ψεμα ειναι αναμεσα απο δυο αληθειες. Κατι σαν το γεγονος πως η υπερθερμανση του πλανητη οφειλεται στην ανθρωπινη δραστηριοτητα... Εχω δει μονο το πρωτο zeitgeist και στην αρχη εντυπωσιαστηκα και εχαψα οτι λεγανε. Κατα τα αλλα το ψεμα δεν μας λες ποιο ειναι..
CROM271 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 Πατα στο google zeitgeist απατη ή zeitgeist lies η κατι αντιστοιχο τελοσπαντων και θα βρεις ενα σωρο. Θα μου πεις τωρα γιατι να πιστεψεις την αλλη αποψη και οχι αυτην του zeitgeist. Ε σε αυτο το σημειο ειναι που πρεπει να ψαξεις μονος σου και να δεις ποιος απο τους δυο λεει την αληθεια και ποιος λεει κουραφεξαλα. Και επειδη ισως δεν θελεις να κουραστεις πολυ ψαξε π.χ. οτι αναφερει το zeitgeist για τον Κρισνα να δεις τι μπαρουφες και αυθαιρετα πραγματα λεει.
V for Vagelis Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 Πάντως όταν βγήκε η πρώτη ταινία, την οποία σχολιάζεις, δεν υπήρχε καν κίνημα, οπότε τα επιχειρήματα που παραθέτονται είναι καθαρά απόψεις του δημιουργού της ταινίας. Βέβαια, η θέση του κινήματος περί θρησκειών είναι ότι αυτές βασίζονται σε μύθους. Επίσης, το κίνημα δεν έχει αρχηγούς που καθοδηγούν, αλλά αποτελείται απο οργανωτικές ομάδες. Αμα θες να μάθεις περισσότερα: http://www.thezeitgeistmovement.gr/movement/ http://www.thezeitgeistmovement.com/ http://www.youtube.com/watch?v=4O67AZfUMXw http://www.youtube.com/watch?v=YxPPnCW6sMo Οπως και να χει, απ' τη πρώτη ταινία δε μπορείς σε καμία περίπτωση να σχηματίσεις άποψη για το κίνημα. Καλό θα ήταν πριν κρίνουμε κάτι, να γνωρίζουμε και περι τίνος πρόκειται, ώστε να έχουμε βάσιμα επιχειρήματα και να γίνεται σοβαρή συζήτηση. Αν θες να σχολιάσεις τη πρώτη ταινία, μπορείς να το κάνεις στο αντίστοιχο θεματικό νήμα. Για τη νέα ταινία τι έχεις να πεις; ikaruga το ταλέντο πώς προκύπτει; Στο δίνει ο θεός; Ανατομικά έχουμε όλοι τον ίδιο εγκέφαλο. Ανάλογα με τις συνθήκες και τα ερεθίσματα που δέχεται κάποιος, "εκτίθενται" και διαφορετικά τμήματα του εγκεφάλου. Οπότε το χάρισμα που λες, είναι απλά μια ικανότητα, που για να αναπτυχθεί πρέπει πρώτα να το ευνοούν οι συνθήκες.
egw_eimai_re Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 H απαντηση του V for Vagelis προς απαντηση μου.
akisk Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 Ανατομικά έχουμε όλοι τον ίδιο εγκέφαλο. Αυτό που λες δεν αποδεικνύει ότι οι ικανότητες και δεξιότητες που αναπτύσσουμε έχουν να κάνουν μόνο με τα εξωτερικά ερεθίσματα. Ο φαινότυπος εξαρτάται ΚΑΙ από τον γονότυπο. Βλέποντας και το Zeitgeist 3 μπορώ να πω πλέον με βεβαιότητα ότι όποιος προπαγανδίζει το κίνημα ή είναι ******* ή έχει κρυφά οφέλη. Δε διακρίνω καμία διαφορά από άλλες ******** τύπου Secret, what the bleep κλπ Και μη μου πει κανείς μπες στα site να δεις τα venus project και τα σούπερ προγράμματα των "futurists" του Zeitgeist, γιατί είναι για γέλια.
vocals_ Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 Πατα στο google zeitgeist απατη ή zeitgeist lies η κατι αντιστοιχο τελοσπαντων και θα βρεις ενα σωρο. Θα μου πεις τωρα γιατι να πιστεψεις την αλλη αποψη και οχι αυτην του zeitgeist. Ε σε αυτο το σημειο ειναι που πρεπει να ψαξεις μονος σου και να δεις ποιος απο τους δυο λεει την αληθεια και ποιος λεει κουραφεξαλα. Και επειδη ισως δεν θελεις να κουραστεις πολυ ψαξε π.χ. οτι αναφερει το zeitgeist για τον Κρισνα να δεις τι μπαρουφες και αυθαιρετα πραγματα λεει. Ψιτ, εσύ αναφέρεσαι στα θρησκευτικά ζητήματα που είχαν θιχτεί στην 1η ταινία και μόνο, και ίσως να έχεις και δίκιο. Και εγώ σε όποιον προτείνω να δει τα zeitgeist πάντα του λέω να κρατάει μια γερή πισινή για αυτά που ακούει, αλλά περισσότερο για εκείνο το ημίωρο της 1η ταινίας για τα θρησκεύματα. Πάντως και όντως να λέγανε παπάτζες στο συγκεκριμένο ζήτημα, δε μπορώ να καταλάβω πως αυτό σχετίζεται με τα υπόλοιπα θέματα. Πως δηλαδή σχετίζεται η άποψή τους για τα θρησκεύματα με τις απόψεις τους για βελτίωση του συστήματος που ζούμε ξέρω 'γω. Γιατί να τα βάλεις όλα στο ίδιο τσουβάλι;
4ll41 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 Πατα στο google zeitgeist απατη ή zeitgeist lies η κατι αντιστοιχο τελοσπαντων και θα βρεις ενα σωρο. Θα μου πεις τωρα γιατι να πιστεψεις την αλλη αποψη και οχι αυτην του zeitgeist. Ε σε αυτο το σημειο ειναι που πρεπει να ψαξεις μονος σου και να δεις ποιος απο τους δυο λεει την αληθεια και ποιος λεει κουραφεξαλα. Και επειδη ισως δεν θελεις να κουραστεις πολυ ψαξε π.χ. οτι αναφερει το zeitgeist για τον Κρισνα να δεις τι μπαρουφες και αυθαιρετα πραγματα λεει. Στο παρακάτω link μπορείς να βρείς χρήσιμες πληροφορίες για το zeitgeist I:the movie που αναφέρεσαι. Ονομάζεται Zeitgeist:The Sourcebook και για να σου δώσω μια ίδεα, πρόκειται για μια έκθεση του D.M. Murdock (συνδημιουργός του zeitgeist I), η οποία περιλαμβάνει μία προς μία τις πηγές στις οποίες βασίζεται η ταινία, με λεπτομερείς αναφορές σε συγγράματα (ακαδημαικά, εγκυκλοπαιδιακά κ.α.) και επεξηγήσεις. Οπως θα δείς και εσύ, το κείμενο μοιάζει πιο πολύ με πανεπιστημαική εργασία (πανω απο 100 σελίδες με 150+ πηγές) παρα με τα τυχαία κείμενα που θα βρείς στο internet ψάχνοντας στο google. Καλη αναγνωση λοιπόν! Zeitgeist, The Sourcebook Μπορείς επίσης να ρίξεις μια ματία σε αύτο: Zeitgeist Movie Companion Guide Βλέποντας και το Zeitgeist 3 μπορώ να πω πλέον με βεβαιότητα ότι όποιος προπαγανδίζει το κίνημα ή είναι ******* ή έχει κρυφά οφέλη. Δε διακρίνω καμία διαφορά από άλλες ******** τύπου Secret, what the bleep κλπ Και μη μου πει κανείς μπες στα site να δεις τα venus project και τα σούπερ προγράμματα των "futurists" του Zeitgeist, γιατί είναι για γέλια. Επιχειρήματα διαθέτεις ή το ότι όλα αυτά είναι για γέλια αρκεί; Είναι σαφώς καλύτερη η κατάσταση που επικρατεί στο κόσμο σήμερα που είναι τουλάχιστον για κλάμματα, έτσι; Αν πραγματικά είδες την ταινία και δεν διακρίνεις καμμία διαφορά με το Secret(!!!), μήπως, λεω μήπως, θα έπρεπε να την ξαναδείς και να κρατάς σημειώσεις αυτη τη φορά; Γιατί έχω την απόψη πως το Zeitgeist III δίνει τεκμηριωμένα και αδιάψευστα στοίχεια για τα προβλήματα που υπάρχουνε στον πλανήτη Γή και προτείνει την αντιμετωπισή τους. Και ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω πως κάποιος που συμφώνει και το υποστηρίζει ειναι ******. Πόσο μάλλον να έχει κρυφά οφέλη.;; Απο που προκύπτει παλι αυτό; Μήπως κατα βάθος ισχύει το ακριβώς αντίθετο; 'Η στα κρυφά οφέλη περιλαμβάνεις π.χ. και το όφελος του πλάνητη;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.