Προς το περιεχόμενο

i7 960 o/c

freestyoler93

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλησπερα σε ολους...θελω βοηθεια στο θεμα overclocking του core i7 960 γιατι ο προηγουμενος cpu που ειχα ηταν ο 9650 και δυσκολευομαι λιγο στην αλλαγη..

Καταρχην παραθετω τα specs του pc:

core i7 960

asus rampage extreme iii

corsair dominator 2000 mhz 8-9-8-24 1.65v

msi gtx 480

corsair AX 1200W

αυτα ειναι τα βασικα specs..αν μπορει καποιος να με βοηθησει με το o.c. γιατι με την αλλαγη του cpu και της mobo εχω μπερδευτει...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/core-i7-920-overclocking.html

ξεκίνα να διαβάζεις και εδώ είμαστε

επισης ξεχασα να αναφερω οτι υπαρχει υδροψυξη..

Τωρα ο cpu δουλευει στα 4.1 με 1.35v και οι μνημες στα 2009 mhz στα 8-9-8-24..

δεν εχω πειραξει αλλα ρευματα παρα μονο του cpu και qpi..αυτα... ^_^

επισης ξεχασα να αναφερω οτι υπαρχει υδροψυξη..

Τωρα ο cpu δουλευει στα 4.1 με 1.35v και οι μνημες στα 2009 mhz στα 8-9-8-24..

δεν εχω πειραξει αλλα ρευματα παρα μονο του cpu και qpi..αυτα... ^_^

damn τόσο πολύ ρεύμα θέλει για τα 4,1?? εμένα ο 950 δουλεύει στα 4 με 1,248 πραγματικό ρεύμα..

εσένα είναι το πραγματικό ή αυτό που έδωσες στο bios? επίσης τι stepping είναι?

λογικά τα 4,3-4,5 πρέπει να τα έχεις...πειραματίστηκες καθόλου με vtt και ioh??

damn τόσο πολύ ρεύμα θέλει για τα 4,1?? εμένα ο 950 δουλεύει στα 4 με 1,248 πραγματικό ρεύμα..

εσένα είναι το πραγματικό ή αυτό που έδωσες στο bios? επίσης τι stepping είναι?

λογικά τα 4,3-4,5 πρέπει να τα έχεις...πειραματίστηκες καθόλου με vtt και ioh??

βασικα δεν ειχα χρονο να δοκιμασω με κατωτερα ρευματα..πραγματικο ειναι και εχω ενεργοποιησει το calibration...θα σε γελασω για το stepping γιατι δεν ειμαι σπιτι μου τωρα..nb εννοεις οταν λες qpi?αν εννοεις αυτο το εχω ανεβασει σε 1.4 και qpi/dram στα 1.65

παντως κατι πρεπει να παιζει με τις μνημες..γιατι στα 4.2 αμα ειναι στα 1600mhz με 9-9-9-24 μπουταρει και τρεχει occt για 2 λεπτα περιπου..ενω με 2000 και 9-8-9-24 οταν μπουταρει βγαζει BSOD

Και απο bios εχω το τελευταιο :-D

βασικα δεν ειχα χρονο να δοκιμασω με κατωτερα ρευματα..πραγματικο ειναι και εχω ενεργοποιησει το calibration...θα σε γελασω για το stepping γιατι δεν ειμαι σπιτι μου τωρα..nb εννοεις οταν λες qpi?αν εννοεις αυτο το εχω ανεβασει σε 1.4 και qpi/dram στα 1.65

παντως κατι πρεπει να παιζει με τις μνημες..γιατι στα 4.2 αμα ειναι στα 1600mhz με 9-9-9-24 μπουταρει και τρεχει occt για 2 λεπτα περιπου..ενω με 2000 και 9-8-9-24 οταν μπουταρει βγαζει BSOD

Και απο bios εχω το τελευταιο :-D

ναι το vtt είναι μάλλον το qpi/dram...για μένα 1,4 είναι max μη το ανεβάσεις άλλο...

αρχικά χαλάρωσε τις μνήμες για να βρεις το max του cpu και μετά κοιτάς τις μνήμες...

επίσης δώσε λίγο ρεύμα στο ioh μέχρι 1,20v

ναι το vtt είναι μάλλον το qpi/dram...για μένα 1,4 είναι max μη το ανεβάσεις άλλο...

αρχικά χαλάρωσε τις μνήμες για να βρεις το max του cpu και μετά κοιτάς τις μνήμες...

επίσης δώσε λίγο ρεύμα στο ioh μέχρι 1,20v

εγινε φιλε..θα τα δοκιμασω το βραδυ και θα σου πω :)

φιλε τελικα τιποτα..πανω απο 4 ghz οσο και να κατεβασω τις μνημες και να ανεβασω vcore,vtt και ioh τιποτα..δεν βγαζει πανω απο 5 λεπτα στο occt

Please help! :/

D0 stepping είναι?? πολλές φορές για να περάσεις τα 4ghz στους i7 πρέπει να δώσεις πολύ ρεύμα πράγμα που δεν αξίζει για μένα...

μέχρι τιρεύματα έδωσες ακριβώς?

D0 stepping είναι?? πολλές φορές για να περάσεις τα 4ghz στους i7 πρέπει να δώσεις πολύ ρεύμα πράγμα που δεν αξίζει για μένα...

μέχρι τιρεύματα έδωσες ακριβώς?

ναι ειναι D0..Εδωσα vcore 1.45.vtt 1.65,ioh 1.5,ich 1.3

και οι μνημες τρεχανε 1600 9-9-9-28

παρολα αυτα πανω απο 4.05 δεν πηγαινε..να σου θυμισω επισης οτι ο επεξεργαστης ειναι υδροψυκτος και εχω απογοητευτει που πηγαινει μεχρι 4..περιμενα παραπανω :/

μηπως αν κανω disable το HT να φτιαξουν τα πραγματα? αν και χωρις HT δεν θα λεει τοσο πολυ..

vtt 1,65 νομίζω είναι πάρα μα πάρα πολύ!!όχι μη το κάνεις disabled το HT καλύτερα on και 100 mhz λιγότερα...

στα 4 με τι ρυθμίσεις είσαι σταθερός?

στα 4 με 1.28 vcore , vtt 1.35v, ioh 1.20 ,ich auto , οι μνημες τρεχουνε 2009ηζ 8-9-8-24 1Τ me 1.65

δηλαδη με νορμαλ ρευματα..αλλα μολις ανεβαζω 500 mhz ολα αλλαζουν O.o

καλά να χτυπήσεις τα 4,5 δεν είναι και τόσο εύκολο...τα 4 τα έχεις με μέγιστο multi?για ανέβασε ένα cpu-z αλλά πέρα απο τη cpu να φαίνονται και οι μνήμες

οι dominator απο μαμά πόσο πρέπει να τρέχουν?

καλά να χτυπήσεις τα 4,5 δεν είναι και τόσο εύκολο...τα 4 τα έχεις με μέγιστο multi?για ανέβασε ένα cpu-z αλλά πέρα απο τη cpu να φαίνονται και οι μνήμες

οι dominator απο μαμά πόσο πρέπει να τρέχουν?

φιλε το multi ειναι 24x..μαμα ειναι στα 2000 mhz 8-9-8-24 με 1.65v

οριστε και μια εικονα που ζητησες ;)

http://img835.imageshack.us/img835/5364/96149756.jpg

p.s. τελικα ο cpu ειναι ο 965..my fault :S

κάτσε γιατί με μπέρδεψες :-D

η cpu είναι σίγουρα ο 965??

αν είναι ο 965 είναι extreme edition με ξεκλείδωτο multi!δοκιμασες με 25Χ, 26Χ κτλ?

επίσης αν έχεις καλή υδρόψυξη(που μάλλον έχεις βλέποντας τα idle temps) δώσε vtt μέχρι 1,45 max! και στη cpu vcore μέχρι 1.4v

κράτα τις μνήμες όσο πιο κοντά στα default γίνεται για να σαι σίγουρος ότι δε σε κόβουν αυτές..

επειδή δεν είδα stepping στο cpu-z είσαι σίγουρος ότι πρόκειται για DO και όχι για C0?γιατί αν είναι C0 πιθανό να ανεβαινει δύσκολα πιο πάνω απο τα 4..

λογικά κάπου ανάμεσα σε 4,2-4,3 πρέπει να τα έχεις..επίσης ρόλο μπορεί να παίζει η διαφορά vtt και vram σε πολλές mobo αρέσει να είναι σχετικά μικρή σε

άλλες πάλι όχι! γενικά απο τα 4 και πανω στους i7 θέλει υπομονή και βασάνισμα!!εγώ που είμαι με αέρα τον άφησα στα 4 γιατί δε με παίρνει παραπάνω απο temps!

εσύ όμως με νεράκι ψάξε το!..αν και ξαναλέω βλέποντας ότι θέλει αρκετά volts για τα 4 ότι πιθανό να είναι C0..για κοίτα το λίγο και πες μας

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...