jonkyr Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Κατ' αρχην καλημερα. Ειμαι ασχετος με τα των οθονων (και κατα συνεπεια με τις τηλεορασεις ), αλλα πρεπει να αλλαξω την -δεκαετιας- CRT Sony που εχω τωρα μπροστα μου. Αρχικα ελεγα να παω στην LG E2040S-PN του Κοτσου με 100 γιουρα, αλλα σκεφτηκα οτι ισως πρεπει να βαλω λιγα ακομα (λιγα ειπα ε; χεχε) για να παρω και HDMI. Αφου κρατησα δεκα χρονια τη Sony, ας κανω... επενδυση για το μελλον Σαν πρωτη ιδεα κατεληξα στην LG W2261VP-PF (http://www.skroutz.gr/s/86901/LG-W2261VP-22%22.html) που μου τη βρισκω στα 140 γιουρα περιπου. Ας πουμε, ομως, οτι δεν περιοριζομαι σε αυτο. Το προβλημα μου ειναι αλλο... Η ΜΒ μου ειναι η ASUS M3N78-EMH HDMI (http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=ryGzBV1GQs8llkev) και εχει εξοδο vga στην ενσωματωμενη καρτα γραφικων της. Επισης εχω και δευτερη καρτα γραφικων πανω, την Asus 7600 GS Silent (http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=LsmjZ1o77DfCduYI), αλλα φυσικα την εχω χρησιμοποιησει μονο με vga εξοδο. Οπως καταλαβαινετε, ενας ασχετος οπως εγω με μια crt οπως εγω μονο με μια εξοδο ασχολειται χαχαχα. Η LG που προανεφερα εχει μονο dvi/hdmi εξοδους. Ρωτω λοιπον: α) με τις δυο αντιστοιχες εξοδους που εχει η ΜΒ (hdmi, dvi) η οθονη λειτουργει με plug&play στιλ; Δλδ, δεν θα εχω μπελαδες με τυχον driver, εγκαταστασεις, κομπλαρισματα υλικου κλπ.; β) η hdmi θα λειτουργησει (με πατεντα εννοω, τπτ ανταπτορες ή τετοια πραγματα) με την εξτρα καρτα γραφικων αν ποτε χρειαστει; γ) το ιδιο ισχυει και για τυχον αλλες οθονες που με ψιλοενδιαφερουν (benq, dell) και ισως ΔΕΝ εχουν vga εξοδο; Ευχαριστω που χασατε λιγα λεπτα να διαβαζετε αυτο το μνμ. Οποιος ξερει, μπορει να με βοηθησει και σας ευχαριστω εκ των προτερων για τη βοηθεια.
disqualified Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 η οθονη που δειχνεις φαινεται οτι εχει vga(D-sub) εισοδο οπως και DVI και HDMI. Την HDMI θυρα αν δεν εχεις απο καπου εξοδο hdmi δεν την χρειαζεσαι μιας και η ψηφιακη συνδεση DVI σε καλυπτει το ιδιο. Οποτε ξεχνα ανταπτορες και οτιδηποτε αλλο. H ενσωματωμενη καρτα γραφικων της motherboard σου εχει HDMI εξοδο. Συμπερασμα εχεις την πολυτελεια να μην ασχοληθεις καθολου με αναλογικη (D-sub) συνδεση vga σε HDMI που ρωτας ξεχνα το
Tony_Montana Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 ο,τι οθόνη και να πάρεις ταιριαζει και με την κάρτα και το mobo , γιατί εχουν και τα δύο DVI. οθόνη TFT τοσο παλιά χωρίς DVI δεν νομίζω να κυκλοφορεί. Οπότε πέρνεις ό,τι θες. Με DVI θα την συνδέσεις, όπως ακριβως και την VGA, αστο το HDMi , μπακαλίστικα είναι ότι και το DVI με ηχο. αυτό που πρέπει να ρωτήσεις είναι αν ειναι καλυτερη η καρτα του mobo απο την 7600 GT που έχεις γιατί εγώ δεν ξέρω απο καρτες.
disqualified Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 · Κρυμμένο από paredwse, 24 Ιανουαρίου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος Κρυμμένο από paredwse, 24 Ιανουαρίου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος λαθος...
Tony_Montana Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 · Κρυμμένο από paredwse, 24 Ιανουαρίου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος Κρυμμένο από paredwse, 24 Ιανουαρίου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος λαθος... ?
disqualified Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 · Κρυμμένο από paredwse, 24 Ιανουαρίου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος Κρυμμένο από paredwse, 24 Ιανουαρίου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος ? λαθος Post, παρεξηγηση δεν εννοουσα κατι για την απαντηση σου
jonkyr Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Σας ευχαριστω και τους δυο. Μου λυσατε τις σημαντικοτερες αποριες (μην πεταμε και λεφτα τετοιες εποχες), αλλα βεβαια μου δημιουργησατε μερικες νεες χεχεχε. Σημαντικοτερη ολων: Τελικα μηπως ΔΕΝ αξιζει να παρω οθονη με hdmi εξοδο αφου ισως μπορω να βρω ακομα ΦΤΗΝΟΤΕΡΗ με dvi μονο; Αν καταλαβα καλα, αλλωστε, η dvi και η hdmi κανουν ουσιαστικα την ιδια δουλεια! Οσον αφορα στο αν η ΜΒ καρτα ειναι καλυτερη απο την 7600, ειναι κατι που προς το παρων δεν εχει μεγαλη σημασια. Για να καταλαβετε, αγορασα την καρτα γραφικων επειδη το browsing στον υπολογιστη μου ειχε γινει μαρτυριο (αργο scrolling, πολλα κολληματα σε βιντεο, ακομα και τωρα που γραφω αυτα τα μνμ, κλπ.) οποτε θεωρησα οτι εφταιγαν τα γραφικα. Ετσι τη βρηκα μεταχειρισμενη και συμβατη με τη ΜΒ μου, την αγορασα, αλλα τζιφος... Τα κολληματα παραμενουν και ισως ειναι θεμα επεξεργαστη τελικα. Δεν ξερω, δεν εχει σημασια, ουτως ή αλλως ενα φορματ θα ακολουθησει σε λιγες μερες και θα σεταρω απο την αρχη το μηχανημα. Ισως ολα αυτα (τα παραπανω) τα αναφερω στο σχετικο θρεντ του φορουμ. Σας ευχαριστω και παλι για το ενδιαφερον και τη βοηθεια.
Tony_Montana Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 για browsing ποτε δεν φταιει η κάρτα και σχεδόν ποτέ ο επεξεργαστής. εγω στο netbook εχω ενα celeron 5ετιας και Onboard Intel. απο ram πως πας? κανα φορματάκι ίσως? οσο για την οθόνη παρε οποια σηκωνει η τσέπη σου , χωρις να κοιτάς αν έχει HDMI η όχι, δεν ειναι τυχαίο που η καλύτερη value4money οθόνη η dell 2311h δεν εχει HDMI
jonkyr Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Ε, τι στο καλο μπορει να φταει τοτε; 3GB ram εχει πανω, ποσα να βαλω; Το φορματ ερχεται σε 1-2 βδομαδες, οταν ξελασκαρω με τη δουλεια και ερθει ενας νεος σκληρος που παρηγγειλα, διοτι εχω κι αλλα θεματα τελευταια με το πισι μου. Dual core AMD επεξεργαστη (δεν ειμαι σπιτι τωρα, δε θυμαμαι ακριβως ποιον) εχω, αλλα παρατηρω συχνα οτι πιανει peak ο ενας απο τους δυο στο performance του task manager ακομα και στο browsing. Δειχνει να πηγαινει στο 100% ακομα και σε φαινομενικα απλη χρηση. Δεν τρεχει κατι ιδιαιτερο στο background, τα ελεγχω αυτα. Δεν ξερω τι να κανω (εκτος απο φορματ κι αντε απο την αρχη), φαντασου οτι στο youtube σπανια βλεπω βιντεο, παιζει με steps και μου σπαει τα νευρα. Ευτυχως που δεν εχω τοσο μεγαλη λοξα γι' αυτα τα πραγματα... Τεσπα. Στην ουσια του θεματος: οπως φαινεται θα παω σε οθονη που να μου δινει dvi εξοδο και ετσι ριχνω το κοστος. Ευχαριστω ξανα για τη βοηθεια.
Tony_Montana Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Έχεις καλό σύστημα για τέτοια προβλήματα, μήπως έχεις vista? Οθόνη που κατεληξες;
disqualified Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2011 Έχεις καλό σύστημα για τέτοια προβλήματα, μήπως έχεις vista? Οθόνη που κατεληξες; δε νομιζω οτι τα vista εχουν καμια σχεση με αυτο. Στα Vista μου εχω να κανω format 3.5 χρονια και ειμαι και με laptop. Μηπως οταν λες browsing εννοεις να παιζεις και τιποτα flash games στο facebook;
jonkyr Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2011 Καλημερααααααα. XΡ εχω ο ταλαιπωρος, αλλα... Που να σου λεω και τα αλλα που μου κανει: εκανα update driver και το συστημα δεν βλεπει πια τον backup σκληρο (IDE primary) και το dvd player (IDE slave), ενω διαβαζει τον βασικο σκληρο (SATA) με αυξημενη χωρητικοτητα!!! Μαλλον προσθεσε μερος ή ολη τη χωρητικοτητα του αλλου!!!! Στο μεταξυ το boot του υπολογιστη (π.χ. το πρωι, οταν ξυπναω) κανει πεντε φορες περισσοτερο χρονο! Γι' αυτο σου λεω, φορματ και συντομα Ακομα δεν κατεληξα σε οθονη, ομως κατασταλαζω σε αυτες (με σειρα προτεραιοτητας): Philips 202E2SB 20" http://www.eager.gr/product.php?productid=7291&cat=0&page=1 BENQ 21.5" G2220HD http://cosmodata.gr/product_b.php?Lang=gr&id=3&cid=189&mid=176&pid=19726 SAMSUNG SYNCMASTER P2050 http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200006331 (τα λινκ ειναι ενδεικτικα) και εχω παντα στο μυαλο μου την LG που ανεφερα στην αρχη. Στοχος μου ειναι α) να μην ξεπερασω τα 120-130 ευρω (εξαιρεση η LG βεβαια), β) κοιταζω πια χωρις HDMI, γ) να ειναι μινιμουμ 20''. Δεν κανω gaming, δεν εχω μεγαλες απαιτησεις, απλα θελω κατι αξιοπιστο+(σχετικα)φτηνο. Θα ριξω μια ματια αργοτερα και στα σουπερ μαρκετ Saturn, Mediamarkt, Κωτσο που τα εχω κοντα μου, αυτη τη φορα με λιγες περισσοτερες γνωσεις χαρη σε εσας Οι οθονες LG μού κανουν λογω εγγυησης (0 πιξελ αν δεν κανω λαθος), ομως μου φαινονται ακριβες. Επισης, οπως ειπα δεν ειμαι γνωστης των εταιρειων/μοντελων/παγιδων που εχει καθε μαρκα. Π.χ. διαβαζω για το "γνωστο" μοντελο της Dell, αλλα δεν γνωριζω τα μοντελα της και ειμαι σιγουρος οτι κατι θα μπορουσα να βρω κι εκει. Ή σε Samsung-Philips... Προτασεις ευπροσδεκτες φυσικα
disqualified Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2011 Το πρωτο πραγμα που πρεπει να κανεις ειναι να ξεφορτωθεις πια τα XP και να βαλεις vista ή 7. Ξεχνα ο,τι ακους για τα vista Θα σωσεις το συστημα σου. Αλλα τωρα που εχουν βγει τα 7 δε χρειαζεται και να ασχοληθεις, οποτε κατ ευθειαν για αλλαγη λειτουργικου. Ενα μεγαλο μερος της ταλαιπωριας σου οφειλεται στα XP και αυτο ειναι προσωπικη μου αποψη καθαρα.
jonkyr Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2011 δε νομιζω οτι τα vista εχουν καμια σχεση με αυτο. Στα Vista μου εχω να κανω format 3.5 χρονια και ειμαι και με laptop. Μηπως οταν λες browsing εννοεις να παιζεις και τιποτα flash games στο facebook; Χεχεχε, οχι. Δεν εχω καν facebook και αν διαβασεις λιγο πιο πανω, θα καταλαβεις οτι δεν παιζω παιχνιδια (οκ, μιση αληθεια: δεν παιζω παιχνιδια στον υπολογιστη χαχα). Οταν λεω browsing, εννοω να βρισκομαι στο φορουμ του insomnia ή να διαβαζω ειδησεις στα sport-fm/sport24 και το scrolling να πηγαινει με steps. To context menu οταν κανω δεξι κλικ να κολλαει για λιγα δευτερολεπτα (αν εχω βεβαια καμποσα παραθυρα ανοικτα για να λεω την αληθεια μου), η αλλαγη tab στον Mozilla να ειναι δυσκολη με το mouse διοτι αργει η εντολη (ειναι γρηγοροτερο με το ctrl+page up/down), τα βιντεο στο youtube να τα βλεπω οπως καναμε μικροι με τα "κινουμενα σχεδια" στα βιβλια μας: ξεφυλλιζαμε τη γωνια των σελιδων πολυ γρηγορα και βλεπαμε το ιδιο σχεδιο σε διαφορετικη θεση καθε στιγμη, αναλογα με τη σελιδα που βλεπαμε. Ελπιζω να καταλαβες τι εννοω... Στην αρχη ειπα οτι φορτωσα τον Mozilla με add-ons αλλα τα ιδια κανει και ο ΙΕ και ο chrome. Επειτα ειπα οτι φταιει η μνημη, ομως εχψ παντα 1,5-2 γιγα διαθεσιμα κατα τη διαρκεια των παραπανω εργασιων. Αυτη τη στιγμη που μιλαμε, με δυο tab ανοικτα, ο επεξεργαστης ειναι στο 2%, οταν εχω 8-10 (οχι σχολια παρακαλω, δουλευουμε κιολας ) που ειναι συχνο φαινομενο, ο ενας πικαρει στο 99-100% και ο αλλος ουσιαστικα κοιμαται. Τωρα που το θυμηθηκα: Athlon 64 X2 5600+ εχω. Για τις καρτες γραφικων τα ειπα Το φοβερο ειναι οτι ο αλλος υπολογιστης του σπιτιου, παλιοτερο μηχανημα, μου ριχνει στα αυτια σε ο,τι multitasking κανει και μερικες φορες παω εκει υπολογιστη για να δουλεψω. Δεν ξερω τι να πω...
disqualified Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2011 οπως ξαναειπα ξεφορτωσου τα XP εδω και τωρα. Ειναι πολυ πιθανη και η περιπτωση ιου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.