paulos1xt Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Εξαιτίας της τελευταίας μου ''απώλειας''/καρβουνιάσματος της κάρτας γραφικών, ρούτερ και τροφοδοτικού από κεραυνό αναζητώ τα βασικά στοιχεία που πρέπει να έχει ένα πολύμπριζο ασφαλείας. Αν κάποιος γνωρίζει περί του θέματος θα με διευκολύνει να διαλέξω ένα. Έχω ήδη ψάξει αλλά θέλω να μου πει κάποιος που γνωρίζει καλύτερα σε τι χαρ/κά πρέπει να δώσω σημασία. π.χ έχω βρει αυτά http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.701047 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.701166 Τι συνιστάτε να προσέξω και να καταλήξω στην τελική επιλογή???Κάθε πρόταση δεκτή επίσης
prigipa_m Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Επειδή την έχω πατήσει πολλές φορές εγώ σου προτείνω αγορά UPS
SPANK Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Αυτο που είπε ο φίλος παραπάνω καλύτερα αν μπορείς να βάλεις μερικά χρήματα παρα πάνω και να πάρεις ενα UPS να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
kanesaxo Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Αν και αγορασα ηδη πολυπριζο ασφαλειας, υπαρχει καποιος κανονας παιδες περι ορθης επιλογής ups? Ποια τα μειονεκτηματα τους? μπαταριες κτλ? Απο τι εξαρταται το κοστος τους? Πχ ενας μπορει να θελει ups απλα για τα τσαλιμια του ρευματος και οχι να μενει το πισι του ανοικτο για 15λεπτα. Κτλ κτλ κτλ, για δωστε τα φώτα σας ταυτοχρονα στον τοπικ σταρτερ αλλα και σε μενα.
madsc Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Και τα 2 πολύπριζα προστασίας που παραθέτεις είναι άξια λόγου με προσωπική προτίμηση στα APC. UPS για να προστατέψεις το hw σε μεγαλύτερο ποσοστό πρέπει να πας σε πολλαπλάσιο κόστος. /sc
FaRMaKhs Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Οπως επισης μην ξεχναμε οτι το UPS δεν ειναι πανακεια.. To εχουμε πει πολλες φορες οτι απο κεραυνο συσκευες προστασιας σε λογικη τιμη για τον μεσο χρηστη δεν προστατευουν. Αυτα που προστατευουν ειναι 1ον καποιο κοντινο ψηλο κτηριο να εχει αλεξ/νο και 2ον πολυ καλη ηλ.εγατασταση στο σπιτι(συνηθως τετοιες εχουν σπιτια καινουργια απο το 2006 και μετα) Για οσους διαβασουν το θεμα ακομα πολυ καλα πολ/ζα ασφαλειας ειναι αυτα της CrystalAudio με πολυ ποιοτικο εσωτερικο
paulos1xt Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Αγόρασα ένα πολύπριζο της APC άκουσα πολύ καλά λόγια. Αργότερα θα αγοράσω και ένα καλό ups(πρέπει να βάλω βαθιά το χέρι στην τσέπη γιατί έχω τροφοδοτικό 750watt)!
FaRMaKhs Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Nαι υπολογιζε 1200VA και πανω (δε θυμαμαι ακριβως αλλα νομιζω πολ/ζεις τα 750W ή με ριζα 2 ή με ριζα 3,αν θυματε καποιος καλυτερα ας βοηθησει)
judje dredd Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Για οσους διαβασουν το θεμα ακομα πολυ καλα πολ/ζα ασφαλειας ειναι αυτα της CrystalAudio με πολυ ποιοτικο εσωτερικο Πολύ καλά χαρακτηριστικά έχει το Crystal Audio CJ-3500/8, τσιγκούνης. Εγώ έχω το APC PF8VNT3-GR και είμαι ευχαριστημένος, αλλά γιατί να μήν προτιμήσουμε τα ελληνικά προϊόντα για μία φορά ? Επιπλέον το Crystal Audio έχει υπό γωνία και ανισόπεδα τοποθετημένες τις πρίζες έτσι ώστε να μην υπάρχει πιθανότητα να επικαλύπτει η μία την άλλη και να μην χρησιμοποιούνται πρίζες, ή να αναγκάζεσαι να τοποθετείς ταύ, πολύπριζα κλπ. Μακάρι να το γνώριζα και εγώ τότε, πρίν αγοράσω το αμερικάνικο
probe Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Αν δεν θες να δώσεις πολλά χρήματα βάλε αυτό http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200002721 APC LE1200I ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΤΗΣ ΤΑΣΗΣ 1200VA 51 ευρώ (είναι σταθεροποιητής τάσης). Το μόνο παραπάνω από αυτό που θα σου προσφέρει ενα ups (και με την προυπόθεση πάντα ότι θα είναι line interactive) είναι λίγα λεπτά λειτουργείας αν υπάρξει διακοπή ρεύματος.
paulos1xt Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Κάτι άσχετο.Είδα στο τροφοδοτικό μου ένα καλώδο που στο τέλος έχει μία χρυσή κυκλική μεταλλική απόληξη το οποίο αναφέρεται σαν grounding connector cable. Αυτό λογικά είναι γείωση. Αυτό πρέπει να το συνδέσω αγώγιμα στο έδαφος με ένα συρματάκι. Σωστά;
FaRMaKhs Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Mπορει να ειναι για να γειωσεις το κουτι
probe Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Σύνδεσέ το κάπου πάνω στο κουτί. Μπορεί να το πχ. βιδώσεις σε κάποια βίδα που στηρίζει τη μητρική αλλά πρόσεξε μην ακουμπάει σε κάποιο γειτονικό εξάρτημα. Ή βίδωσέ το καλύτερα κάπου αλλού απλά να κάνει επαφή με το μεταλλικό μέρος του κουτιού. Βασικά δεν χρειάζεται έτσι κι αλλιώς γειώνεται το κουτί και η μητρική χωρίς αυτό, άλλωστε η πλειοψηφία των τροφοδοτικών δεν έχει τέτοιο καλώδιο.
Sirios8e Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2012 Αν δεν θες να δώσεις πολλά χρήματα βάλε αυτό http://www.pc1.gr/sh...hp?ID=200002721 APC LE1200I ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΤΗΣ ΤΑΣΗΣ 1200VA 51 ευρώ (είναι σταθεροποιητής τάσης). Το μόνο παραπάνω από αυτό που θα σου προσφέρει ενα ups (και με την προυπόθεση πάντα ότι θα είναι line interactive) είναι λίγα λεπτά λειτουργείας αν υπάρξει διακοπή ρεύματος. Εχω ενα ups nilox. Μπορω να ρωτησω εαν οταν τελειωσει η μπαταρια συνεχισει να προστατευει τον η/υ σαν σταθεροποιητης τασης η πρεπει να αλλαξουμε οπωσδηποτε μπαταρια. . Eυχαριστω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα