Προς το περιεχόμενο

overclock 5870 watercooled

baggeliswj

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παιδες θα μπορουσατε να με βοηθησετε και να μου πειτε μεχρι που μπορει να φτασει η καρτα μου???

τωρα την εχω 1,25v-1000Mhz-1301Mhz και full load 58 βαβμους!

λογικα θα ανεβαινει και αλλο ετσι δεν ειναι?

σε αυτα τα cloks η καρτα βαραει stability με το furmark xtremeburn πανω απο μια ωρα αλλα σιγουρα τα vram εχουν απο 98-112βαθμους

σημειωση οτι την θελω για καθε μερα και οχι για ενα απλο bench!

Δημοσ.

Προφανώς μιλάμε για υδρόψυξη, σωστά? Ποιό μπλοκ έχεις?

Αν το θες για κάθε μέρα, τι παραπάνω τσίτωμα χρειάζεσαι από αυτά που έχεις τώρα? Είδες καταγεγραμμένες θερμοκρασίες VRM και (το VCCDI πόσο σου δείχνει?) με ποιό software?

Δημοσ.

γτ ρε φιλε μου δεν παει και αλλο για καθε μερα??καποιος αλλος ειχε τα ιδια clocks με αερα και εγω με την υδροψυξη τα ιδια?

ειδα ναι με το gpu-z και το VCCDI full load δειχνει 1,2000v idle 0.9500v

εχω αυτη ακριβως.....

http://wccftech.com/2010/07/24/water-cooled-hd5870-powercolor/

Δημοσ.

ΕΚ είναι το μπλοκ, από τα καλύτερα, αν όχι το καλύτερο για γενική ψύξη (GPU+VRMs), άρα από κει φόβο δεν έχει...

Από κει και πέρα, το πόσο θα ανέβει εξαρτάται και από το εκάστοτε κομμάτι. Δε σημαίνει ότι επειδή μπήκε σε νερό μπορεί να πάει στο Θεό! Όσοι την έχουν 1.25/1000 με αέρα, προφανώς δε χαμπαριάζουν από θόρυβο γιατί είτε με μαμά-ψύξη είτε με after-market θες αρκετά CFM για να την κάνεις καλά...

Τώρα, όταν μου λες ότι θες να την ανεβάσεις κι άλλο (τη στιγμή μάλιστα που η κάρτα έρχεται ήδη υπερχρονισμένη), σίγουρα σεν είναι για κάθε μέρα: πόσα καρέ παραπάνω νομίζεις ότι βγάζεις σε fullHD σε ένα Warhead ή σε ένα Metro πχ κόντρα σε μία στοκ-κάρτα? 1 καρέ? 2 καρέ? So what?

Άρα, το κάνεις για το ευγενές σπορ του κλοκαρίσματος, οπότε σου εύχομαι απλώς καλή τύχη! :rolleyes: Για κάθε μέρα δεν αξίζει κανένα τσίτωμα, υποτίθεται ότι παίρνεις ΄τετοια κάρτα ακριβώς για να μη χρειάζεται να καταφύγεις σε "μαγικά" για να παίζεις άνετα αυτά που θες...

Δημοσ.

ΕΚ είναι το μπλοκ, από τα καλύτερα, αν όχι το καλύτερο για γενική ψύξη (GPU+VRMs), άρα από κει φόβο δεν έχει...

Από κει και πέρα, το πόσο θα ανέβει εξαρτάται και από το εκάστοτε κομμάτι. Δε σημαίνει ότι επειδή μπήκε σε νερό μπορεί να πάει στο Θεό! Όσοι την έχουν 1.25/1000 με αέρα, προφανώς δε χαμπαριάζουν από θόρυβο γιατί είτε με μαμά-ψύξη είτε με after-market θες αρκετά CFM για να την κάνεις καλά...

Τώρα, όταν μου λες ότι θες να την ανεβάσεις κι άλλο (τη στιγμή μάλιστα που η κάρτα έρχεται ήδη υπερχρονισμένη), σίγουρα σεν είναι για κάθε μέρα: πόσα καρέ παραπάνω νομίζεις ότι βγάζεις σε fullHD σε ένα Warhead ή σε ένα Metro πχ κόντρα σε μία στοκ-κάρτα? 1 καρέ? 2 καρέ? So what?

Άρα, το κάνεις για το ευγενές σπορ του κλοκαρίσματος, οπότε σου εύχομαι απλώς καλή τύχη! :rolleyes: Για κάθε μέρα δεν αξίζει κανένα τσίτωμα, υποτίθεται ότι παίρνεις ΄τετοια κάρτα ακριβώς για να μη χρειάζεται να καταφύγεις σε "μαγικά" για να παίζεις άνετα αυτά που θες...

Ερνεστο,εννοεις ποσα παραπανω καρε θα βγαζει μια 5870 στο 1000αρι απο μια με στοκ ρολογια?

Αν εννοεις αυτο θα σου πω οτι η 5850 στα 920/1200 εχει μια διαφορα της ταξης των ~12-15 καρε σε σχεση με τα στοκ ρολογια(υποψην οτι εχω MSI bios που εχει στοκ ρολογια 765/1125 και οχι 725/1000).Σε 2 παιχνιδια που το δοκιμασα,Prince of Persia-Prototype.Μπορει σε αλλα να ειναι μικροτερη η διαφορα αλλα σιγουρα πολυ πανω απο 1-2 καρε.Ενταξει εγω παιζω εκει με στοκ ρευμα,ο ανεμιστηριος δεν ανεβαινει πανω απο 50% και η θερμοκρασια πανω απο 62-64.

TS:Μεχρι 1,25 (οσο την εχεις δλδ) λενε οτι ειναι safe.Το 1000αρι που εχεις τωρα ειναι το μεγιστο που μπορει να τρεξει η καρτα με 1,25?Δοκιμασε να δεις ποια ειναι η μεγιστη τιμη,σε ποια συχνοτητα δλδ κρασαρει η καρτα.Το οτι εχεις υδροψυξη και το οτι καποιος αλλος ειχε 1000 πυρηνα με αερα δεν λεει απολυτως τπτ.Καθε καρτα ειναι διαφορετικη.Επισεις οπως σωστα ειπε και ο Ερνεστος δεν μπορει να ξερεις τι αλχημειες ειχε κανει αυτος για να τρεχει την καρτα σε αυτη τη συχνοτητα με αερα.

Δημοσ.

Eγω ανεφερα, στον φιλο πριν περι αερα.

Δεν ειχα κανει καμμια αλχημεία παιδια, η καρτα δουλευε 1.25/1001/1350 ευκολα.

Ο ανεμιστηρας στο 50% οταν επαιζα καποιο game. (οταν μπεντσαρα σηκωνα τον φαν 100%)

Απλά ο φίλος με εχει μπερδεψει λιγο,με υδροψυξη 110+ βαθμους στα vrms? Εκτός αν χάνω κάπου κάτι :fear:

Δημοσ.

Ερνεστο,εννοεις ποσα παραπανω καρε θα βγαζει μια 5870 στο 1000αρι απο μια με στοκ ρολογια?

Αν εννοεις αυτο θα σου πω οτι η 5850 στα 920/1200 εχει μια διαφορα της ταξης των ~12-15 καρε σε σχεση με τα στοκ ρολογια(υποψην οτι εχω MSI bios που εχει στοκ ρολογια 765/1125 και οχι 725/1000).Σε 2 παιχνιδια που το δοκιμασα,Prince of Persia-Prototype.Μπορει σε αλλα να ειναι μικροτερη η διαφορα αλλα σιγουρα πολυ πανω απο 1-2 καρε.Ενταξει εγω παιζω εκει με στοκ ρευμα,ο ανεμιστηριος δεν ανεβαινει πανω απο 50% και η θερμοκρασια πανω απο 62-64.

TS:Μεχρι 1,25 (οσο την εχεις δλδ) λενε οτι ειναι safe.Το 1000αρι που εχεις τωρα ειναι το μεγιστο που μπορει να τρεξει η καρτα με 1,25?Δοκιμασε να δεις ποια ειναι η μεγιστη τιμη,σε ποια συχνοτητα δλδ κρασαρει η καρτα.Το οτι εχεις υδροψυξη και το οτι καποιος αλλος ειχε 1000 πυρηνα με αερα δεν λεει απολυτως τπτ.Καθε καρτα ειναι διαφορετικη.Επισεις οπως σωστα ειπε και ο Ερνεστος δεν μπορει να ξερεις τι αλχημειες ειχε κανει αυτος για να τρεχει την καρτα σε αυτη τη συχνοτητα με αερα.

Aυτό που θέλω να πω είναι ότι αν με στοκ κάρτα και ολόιδια settings είναι κάποιος στα 28 καρέ, κάτι μου λέει ότι με 1,25/1000 θα πάει στα 30 καρέ σε ένα Warhead (χρησιμοποιείται ως reference "βαριού"/απαιτητικού παιχνιδιού). Δλδ πάλι στα όρια του playable/unplayable είμαστε...

Τώρα, όταν μία κάρτα έχει όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια στο χαλαρό (PoP) και πιάνει 80-100 καρέ, η αύξηση των 12-15 καρέ είναι σεβαστότατη, αλλά ούτως ή άλλως το παιχνίδι έτρχε και με στοκ.

Άρα, πολλά γίνονται απλώς για το σπορ, αφού στην πραγματικότητα ότι μπορεί να παίξει/μην παίξει μία στοκ κάρτα, το ίδιο κάνει και μία πειραγμένη (ή έστω καταφέρνει κάτι ελάχιστα καλύτερο αλλά με επιβάρυνση σε θόρυβο/θερμοκρασίες κτλ)! Φυσικά, δεν έχω καμία ένσταση/αντίρρηση προς τέτοιες τακτικές, τα έκανα, τα κάνω και θα τα ξανακάνω και ο ίδιος. Δε έχω κόντρα με κανέναν και ότι έχει ειπωθεί είναι σωστό, απλώς εξετάζω την "οπτική" από την οποία θέλει να δει κάποιος το κλοκάρισμα και τους στόχους που προσπαθεί να επιτύχει.

Δημοσ.

http://www.ozone3d.net/benchmarks/furmark_score_180.php?id=a2baa85348f55d009590b95d9b43caa4

αυτο ειναι το μεγιστο σκοπ που πετυχα σε bench και αφου πρωτα ειχα τεσταρει την καρτα να ειναι σταθερη για πανω απο μιση ωρα xtreme burn furmark....νομιζω πως ειναι καλα ετσι δεν ειναι???

απο κει και επειτα καλα τα λετε και αφου σιγουρα ξερετε κατι εως και πολυ παραπανω απο μενα θα την αφησω ετσι....επειτα θα ηθελα να ρωτησω το πως μπορω να βλεπω τα fps οταν παιζω ενα παιχνιδι(οποιοδηποτε)υπαρχει καποιο software???

το μονο προβλημα που αντιμετωπισα ειναι οτι με τιποτα δεν γινεται playable GTA4 σε υψηλη αναλυση....αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα!!!εστειλα και μαιλ στην rockstar και τους κραζω ασυστολα και αμεταβλητα...!

αλλα δεν μου απαντησαν ακομα!ευχαριστω παιδες για την συμμετοχη και το οποιο ενδιαφερον δειξατε για να με βοηθησετε...

Υ.Γ μπορω να κανω crossfire με διαφορετικη καρτα π.χ 4870,4970,6970,?

που μπορω να βρω αλλη μια καρτα σαν αυτη που εχω? ειτε μεταχειρσμενη ειτε καινουρια??

Δημοσ.

Ιδια εννοεις watercooled ?

Αν ναι,εδω πουληθηκε νομιζω πριν λιγο καιρο μια παρομοια,αν οχι,ιδια.

αλλιως η βρισκεις καμμια μτχ απο κανενα ι-μπει, ή αγοραζεις μια κανονικη μτχ και αγοραζεις κι ενα waterblock.

CF κανεις μονο με ιδιου τυπου καρτα.

Αλλα 5870CF με νερο δεν ειναι λιγο overkill ???

Δημοσ.

υπολογισε 200ε η καρτα μτχ (τοσο πανε πλεον) και αναλογως το block.

πχ το ΕΚ σου κοστιζει 80e περιπου + κατι ψιλα μεταφορικα.

Αλλα αξιζει να επενδυσεις σε μια υδροψυκτη "παλια" καρτα? (και γω ειχα παρομοιους ενδοιασμους).

Γιατι δεν δινεις την δικη σου, και να παρεις μια καινουργια και ενα νεο μπλοκ?

Δημοσ.

ωραιοςςςς!

και τι να παρω ρε φιλε??αφου συντομα σκεφτομαι για αναβαθμιση σε Ι7 980-Χ xtreme edition με GA-X58A της Gibabyte

...!

και με τις τις δυο αυτες καρτες πιστευω το συστημα θα σκοτωνει... ετσι δεν ειναι?αρα σκεφτομαι να επενδυσω σε επεξεργαστικη ισχυ και οχι σε καρτα αφου σε crossfire θα τα πηγαινουν πολυ καλα!!!

Δημοσ.

Tωρα φιλε μου ξερεις τι κουβεντα ανοιγεις? δε φανταζεσαι...

Ουσιαστικα μπεντσαρεις και ασχολεισαι με σκορς και τετοια πραγματα? εξου και η αγορά του 980Χ?

Εξηγησε λιγο το σκεπτικο σου για να καταθεσουμε την αποψη μας!!!

Δημοσ.

oxi φιλε μου δεν εχω ασχοληθει ποτε με το αθλημα του bench... καθε αλλο βεβαια!

αλλα προτιμω να δωσω τωρα τα χρηματα που τον εχω βρει σε πολυ καλη τιμη(εκτος μαγαζιου) και να τον εχω ανετα για κανα 2-3 χρονια και μετα βλεπουμε!!!

το υπολογιστη τον θελω για καθε μερα και full gaming!!! σε τιποτα αλλο δεν τον χρησιμοποιω....μονο games...!για το νετ εχω αλλο pc....!

Δημοσ.

Μία 5870 σαφώς και παραμένει ακόμη υπολογίσιμη δύναμη. Αν δε σου περισσεύουν λεφτά ή αν δε είσαι 100% μέσα στο τριπάκι "αλλαγή για την αλλαγή", δε βλέπω κανένα λόγο να πάς σε κάποια άλλη κάρτα. Η ένστασή μου αφορά τον πανάκριβο 980Χ, ο οποίος με τα πρώτα benches των νέων Sandy Bridge δείχνει να τρώει (πολύ) ξύλο κατά περίπτωση. Ειδικά για gaming, δεν έχει απολύτως κανένα νόημα να πας σε τέτοιον επεξεργαστή τη στιγμή που ένας 2600Κ με το 1/3 της αξίας τα καταφέρνει καλύτερα (και μάλιστα εμφανώς ψυχρότερα και λιτότερα!).

Αν πας σε CF με 5870, εκεί πλέον μιλάμε για πραγματικό παρτάκι: κοντράρει άνετα σχεδόν όλα τα μεγαθήρια που έχουν κυκλοφορήσει (και ίσως να στέκεται επάξια και απέναντι σε όσα θα κυκλοφορήσουν)... Νομίζω ότι μέχρι να πάμε στα 28nm και να δούμε και κει τι ψάρια πιάνουν οι νέες κάρτες, η κάρτα σου θα σε υπηρετήσει πολύ καλά (με ή χωρίς κλοκάρισμα). ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...