Προς το περιεχόμενο

καινουργιο pc μετα απο 10 περιπου χρονια

TSITSI58

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Συμφωνώ ως ένα σημείο στης επιλογές με τον από πάνω και δες μια σύνθεση και από μένα.

ram:Corsair 8GB 88.47 €

Blu-Ray:LG 114.81 €

ssd:OCZ 60GB Vertex II 119.70 €

psu:CoolerMaster 520W 77.91 €

cpu:Intel Core i5 2500K 210.16 €

hdd:Samsung 1TB SpinPoint F3 60.44 €

case:Xigmatek Asgard 41.17 €

mobo:Asus P8H67-M PRO 110.55 €

Συνολο:823,21€.

Γενικά είναι δύσκολη σύνθεση σε αυτά τα χρήματα μιας έχει μέσα και το Blu-Ray που είναι στα 114.81 € και ένας ssd που έπρεπε αναγκάστηκα να μπει για αυτήν την χρήση που προορίζεται .

Από εκεί που μπορούμε να κόψουμε είναι από της μνήμες να πας στα 4gb και σε λίγο καιρό δίνεις 50€ και τα κανείς 8gb

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ο ssd για επεξεργασία τόσο μεγάλων αρχείων είναι το πιο απαραίτητο εργαλείο. Θα προτιμούσα για τη συγκεκριμένη χρήση, πιο φθηνό CPU, ακόμα και AMD , για video τα πανε καλά, πιο οικονομική mobo αλλά τουλάχιστον 120 gb ssd.

Αν έχουμε το bluray rip και τη matroska 1080p 18gb και τα προγραματα και το λειτουργικό.

Δημοσ.

Από την πρότασή μου αφαίρεσε το LG και βάλε το LG Blu-Ray BH10LS30 Dual Layer Lightsribe SATA Black Retail. Άρα πάμε σύνολο στα 860€.

Αν θέλεις να ριξεις το κόστος θα μπορούσες να βάλεις 4 Gb μνήμης (-40€) μιας και εύκολα αναβαθμίζεις στο μέλλον, αυτό το mobo

Asus Socket 1155 P8H67-M PRO GLan Audio Raid (-20€) και ίσως αυτό τον δίσκο

Samsung 750GB SpinPoint F1 HD753LJ SATA II 7200rpm 32MB (-30€)

Αρα το σύστημα βγαίνει κοντά στα 770€

Πάντως κατά την γνώμη μου ο 2500κ αξίζει αυτή την δεδομένη στιγμή σαν πλατφόρμα (mobo + cpu) τα 60-70 € παραπάνω από τον AMD.

Benchmarks by Anandtech

Α! και ο OCZ 60GB Vertex II που προτείνει ο φίλος παραπάνω δεν είναι καθόλου άσχημος, μιας και τα έξτρα 20 gb του θα πάνε στην αποθήκευση του εκάστοτε Blueray disk. Δεν πιστεύω πως χρειάζεσαι παραπάνω χώρο στον ssd εφόσον δεν γεμίσεις τον δίσκο με υπερβολικά πολλά και ογκώδη προγράμματα.

Δημοσ.

Ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας θα ηθελα να ρωτησω τι γνωμη εχετε και γι αυτο το motherboard Gigabyte Socket 1155 GA-H67A-UD3H σε σχεση με το asus ακομη ηθελα να ρωτησω μιας και δεν γνωριζω τι παραπανω απο εναν sata3 δισκο θα μου προσφερει ενας ssd δισκος?

Δημοσ.

Το backup των blue-ray ειδικά αν κρατήσεις 1:1 copy πιάνει πολύ χώρο στον σκληρό. Θα σου πρότεινα να πας για αγορά 1.5-2 ΤΒ σκληρού.

Overclocking με H67 chipset ξέχασέ το. Μόνο το P67 δίνει αυτή την δυνατότητα.

Αν θες να κάνεις transcoding σε ταινίες μέσω “Quicksync” αγοράζεις μητρική με Η67.

Αν θες να κάνεις overclocking στον 2500Κ αγοράζεις μητρική με P67.

Η Gigabyte είναι εξ ίσου καλή με την Asus. Τα δύο mobos είναι ισοδύναμα.

Δημοσ.

Η sata 3 είναι απλά μια διεπαφή δεδομένων. Μια ''λεωφόρος'' αν θες με μέγιστο όριο ταχύτητας τα 6 Gbps (H sata II είναι στα 3 Gb /s).

Το αν θα επωφεληθεί ή όχι η συσκευή σου από αυτό είναι καθαρά θέμα της συσκευής, ακριβώς όπως αν είχες ένα Datsun στην πιο γρήγορη εθνική του κόσμου ,πάνω από 120 δεν θα πιάσεις (ακόμα και με άδεια καρότσα).

Συνοψίζοντας κανένας κλασσικός μαγνητικός δίσκος του εμπορίου δεν μπορεί να αγγίξει τα όρια του sata II πόσο μάλλον του ΙΙΙ.

Ένας Top ssd από την άλλη (π.χ . ο Crucial c300) έχει περιθώρια να εκμεταλλευτεί το παραπάνω Bandwidth.

Συνοψίζοντας η μητρική που θα επιλέξεις καλό είναι να το υποστηρίζει ακόμα και αν δεν έχεις ssd, καθώς αποτελεί το μέλλον.

Οι Gigabyte GA-H67A-UD3H που αναφέρεις έχει 1 Pci-x και μερικές Pci παραπάνω από την Asus. Αν δεν έχεις πολλές Pci κάρτες και δεν σκοπεύεις να κάνεις Crossfire me 2 κ. γραφικών ,διάλεξε την φθηνότερη. Αν θελήσεις να κάνεις O.C τότε καλύτερα ακολούθα την συμβουλή του φίλου παραπάνω και πάρε μια με το P67.

Δημοσ.

μετα απο πολλη σκεψη τελικα αποφασισα να ανεβω λιγο οσο αφορα το οριο αγορας οποτε θα ηθελα εαν γινεται να μου προτεινετe καποια μητρικη καθως και μια καρτα γραφικων.θα ηθελα την γνωμη σας αναμεσα στην Asrock Socket 1155 P67 Extreme6 στην Αsus P8P67 EVO και στην Gigabyte P67A-UD4 που βρισκονται περιπου στην ιδια κατηγορια τιμης τελος την γνωμη σας για την Sapphire Radeon HD6850 .

Δημοσ.

προς το παρρον δεν ενδιαφερομαι για παιχνιδια αλλα βλεπω πως η 6850 ειναι απο αυτες που υποστηριζουν και 3d αναπαραγωγη ταινιων με hdmi 1.4 εξοδο.οσο για το ποσο περιπου στα 1000

Δημοσ.

Η καινούριοι intel έχουν πολύ καλή ενσωματωμένη κάρτα γραφικών οπότε δεν υπάρχει λόγος να βάλεις μια δυνατή κάρτα γραφικών για 3d αναπαραγωγή.

Στην σύνθεση μου άλλαξε την μητρική με αυτήν και αν θέλεις μπορείς να πας σε ένα καλύτερο κουτί

Δημοσ.

3d playback υποστηρίζουν κάρτες τις nvidia της σειράς 400 και της σειράς 6000 της Amd και πάνω. Οι 430 και 450gts είναι μια χαρά για αυτή την δουλειά.

Οτιδήποτε παραπάνω είναι overkill (π.χ 460) εκτός αν την θες και για απαιτητικά παιχνίδια τύπου crysis.

Επίσεις ο φίλος παραπάνω είχε απόλυτο δίκιο για ton Ιντελ, ότι υποστηρίζει 3d kαι δεν χρειάζεσαι κάτι παραπάνω.

Δυο πράγματα μόνο

1ο για να μπορείς να χρησιμοποιήσεις την ενσωματωμένη του 2500, πρέπει να έχεις mobo με το Η67 (Οχι το P67)

2o To 3d απαιτει και το vision kit καθώς και οθόνη με 120hz. (προσοχή μπορεί να πληρώσεις ένα κάρο λεφτά για αυτό το χαρακτηριστικό χωρίς η οθόνη να έχει κάτι ποιοτικά ανώτερο)

Δημοσ.

ξεκινησα να κανω ενα κουτι με μητρικη H67 στην πορεια ομως ειδα πως μου ηταν αχρηστο να αγορασω μητρικη για να την δουλεψω με επεξεργαστη k διοτι θα εχανα το overlock και ας μην το χρησιμοποιησω προσ το παρρον, ετσι λοιπον αποφασισα να παω σε κατι ποιο δυνατο και ισως πιο χρησιμο στο μελλον μια μητρικη λοιπον P, οσο για τα γραφικα απλως σκεφτηκα οτι θα μπορω να παιζω ενα 3d blu-ray απευθειας στην vt20 viera που εχω αλλα και θα μπορω στο μελλον να παιξω και παιχνιδια λιγο πιο απαιτητικα απ οτι εαν αγοραζα για παραδειγμα μια hd5770 που αρχικα ειχα σκεφτει, γι αυτο ζηταω την γνωμη σας για τα συγκεκριμενα motherboards.πιο λοιπον ειναι πιο καλο τωρα αλλα και με πιο πολλα feauters για το μελλον?θα ηθελα τελος να αναφερω οτι κουτι παρηγγειλα το coolermaster haf912 και τροφοδοτικο το OCZ StealthXStream 2 600W.

Δημοσ.

τελικα παρολο που κατεληξα στα περισσοτερα μου ανακοινωσαν απο τα multirama οτι το τροφοδοτικο που παρηγγειλα τελικα εξαντληθηκε (OCZ StealthXStream II 600W)οποτε ζητω και παλι την βοηθεια σας για επιλογη τροφοδοτικου γυρω στα 60-70 ευρω.

Δημοσ.
σωστα φιλε το διαβασα δεν εχω παραγγηλει μητρικη απλως αποφασισα σε ποια θα παω οταν πλεον θα εχουν βγει οι καινουργιες χωρις το προβλημα.οι επεξεργαστες δεν εχουν προβλημα ετσι κι αλλιως τουλαχιστον αυτο καταλαβα εγω οποτε μπορω τουλαχιστον να παραγγειλω τα υπολοιπα κομματια του νεου pc.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...