Προς το περιεχόμενο

Συμβουλες για αρχαριο!

babino4

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με βαση τις προηγουμενες λιστες βρηκα αυτα απο το e-shop αλλα δεν γνωριζω ποιος σκληρος δισκος ταιριαζει..

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.559961 149 euro

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.513517 188 euro

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.523240 93 euro

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.549221 59 euro

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.651103 40 euro

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.663461 45 euro

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.333199 14 euro

μηπος αυτος εδω ταιριαζει?

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.305760

Δημοσ.

Δώσε μια μικρή περιγραφή του τωρινού σου συστήματος.

Ίσως να μπορείς να σώσεις κάτι από τα κομμάτια του ή να αναβαθμίζεται.

Δεν νομίζω πως χρειάζεσαι τελευταίας γενιάς κάρτα γραφικών για να παίξεις ένα παιχνίδι σαν το ΑΙΟΝ. Link

Αδερφε μην με μπερδευεις με αυτα που με λες :P

Ο φίλος απλά προσπάθησε να σε προειδοποιήσει πως αυτή είναι η ανάλυση του μόνιτορ σου και με βάση αυτή την ανάλυση να κοιτάξεις και τι δυνατοτήτων κάρτα χρειάζεσαι.

Δημοσ.

Η παραπάνω σύνθεση του pano θεωρώ ότι δεν αξίζει για την χρήση που το θέλεις. Εγώ έχω να προτείνω την παρακάτω στην περίπτωση που θέλεις να αγοράσεις ένα εξ ολοκλήρου καινούριο κουτί:

CPU: AMD PHENOM II X4 955 3.2GHZ QUAD CORE 149E

MOTHERBOARD: GIGABYTE GA-880GMA-UD2H 100E

ΚΟΥΤΙ: GIGABYTE LUXO M1000 39,90E

ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ: ASUS EAH5670 95E

ΣΚΛΗΡΟΣ ΔΙΣΚΟΣ: WD 1TB CAVIAR BLACK SATA3 91E

RAM: KINGSTON DDR3 4GB 50Ε

Στο σύνολο είμαστε στα 524Ευρώ (χωρίς τροφοδοτικό). σε σχέση με την παραπάνω σύνθεση, με λιγότερα λεφτά έχεις ένα 4πύρηνο σύστημα, με SATA3 (πιο γρήγορο σκληρό δίσκο) & USB3 και μία κάρτα γραφικών που θα σε καλύψει υπέρ του δέοντος.

Τώρα όσον αφορά στο θέμα του τροφοδοτικού, νομίζω ότι στην αγορά η καλύτερη value for money πρόταση είναι αυτή: OCZ 600W StealthXStream 2 στα 57 Ευρώ από το multirama και το οποίο είναι 80+ ...

Άρα πάμε σε γενικό σύνολο 581 Ευρώ, βάλε κι άλλα 20 π.χ. για μια DVD-RW συσκευή που θα συνδέεται με sata καλώδιο και είσαι κομπλέ με ένα σύστημα που θα κάνει για όλες τις δουλειές και για να παίζεις παιχνίδια.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

edit:

Τωρα που το ειδα..

Αυτο εδω αξιζει?

http://www.plaisio.gr/Computers/Desktop/PC/Turbo-X-Cerberus-G3200.htm

Θα έλεγα πως δεν αξίζει. Το chipset της μητρικής δεν είναι κι ότι καλύτερο και καινούριο και σαν τροφοδοτικό θα έχει μέσα σίγουρα της premier που είναι πολύ χαμηλής ποιότητας...

post-166698-0-94502400-1295964653_thumb.jpg

Δημοσ.

Η παραπάνω σύνθεση του pano θεωρώ ότι δεν αξίζει για την χρήση που το θέλεις. Εγώ έχω να προτείνω την παρακάτω στην περίπτωση που θέλεις να αγοράσεις ένα εξ ολοκλήρου καινούριο κουτί:

Στο σύνολο είμαστε στα 524Ευρώ (χωρίς τροφοδοτικό). σε σχέση με την παραπάνω σύνθεση, με λιγότερα λεφτά έχεις ένα 4πύρηνο σύστημα, με SATA3 (πιο γρήγορο σκληρό δίσκο) & USB3 και μία κάρτα γραφικών που θα σε καλύψει υπέρ του δέοντος.

Τώρα όσον αφορά στο θέμα του τροφοδοτικού, νομίζω ότι στην αγορά η καλύτερη value for money πρόταση είναι αυτή: OCZ 600W StealthXStream 2 στα 57 Ευρώ από το multirama και το οποίο είναι 80+ ...

Άρα πάμε σε γενικό σύνολο 581 Ευρώ, βάλε κι άλλα 20 π.χ. για μια DVD-RW συσκευή που θα συνδέεται με sata καλώδιο και είσαι κομπλέ με ένα σύστημα που θα κάνει για όλες τις δουλειές και για να παίζεις παιχνίδια.

Σε ευχαριστω πολυ.. εισαι αρχηγος :)

Δημοσ.

Η συνθεση του pano ειναι πολυ καλυτερη.Καλυτερος επεξεργαστης και πολυ καλυτερη καρτα γραφικων.Οταν λες πιο γρηγορος σκληρος τι εννοεις?Οτι επειδη ειναι Sata iii ειναι πιο γρηγορος γιατι αν νομιζεις ετσι κανεις λαθος.Επισεις gaming με 5670 και ειδικα σε αυτη την αναλυση που θελει να παιζει το παιδι δεν νομιζω να γινεται.Ενταξει,το Αion ειναι πολυ ελαφρυ αλλα 95 ευρω για την 5670 δεν λεει.

Φιλικα παντα.

Δημοσ.
Οταν λες πιο γρηγορος σκληρος τι εννοεις?Οτι επειδη ειναι Sata iii ειναι πιο γρηγορος γιατι αν νομιζεις ετσι κανεις λαθος.

Δεν εξετάζω μόνο το sata 3, αλλά ότι είναι συνδυασμός sata3 και wd caviar black με διπλάσια cache από τον seagate, θα σου προσφέρει μεγαλύτερες ταχύτητες μεταφοράς και προσπέλασης δεδομένων. Προφανώς και για να δεις αισθητή διαφορά στην χρήση του υπολογιστή, θα πρέπει να περάσεις σε ssd, οπότε δεν εννοώ αυτό αν κατάλαβες.

Επισεις gaming με 5670 και ειδικα σε αυτη την αναλυση που θελει να παιζει το παιδι δεν νομιζω να γινεται.Ενταξει,το Αion ειναι πολυ ελαφρυ αλλα 95 ευρω για την 5670 δεν λεει.

Εγώ πάλι μια χαρά τη βρίσκω την καρτούλα. Δεν είναι η καλύτερη της αγοράς, αλλά μια χαρά πιστεύω ότι θα τον βολέψει για να παίζει όλα τα παιχνίδια και γενικότερα να κάνει τη δουλειά του.

Επίσης προσωπικά έχω σταματήσει να κοιτάω την intel, με τα καραγκιοζιλίκια που κάνουν, δηλαδή για ένα pin διαφορά στο socket να κάθονται να βγάζουν καινούρια πλατφόρμα...

Αλλά πραγματικά, πέραν αυτού σε τι θα τα καταφέρει ο νέος i5 και δεν θα τα καταφέρει ο amd 955;

Δημοσ.

Επίσης προσωπικά έχω σταματήσει να κοιτάω την intel, με τα καραγκιοζιλίκια που κάνουν, δηλαδή για ένα pin διαφορά στο socket να κάθονται να βγάζουν καινούρια πλατφόρμα...

Αλλά πραγματικά, πέραν αυτού σε τι θα τα καταφέρει ο νέος i5 και δεν θα τα καταφέρει ο amd 955;

Μπορεί στο aion λόγω του ότι είναι mmorpg να μην δει διαφορά με 955 ή i5 αλλά νομίζω είναι θέμα αφού μπορεί να πάει σε κάτι καλύτερο με το budget του γιατί όχι? Οσο για τον σκληρό απο την στιγμή που το e-shop δεν έχει samsung θα πρότεινα και εγώ wd black

Δημοσ.

Δεν εξετάζω μόνο το sata 3, αλλά ότι είναι συνδυασμός sata3 και wd caviar black με διπλάσια cache από τον seagate, θα σου προσφέρει μεγαλύτερες ταχύτητες μεταφοράς και προσπέλασης δεδομένων. Προφανώς και για να δεις αισθητή διαφορά στην χρήση του υπολογιστή, θα πρέπει να περάσεις σε ssd, οπότε δεν εννοώ αυτό αν κατάλαβες.

Τεσπα,δεν θα το κουρασω αλλο το θεμα.Απλα θα σου πω οτι εχεις μπερδευτει αν νομιζεις οτι ο WD ειναι πιο γρηγορος απο εναν οποιονδηποτε αλλο μηχανικο πχ τον 7200.12 που εβαλε ο pano.Απο την στιγμη που ειναι μηχανικος,η ταχυτητα προσπελασης οπως λες και εσυ,ειναι στα ιδια χαλια με τους υπολοιπους μηχανικους οποτε τσαμπα κουβεντα κανουμε.Το λεω διοτι εχει και 90 ευρω ο ατιμος.

Εγώ πάλι μια χαρά τη βρίσκω την καρτούλα. Δεν είναι η καλύτερη της αγοράς, αλλά μια χαρά πιστεύω ότι θα τον βολέψει για να παίζει όλα τα παιχνίδια και γενικότερα να κάνει τη δουλειά του.

Η 5670 στην αναλυση που παιζει ο φιλος πιστεψε με θα τα βρει πολυ σκουρα.Ειπαμε το AION δεν ειναι απαιτητικο αλλα αμα χρειαστει στο μελλον να παιξει κανενα αλλο παιχνιδι θα δυσκολευτει η καρτα.

Τωρα οσο για τα υπολοιπα που λες, φιλε συμφωνω μαζι σου.Επαψα και εγω εδω και παρα πολυ καιρο να ασχολουμαι με την Intel.Να εισαι σιγουρος οτι και εγω αν ηταν να αγορασω αυτη τη στιγμη συστημα με 955 θα το εστηνα.Αυτον τον επεξεργαστη εχω και απ' οτι βλεπω θα συνεχισω να τον εχω για πολυ καιρο ακομα.Απλως οι Sandy ειναι πολυ καλοι επεξεργαστες,αρκετα καλυτεροι απο τον Phenom και απο τους προηγουμενους i5/i7,και σε πολυ καλες τιμες.Αυτο ειναι ολο.

Δημοσ.

η συνθεση του pano ειναι καλυτερη(καλυτερα να περιμενει για το 2500Κ ! αν θες να παρεις amd κρατα ολα τα υπολοιπα απο την συνθεση του pano και αλλαξε cpu+mobo..

μια ερωτηση το Pc προοριζεται μονο για χρηση του παιχνιδιου AION?(γιατι αν το θελεις μονο γιαυτο σε βλεπω με athlon!)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...