Προς το περιεχόμενο

The Dark Knight Rises (2012)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οσον αφορα το Girl with the Dragon Tattoo ειχα δει το trailer πριν δω το original και μετα. Αμα δεν εχεις δει το original δεν καταλαβαινεις καθολου τι παιζει με το story. Δεν τιθεται τετοιο θεμα. Αφου ειδα το original, ε το trailer του remake μου φανηκε ενα μεγαλο spoiler.

• Απαντ. 1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τι εννοεις whitewashed

τους εκανε λευκους απο μη λευκους.

Γιατί δεν εμφανίζεται στον Firefox; Υπάρχει κάποια ρύθμιση;

μια χαρα εμφανιζεται εδω.τσεκαρε τα addons σου.

Δημοσ.

Προσωπικά δε με ενθουσίασε το trailer. Όχι ότι αυτό σημαίνει κάτι για τη ταινία βέβαια...

Γιατι δεν εχεις διαβασει το Knightfall

τους εκανε λευκους απο μη λευκους.

Δεν θυμαμαι καν να τεθηκε ποτε θεμα φυλης για τον Bane

Λατινικης καταγωγης υποτιθεται αλλα σε ολα τα κομικς εμφανιζεται σχετικα λευκος αλλα και παλι ανευ σημασιας

Ποιον αλλον εχει κανει λευκο απο μη λευκο?

Δημοσ.

Γιατι δεν εχεις διαβασει το Knightfall

Μπορεί να φταίει αυτό. Μπορεί να φταίει επίσης ότι μου φάνηκε πολύ "φωτεινό" για Batman. Και η καταστροφή του γηπέδου δεν πείθει.

Επαναλαμβάνω όμως ότι μου είναι παντελώς αδιάφορα τα trailer. Έχουμε δεί απίστευτα trailer να μεταμορφώνονται σε τραγικές ταινίες και έχουμε δεί και trailer που δε μας γεμίζουν το μάτι και οι ταινίες γ@μάγανε.

Εκτός αυτού νομίζω ότι πλέον το να φτίαξεις ένα trailer που να εντυπωσιάζει είναι το πιο εύκολο πράγμα στο κόσμο.

Δημοσ.

Δεν θυμαμαι καν να τεθηκε ποτε θεμα φυλης για τον Bane

Λατινικης καταγωγης υποτιθεται αλλα σε ολα τα κομικς εμφανιζεται σχετικα λευκος αλλα και παλι ανευ σημασιας

Ποιον αλλον εχει κανει λευκο απο μη λευκο?

ακριβως.ειναι λατινος,μη λευκος δηλαδη.ομοιως και ο Ras Al Ghul που ειναι αραβας.

Ο Νολαν τους αλλαξε την εθνικοτητα/φυλη.

Ο Ρας εγινε ιρλανδος και ο Μπειν αυστραλος.

Δεν εβαλε απλως λευκους ηθοποιους να παιξουν χαρακτηρες αλλης εθνικοτητας.

Αλλαξε την εθνικοτητα των ιδιων των χαρακτηρων.

Να το χοντρυνω λιγο παραπανω;

Ο μονος αμερικανος ηθοποιος σε βασικο ρολο ειναι ο μαυρος Morgan Freeman ως Lucius Fox. (ο Eric Roberts ειναι αλλη περιπτωση,στην εξηγω αν θες)

Ο μαυρος αρχηγος της Αστυνομιας ειναι αγγλος.

Ολοι οι υπολοιποι ηθοποιοι στους κυριους ρολους ειναι αυστραλοι/ιρλανδοι/βρετανοι.

O Eρκχαρτ ειναι αμερικανος αλλα μεγαλωσε στην Αγγλια και ξεκινησε την καριερα του στην Αυστραλια.

Οι ηθοποιοι στους δευτερευοντες ρολους ειναι λατινοι και ασιατες.

Οι γυναικες του Νολαν οπως και ο Eric Robert ειναι αλλες περιπτωσεις.

Το ψειριζω πολυ και βλεπω γιγαντες εκει που δεν υπαρχουν; ισως.

αλλα απο την αλλη,τιποτα δεν ειναι τυχαιο στην ζωη.

Δημοσ.

Κανενα απο τα trailer ολων των batman δεν με ειχε ενθουσιασει σε αντιθεση με τις ταινιες. Το λαμβανω ως κατι πολυ καλο παντως αυτο. Τα "spoilers" στα trailer με ξενερωνουν οσο τιποτε αλλο.

Δημοσ.

Το ψειριζω πολυ και βλεπω γιγαντες εκει που δεν υπαρχουν; ισως.

E ναι ρε μαν, το ψειριζεις πολυ

Πχ ο Νισον δεν επαιζε ακριβως τον Ρα'ς αλλα τον Ντουκαρντ. Στο Συμπαν του Νολαν ο Ρα'ς Αλ Γκουλ δεν ειναι αιωνιος μεσα απο μαγικα Lazarus Pits αλλα επειδη ειναι κατι σαν τον Μινωα, ενα "ονομα" που παιρνει ο αρχηγος. Επομενως δεν ειναι ο "ιδιος" Ρα'ς

Για τον Bane στα ειπα και πριν, σπανια - εγω προσωπικα δεν θυμαμαι πολλες ιστοριες - να επαιξε ρολο η λατιν καταγωγη (εκτος απο τη μασκα που εδω δεν υπαρχει) οποτε και παλι ειναι ανευ σημασιας

Νομιζω οτι ψειριζεις κατι που δεν ειχε ιδιεταιρη αξια σε αντιθεση με τον ηθοποιο, εφοσον κανει στον Νολαν. Αν ο Νολαν ηθελε τον Χαρντυ, δεν υπαρχει λογος να παει σε μια "δευτερη" μονο και μονο λογω φυλης. Θα μου πεις, αν ηταν μαυρος ο ηθοποιος που επελεγε θα το δεχοσουν? Θα με ξενιζε στην αρχη αλλα μετα δεν θα ειχα προβλημα

Δημοσ.

Θέλω ο Μπάτμαν να πεθάνει στο τέλος της τριλογίας...το θέλω απο το The dark knight....θα ταίριαζε να πεθάνει για να σώσει την Γκόθαμ και να γίνει legend...

Δημοσ.

ελα μωρε, υπερηρωες ειναι, πεθαινουν,ανασταινονται, βολταρουν στα λαζαρους πιτς,κλωνοποιουνται,ταξιδευουν στο χρονο,σε παραλληλα συμπαντα, δεν ψαρωνουμε... :devil:

Δημοσ.

Συγνωμη την εχεις δει την ταινια; O Nτουκαρντ ηταν μια ψευτικη ταυτοτητα του Ρας προκειμενου να αποκρυψει το ποιος ηταν στα αληθεια.

Αυτο ηταν και το μεγαλο τwist της ταινιας,ελεος δηλαδη.

Πρωτον, συνεχιζεις να απαντας στον κοσμο εριστικα

Το να ειμαστε εριστικοι δεν μας κανει εξυπνοτερους, μας κανει αγενεστερους ανοητους

Δευτερον, εσυ τι πιστευεις? Την εχω δει?

Κατσε να σε βοηθησω. Στο συμπαν των ταινιων του Νολαν ο Ρα'ς υποτιθεται οτι εχει τη φημη πως ειναι αθανατος, ετσι?

Οταν συναντιονται στο παρτυ και γινεται η αποκαλυψη, ο Νισον λεει στον Μπειλ που νομιζε οτι ειχε πεθανει

"But is Ra's al Ghul immortal? Are his methods supernatural?"

Δεδομενου λοιπον οτι ο Νολαν εχει πει πως δεν υπαρχει κατι υπερφυσικο στις ταινιες του, ο Νισον δεν ηταν Ο Ρα'ς, ηταν ΕΝΑΣ Ρα'ς, οπως ο Μινωας. Αυτο που θελω να πω ειναι οτι "Ντουκαρντ" ειναι alias, ενα παιχνιδι που στησανε με τον Γουαταναμπε αλλα και ο Ρα'ς ειναι ρολος μεσα στους αιωνες που υπαρχει η League of Shadows (η αντιστοιχη League of Assasins των κομικς)

Σε αυτο βοηθανε και καποια εξτρας της διπλης εκδοσης των dvd που δειχνουν σε files οτι ο Ρα'ς λεει πως ειναι 600 χρονων or something

Ειναι codename δηλαδη το Ρας; Που ακριβως το δειχνει αυτο στην ταινια διοτι εγω δεν θυμαμαι κατι τετοιο.Και τι σχεση εχει το Lazarus Pits με την εθνικοτητα του;;;

Εχεις μπερδευτει χωρις λογο.

Στα κομικς ο Ρα'ς Αλ Γκουλ ζει παρα πολλα χρονια με την χρηση των διαφορων Lazarus Pits ανα τον κοσμο

Στο συμπαν του Νολαν δεν υπαρχει κατι υπερφυσικο, απλα υπαρχουν διαφοροι Ρα'ς για να διοικουν μεσα στους αιώνες τη League of Shadows (δεν ειδα κατι που να δειχνει στην υπαρξη της The Deamon)

Τα Lazarus Pits δεν εχουν καμια σχεση με την εθνικοτητα οπως και τιποτα αλλο δεν εχει σχεση με την εθνικοτητα του Ρα'ς.

Το σημαντικο ομως ειναι οτι δεν υπαρχει κατι στον χαρακτηρα που να πρεπει σωνει και καλα να τον κανει Αραβα. Οκ, ο Νολαν ηθελε τον Νισον, τι προβλημα εχεις? Τι χανει ο ρολος επειδη δεν ειναι Αραβας?

Εστω οτι ειναι ανευ σημασια η καταγωγη για τις ιστοριες του. Που δεν ειναι διοτι το οριτζιν του Βane εχει μεγαλη σημασια για τον ιδιο τον χαρακτηρα του.Αλλα εστω οτι δεν παιζει ρολο.

Τοτε γιατι να τις αλλαξει στις ταινιες του ο Νολαν; Εχει θαυμασιους ανατολιτες και λατινους ηθοποιους το Χολυγουντ.Επισης το Χολυγουντ δεν εχει προβλημα

να βαζει αραβες και λατινους ως κακους.Επομενως γιατι τοςυ αλλαξε; Και ενταξει τους αλλαξε.Γιατι εβαλε παλι ως λευκους τα πρωτα ξαδερφια των αμερικανω και οχι τους ιδιους τους αμερικανους;

1. Δεν ξερεις πως θα δωθει το backstory του Bane, προσωπικα βρισκω πολυ σημαντικοτερο

το οτι μεγαλωσε στη φυλακη στη θεση του πατερα του

παρα το οτι ειναι λατινικης καταγωγης

2. Για τα υπολοιπα, βλεπεις πολυ Λιακοπουλο

Μα δεν καταλαβες τι σου λεω τοση ωρα.Αλλαξε την εθνικοτητα/φυλη των χαρακτηρων,δεν εβαλε απλως λευκους ηθοποιους να παιξουν μια αλλη εθνικοτητα/φυλη.

Στο ξεκαθαρισα και πιο πανω αλλα δεν το προσεξες.

Δεν εχω και τοσο μεγαλο προβλημα αν ενας αυστραλος οπως ο Hardy παιζει εναν λατινο χαρακτηρα οπως ο Bane.αλλα εχω προβλημα οταν αλλαζει ολοκληρωτικα την εθνικοτητα του ιδιου του χαρακτηρα.

Για φαντασου ο σκωτσεζος Gerard Butler στους 300,να μην εκανε τον ελληνα Λεωνιδα αλλα να εκανε τον Τουρκο Λεωνιδα.ειναι το ιδιο;

Μα τι σημασια εχει!?

Λες να παρεξηγηθουν οι κατοικοι της Λατινικης Αμερικης που ο κακος στο Μπατμαν αλλαξε?

Ο Λεωνιδας ειναι ιστορικο προσωπο, ειναι ο Bane ιστορικο προσωπο? Ξερεις κατι που δεν ξερω? :-(

Τι νομιζεις οτι ειναι, ο Νονος που ηταν απο βιβλιο για την Ιταλικη Μαφια και το "παραποιει" σε Ρωσσικη Μαφια? Σιγα τη σημασια που εχει αν ειναι Λατινος η Caucasian.

Δημοσ.

Πρωτον, συνεχιζεις να απαντας στον κοσμο εριστικα

Το να ειμαστε εριστικοι δεν μας κανει εξυπνοτερους, μας κανει αγενεστερους ανοητους

το να ειναι καποιος αγανακτισμενος με αυτα που διαβαζει,δεν σημαινει οτι ειναι και εριστικος.

καλο ειναι να τα ξεχωριζεις αυτα τα δυο.

Δευτερον, εσυ τι πιστευεις? Την εχω δει?

Αν σου απαντησω με ειλικρινια,τοτε θα ειναι που θα γινω εριστικος.οποτε αστο.

Κατσε να σε βοηθησω. Στο συμπαν των ταινιων του Νολαν ο Ρα'ς υποτιθεται οτι εχει τη φημη πως ειναι αθανατος, ετσι?

Oχι που το λεει αυτο;

Οταν συναντιονται στο παρτυ και γινεται η αποκαλυψη, ο Νισον λεει στον Μπειλ που νομιζε οτι ειχε πεθανει

"But is Ra's al Ghul immortal? Are his methods supernatural?"

Δεδομενου λοιπον οτι ο Νολαν εχει πει πως δεν υπαρχει κατι υπερφυσικο στις ταινιες του, ο Νισον δεν ηταν Ο Ρα'ς, ηταν ΕΝΑΣ Ρα'ς, οπως ο Μινωας. Αυτο που θελω να πω ειναι οτι "Ντουκαρντ" ειναι alias, ενα παιχνιδι που στησανε με τον Γουαταναμπε αλλα και ο Ρα'ς ειναι ρολος μεσα στους αιωνες που υπαρχει η League of Shadows (η αντιστοιχη League of Assasins των κομικς)

Σε αυτο βοηθανε και καποια εξτρας της διπλης εκδοσης των dvd που δειχνουν σε files οτι ο Ρα'ς λεει πως ειναι 600 χρονων or something

Αντε παλι.

Τι σχεση εχει το αν ειναι αθανατος ο Ρας με την εθνικοτητα του; Το να κανει ο Νολαν τον Ρας θνητο ειναι κατανοητο,διοτι ηθελε να κανει μια ρεαλιστικη ταινια.Αν και απο οτι φαινεται μαλλον θα εχουμε στο TDKR μια

"ρεαλιστικη" εκδοχη του Lazarus Pit.Αλλα γιατι να αλλαξει την εθνικοτητα του,τι εξυπηρετουσε μεσα στην ιστορια;

Ακομη και ο Ρας να ηταν ενα ειδους τιτλου που υιοθετουσαν οι διαφοροι αρχηγοι της Αδελφοτητας μεσα στους αιωνες,παλι δεν εξηγει γιατι ο Ρας της ταινιας δεν μπορουσε να ηταν αραβας οπως στα κομικς.

Η πλακα ειναι οτι και ο ψευτικος Ρας δεν ηταν καν αραβας αλλα ασιατης.Τουλαχιστον αν τον εβαζε ως αραβα,θα μπερδευε ακομη περισσοτερο τους φανς και το τουιστ θα ηταν πιο αναπαντεχο.

Αλλα και παλι,απο αυτα που γραφεις δεν βγαινει καποιο συμπερασμα οτι ο Ρας ηταν ενας απο τους πολλους Ρας που προυπηρξαν ως αρχηγοι της οργανωσης.

Αυτο που λεει ο Ρας περι immortal και supernatural methods,αφορουσε την δικια του περιπτωση,οχι καποιον αλλον Ρας.

Σκοτωθηκε ο ψευτικος Ρας και ολοι νομιζανε οτι σκοτωθηκε ο αληθινος αλλα στην πραγματικοτητα ο αληθινος ζουσε ακομη.

Δηλαδη δεν ειχε να κανει με σουπερ δυναμεις αλλα με τακτικες εξαπατησης.Αυτο εννοουσε ο Ρας οταν μιλαγε στον Βατμαν,συν του οτι αποτελουσε και ενα node στους φανς των κομιξ οι οποιοι ξερουν οτι ο κομικ Ρας ειναι αθανατος.

Εχεις μπερδευτει χωρις λογο.

Στα κομικς ο Ρα'ς Αλ Γκουλ ζει παρα πολλα χρονια με την χρηση των διαφορων Lazarus Pits ανα τον κοσμο

Στο συμπαν του Νολαν δεν υπαρχει κατι υπερφυσικο, απλα υπαρχουν διαφοροι Ρα'ς για να διοικουν μεσα στους αιώνες τη League of Shadows (δεν ειδα κατι που να δειχνει στην υπαρξη της The Deamon)

Τα Lazarus Pits δεν εχουν καμια σχεση με την εθνικοτητα οπως και τιποτα αλλο δεν εχει σχεση με την εθνικοτητα του Ρα'ς.

Εγω εχω μπερδευτει; εγω μιλαω απο την αρχη για την εθνικοτητα του και εσυ μου αναφερες τα Lazarus Pits.τωρα μου λες οτι τα Lazarus Pits δεν εχουν σχεση με την εθνικοτητα του.

οτι ναναι δηλαδη.

Οσο αφορα τους διαφορους Ρας,σου απαντησα πιο πανω.

Το σημαντικο ομως ειναι οτι δεν υπαρχει κατι στον χαρακτηρα που να πρεπει σωνει και καλα να τον κανει Αραβα. Οκ, ο Νολαν ηθελε τον Νισον, τι προβλημα εχεις? Τι χανει ο ρολος επειδη δεν ειναι Αραβας?

Το γεγονος οτι ειναι αραβας στα κομικς δεν παιζει ρολο; Γιατι δεν εκανε και τον Μπατμαν ιρλανδο στην καταγωγη του,αφου δεν παιζει ρολο;

1. Δεν ξερεις πως θα δωθει το backstory του Bane, προσωπικα βρισκω πολυ σημαντικοτερο

Spoiler

το οτι μεγαλωσε στη φυλακη στη θεση του πατερα του

παρα το οτι ειναι λατινικης καταγωγης

Ενταξει για το backstory του Bane εχεις δικιο,θα πρεπει να περιμενουμε να δουμε πρωτα πως θα ειναι στην ταινια.

Αλλα η προφορα του παντως,μονο λατιν δεν ειναι.

2. Για τα υπολοιπα, βλεπεις πολυ Λιακοπουλο

Τωρα εσυ γινεσαι εριστικος.Εγω τουλαχιστον υποδεικνυω γεγονοτα για τα οποια ο καθενας μπορει να συμπερανει οτι θελει.ο Λιακοπουλος τα βγαζει ολα απο το μυαλο του.

Μα τι σημασια εχει!?

Λες να παρεξηγηθουν οι κατοικοι της Λατινικης Αμερικης που ο κακος στο Μπατμαν αλλαξε?

Δεν μιλαω εκ μερους κανενος.εκ μερους του εαυτου μου μιλαω.εσυ μιλας εκ μερους καποιου; του Νολαν;

Ο Λεωνιδας ειναι ιστορικο προσωπο, ειναι ο Bane ιστορικο προσωπο? Ξερεις κατι που δεν ξερω? :-(

Η απαντηση σου ειναι τελειως ασχετη με αυτο που σε ρωτησα.

Σου εδωσα ενα παραδειγμα για να καταλαβεις την ενσταση μου.

Αν καταλαβες τι εννοουσα,μια χαρα τοτε.

Αν παλι οχι,ενταξει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...