xristoforos89 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2011 Καλησπερα παιδες. Αγορασα χθες αυτο το λαπτοπ http://www.multirama.gr/products/product?pid=0542718&catid=010200 μια χαρα ολα, ππολυ καλο λαπτοπ. Εκανα το λαθος ομως και εκανα αναβαθμιση το Bios απο το Α07 ατο Α11.. Απο την στιγμη εκεινη ο ανεμιστηρας δουλευει στο φουλ και μου σπαει τα νευρα! Πως μπορω να το επαναφερω στην αρχικη του κατασταση; Κανω restore ολο το λαπτοπ στις εργοστασιακες ρυθμισεις και αυτο μενει εκει,στο Α11!!! Καμια ιδεα για downgrade;;;;
JIMBOAthens Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2011 Οι εργοστασιακές ρυθμίσεις δεν έχουν καμία σχέση με το firmware. O ανεμιστήρας λογικά θα έχει κάποια ρύθμιση μέσα στο bios (smart fun ή κάπως έτσι προκειμένου να μην λειτουργεί συνέχεια στις full στροφές). Αν δεν υπάρχει τέτοιο setting κατέβασε το παλιό firmware και επανέλαβε την ίδια διαδικασία. Mε flashάκι δεν έκανες το upgrade?
kostastnt Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2011 Απο κεί που κατέβασες το BIOS να βρεις το παλιότερο και να το βάλεις.. Αν δεν υπάρχει, στείλε mail στην dell και πες τους τι πρόβλημα έχεις και θα σε βοηθήσουν... Ενναλακτικά βάζεις το speedfan και ρυθμίζεις μόνος τους ανεμιστήρες.. Όλα αυτά αφού ελέγξεις όλες τις ρυθμίσεις του BIOS σχετικά με τους ανεμιστήρες.. Συνήθως είναι τα πεδία που μετριούνται επί τις 100.. (40%,60%, κτλ..)
xristoforos89 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2011 Μεσα απο το bios που μου ειπατε δεν βλεπω καμια τετοια ρυθμιση. Εχει τις κλασσικες καρτελες Main,Adavanced,Security,Boot,Exit. Εκει μεσα δεν μπορω να βρω κατι. Καλα, θα καλεσω την Δευτερα σιγουρα στην Dell για να μου πουνε τι να κανω,το θεμα ομως ειναι οτι μου σπαει τα νευρα ο θορυβος! Επισης, αυτο σχετικα με την αναβαθμιση του bios και τους ανεμιστηρες, δεν το εχω παθει μονο εγω, αλλα ψαχνοντας σε ξενα φορουμ ειναι και αλλα παιδια που εχουν το ιδιο θεμα. Προσπαθησα να περασω το αρχικο bios(το βρηκα μεσω του google) αλλα δεν το δεχεται γιατι εχω το νεοτερο!! Επισης αυτο που με τρελαινει ειναι οτι μετα την αναβαθμιση οι θερμοκρασιες (αντι λογικα να μειωθουν) αυξηθηκαν κατα 10 βαθμους!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.