SOTIS Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Καλησπέρα σε όλους εχω ένα δίκτυο το οποίο αποτελείται από έναν 1841 router o οποίος έχει wan ip x.x.x.x από την οποία βγαίνουν internet τα τερματικά(gateway για όλο το δίκτυο). Υπάρχει πίσω από τον 1841 ένας δεύτερος router (cisco επίσης) στον οποίο γίνεται full nat με wan ip y.y.y.y . Η συνδεσμολογία δηλαδή είναι ως εξής 1841 - switch - 2620 + clients H ερώτησή μου είναι ότι ότι αν βάλω πύλη τον δεύτερο router (2620) , internet έχω από τον 1841 , δηλαδή με ip x.x.x.x Δεν θα έπρεπε να έχω internet από την y.y.y.y ? To static nat είναι σωστό γιατί incoming trafic προς την y.y.y.y έχω κανονικά....... Ευχαριστώ και ελπίζω να έγινα κατανοητός
Rabican Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 καπου με μπερδεψες. απο τον ISP σου εχεις μονο μια ΙΡ; την χ.χ.χ.χ που εχει στο wan interface του ο 1841; διοτι αν ισχυει αυτο, τοτε, εφοσον το nat γινεται στον 2620, καπου μας λειπουν καποιες real IP. το link μεταξυ των 1841-2620 θα πρεπει να εχει real IP σε αυτη την περιπτωση. εκτος και αν στον 2620 κανεις ενα NAT σε μια private IP και μετα γινεται δευτερο ΝΑΤ στον 1841 (το οποιο ως concept ομως μου φαινεται καπως μυστηριο).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.