Whargoul Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Ναι ρε μάγκα αλλά το θέμα είναι εάν μπορούν να προκαλέσουν μεταλλάξεις, εάν προκαλούν όλα τα άλλα που λες (εάν και εφόσον) αυτό θα πάψει την στιγμή που θα σταματήσεις την έκθεση! Η μετάλλαξη μένει ενώ τα άλλα θα φύγουν. Τουλάχιστον έτσι όπως το καταλαβαίνω. Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς σαν μετάλλαξη? Να βγάλεις 3 ποδιά, 8 κεφάλια και 9 βυζιά? Μεταλλάξεις στο DNA συμβαίνουν σχεδόν σε κάθε κυτταρική διαίρεση, και σε αυτές οφείλεται η οποιαδήποτε βιολογική εξέλιξη. (Ψάρι- πίθηκος- άνθρωπος - ? - κλπ). Αυτό δεν σημαίνει οπωσδήποτε ότι είναι θανατηφόρο ή επικίνδυνο. Επίσης το ότι τα άλλα θα φύγουν ενώ οι μεταλλάξεις θα μείνουν, δεν τις κάνει πιο επικίνδυνες.. Μπορεί και να φύγεις εσύ πριν την μετάλλαξη εάν δημιουργηθεί ένα σοβαρό πρόβλημα.. Εκτός από τον καρκίνο (αυτό νομίζω εννοείς σαν μετάλλαξη), ο άνθρωπος έχει την ικανότητα να πεθαίνει και από άλλα αίτια από τι γνωρίζω, τα οποία μπορεί να είναι και απείρως χειρότερα και από τη χειρότερη μορφή καρκίνου.
nzeppos Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Αρκεί να σκεφτείτε την εμβέλεια που έχει μια bluetooth συσκευή σε σχέση με αυτήν του ίδιου του κινητού.
Nightstrike Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 όχι φίλε..!! Κάνεις μεγάλο λάθος..!! Το bluetooth εκπέμπει πολύ λιγότερη ακτινοβολία απ ότι τα κινητά και μόνο όταν μιλάς..! Διάβασε τι λένε πιο πάνω...! Εγώ υποστηρίζω ότι μάλλον ούτε το ένα ούτε το άλλο κάνουν κακό. Αλλά η διαφορά μεταξύ bluetooth-κεραίας τηλεφώνου είναι πολύ μικρότερη σε σχέση με την διαφορά κινητής-οπτικού φάσματος. Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς σαν μετάλλαξη? Να βγάλεις 3 ποδιά, 8 κεφάλια και 9 βυζιά? Μεταλλάξεις στο DNA συμβαίνουν σχεδόν σε κάθε κυτταρική διαίρεση, και σε αυτές οφείλεται η οποιαδήποτε βιολογική εξέλιξη. (Ψάρι- πίθηκος- άνθρωπος - ? - κλπ). Αυτό δεν σημαίνει οπωσδήποτε ότι είναι θανατηφόρο ή επικίνδυνο. Επίσης το ότι τα άλλα θα φύγουν ενώ οι μεταλλάξεις θα μείνουν, δεν τις κάνει πιο επικίνδυνες.. Μπορεί και να φύγεις εσύ πριν την μετάλλαξη εάν δημιουργηθεί ένα σοβαρό πρόβλημα.. Εκτός από τον καρκίνο (αυτό νομίζω εννοείς σαν μετάλλαξη), ο άνθρωπος έχει την ικανότητα να πεθαίνει και από άλλα αίτια από τι γνωρίζω, τα οποία μπορεί να είναι και απείρως χειρότερα και από τη χειρότερη μορφή καρκίνου. Καταρχάς LoL, προφανώς δεν είμαι ηλίθιος δεν περιμένω ότι θα βγάλει τρίτο πόδι. Οποιοσδήποτε παράγοντας αυξάνει τον ρυθμό τον μεταλλάξεων είναι επικίνδυνος διότι επιβαρύνει το σύστημα των επιδιορθώσεων. Και ναι για καρκίνο μιλάω όταν λέω για μεταλλάξεις και αυτό είναι κακό. Οι μεταλλάξεις για την εξέλιξη δεν χρειάζεται καν να τις συζητάμε εδώ νομίζω...είναι άλλο θέμα και έχει να κάνει με την φυσική επιλογή και αυτές οι μεταλλάξει σχεδόν ποτέ (βασικά ποτέ) δεν γίνονται βίαια με μεγάλες αλλαγές (βλέπε: τρία πόδια)! Χειρότερα πράγματα για να πεθάνεις υπάρχουν, που να σχετίζονται με τα ραδιοκύματα που εκπέμπουν τα κινητά υπάρχει κάποια απόδειξη? Εγώ λέω εάν αλλάζουν αυτά που λες: να προκαλέσει και φαινόμενα συντονισμού, συμβολής και εξαναγκασμένων ταλαντώσεων. τα οποία μπορούν να γίνουν σε διάφορες ενέργειες και δεν μπορούμε ξέρουμε που αλληλεπιδρούν, σε ποια μόρια και πως. Επίσης η διαφορά των φυσικών Η/Μ κυμάτων χαμηλής ενέργειας, σε σχέση με τα τεχνητά των κεραιών, πομπών κλπ, είναι ότι τα δεύτερα στις περισσότερες περιπτώσεις είναι και πολωμένα και έτσι μπορούν να προκαλέσουν περιστροφές μορίων, μετακινήσεις ιόντων, δονήσεις. θα πρέπει να υπάρχει συνεχής έκθεση σε αυτά ώστε να συμβαίνουν. Από την στιγμή που σταματήσουν παύουν. Η εξαναγκασμένη ταλάντωση γίνεται φθίνουσα (ή θα ακολουθήσει την φυσικά εξαναγκασμένη από τον οργανισμό?) εάν σταματήσει και η έκθεση. Anyway δεν ξέρω σίγουρα, αλλά ως τώρα δεν υπάρχει κάτι σημαντικό εδώ. Σε αυτό νομίζω συμφωνείς και εσύ.
Whargoul Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Καταρχάς ούτε εγώ πιστεύω ότι τα διάφορα συζητούμενα προκαλούν οτιδήποτε. Βασικά και να δημιουργούν, πιστεύω είναι ένα ρίσκο που αξίζει να το πάρεις (δεν μιλώ για την ευκολία να μιλάς στο κινητό προφανώς). Επίσης δεν υπάρχει τίποτε αποδεδειγμένο, αν και οι περισσότερες μελέτες δείχνουν ότι δεν επηρεάζουν τίποτα. Αυτό δεν σημαίνει και τίποτα καθώς ο Einstein είπε ότι χιλιάδες πειράματα μπορεί να αποδεικνύουν σωστή τη θεωρία μου, αλλά αρκεί ένα μόνο για να την ανατρέψει. Αλλά μέχρι να βρεθεί αυτό, θεωρούμε τη θεωρία σωστή. Και ναι για καρκίνο μιλάω όταν λέω για μεταλλάξεις και αυτό είναι κακό. Καρκίνος δημιουργείται και χωρίς μεταλλάξεις. Ο καθένας έχε καρκινικά κύτταρα που περιμένουν τις κατάλληλες συνθήκες για να αναπτυχθούν και να πολλαπλασιαστούν. είτε αυτό είναι γενετική προδιάθεση, είτε ένας εξωτερικός περιβαλλοντικός παράγοντας (χημικά, τοξικά κλπ). Για να μετατραπεί ένα φυσιολογικό κύτταρο σε καρκινικό δεν είναι και κάτι εύκολο. Θα πρέπει να σπάσει ο σωστός δεσμός στο σωστό γονίδιο κλπ, και αυτό να επιδιορθωθεί με τέτοιο λάθος τρόπο ώστε να μετατραπεί σε καρκινικό. Η Η/Μ ακτινοβολία στα ραδιοκύματα (γενικά μη ιοντίζουσα) δεν έχει αυτή την ικανότητα, δεν μπορεί από μόνη της να σπάσει δεσμούς (αυτό που λέμε πως τα φωτόνια της δεν έχουν αρκετή ενέργεια). Οπότε το θέμα για το άν αυτή η ακτινοβολία είναι ικανή να σου δημιουργήσει καρκίνο φεύγει από τις άμεσες δυνατότητες της ακτινοβολίας , και ελέγχεται το ενδεχόμενο εαν είναι ικανή να δημιουργήσει με κάποιο άλλο έμμεσο τρόπο ελευθερες ρίζες ή οτιδήποτε άλλα μόρια και χημικές ενώσεις κλπ, τα οποία μπορούν αυτά να επέμβουν και να αλλοιώσουν το DNA. θα πρέπει να υπάρχει συνεχής έκθεση σε αυτά ώστε να συμβαίνουν. Από την στιγμή που σταματήσουν παύουν. Η εξαναγκασμένη ταλάντωση γίνεται φθίνουσα (ή θα ακολουθήσει την φυσικά εξαναγκασμένη από τον οργανισμό?) εάν σταματήσει και η έκθεση. Οι ταλαντώσεις κλπ, και οτιδήποτε συμβαίνει μπορεί να σταματήσουν μόλις σταματήσει η ακτινοβολία. αυτό δεν σημαίνει κιόλας ότι ό,τι κακό έγινε στον οργανισμό θα φύγει και αυτό. Μπορεί να έχει είδη προκληθεί κάποια μόνιμη βλάβη.
Nightstrike Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 @Whargool κοίτα όπως σου είπα δεν ξέρω. Αλλά ας μην πάρουμε την περίπτωση της υπό περίπτωσης για να αποδείξουμε (!) ότι τελικά δεν προκαλούν ή προκαλούν καρκίνο, ας το κάνουν οι επιστήμονες αυτό. Εγώ απλά είπα μία γενική τοποθέτηση που έτσι όπως τα ξέρω πιάνει ένα μεγάλο μέρος και αυτό που είπες για τις ασθενής ακτινοβολίες και της μη ιοντίζουσες επιδράσεις δεν νομίζω ότι πολλοί το λαμβάνουν υπόψιν τους, νομίζουν ότι θα τους χαλάσει το dna και καλά κάνεις και το λες.
kfyros Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2011 σίγουρα όλες οι επιβαρύνσεις λειτουργούν αθροιστικά για καρκινογενέσεις. Αλλά δεν έχει νόημα να συζητάμε για τα κινητά και τα wifi που είναι στον πάτο της λίστας , ενώ στην κορυφή της λίστας υπάρχουν πολύ πιο επικίνδυνοι παράγοντες. Με τη σειρά που τους ανέφερεα πιο πάνω.
Evangelos Anagnostou Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Τελεσίδικο συμπέρασμα για τις επιπτώσεις στην υγεία της χρήσης κινητών τηλεφώνων ΔΕΝ υπάρχει. Τα τελευταία 15 χρόνια που η ανθρωπότητα χρησιμοποιεί κινητά τηλέφωνα ΔΕΝ υπάρχει μετρήσιμη αύξηση του ποσοστού ατόμων με μορφες καρκίνου που προκαλούνται απο ακτινοβολία. Τελικά συμπεράσματα θα έχουμε μετα απο 30-40 χρόνια. Το μόνο που ξέρουμε θεωρητικά σήμερα είναι ότι η ενέργεια της εκπεμπομενης ακτινοβολίας απο κινητά δεν επαρκεί για την άμεση διάσπαση δεσμών DNA, όμως είναι αδύνατο να ξέρουμε τις έμμεσες επιπτώσεις που μπορεί να έχει. Οπότε περιμένουμε τα στατιστικά στοιχεία που θα προκείψουν στις επόμενες δεκαετίες. Είμαστε τα πειραματόζωα για τις επόμενες γενιές, δεν γίνεται αλλιώς...
mdr21 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Ηθελα να ξερα ολοι οι καταστροφολογοι του μεσαιωνα που μαζευτηκατε εδω μεσα ποσοι απο σας γνωριζετε τα ειδη ακτινοβολιας και ποια απο αυτα μπορουν να προκαλεσουν θερμικη βλαβη (=ακινδυνη) και ποια βλαβη DNA (=πιθανη εμφανιση καρκινου). Μπακαλιστικα παντως το αρθρο μιλαει για βλαβες που μπορει να προκληθουν εμμεσως και παραπλευρως απο τις συσκευες και οχι απο την βασικη τους ακτινοβολια λειτουργιας τους. Οποτε ακομα μια ερευνα δεν μπορει να αποδειξει τπτ για τις ακτινοβολιες των κινητων , wifi , ασυρματων κλπ. Η ερευνα μου θυμιζει κατι ερευνες που δημοσιευουν τα ΜΜΕ μας του στυλ η ντοματα θωρακιζει απο τον καρκινο , ξεχνοντας να αναφερουν οτι για να γινει αυτο πρεπει να τρως 3κιλα ντοματες την ημερα με τις αναλογες συνεπειες. Anyway αλλη μια υποκριτικη συζητηση ιδιως αν αναλογιστουμε οτι το 95% εδω μεσα ειτε καπνιζουμε σαν φουγαρα , ειτε οδηγουμε χωρις ζωνη/κρανος και χωρις να ξερουμε τα βασικα κομματια του ΚΟΚ , ειτε εχουμε να φαμε μαγειρευτο φαϊ απο τα βαφτισια μας , ειτε πηδαμε χωρις καποτα , ειτε δεν κανουμε προληπτικες εξετασεις , αλλα μας φοβιζει η αορατη ακτινοβολια γιατι το γονιδιο του μεσαιωνα δυσκολα ξεκολλαει. Ραντεβου στο επομενο ξηλωμα κεραιας της κινητης.
bebis4 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 οτι και να λεει το αρθρο το θεμα ειναι οτι χαριν της ευκολιας σε διαφορα θεματα ζωης γινονται πειραματοζωα(γιατι και εμεις οι ανθρωποι ειμαστε τελικα ποιο ζωα απο τα ζωα. τωρα το θεμα ειναι ποιος θετει τον εαυτο του με κλειστα ματια και χωρις κριτικη ματια στα πειραματα των μεγαλων εταιριων. και το ποιο καλο ειναι οτι αν δεν εχεις κινητο ολοι σε κραζουν γιατι χανουν την ευκολια τους (απο την γυναικα σου μεχρι τον πρωτο τυχοντα πο εχει το νουμερο σου)και εαν πεις στην μαμα σου να μην δινει το κινητο στο γιο σου για να μιλησει με τον παππου του που ειναι μακρυα τα ακους κιολας και πετανε και ενα δεν πειραζει. τι να πω!!!
George.Chloros Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Η διαφορά μιας ερευνητικής μελέτης από μια ερευνητική απόδειξη είναι ότι η πρώτη καταλήγει σε αυθαίρετα συμπεράσματα ενώ η άλλη όχι. Μια μελέτη λαμβάνει υπ’ όψιν κάποιες παραμέτρους ενός θέματος, πολλές φορές δεν το βλέπει σφαιρικά και έγκειται στην αντικειμενικότητα του ερευνητή της. Αντίθετα η απόδειξη είναι συνήθως ένας τρόπος (πχ ένα πείραμα) που ανεξάρτητα από τον παρατηρητή αν εφαρμόσουμε τις ίδιες συνθήκες θα καταλήξουμε και πάλι στο ίδιο αποτέλεσμα. Προσωπικά όσο σημασία δίνω στο ότι μια έρευνα, όπως πολύ εύστοχα αναφέρθηκε, λέει ότι το να τρως ντομάτες βοηθάει στην πρόληψη του καρκίνου, ξεχνώντας να αναφέρει ότι πρέπει να φας 5 κιλά, άλλη τόση δίνω και σε μια που αναφέρει ότι το κινητό βλάπτει προκαλώντας φαγούρα σαν σύμπτωμα σε μερικές περιπτώσεις. Μια έρευνα είτε είναι από ένα πανεπιστήμιο είτε είναι από μία εταιρία με άμεσο ενδιαφέρον, πάντα θα είναι αναξιόπιστη. Δεν μου αρέσει να γίνομαι μηδενιστικός απλά θέλω να τονίσω την σημασία που έχει το ποιος λέει τι. Και για τα πανεπιστήμια ιδικά του εξωτερικού να αναφέρω για όσους δεν το ξέρουν ότι χρηματοδοτούνται άμεσα για της έρευνες τους από τις ενδιαφερόμενες εταιρίες. Μέχρι σήμερα δεν αποδεικνύεται μέσο κάποιου αδιαμφισβήτητου τρόπου (πειραματικά) ότι η ακτινοβολία σε τόσο μικρή ισχύ βλάπτει. Καλά κάνουμε φυσικά και το ερευνούμε και προβληματιζόμαστε και προσέχουμε αλλά μέχρι εκεί. Όταν μάλιστα είχαν πρωτοβγεί τα κινητά τα επίπεδα ισχύος ήταν πολύ μεγαλύτερα από ότι σήμερα. Μάλιστα σε τηλεφωνήτριες, γραμματείς είχε παρατηρηθεί αύξηση στους καλοήθεις όγκους του αυτιού. Οι ίδιες οι εταιρίες τότε χωρίς καθόλου σάλο μείωσαν τα επίπεδα ακτινοβολίας. Χωρίς να απασχολήσει ιδιαίτερα το θέμα την τότε κοινή γνώμη (τέλει δεκαετίας 80). Η γνώμη μου είναι ότι τα πάντα βλάπτουν σε αλόγιστη χρήση αλλά ποιο πολύ από όλα βλάπτει η άγνοια. Στην περίπτωση των κινητών η άγνοια έχει κάνει πολύ περισσότερο κακό. Κάθε κεραία που αφαιρείτε ύστερα από παράπονα ή για να το παίξει καλός κάποιος δημοτικός σύμβουλος μειώνει την κάλυψη του σήματος. Η κεραία βλάπτει σε απόσταση 10 μέτρων μόνο, περισσότερο από ένα κινητό. Και φτάνει συνήθως σε επίπεδα αντίστοιχα των 4 κινητών σε κατάσταση ομιλίας (όπου εκπέμπουν την μέγιστη ισχύ). Σε μια ταράτσα λοιπών που τοποθετούνται τα απέναντι σπίτια δεν έχουν πρόβλημα γιατί απέχουν πάνω από 10 μέτρα και για την ίδια την πολυκατοικία είναι πρόβλημα των 2 τελευταίων ορόφων αφού λόγο του μπετόν η απόσταση των 10 μέτρων μειώνεται. Για αυτούς είναι σημαντικό πρόβλημα και δεν πρέπει να το δέχονται. Για να δούμε όμως τι γίνεται για όλους τους υπόλοιπους. Το κινητό γίνεται «επικίνδυνο» όταν μιλάμε. Για να το πω ποιο σωστά τότε εκπέμπει την μέγιστη ισχύ του. Αυτό συμβαίνει όμως και όταν κάνει setup την σύνδεση του. Όταν ένα κινητό έχει σήμα κάνει ανανέωση κάθε 15 ~ 20 λεπτά. Όταν δεν έχει κάνει συνέχεια. Απόδειξη αυτού το ότι όταν δεν έχουμε σήμα η μπαταρία αδειάζει πολύ ποιο γρήγορα. Τι έχει λοιπών σαν αποτέλεσμα η κακή κάλυψη δικτύου και η απομάκρυνση των κεραιών? Να μεταφέρουμε τις κεραίες πάνω μας και να τρώμε την ίδια ακτινοβολία που θα τρώγαμε αν είχαμε μιλήσει 24 ώρες ασταμάτητα. Προσωπικά δεν χαίρομαι ούτε όταν αφαιρείτε μια κεραία αλλά ούτε όταν βλέπω άρθρα πυροτεχνήματα υπέρ ή κατά της υγείας. Παν μέτρον άριστο
memberks Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 http://kyttariki.biol.uoa.gr/EMR_GROUP_GR.htm, http://kyttariki.biol.uoa.gr/EMR-GROUP/emr-suggestions.htm www.mobilepro.gr
FarCry Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 διαλεχτε απο τι θα πεθανουμε.... http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231076183 Αρσενικό στην ατμόσφαιρα της Αθήνας ανακάλυψαν επιστήμονες που εξέτασαν για πρώτη φορά τη χημική σύσταση των αιωρούμενων μικροσωματιδίων στον αέρα του Λεκανοπεδίου.
A3TeRnuS Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 ΠΟΙΟΣ? Αυτός που προέβλεψε ότι από τον Η1Ν1 θα πέθαιναν μερικά εκατομμύρια άνθρωποι, με αποτέλεσμα εν μέσω κρίσης να εμφανίσουν οι φαρμακοβιομηχανίες κάτι εκατοντάδες δις $ κέρδη? Άσχετα αν τελικά αποδείχθηκε πιο ακίνδυνη από την εποχιακή γρίπη... Και να ταν μονο αυτο; Ποσσα εκατομμυρια γυναικων κυριως βρεθηκαν με οστεοπορωση επειδη τεχνιεντως απλα ο ΠΟΥ κατεβασε τα ορια με βαση τα οποια γινεται η διαγνωση της πιο κατω; Σορρυ για το offtopic.Απλα ολα θεωρω οτι ειναι κατευθυνομενα οσον αφορα την υγεια.Και ξεκινουν απ τις φαρμακοβιομηχανιες,περνουν στα ασφαλιστικα ιδρυματα,μετα σε ιατρους και τελικα ολα αυτα τα πληρωνουμε εμεις-ασθενεις ή μη.Αλυσιδα κερδους κατευθυνομενου. Ν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα