Προς το περιεχόμενο

The Dark Knight Rises (2012)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μη μας ξενερώνεις πρωϊνιάτικα. Σιγά μην έχει και Batgirl... :P

Για καποιο λογο εχει περασει στον κοσμο ως φλωρια ο Ρομπιν

Κακως, εχει πολυ σημαντικο ρολο στον χαρακτηρα του Μπατμαν αλλα ειναι αληθεια πως θα επρεπε να ειχαν τρεξει τουλαχιστον 4-5 ταινιες πριν παιξει Ρομπιν

Οποτε συμφωνω οτι στην τριλογια δεν υπαρχει χωρος για Ρομπιν αλλα σε υποτιθεμενο tv show οχι απλα δεν θα με χαλαγε, αλλα θα επρεπε σε καποια φαση να μπει

• Απαντ. 1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Κοίτα, για κάποιον σαν εμένα που δεν έχει διαβάσει τα κόμιξ, η εικόνα που έχει για τον Ρόμπιν προέρχεται από τη παλιά σειρά με τον Adam West αλλά και από τις δύο πιο πρόσφατες ταινίες του Schumacher. Και στις δύο ο Ρόμπιν ήταν γελοίος (γνώμη μου). Θεωρώ ότι όσοι δε τον γουστάρουν είναι πάνω κάτω στην ίδια κατηγορία με μένα.

Δημοσ.

Η παλια σειρα που εδειχνε το Seven X ηταν μια εποχη που επρεπε να ειναι ετσι γελοια, αυτο ηταν τοτε το "σωστο" στην Αμερικη

Δεν καταλαβαινω σε ποιες ταινιες του Σουμαχερ αναφερεσαι, νομιζω οτι εχω χτισει εναν τοιχο στο μυαλο μου και γυρω μια ταφρο με κροκοδειλους γυρω απο αναμνησεις οπως θανατος συγγενων, σπασμενα χερια μικρος, χυλοπιτες, κατι παλιες ταινιες με καποιον που φορουσε στολη Μπατμαν

Δημοσ.

Από τις ταινιες ο γιος του Γκορντον δείχνει ιδιαιτερο ενδιαφέρον για τον Μπατμαν, αυτός θα γινει ο Ρομπιν ή καποιος αλλος;

Επίσης αν πεθανει ο Μπατμαν θα αφήσουν σιγουρα υπονοουμενα για τον συνεχιστή του εργου του.

Δημοσ.

Για καποιο λογο εχει περασει στον κοσμο ως φλωρια ο Ρομπιν

Και σε μένα που μικρή σχέση έχω με τα κόμικς, μου μοιάζει ότι γίνεται αχρείαστο μπούγιο με τους Ρόμπιν και Μπατγκερλ, δε μου κάθεται καλά γιατί στο μυαλό μου έχω τον Μπάτμαν ως μοναχικό καβαλάρη. Και επειδή δεν υπήρχαν οι χαρακτήρες από την αρχή αλλά προστέθηκαν στη συνέχεια, μόνο ως αποτέλεσμα "βαλτώματος" το εκλαμβάνω.

Δημοσ.

Oταν λεμε απο την αρχη?

Ουτε ο Τζοκερ υπηρχε απο την αρχη αλλα ειναι essential

Γενικα ο Ρομπιν ειναι ο proxy του Μπρους, ειδε ενα παιδι που εχασε τους γονεις του και ηθελε να το βοηθησει γιατι θυμοταν τι περασε ο ιδιος. Βεβαια αυτο εχει και την κακη πλευρα, οτι εμπλεξε ενα παιδακι στον δικο του κοσμο (οποτε εχει την αλληγορια περι γονιων και παιδιων, κατα ποσο ειναι σωστο για να ικανοποιησεις μια εσωτερικη σου αναγκη να σερνεις ενα παιδι στον κοσμο σου)

Ο Ρομπιν ειναι η χαρα της ζωης στο σκοταδι του Μπρους (γιατι σαν χαρακτηρας δεν ειναι ολα καλα και απλα αποφασισει να κανει τον σουπερ ηρωα, υποτιθεται οτι κουβαλα ενα σκοταδι μεσα του εξ αιτιας οσων εχει περασει). Γι'αυτο και φοραει εντελως ανοιχτα χρωματα, κοντρα στη μαυριλα του Μπατμαν. Βοηθαει τον Μπατμαν να μενει κοντα στην πραγματικοτητα, στην πραγματικη ζωη, στην ουσια βοηθαει τον Μπρους Γουεην να παραμεινει Μπρους Γουεην και να μην τον κανει consume ο Μπατμαν σαν αυτοτελης υπαρξη

Γι'αυτο οταν ο Ντικ Γκρεισον εγινε Nightwing προχωρησε σε επομενους Ρομπιν (Τζεισον Τοντ, Τιμ Ντρεικ, την κοπελιτσα που ειχε Ρομπιν κατα τα War Games), γιατι εχει αναγκη να εχει εναν Ρομπιν για να μην αποτρελαθει. Και γι'αυτο η δολοφονια του Τζεισον Τοντ (του 2ου Ρομπιν) απο τον Τζοκερ ακομα και στα σημερινα κομικς - 20 χρονια μετα - στοιχειωνει τον Μπατμαν σαν η μεγαλυτερη του αποτυχια, γιατι δεν μπορεσε να τον προστατεψει ενω ο ιδιος τον εμπλεξε σε αυτον τον κοσμο, στην ουσια νιωθει οτι εβαλε τις δικες του αναγκες παραπανω απο ενος αλλου ανθρωπου

Γενικα ο Ρομπιν ειναι η κορονιδα στην "οικογενεια" των Bat-sidekicks που εχει φτιαξει ο Μπατμαν γυρω του (Μπατγουμαν, Ναιτγουινγκ, Μπατγκερλ, ακομα και ο Αλφρεντ). Ειναι υποτιθεται ενα παιδι που τα ειχε ολα, εκτος απο ενα. Οικογενεια. Και αυτο προσπαθει να αποκτησει ξανα, οικογενεια

Δημοσ.

Χρησιμότατα αυτά που γράφεις και προφανώς έτσι είναι στο κόμικ, αποτελεί λογικά μια εξέλιξη της προσωπικότητας του Μπάτμαν σε πολλά επίπεδα. Θα μου άρεσε ως concept όλο αυτό... μέχρι το σημείο που μετατρέπεται και ο Ρόμπιν σε σούπερ ήρωα και καβαλάνε μαζί τα οχήματά τους. Καθαρά δική μου άποψη, φυσικά.

Δημοσ.

Δεν θα διαφωνησω

Και γιαυτο ειμαι μαζι σας, σε ταινιες - απο τη στιγμη που κλεινει η τριλογια - δεν εχει νοημα και δεν μπορει να υπαρξει Ρομπιν

Αν ας πουμε γινοταν σειρα, οπου θα ειχες 2 σεζον των 20 επεισοδιων να σκιαγραφησεις τον Μπατμαν και στην 3η να βαλεις Ρομπιν θα ειχε νοημα

Προφανως και στο σινεμα - εκτος αν βγει ποτε οκταλογια που αμφιβαλλω :mrgreen: - δεν εχει θεση και δεν μπορει

ΥΓ. Επισης στις μαχες, ειναι χρησιμος ο Ρομπιν ως υπερηρωα, μην τον υποτιμας. Εχει αναφερθει σε αρκετα μοντερνα κομικς οτι ο Ρομπιν επιτηδες μιλαει πολυ, αποσπα τους αντιπαλους (γενικα οταν πεφτει ξυλο σωμα με σωμα στα κομικς δειχνει και τον Μπατμαν αλλα κυριως τον Ρομπιν να μιλανε. Συνηθως ο Μπατμαν λεει στους κακοποιους "θα σε χτυπησω στο τραυματισμενο χερι, Βλασση Τσακα" και καλα επειδη ο αλλος σαστιζει "που τα ξερει?"

Ο Ρομπιν εχει αλλη χρησιμοτητα, πχ κοροιδευει τους αντιπαλους. "Δεν σε χαλασε", "Σε δερνει ενα παιδι κτλ" το οποιο το κανει για να εκνευρισει τους αντιπαλους και να μην εχουν ελεγχο της μαχης)

Γενικα στα κομικς εξηγουνται πολλες λεπτομεριες που στις ταινιες λογω περιορισμου χρονου δεν μπορουν να εξηγηθουν. Πχ θυμασαι το κιτρινο φοντο στην νυχτεριδα στο στηθος που ξενιζε πολλους και φαινοταν γελοιο? Εχει εξηγηθει απο αρκετα παλια στα κομικς οτι ηταν επιτηδες εκει ωστε να "προκαλει" τους κακους να πυροβολουν εκει επειδη εκει ειναι το κεντρο του kevlar που φοραει ο Μπρους (αντι πχ να σημαδευουν στο κεφαλι που ειναι λιγοτερο ανθεκτικο)

Βεβαια με τα χρονια και τους σχεδιαστες και επειδη ο κοσμος ηθελε πιο σκοτεινο τον Μπατμαν, εφυγε το κιτρινο

• Moderators
Δημοσ.

Μπράβο, αυτό με το μοναχικό καβαλάρη ισχύει και για μένα... ξέχασα να το αναφέρω αν και είναι ίσως ο σημαντικότερος λόγος.

tumblr_lk4hh5aoMV1qdjoado1_500.png

Σβήνοντας το family reunion κομμάτι. :P

Το έλεγε και στο Arkham City όταν του λέει βασικός χαρακτήρας "You'll be alone."

"As always." - Batman

;)

Δημοσ.

νομιζω οτι το εχουν ανακοινωσει πως σε κανα 2 χρονια θα πανε για ριμπουτ στο μπατμαν ωστε να ταιριαξει σε ενα justice league universe. ως απαντηση στους αβενντζερς...οποτε μην αγχωνεστε...

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...