Προς το περιεχόμενο

Access point, Bridge, Repeater, Client. Διαφορες?

MiDi_MiLiZ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα. Τελευταια αρχισα να σχεδιαζω ασυρματα δικτυα, μικρα η μεγαλυτερα, χρησιμοποιωντας ως βαση τα 5110g access points της TP-Link.

Oταν τα παραμετροποιω, μπορω να επιλεξω αναμεσα σε διαφορες λειτουργιες: Access point/Bridge/Repeater/Client.

Εμπειρικα εχω καταλαβει τη λειτουργια του ως access point και client. Αδυνατω να καταλαβω ομως ποια ειναι η διαφορα στο bridge και το repeater mode. Ποτε με βολευει η μια περιπτωση και ποτε η αλλη?

Και αλλη μια απορια που εχω.

Εστω οτι εχω το 5110g ως client, ενος αλλου 5110g το οποιο με βγαζει στο internet.

Δηλαδη απτη μια πλευρα εχω dsl modem--->5110g ως access point-->Εκπομπη

Και απτην αλλη εχω Ληψη-->αλλο 5110g ως client του πρωυπθ 5110--->wireless router σε λειτουργια ως switch--->laptops/pc που πρεπει να εχουν προσβαση στο internet.

Τρεις ειναι οι αποριες μου σε αυτο το δικτυο. 1. Τα δυο LAN (εκπομπης και ληψης) πρεπει να ανηκουν στο ιδιο ip range (192.168.1.*) η σε δυο διαφορετικα (192.168.1.* το πρωτο και 192.168.2.* το δευτερο).

2. Στο 2ο LAN το ρολο του DHCP server και του routing αναγκαστικα δεν πρεπει να τον αναλαβει ο δεκτης? Δηλαδη το wireless router αναγκαστικα θα παιζει το ρολο ενος απλου switch και το 5110g θα ειναι DHCP server+router?

3. Θα με συμφερε να εχω το 5110g της ληψης, σε καποιο αλλο mode? Πχ repeater?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...