partblah1990 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2011 Γεια σας. Με το καλό τελειώνω αυτή την εξεταστική το Μαθηματικό Αθηνών και έχω αρχίσει να σκέφτομαι σιγά σιγά την επαγγελματική αποκατάσταση μου ... Σκέφτομαι να επιστρέψω στην πόλη μου (επαρχία με πληθυσμό ~ 25.000) και αν δεν βρω δουλειά σε κάποιο από τα 4 υπάρχων φροντιστήρια να ανοίξω ένα δικό μου . Αλήθεια συμφέρει μια τέτοια επένδυση αυτή την περίοδο ? Γνωρίζετε από κάποιον γνωστό σας αν έχει μειωθεί ο τζίρος των φροντιστηρίων αυτή την εποχή ? Δεν θέλω να κάνω ιδιαίτερα και να τα "παίρνω μαύρα" και να αισθάνομαι σαν deliveras αν και στην αρχή θα είναι αρκετά δύσκολα για να αποκτήσω όνομα ώστε να έχω πελατεία . Πέρα από την εκπαίδευση , τι άλλες προοπτικές μπορεί να έχει ένας πτυχιούχος Μαθηματικός ? Για τον ΑΣΕΠ δεν το συζητάω καθόλου , είναι αστείο το θέμα .
siracos Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 Μόνο ιδιαίτερα και μαύρα. Αν ανοίξεις φροντιστήριο θα έχεις συνέταιρο το κράτος και καμία προστασία από τον ανταγωνισμό που θα έχεις απο αυτούς που κάνουν ιδιαίτερα και μαύρα.
paylidis Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 πεινανε τα φροντηστηρια... αν δεν καιγεσαι για ασφάλιση κάνε ιδιαίτερα και φροντισε να δημιουργησεις καλό ονομα. εκει θα χεστεις στο τάλιρο... (σε επαρχιακή πόλη ~60000 κατοίκων υπάρχουν μαθηματικοί που παίρνουν απο 8€ την ώρα μέχρι και 60€ την ώρα αν σου λέει κάτι - όλα για Γ' λυκείου)
kage Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 βεβαια το ιδιο κρατος που λετε τους "εφτιαξε" με περαιωση ή πιο πριν αν χρωσταγες χ ποσο σου λεγε αν τα χεις μετρητα φερε τα μισα... αλλα μισο τωρα απο που προκυπτει οτι πεινανε? http://www.edugate.gr/content/mia-mikri-perioysia-gia-frontistiria-kai-idiaitera αν ισχυουν αυτες οι τιμες ενταξει η γνωστη gr κλαψα παλι. να μην πω τι βιτρινα για ιδιαιτερα ειναι τα φροντιστηρια. θα ρθει η μερα που οι ()*& γονεις θα σταματησουν το κομπλεξισμο(με το σοι και γειτονες οτι πρεπει να περασει πρωτος/τη)και κυριως που θα καταργηθουν οι γελοιες πανελληνιες με ολα αυτα τα εξοδα!!!
Chrisxxx Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 Συνηθως στην επαρχια ειναι δύσκολο να "πιασει" καποιο φροντιστηριο γιατι υπάρχουν ήδη καποιοι που εχουν φτιάξει όνομα και ολοι θελουν να πανε εκει, υπολογισε επίσης τα ιδιαιτερα και οτι δυσκολα εμπιστευονται τους νεους καθηγητες. Απο την αλλη αν δεν εχει πολλα φροντιστηρια ισως ειναι καλη λυση!
partblah1990 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 Τις αγγελίες στις εφημερίδες τις εμπιστεύονται οι γονείς ή πρέπει να έχεις πιάσει όνομα ? Πάντως τα ΚΞΓ στην πόλη μου έχουν φυτρώσει σαν τα μανιτάρια σε σχέση με τα φροντιστήρια ΜΕ .
kage Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 καλα τα φροντιστηρια δεν κανουν ονομα για τις επιτυχιες αλλωστε παντα θα υπαρχουν σε καθε φροντηστηρια αλλα για: 1.ολες οι παρεες πανε εκει 2.η δικη σου παρεα παει εκει 3.εχει καποιον/ποια ωραια καθηγητη/τρια -μαθητη-τρια
DrLo Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 βεβαια το ιδιο κρατος που λετε τους "εφτιαξε" με περαιωση ... Αυτό με την περαίωση έχει καταντήσει αστείο όταν χρησιμοποιείται από τον καθένα. Μπορείς να μου εξηγήσεις πως η περάιωση "έφτιαξε" έναν πχ καθηγητή ή κάποιον που χωρίς να είναι καν επιτηδευματίας κάνει παράνομα μαθήματα?
kage Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 η περαιωση γινεται σε καποιον που εχει επιχειρηση-ελευθερος επαγγελματιας(που χρωσταγαν για χ λογους χρονια)....το τοπικ λεει για ανοιγμα φροντιστηριου και συ μου λες για εναν που κανει ιδιαιτερα και μαυρα.
vkak Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 η περαιωση γινεται σε καποιον που εχει επιχειρηση-ελευθερος επαγγελματιας(που χρωσταγαν για χ λογους χρονια)....το τοπικ λεει για ανοιγμα φροντιστηριου και συ μου λες για εναν που κανει ιδιαιτερα και μαυρα. Αν και off-topic να σε ενημερώσω ότι η περαίωση δεν είναι για αυτούς που χρώσταγαν για χ λογους χρονια. Η περαίωση είναι για όλους τους επαγγελματίες (ΑΕ, ΕΠΕ, ΟΕ, ΕΕ, ατομικές επιχειρήσεις) και το πνεύμα της είναι "είσαι ένοχος και φοροφυγάς μέρχι αποδείξεως του αντιθέτου". Για παράδειγμα, όταν ήμουν φαντάρος δεν είχα κλείσει τα βιβλία μου και είχα ατομική επιχείρηση με 0 εισόδημα. Ωστόσο, το σημείωμα της περαίωσης μου ήρθε κανονικά ζητώντας μου 600€ για να "κλείσω" εκείνο το έτος.
kage Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2011 αρκετοι που χρωσταγαν ή ειχαν υποθεσεις στα δικαστηρια τους βολεψε... http://news247.gr/oikonomia/oikonomika/osa_prepei_na_kserete.553499.html
norita Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2011 Η λογική πορεία για να ανοίξει κάποιος φροντιστήριο είναι η εξής: 1. Πιάνεις δουλειά με ελάχιστα χρήματα σε ένα από τα υπάρχοντα φροντιστήρια (λογικά για πρώτη χρονιά θα σου δώσουν μόνο τα γυμνάσια). 2. Προσπαθείς μέσα από τις γνωριμίες που θα κάνεις με τους άλλους καθηγητές στο φροντιστήριο να φτιάξεις κύκλο για ιδιαίτερα. 3. Δουλεύεις μερικά χρόνια έτσι και στην πορεία θα αποκτήσεις πείρα (πολύ σημαντικό), γνωριμίες με καθηγητές, με μαθητές με γονείς. 4. Αν και εφόσον είσαι καλός μαθηματικός και σε συμπαθούν τα παιδιά, μαζί με κάποιον καλό φιλόλογο και φυσικό μπορείτε να ξεκινήσετε να ανοίξετε το δικό σας φροντιστήριο. Δεν πιστεύω πως ένας τελειόφοιτος του μαθηματικού μπορεί να αντιμετωπίσει καποιους αριστούχους μαθητές. Πρέπει να εξασκηθεις 2-3 χρόνια τουλάχιστον μέχρι να πιάσεις Γ λυκείου.
partblah1990 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 ΣΕ ιδιωτικές τράπεζες δέχονται Μαθηματικούς , γνωρίζει κανείς σας ?
Mika Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Aπ'οσο ξερω ταμιες σε τραπεζες παιρνουν ακομα και θεωρητικων επιστημων πτυχιουχους. αρα σαν μαθηματικος μπορεις να δουλεψεις σε αυτη τη θεση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.