dolph Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 Καλησπέρα, Μέσα στον Μάρτιο κυκλοφορεί ο νέος εξομοιωτής πτήσεων που περιμένω εδώ και χρόνια και πλέον θα χρειαστεί να πάω σε νέο μηχάνημα Αναφέρω την κυκλοφορία στον Μάρτιο, για να ξεκαθαρίσω ότι αν περιμένουμε κάποια ουσιαστική νέα κυκλοφορία ή καλύτερες τιμές σε ό,τι κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στους επόμενους 2-3 μήνες, δεν έχω κανέναν λόγο να μην περιμένω. Και για αυτόν τον λόγο, ίσως αυτό το thread να διατηρηθεί γα σχετικό διάστημα καθώς θα κάνω την αγορά βάση υπολογισμού καλύτερης σχέσης τιμής/ποιότητας. Πέραν του εξομοιωτή πτήσεων (και άλλων παιχνιδιών φυσικά, αλλά αναφέρω αυτόν γιατί στην ουσία θα έχει μεγάλες ανάγκες στα maximum settings - αν και όχι ανακοινωμένες επίσημα), θέλω το pc για επεξεργασία εικόνας/video. Σε κοστολόγιο είμαι διατεθειμένος να δώσω 1.000 ευρώ ή και παραπάνω, αν είναι απολύτως αναγκαίο. Οθόνη έχω μια 21" Samsung 215TW (1680x1024) η οποία είναι πάρα πολύ καλή (αν και σχετικά παλιά) και δεν ξέρω πότε θα αλλάξω για να πάω σε full hd οθόνη. Σχετικό (αλλά πολύ μικρό) ξάφρισμα από το υπάρχον pc μπορώ να κάνω και αναφέρω κάποια κομμάτια που μπορούν να μεταφερθούν: WD HD 500GB, DVD/RW dual layer. Επίσης, αν δεν είναι μεγάλος κόπος, μαζί με τις προτάσεις να αναφέρετε και την γνώμη σας για ανταγωνιστικά κομμάτια σε κοντινές τιμές και τον λόγο που προτιμάτε αυτό το κομμάτι (το λέω γιατί όπως όλοι οι ερασιτέχνες είμαι εκτός της νέας πραγματικότητας καθώς από τότε που έφτιαξα το υπάρχον σύστημα πριν 5 χρόνια, ασχολήθηκα μόνο όταν χρειάστηκε να πάρω μια νέα VGA, οπότε θά 'θελα να ήξερα και "τί παίζει" αυτόν τον καιρό). Edit: Ξέχασα στο πρώτο post κάποια βασικά: η κάρτα γραφικών πρέπει να είναι Nvidia και χιλιοπαρακαλώ για αθόρυβη επιλογή (δεν μπορώ τα pc με εργοστασιακό ήχο). Συγχρόνως, αν δεν υπάρχει ουσιαστικός λόγος δεν θέλω τεράστιο τροφοδοτικό με μεγάλη κατανάλωση (άτιμη ΔΕΗ...), αλλά κάποιο που να κάνει απροβλημάτιστα την δουλειά του. Αυτά τα ολίγα για την ώρα και ευχαριστώ για τον κόπο σας!
rafail1994 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 Σε λίγο καιρό θα βγουν οι καινούριοι amd άλλα δεν ξέρω αν θα είσαι διατιθέμενος να δόσεις καμιά 300 (περίπου ευρώ δεν ξέρουμε σίγουρα) για επεξεργαστή. Γενικά ότι και να πούμε τώρα είναι άχρηστο γιατί σε 2 + μήνες θα έχουν αλλάξει αρκετά πράγματα. Γιατί θέλεις μόνο nvidia ;
dolph Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 ... Γιατί θέλεις μόνο nvidia ; Επειδή ο developer του εξομοιωτή που συζητάμε έχει καλύτερη συνεργασία και προτίμηση στις Nvidia και αυτό θα φανεί σε λεπτομέρειες του παιχνιδιού.
vasilisga Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 off topic αυτος ο εξομοιωτης πτησεων θα ειναι ευρεως διαθεσιμος???
kadaka80 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Για το Τροφοδοτικό, απλώς να κάνω μια διευκρίνηση γιατί υπάρχει αρκετή σύγχυση σε αυτό το κομμάτι. Το Psu από μόνο του σαν συσκευή δεν είναι καταναλωτής ρεύματος με την κλασσική έννοια του όρου, παρά μόνο στο κομμάτι που αφορά τις απώλειες κατά την μετατροπή του ρεύματος από ενν. σε συνεχές. Αφορά δηλαδή το λεγόμενο efficiency. Αν το σύστημα σου καταναλώνει π.χ 300w ,το psu θα το τροφοδοτεί με 300w είτε αυτό είναι των 1500W ή ένα απλό 350άρι, και άρα η ΔΕΗ θα γράψει στο κοντέρ της 300w. Από την άλλη αν το efficiency του χ PSU είναι κατά 1% χαμηλότερο από το efficiency ενός άλλου Ψ τότε οι απώλειες είναι και αυτές κατά 1% χαμηλότερες άρα κατά την μετατροπή του ρεύματος χρειαζόμαστε λιγότερη ισχύ εναλλασσόμενου για να αποδώσει στο σύστημα το συνεχές που χρειάζεται για να λειτουργήσει. Με δυο λόγια βλέπουμε διαφορά στους λογαριασμούς (μικρή) με εκείνο το τροφοδοτικό που έχει καλύτερο efficiency. Γενικά το 80+ θεωρήται επαρκές και όλα σχεδόν τα επώνυμα PSU είναι πιστοποιημένα ως 80+ ή 82+ ή 85+. Προσοχή μπορεί το τροφοδοτικό να είναι 80+ (80 και πάνω) πιστοποίηση και να είναι τόσο καλό που το πραγματικό του efficiency να αγγίζει ύπο περιπτώσεις και τα 87-88% στιγμιαία. Αυτά ελπίζω να μην μπέρδεψα περισσότερο και καλές αγορές.
dolph Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 off topic αυτος ο εξομοιωτης πτησεων θα ειναι ευρεως διαθεσιμος??? Φυσικά! Mιλάμε για την συνέχεια του IL-2 Sturmovik, το IL-2 Cliffs of Dover, που είναι η αρχή μιας νέας γενιάς εξομοιωτών πτήσεων εποχής WW2. Η ανάπτυξη του κρατάει αρκετά χρόνια και με την νέα μηχανή που έχουν φτιάξει, θα έχουμε συνέχειες για πολλά χρόνια ακόμα. Kadaka80 ευχαριστώ για την διευκρίνηση.
dolph Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Κάτι ακόμα...έχω κουτί από το υπάρχον PC, όχι τίποτα φοβερό αλλά δεν είχα κανένα πρόβλημα τόσο καιρό. Υπάρχει λόγος να πάρω καινούργιο; (πέραν του αισθητικού που δεν είμαι να δίνω λεφτά για "ομορφιές")
vasilisga Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 οκ θα συμφωνησω με τον rafail... μεχρι τον Απριλιο αναμενονται καποια καινουρια πραγματακια νεα σοκετ νεες καρτες, θα εχουν πεσει οι τιμες σε καποια απο τα ηδη υπαρχοντα που ειναι διαθεσιμα οποτε τοτε τα ξαναβλεπεις
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.