DeadOrganPlayer Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Κάνεις μεγάλο λάθος. Ας ενημερώσει κάποιος το νεαρό ότι τέτοιες προσβολές δε τις σηκώνω. Όταν πχ είδα το Dark Knight, Avatar, Avengers ήμουν προσκολημένος στην tv χωρίς "διάλειμα". Μάλιστα το μετάνοιωσα που δεν τις είδα σινεμά γιατί άξιζαν με το παραπάνω τα λεφτά τους. Το Rises είχε φοβερό μπάτζετ, πολύ καλογυρισμένο, οι ηθοποιοί mieh αλλά έκαναν την δουλειά τους, το σενάριο όμως ήταν κακό, τουλάχιστον αυτή είναι η γνώμη μου και οι λόγοι έχουν ειπωθεί τόσο εδώ όσο και σε άλλα sites. Δηλαδή θες να μου πεις ότι το Avengers (o Loki μας έκλεψε το Τεσσαράκτιο) & το Avatar (διώξτε τα τρίμετρα στρουμφάκια για να πάρουμε το Unobtanium) είχαν καλύτερο σενάριο από το TDKR? lol ρε συ! 1
panagos Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Αυτά είναι τα φαινόμενα της υπερανάλυσης των ταινιών που βιώνουμε σήμερα, εξού και η μαγεία της απόλαυσης τείνει να εξαφανιστεί. Αν θέλετε γυρίζω εύκολα μερικά χρόνια πίσω και καταστρέφω και άλλες (κορυφαίες) ταινίες με την ίδια ακριβώς λογική. Ίσως το καιρό εκείνο να είμασταν πιο ανοιχτοί στη μαγεία που μπορεί να προσφέρει μια ταινία και δε της αλλάζαμε τη παναγία ψάχνοντας για plotholes με στόχο να τη ξεφτυλίσουμε. Σήμερα μερικοί το κάνουν και χωρίς καν να την έχουν δει.. (για ποιον χτυπάει η καμπάνα?) Δεν νομίζω να ήμασταν πιο ανοιχτοί στη μαγεία. Απλά ήμασταν πιο αφελείς και πιο, κινηματογραφικά, αμόρφωτοι. Με άλλα λόγια, καταπίναμε πολύ πιο εύκολα πράγματα που βλέπαμε στις ταινίες, καθώς τότε, ο ρόλος έκανε τον ήρωα και όχι ο ήρωας τον ρόλο. Πχ σε παλιές ταινίες δράσης, δεν χρειαζόταν ποτέ ο ήρωας να φαίνεται δυνατός. Αρκεί να το έλεγε το σενάριο, και ήταν. Μπορεί σωματικά να ήταν σαν μπακαλιάρος, αλλά γαμούσε και έδερνε αν το έλεγε το σενάριο. Και όλοι το πίστευαν. Σήμερα είμαστε πολύ πιο έξυπνοι θεατές και πολύ πιο απαιτητικοί. Δεν συγχωρούμε πλέον επιπολαιότητες όπως παλιά. Κάποτε όλοι βλέπαμε τον MacGyver να κάνει τα απίστευτα (μικροί και μεγάλοι) και γουστάραμε κάργα. Αν κάτσεις να δεις σήμερα, θα σου φανούν τελείως τραγικά αυτά που έκανε. Στις παλιότερες ταινίες, υπάρχει μια ανοχή ακόμα και σήμερα γιατί λες οκ μέχρι εκεί μπορούσαν. Σήμερα όμως, και μετά από ένα αριστούργημα (imo πάντα) όπως το The dark knight, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τα τόσα λάθη της τελευταίας ταινίας. Προσωπικά σαν fan του Batman, ένιωσα πως ξεπέταξαν την ταινία επειδή είχε συμβόλαιο ο Νολαν ξερωγω. Ασυγχώρητες επιπολαιότητες που προσβάλουν την τριλογία και τους φίλους της (καλά δεν θα χάσουμε και τον ύπνο μας..απλά λέω).
viper2005 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Ας ενημερώσει κάποιος το νεαρό ότι τέτοιες προσβολές δε τις σηκώνω. ηρεμησε γερο
DeadOrganPlayer Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Δεν νομίζω να ήμασταν πιο ανοιχτοί στη μαγεία. Απλά ήμασταν πιο αφελείς και πιο, κινηματογραφικά, αμόρφωτοι. Με άλλα λόγια, καταπίναμε πολύ πιο εύκολα πράγματα που βλέπαμε στις ταινίες, καθώς τότε, ο ρόλος έκανε τον ήρωα και όχι ο ήρωας τον ρόλο. Πχ σε παλιές ταινίες δράσης, δεν χρειαζόταν ποτέ ο ήρωας να φαίνεται δυνατός. Αρκεί να το έλεγε το σενάριο, και ήταν. Μπορεί σωματικά να ήταν σαν μπακαλιάρος, αλλά γαμούσε και έδερνε αν το έλεγε το σενάριο. Και όλοι το πίστευαν. Σήμερα είμαστε πολύ πιο έξυπνοι θεατές και πολύ πιο απαιτητικοί. Δεν συγχωρούμε πλέον επιπολαιότητες όπως παλιά. Κάποτε όλοι βλέπαμε τον MacGyver να κάνει τα απίστευτα (μικροί και μεγάλοι) και γουστάραμε κάργα. Αν κάτσεις να δεις σήμερα, θα σου φανούν τελείως τραγικά αυτά που έκανε. Στις παλιότερες ταινίες, υπάρχει μια ανοχή ακόμα και σήμερα γιατί λες οκ μέχρι εκεί μπορούσαν. Σήμερα όμως, και μετά από ένα αριστούργημα (imo πάντα) όπως το The dark knight, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τα τόσα λάθη της τελευταίας ταινίας. Προσωπικά σαν fan του Batman, ένιωσα πως ξεπέταξαν την ταινία επειδή είχε συμβόλαιο ο Νολαν ξερωγω. Ασυγχώρητες επιπολαιότητες που προσβάλουν την τριλογία και τους φίλους της (καλά δεν θα χάσουμε και τον ύπνο μας..απλά λέω). Το να ξεκοκκαλίζουμε αναζητώντας ρεαλισμό κάθε ταινία φαντασίας, κόμικ, δράσης κτλ και να μη συγχωρούμε τίποτα πλέον δε μας κάνει περισσότερο μορφωμένους κινηματογραφικά, μας κάνει ανικανοποίητους και ανοργασμικούς (κινηματογραφικά μιλώντας πάντα). Σαφώς και δε τρώμε κουτόχορτο πλέον καθώς έχουμε δει σχεδόν τα πάντα αλλά άλλο αυτό και άλλο να γινόμαστε μηδενιστές και να τα ισοπεδώνουμε όλα. Το TDKR σαφώς και ήταν υποδεέστερο το Dark Knight αλλά σε καμμία περίπτωση δεν είναι η αθλιότητα που παρουσιάζεται από μερικούς. Ήταν μια καλή ταινία για το είδος του. Το να υποστηρίζει κανείς ότι πρόκειται για ταινία ντροπή, ανοσιούργημα, εμετό, ξερατό κτλ δυό τινά σημαίνει. Ή ότι θέλει να τραβήξει τη προσοχή λέγοντας κάτι που δε πιστεύει ή (αν το πιστεύει) ότι έχει εξυψώσει τις απαιτήσεις του σε τέτοιο βαθμό που είμαι σίγουρος ότι αδυνατεί πια να εξπερματώσει (κινηματογραφικά μιλώντας πάντα). 4
Fotis13 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Κάνεις μεγάλο λάθος. Δεν αξιολογείς θετικά μια ταινία επειδή την έχεις πληρώσει. Ούτε το σινεμά την "ανεβάζει" τόσο πολύ ώστε να δικαιολογήσεις ένα κακό σενάριο. Όλοι πλέον έχουμε 32+ τηλεοράσεις (εγώ προσωπικά 42'') και απολαμβάνω στο έπακρο μια ταινία. Όταν πχ είδα το Dark Knight, Avatar, Avengers ήμουν προσκολημένος στην tv χωρίς "διάλειμα". Μάλιστα το μετάνοιωσα που δεν τις είδα σινεμά γιατί άξιζαν με το παραπάνω τα λεφτά τους. Το Rises είχε φοβερό μπάτζετ, πολύ καλογυρισμένο, οι ηθοποιοί mieh αλλά έκαναν την δουλειά τους, το σενάριο όμως ήταν κακό, τουλάχιστον αυτή είναι η γνώμη μου και οι λόγοι έχουν ειπωθεί τόσο εδώ όσο και σε άλλα sites. Συγκρινεις την εικονα που εχεις απο τις 42'' ,42 ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΙΝΤΣΕΣ με την οθονη του σινεμα η' παρανοησα?
viper2005 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Συγκρινεις την εικονα που εχεις απο τις 42'' ,42 ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΙΝΤΣΕΣ με την οθονη του σινεμα η' παρανοησα? αλλη η γλυκα του μπλουραυ...
Fotis13 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 αλλη η γλυκα του μπλουραυ... στις 42 δεν νομιζω δεν βγαινουν τα νουμερα !
spyroskonst Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Ας ενημερώσει κάποιος το νεαρό ότι τέτοιες προσβολές δε τις σηκώνω. Δηλαδή θες να μου πεις ότι το Avengers (o Loki μας έκλεψε το Τεσσαράκτιο) & το Avatar (διώξτε τα τρίμετρα στρουμφάκια για να πάρουμε το Unobtanium) είχαν καλύτερο σενάριο από το TDKR? lol ρε συ! Χαχα... ηρέμησε δεν τρέχει τίποτα που διαφωνούμε Πάντως όταν ένα σενάριο ρεαλιστικό ή μη, απο την στιγμή που με κρατάει ως θεατή τότε ναι, αξίζει. Το TDKR δεν το κατάφερε ούτε στιγμή, άρα καλύτερο/χειρότερο απο τα "τρίμετρα στρουφάκια" ή τον ανούσιο LOKI που δεν ήταν ουσιαστική απειλή, δεν με απασχολεί. Αυτές οι ταινίες με κράτησαν και αυτό είναι το σημαντικότερο. αλλη η γλυκα του μπλουραυ... Σε μερικούς μπορεί να φαίνεται αστείο, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις απολαμβάνω περισσότερο ταινία στο σαλόνι μου, παρά στο σινεμά. Απλώνω τα πόδια μου πάνω στο τραπέζι, τι άλλο να ζητήσω! Χαχα...
DeadOrganPlayer Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 αλλη η γλυκα του μπλουραυ... Καλό το bluray δε λέω αλλά το να φτάσουμε να το προτιμούμε από μία καλή κινηματογραφική αίθουσα (όχι για λόγους οικονομίας αλλά καθαρά για λόγους απόλαυσης) είναι σαν να προτιμούμε να παίξουμε το καινούργιο uncharted/halo/gand thef auto σε οθόνη gameboy. Κοινώς, καλό το καθισιό αλλά σαν τη ξάπλα τίποτα. 1
spyroskonst Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Καλό το bluray δε λέω αλλά το να φτάσουμε να το προτιμούμε από μία καλή κινηματογραφική αίθουσα (όχι για λόγους οικονομίας αλλά καθαρά για λόγους απόλαυσης) είναι σαν να προτιμούμε να παίξουμε το καινούργιο uncharted/halo/gand thef auto σε οθόνη gameboy. Κοινώς, καλό το καθισιό αλλά σαν τη ξάπλα τίποτα. χαλάρωσε λίγο φιλαράκι. Επειδή εσύ την βρίσκεις και σου αρέσει έτσι, δεν σημαίνει πως όλοι οι υπόλοιποι που την βρίσκουν διαφορετικά είναι λάθος. Μην είσαι τόσο απόλυτος. Εγώ προτιμώ να έχω πλήρη ησυχία χωρίς να ακούσω το κάθε βλήμα να παρλάρει στο κινητό, να απλώνω τα πόδια μου, να ξαπλώνω στον καναπέ, να κάνω pause για να πάω κατούρημα χωρίς να χάσω σκηνές απο την ταινία. Αν εσύ βολεύεσαι σε ένα καλό κάθισμα, μπράβο σου. Δεν είσαι όμως σωστός ή λάθος, απλά είναι προτίμησή σου.
DeadOrganPlayer Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 χαλάρωσε λίγο φιλαράκι. Επειδή εσύ την βρίσκεις και σου αρέσει έτσι, δεν σημαίνει πως όλοι οι υπόλοιποι που την βρίσκουν διαφορετικά είναι λάθος. Μην είσαι τόσο απόλυτος. Εγώ προτιμώ να έχω πλήρη ησυχία χωρίς να ακούσω το κάθε βλήμα να παρλάρει στο κινητό, να απλώνω τα πόδια μου, να ξαπλώνω στον καναπέ, να κάνω pause για να πάω κατούρημα χωρίς να χάσω σκηνές απο την ταινία. Αν εσύ βολεύεσαι σε ένα καλό κάθισμα, μπράβο σου. Δεν είσαι όμως σωστός ή λάθος, απλά είναι προτίμησή σου. Ξόδεψες μία παράγραφο για να μας περιγράψεις όλη τη περιρρέουσα ατμόσφαιρα (κάθισμα, άπλωμα ποδιών, κατούρημα, κινητό) και δεν είπες κουβέντα για τη ταμπακιέρα: εικόνα και ήχος. Αυτό είναι το Α και το Ω μιας θέασης, αυτά που περιγράφεις είναι απλά το συμπλήρωμα. Τουλάχιστον για κάποιον που προτεραιότητα του είναι η απόλαυση της ταινίας και όχι αν θα κατουρίσει ενδιάμεσα. Κι εγώ προτιμώ την ησυχία του σπιτιού μου από αυτους που μιλάνε δίπλα μου στο σινεμά αλλά τι να κάνουμε, η εμπειρία δε συγκρίνεται. Και όχι αυτό δεν είναι θέμα γούστου. Είναι η διαφοροποίηση μεταξύ του "θέλω να δω μια ταινία" και του "θέλω να αράξω βλέποντας μια ταινία". Anyway, εδώ μιλάμε για το τον Batman και όχι το πως θα τον δούμε. 2
V for Vagelis Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Πάντως οι τηλεοράσεις έχουν καλύτερη ποιότητα εικόνας (υψηλότερη ευκρίνεια, πιο έντονα χρώματα) από τους κινηματογραφικούς προβολείς.
viper2005 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 πως γινεται να απολαυσεις ταινια με τοσα ατομα διπλα σου να μουρμουριζουνε... Επικοτητες επισης απο ποτε η κρυσταλλινη εικονα ειναι χειροτερη απο το πανι...?
Fotis13 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 ΟΚ μας πεισατε ολοι βλεπεται blu ray των 40+gb και οχι στην καλυτερη 10gb...Kαι εξαλου δεν ειναι τα παντα μονο η εικονα ,απαντησε ο DOP τι απαρτιζει την γενικοτερη εμπειρια θεασης.Δεν θα ξεχασουμε τωρα και αυτα που ξερουμε .Να ειχαμε ολοι 70' τιβι των 4κ αναλυση με 5κ ευρο τουλαχιστον ηχοσυστημα να το συζηταγαμε.Τωρα τι συγκρινουμε?
viper2005 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 στο πανι θα εδειχνει χειροτερα ο μπατμαν i am just saying
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα