glaza Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2011 Καλησπέρ παιδιά, δουλεύω σε Mac, ανοίγω SQL Developer και πατάω new connection..Δεν πειράζω τίποτα και απλά βάζω user name και password αφήνω όπως είναι τα πεδία Hostname : localhost port : 1521 sid : xe και όταν πατάω test ή και connect μου βγάζει αυτό :S:S:S:S:S Status : Failure -Test failed: lo exception : The network adapter could not establish the connection Το googlara και το έψαξα αρκετά στο νετ για να μην σας ενοχλήσω, αλλά δεν βρήκα κάποια σαφή απάντηση για το πρόβλημα...please help!!!!
taazz Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2011 Έχεις εγκατεστημένο sql server στον mac σου? Βασικά υπάρχει ο Oracle για Mac; Ο Developer χρειάζεται να συνδεθεί σε κάποιο server.
lefterhs Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2011 Hostname : localhost port : 1521 sid : xe Αυτό σημαίνει προσπαθείς να συνδεθείς μέσω ενός listener που ακούει στην port 1521 στη βάση με sid=xe (oracle express edition, υποθέτω) στον υπολογιστή σου [localhost]. Υπάρχουν αυτά [database και listener] εγκατεστημένα?
glaza Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2011 δεν ξέρω αν υπάρχει και από που μπορώ να τον κατεβάσω..τι πρεπει να κανω ? λευτέρη δεν ξέρω αν υπάρχουν, πως μπορω να το τσεκάρω ?
lefterhs Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2011 Ο SQL developer είναι ένα εργαλείο που πρέπει να συνδεθεί σε κάποια database για να δουλέψεις. http://www.oracle.com/technetwork/developer-tools/sql-developer/featurelist-094691.html#con Αν εγκατέστησες μόνο τον developer, δεν σημαίνει ότι αυτόματα σου έκανε εγκατάσταση και κάποια βάση. Αυτό πρέπει να γίνει χωριστά. Η oracle XE είναι η free εκδοση της Oracle, αλλά δεν υπάρχει για mac, μόνο για linux και windows: http://www.oracle.com/technetwork/database/express-edition/downloads/index.html
glaza Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2011 εχω το vmware με windows..τι μπορώ να εγκαταστήσω σαυτά άμα είναι και μετά τι κάνω για να δουλέψει?
lefterhs Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2011 Για να μην μπλέξουμε πολύ, για κοίτα αν αυτή σού κάνει: Oracle Database 10g Release 2 (10.2.0.4.0) for MAC OS X on Intel x86-64
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.