Προς το περιεχόμενο

Ανβάθμιση σε Sandy Bridge...Μήπως βιαζόμαστε;

Yannis1976

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλά δεν υπήρχε το σημερινό.. έχω παραγγείλει μητρικές,μνήμες,κάρτες σουξου-μουξου και κοιτάω με έναν πωλητή απο το Πλαίσιο του Περιστερίου για το πότε θα έρθουν οι i5 2500k .. και βλέπει έναν διαθέσιμο στου Πειραιά-μένει ο τυπάς.

Παίρνω καπάκι τηλέφωνο να τον κρατήσει και μου κάνει ότι έφυγε σε ένα μηχάνημα των 5k.

Ο μοναδικός στην Ελλάδα,τον έχασα για λίγο :cry:

:P

δεν ειπες σε αλλο θρεντ οτι τον εχεις παρει και τον εχεις κλοκαρει κιολας??? :rolleyes:

• Απαντ. 71
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Πολύ πιο ακριβό θα σου βγει το πακέτο CPU-mobo-μνήμες και οι διαφορά στη συνολική βελτίωση του συστήματος θα είναι πολύ υπέρ του SSD.

Ευτυχώς το software, ακόμη και τα παιχνίδια, έχουν ρίξει πολύ την εξέλιξή τους και δεν επικρατεί πια η κατάσταση που επικρατούσε πριν 10-15 χρόνια, που ήθελες καινούργια CPU κάθε χρόνο σχεδόν.

Για έναν δίσκο 100-120GB χρειάζομαι περίπου στα 200€ και η χωρητικότητα αυτή με φτάνει πολύ οριακά και με την προΥπόθεση ότι θα βγάλω τις φωτογραφίες (38GB) εκτός βασικού δίσκου. Αν δω για 160GB η τιμή ανεβαίνει στα 300+€!!

Πιθανότατα να έχεις δίκιο όσον αφορά στη διαφορά στις επιδόσεις.

Δημοσ.

δεν ειπες σε αλλο θρεντ οτι τον εχεις παρει και τον εχεις κλοκαρει κιολας??? :rolleyes:

Φίλος λέω, φίλος. Εξωτερικό.

Δημοσ.

για μενα που θελω το pc να παιζω games οτι συχρονο υπαρχει....να παρω τον intel i5-2500 ή τον 2500k ?

η διαφορά είναι στον ξεκλείδωτο πολλαπλασιαστή...

ειναι απλο!

θα κάνεις overclock ? >>> 2500K

δεν σκοπεύεις !!>>>>> 2500

Δημοσ.

για μενα που θελω το pc να παιζω games οτι συχρονο υπαρχει....να παρω τον intel i5-2500 ή τον 2500k ?

Αν δε κανεις overclock να παρεις μητρικη Η67 που ειναι και πιο φθηνες ...smilie.png

Δημοσ.

για τις μνήμες διάβασε το ποστ μου ...

εν ολίγης...τις μνήμες σου αναγκαστηκά πρέπει να τις βάλεις στα 1,52 μεγιστο(ασφαλές 1,5) συμφωνα με την Intel (και όλες τις κατασκευάστριες μητρικών) για να έχει μακροζωία και να δουλεύει με ασφάλεια το μηχανάκι...

@@διες

Φιλε μηπως αυτο που λες για την ταση στις μνημες δεν ισχυει παντου ? Για παραδειγμα στο manual της asus p8p67 οι προτεινομενες μνημες ειναι ολες στα 1,65 volts.

Δημοσ.

Φιλε μηπως αυτο που λες για την ταση στις μνημες δεν ισχυει παντου ? Για παραδειγμα στο manual της asus p8p67 οι προτεινομενες μνημες ειναι ολες στα 1,65 volts.

Το παντου ισχύει για όλες τις μητρικές με Sandy..όχι για άλλους επεξεργστές προφανώς!

την κατασκευάστρια της μητρικής προφανώς δεν την ενδιαφέρει αν ζορίζεται ο επεξεργαστής (αν ίσχυουν πάντα αυτά που λέει η Ιντελ) ή αν μετά απο απο 5-6 χρόνια τον πάρεις στο χέρι!

Διάβασε το manualτων I5 Sandy συγκεκριμένα Table 7-6 σελίδα 80.

Δεν είναι τυχαίο επίσης που βγαίνουν απο όλες τις εταίριες μνήμες στα 1,5 για Sandy συγκεκριμένα.

Βέβαια μπορεί όλο αυτό να είναι ένα παιχνίδι αγοράς...αν και δεν το νομίζω γιατί είχε γίνει και με παλαιότερη σειρά επεξεργαστών, καθώς επίσης την Intel δεν την συμφέρει να έχουν τα Intel/Sandy based συστήματα της μικρότερες επιδόσεις έν ελλείψει υπερχρονισμού των μνημών!

Δημοσ.

Παντως και στα manual των μητρικων της Intel για μνημες στα 1,65 γραφουν.

Οπως και να εχει για καποιον που αγοραζει καινουργιο συστημα με καινουργιες μνημες ηδη στην αγορα υπαρχουν αρκετες στα 1,5.

Δημοσ.

Παντως και στα manual των μητρικων της Intel για μνημες στα 1,65 γραφουν.

Οπως και να εχει για καποιον που αγοραζει καινουργιο συστημα με καινουργιες μνημες ηδη στην αγορα υπαρχουν αρκετες στα 1,5.

τι εννοεις γράφουν? το ότι είναι δοκιμασμένες και δουλευουν(για αυτό και τις βάζουν στο support list)λογικό είναι...κανείς δεν είπε ότι δεν δουλευουν στα 1.65 ...μια χαρά δουλεύουν!

τό όλο θέμα (απο ερωτήσεις που έχουν γίνει στο support της intel) είναι ότι τίθεται θέμα μακροζωίας του επεξεργαστή ...και ότι η ίδια προτείνει 1.5 για ασφαλή λειτουργία!

σου ξαναλέω ότι της κατασκευάστριες μητρικές δεν τις ενδιαφέρει πόσο θα σου αντέξει ο επεξεργαστής.

βέβαιως είναι επιλογή του καθενός το τι τάση θα βάλει.

στην ελληνική αγορά σε 1600+ μόνο τις Vengeance και τη σειρα Lovo της Kingston εχω δεί.

Δημοσ.

Για παραδειγμα το manual της Intel BOXDP67BG γραφει

Main Memory

NOTE

To be fully compliant with all applicable Intel

® SDRAM memory specifications, the

board should be populated with DIMMs that support the Serial Presence Detect (SPD)

data structure. If your memory modules do not support SPD, you will see a

notification to this effect on the screen at power up. The BIOS will attempt to

configure the memory controller for normal operation.

The Desktop Board supports the following memory and interface:

• Four 240-pin Double Data Rate 3 (DDR3) SDRAM Dual Inline Memory Module

(DIMM) sockets with gold-plated contacts arranged in two channels

• 2133 MHz to 1066 MHz DDR3 SDRAM Memory Modules

• Support for single- and dual-channel memory interleaving

Unbuffered, non-registered single- or double-sided DIMMs with a voltage rating of

1.65 V or less

NOTE

Using a DIMM with a voltage rating higher than 1.65 V may damage the

processor.

• Non-ECC DDR3 memory

• Serial Presence Detect (SPD) memory only

• Up to 32 GB maximum total system memory using 8 GB DIMMs

Υπαρχουν και αυτες στα 1,5

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=22795&cat=4

Δημοσ.

τι να σου πώ...απο την μία λέει στους επεξεργαστές για μέγιστο 1,5 και στο manual δίνει 1,65!

εγώ πάντως δεν θα το ρισκάρω

εδώ πάλι λέει 1,5 για την ίδια ακριβώς μητρική :rolleyes:

τι να πώ!

και εγώ είμαι ανάμεσα σε αυτές που έδωσες αλλά απο memoryc

8 ή 4 αλλά θα πάω μάλλον για τις δεύτερες

Δημοσ.

παιδια να σας πω κατι? εγω ας πουμε που δεν ξερω πολλα, γιατι δινωντας παραπανω ρευμα στην ram βλαπτεται η μακροζωια του επεξεργαστη???

Δημοσ.

Ενταξει και εγω εννοειται οτι δε θα το ρισκαρω απλα κουβεντα να γινεται.

υγ. ωραιο το site που εδωσες, δεν το ηξερα. αν παραγγειλεις απο Ελλαδα βαζεις "including vat" ή "excluding vat" ? Aν βαλεις excluding πρεπει να δωσεις αφμ εταιρειας ή τιποτα παρομοιο ?

Δημοσ.

Ενταξει και εγω εννοειται οτι δε θα το ρισκαρω απλα κουβεντα να γινεται.

υγ. ωραιο το site που εδωσες, δεν το ηξερα. αν παραγγειλεις απο Ελλαδα βαζεις "including vat" ή "excluding vat" ? Aν βαλεις excluding πρεπει να δωσεις αφμ εταιρειας ή τιποτα παρομοιο ?

στο exluding βάζεις AΦΜ επαγγελματικό αλλά πρέπει να είναι γραμμένο στο VIES για να το εγκρίνουν και να γλιτώσεις το ΦΠΑ.

εγώ ακόμα δεν έχω βρεί κάποιον γραμμένο στο VIA πάντως :P τουλάχιστον απο τον κύκλο των γνωστών μου.

παιδια να σας πω κατι? εγω ας πουμε που δεν ξερω πολλα, γιατι δινωντας παραπανω ρευμα στην ram βλαπτεται η μακροζωια του επεξεργαστη???

περιμένεις απάντηση σε αυτό? μόνο η κυρία intel τα ξέρει αυτά... :-D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...