Herculess Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2011 Μόλις έκανα update to bios του λαπτοπ μου HP pavillion dv9312ea και στην επανακίνηση απλά κάνει 3 μπιπ εκοφαντικά. Δεν δίχνει τίποτα άλλο ούτε στο BIOS μπένει με F10. Τι να κάνω??
nikos903 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2011 Σίγουρα απέτυχε η αλλαγή bios? Δοκίμασε μια clearcmos βγάζωντας την μπαταρία (και την μεγάλη και την μικρή που βρίσκεται κάτω απο τα καλύματα + το καλώδιο ρεύματος). Μετά απο οτι είδα σε κάποια μοντέλα το bios recovery είναι με τα 4 κουμπιά-βέλη πατημένα. Δες το manual για να είσαι σίγουρος.
Herculess Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 ναι σίγουρα απέτυχε, αλλά δεν μπορώ να κάνω clearcmos δεν έχει κανα jumber για να το κάνω. Εβγαλα όλες τισ μπαταρίες και τώρα απλά δεν κάνει τα ΜΠΙΠ, μόνο μαύρη οθόνη
nikos903 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 Bios recovery έχει το λάπτοπ; Το δοκίμασες;
Herculess Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 Δεν μπουτάρει καθόλου, απλά ανοίγει και όλη οθόνη είναι μαύρη (νεκρή). Υποτύθεται το clear CMOS επαναφέρει τις εργοστασιακές ρυθμίσεις. Ούτε στο BIOS μπορώ να μπω για να τις επαναφέρω manualy. ακολούθησα αυτόν τον οδηγό που λέει σε περιπτωση αποτυχιας να κάνω τα μπω στο BIOS!! ΟΔΗΓΟΣ
nikos903 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 Για αυτό είναι το recovery, όταν δεν φλασαριστεί σωστά το το BIOS πατάς κάποια προκαθορισμένα κουμπιά και είτε επαναφέρει το παλιό είτε βάζεις άλλο με αφαιρούμενο μέσο. Δες αυτό. Edit: Το clear cmos επαναφέρει τις προκαθορισμένες τιμές σε κάποιες ρυθμήσεις του Bios, εσύ όμως έχεις φλασάρει με άλλο Bios που ή χαλασμένο είναι ή δεν κάνει για το λάπτοπ αυτό ή έτυχε και δεν πέτυχε... Άρα δεν νομίζω να κάνει κάτι το clear cmos. Ξαναφλασάρισμα θες.
Herculess Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 Ποιον από τις 3 μεθόδους μου προτείνεις να κάνω?
nikos903 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 Όποια πετύχει Δοκίμασε μια-μια και αμα γίνεται τίποτα απο αυτά που λέει ο τυπας εκεί είσαι οκ. Μπορείς να δεις και στα official forum της εταιρίας αμα γράφει κάτι αλλά λογικά τα ίδια θα λένε... Δεν χάνεις τίποτα βέβαια... Edit: Τα led δεν αναβοσβήνουν ε; Και δεν πιστεύω να το έχεις γυρίσει σε εξωτερική οθόνη και για αυτό να μην βλέπεις τπτ.... (Just checking... )
Herculess Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 όχι στην κανονική οθόνη του είμαι και ta led απλά αναβουν. όμως δεν έχω το αρχείο του bios το αρχικό για να το περάσω. ΠΟυ μπορώ να το βρω?
nikos903 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 Άμα κατεβάσεις το EXE απο την εταιρία και το εγκαταστήσεις λογικά κάπου θα πετάξει και το bios, νομίζω στον φάκελο που θα το εγκαταστήσεις και θα γράφει την έκδοσή του και θα τελειώνει σε .WPH Μικρό θα είναι. Εdit: Επισυνάπτω στο συμπιεσμένο το προτελευταίο. 30BBF2D.zip
Herculess Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 έβγαλα το σκληρό απο το λαπτοπ και τον σύνδεσα στο αλλο PC και το βρήκα το BIOS.wph (1,1mb) στον φάκελο που εγκατέστησα το πρόγραμμα για να περάσει το νέο bios. Βρήκα και ένα bios.bak μήπως αυτό είναι το παλιό που κράτησε buckup και το αλλο είναι το καιινούριο? νομίζω η παλιά έκδοση ήταν η "f.d" Εκανα μεγάλη πατατιά σήμερα και χωρις λόγο!!! EDIT: τελικά είναι το bios.bat το παλιό bios EDIT 2: μήπως αυτά τα βήματα δουλεύουν μόνο με δισκέτα? ο τροπος 1 δεν δουλεψε παντος
Herculess Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 Μετά από ολονυχτια και πολλές προσπαθειες δεν μπορεσα να το φτιάξω. Προσπάθησα τους 2 τροπους που είναι για USB stick , και όχι για floppy και USB floppy που δεν έχω. Θα προσπαθήσω και με cd μπας και ξεκινήσει αλλά δεν το βλεπω :mad:
nikos903 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 Καλημέρα. Βάλε όποιο BIOS και να είναι εκτός το τελευταίο που κατέβασες Τώρα που έψαξα απο οτι είδα μόνο floppy αναφέρει, δεν είδα usb κτλπ. Σαν πρώτο βήμα θα έλεγα πάρε την εταιρία να δεις αμα το υποστηρίζει αυτό το λάπτοπ σου (μην ψάχνεις bios recovery και αυτό να μην υπάρχει, καταλαβαίνεις Και στα χαρτιά του λάπτοπ μπορεί να το γράφει βέβαια(δύσκολο όμως )). Μετά, δεν υπάρχει περίπτωση να βρεις κάποιο usb floppy(ή απο κανένα παλιό λάπτοπ που να κάνει στο δικό σου κανονικό εσωτερικό)? Κυκλοφορούν κατα καιρούς... Κάποιος γνωστός ίσως; Στο Σκρούτζ έχουν αλλα με 25Ε λίγο τσιμπημένο και δεν είσαι σίγουρος και οτι θα κάνει δουλειά στο λάπτοπ..... Υπάρχει βέβαια και το ebay αλλα θα κάνει 15 μέρες... Episode 2: In search of the usb floppy... Good luck
Herculess Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 Καλημέρα και απο μένα. Βρήκα το backup του παλιού BIOS.bak και αλλαξα την επέκταση σε .wph όμως πάλι δεν δουλεψε (20 λεπτα το αφησα). usb floppy δεν έχω αλλά έχω μια θήκη εξωτερικού σλκηρού τον οποίο μπορώ και μετατρέπω σε εξωτερικό usb DVD drive. θα προσπαθήσω να το κάνω και floppy αλλά χλωμό το βλέπω να δουλέψει. Τα usb sticks γιατί δεν μπορούν να δουλέψουν? δεν υπάρχει τρόπος? εξωτερικός σκληρός ίσως? Ποια εταιρία να πάρω? Την HP του λαπτοπ ή την Phinix του Bios?
nikos903 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 Την HP πάρε αμα είναι τηλ, την αντιπροσωπεία εδώ στην Ελλάδα. Να σου πούνε αμα είναι μόνο για το bios recovery, άμα το υποστηρίζει το λάπτοπ σου και άμα είναι αναγκαίο να είναι απο floppy(που μάλλον είναι). Να κάνεις το floppy αφαιρούμενο σε κάποια usb θήκη δύσκολο το βλέπω, μόνο αμα το πάρεις έτοιμο usb floppy... Το θέμα όμως είναι οτι κάνουν 25Ε εδώ και πρέπει πρώτα να δεις αμα το υποστηρίζει το λάπτοπ σου το recovery για να μην πάνε τα 25 στον κάδο . Edit: Μπορείς να βάλεις και αγγελία ζήτησης εδώ, ποτέ δεν ξέρεις, μπορεί να βρεις κανένα... Εdit(ξανά...): Απο οτι είδα μόνο η μέθοδος 3 είναι οκ για φλασάκια, την δοκίμασες;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.