Προς το περιεχόμενο

Ανβάθμιση σε Sandy Bridge...Μήπως βιαζόμαστε;

Yannis1976

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Συμφωνώ αλλά είναι πανάκριβοι οι άτιμοι οι SSD...

Πολύ πιο ακριβό θα σου βγει το πακέτο CPU-mobo-μνήμες και οι διαφορά στη συνολική βελτίωση του συστήματος θα είναι πολύ υπέρ του SSD.

Ευτυχώς το software, ακόμη και τα παιχνίδια, έχουν ρίξει πολύ την εξέλιξή τους και δεν επικρατεί πια η κατάσταση που επικρατούσε πριν 10-15 χρόνια, που ήθελες καινούργια CPU κάθε χρόνο σχεδόν.

• Απαντ. 71
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

εσυ ταπεινε κατοχε του q6600 εισαι δυσαρεστημενος απο τις επιδοσεις του υπολογιστη σου?

θα ηθελα ενα πιο γρηγορο σε αποκριση συστημα. Η αληθεια ειναι οτι ειδα τεραστια διαφορα σε boot και εκκινηση εφαρμογων σε ενα συστημα με ι5 2500 με ssd drive σε σχεση με το δικο μου q6600 + raptor

Δημοσ.

θα ηθελα ενα πιο γρηγορο σε αποκριση συστημα. Η αληθεια ειναι οτι ειδα τεραστια διαφορα σε boot και εκκινηση εφαρμογων σε ενα συστημα με ι5 2500 με ssd drive σε σχεση με το δικο μου q6600 + raptor

Οι διαφορές οφείλονται στον SSD, όχι στη CPU.

Δημοσ.

Ρε παιδιά,για εξηγήστε μια τι παίζει με τις μνήμες.

Έχω κάτι 1600αρες που θέλουν 1,65... τι θα κάνω με αυτές σε P67 chipset + i5 2500k;

Και ας μου εξηγήσει κάποιος τι είναι το "Πετσοκομένα lanes" που λένε πολλοί..

για τις μνήμες διάβασε το ποστ μου ...

εν ολίγης...τις μνήμες σου αναγκαστηκά πρέπει να τις βάλεις στα 1,52 μεγιστο(ασφαλές 1,5) συμφωνα με την Intel (και όλες τις κατασκευάστριες μητρικών) για να έχει μακροζωία και να δουλεύει με ασφάλεια το μηχανάκι...

@@διες

Δημοσ.

Ειμαι ενας ταπεινος q6600 @ 3.2 κατοχος...Χρηση gaming πρωτιστως, να μεταβω τωρα η αργοτερα σε αναβαθμιση cpu?

Είμαι με E6600 @3GHz και δεν έχω νιώσει ακόμα την ανάγκη αναβάθμισης (λόγω games). ΟΚ σε κάποια που εκμεταλλεύονται extra cores θα ταν καλύτερα τα πράγματα αλλά για μένα δεν αξίζει να δώσω χρήματα για 2-3 games. Λογικά θα με βγάλει ασπροπρόσωπο και τον 5ο χρόνο ζωής του. 330€ είχα στάξει αλλά αποδείχτηκε απ τους πιο vfm cpu που χα ποτέ.

Δημοσ.

Είμαι με E6600 @3GHz και δεν έχω νιώσει ακόμα την ανάγκη αναβάθμισης (λόγω games). ΟΚ σε κάποια που εκμεταλλεύονται extra cores θα ταν καλύτερα τα πράγματα αλλά για μένα δεν αξίζει να δώσω χρήματα για 2-3 games. Λογικά θα με βγάλει ασπροπρόσωπο και τον 5ο χρόνο ζωής του. 330€ είχα στάξει αλλά αποδείχτηκε απ τους πιο vfm cpu που χα ποτέ.

και γω στον ίδιο είμαι...με μια αρχαία 7900GTX που πλεον τα θέλει όλα low... :P

είχα δώσει τότε 2κ μόνο για το κουτί...και τώρα απλά τα κλαίω..Πλέον κατέλειξα ότι δεν αξίζει να δίνεις πολλά λεφτά σε μηχανάκια...!!

Επίσης επειδή μου την έχουν δώσει τρελά τα "μεγάλα" ελληνικά e-magazia...πλέον παραγγέλνω απο Aγγλία/Ιρλανδία μεριά..που αν χρειαστέις RMA μπορεί να πληρώνεις λίγα μεταφορικά

για να τα στείλεις αλλα θα εκυπηρετηθείς 100%...καθώς και για service!τουλάχιστον δεν θα σου σπανε τα...ότι δουλεύει μια χαραααα..χάλασε εξαιτίας του Χ εξαρτήματος που δεν έχετε παρει απο μας...συνεπώς δεν φταίμε εμείς!!! τρέχα γύρευε...

Δημοσ.

για τις μνήμες διάβασε το ποστ μου ...

εν ολίγης...τις μνήμες σου αναγκαστηκά πρέπει να τις βάλεις στα 1,52 μεγιστο(ασφαλές 1,5) συμφωνα με την Intel (και όλες τις κατασκευάστριες μητρικών) για να έχει μακροζωία και να δουλεύει με ασφάλεια το μηχανάκι...

@@διες

Με αποτέλεσμα; τι κυρώσεις θα υπάρξουν εάν κατεβάσω το ρεύμα στο 1.52;

Δημοσ.

Με αποτέλεσμα; τι κυρώσεις θα υπάρξουν εάν κατεβάσω το ρεύμα στο 1.52;

εννοείς αν ΔΕΝ ? δεν το γνωρίζει κανείς αυτό...αλλοι λένε ότι εκεί που η μητρική σου έχει 10-15 χρόνια ζωής θα πέσει πολύ πιο χαμηλά.

άλλη λένε ότι μπορει να έχει πρόβλημα το IMP της Cpu...

προς ώρας τα μόνα αποτελέσματα (είναι πολύ νωρίς για μόλις μερικών βδομάδων επεξεργαστή) είναι μερικοί καμμένοι πυρήνες σε μερικους Sandy...σε forum που διαβάζω αυτα!

και με μια επιφύλαξη πάντα...για το πόσο εγγυρες είναι αυτές οι πληροφορίες περί καμμένων επεξεργαστών(μπορεί να είναι AMDακιδες που θέλουν να δυσφημίσουν ...μπορεί πολλα)

το σίγουρο είναι ότι απο την στιγμή που σου λέει μέγιστον 1,52(ασφαλές 1,5) η Ιntel για τους λόγους που εξήγησα στο ποηγουμενο ποστ που σου δωσα...εγώ δεν θα το ρίσκαρα για κανέναν λόγο!

Δημοσ.

Όχι δεν με κατάλαβες,αφού θα ρίξω τα ρεύματα στο 1,52 θα πρέπει να πέσουν και τα mhz?τα timings?

Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ undervolt στις μνήμες γι' αυτό και δεν γνωρίζω :-D

Δημοσ.

Όχι δεν με κατάλαβες,αφού θα ρίξω τα ρεύματα στο 1,52 θα πρέπει να πέσουν και τα mhz?τα timings?

Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ undervolt στις μνήμες γι' αυτό και δεν γνωρίζω :-D

το καλύτερο σενάριο (αν είναι δυνατές οι μνήμες) είναι να μην πέσει τίποτα!! :) βέβαια αυτο το επιβεβαιώνεις με ένα memtest...αν σου πετάξει error...ρίχνεις ότι θεωρείς λιγότερο σημαντικό (εγώ π.χ αν δεν επαιζε 1.5 κομπλε θα ανεβαζα timings για αρχή)

λογικά αν είναι καλα κομμάτια οι μνήμες και με 1.5 πρέπει να παίξουν.

Δημοσ.

εννοείς αν ΔΕΝ ? δεν το γνωρίζει κανείς αυτό...αλλοι λένε ότι εκεί που η μητρική σου έχει 10-15 χρόνια ζωής θα πέσει πολύ πιο χαμηλά.

προς ώρας τα μόνα αποτελέσματα (είναι πολύ νωρίς για μόλις μερικών βδομάδων επεξεργαστή) είναι μερικοί καμμένοι πυρήνες σε μερικους Sandy...σε forum που διαβάζω αυτα!

και με μια επιφύλαξη πάντα...για το πόσο εγγυρες είναι αυτές οι πληροφορίες περί καμμένων επεξεργαστών(μπορεί να είναι AMDακιδες που θέλουν να δυσφημίσουν ...μπορεί πολλα)

το σίγουρο είναι ότι απο την στιγμή που σου λέει μέγιστον 1,52(ασφαλές 1,5) η Ιntel για τους λόγους που εξήγησα στο ποηγουμενο ποστ που σου δωσα...εγώ δεν θα το ρίσκαρα για κανέναν λόγο!

Αυτο τι ειναι? :unsure:

• Moderators
Δημοσ.

Τσαμπα εχουν τριετη εγγυηση η CPU και 10ετη οι Ram? :)

Δημοσ.

Καλά δεν υπήρχε το σημερινό.. έχω παραγγείλει μητρικές,μνήμες,κάρτες σουξου-μουξου και κοιτάω με έναν πωλητή απο το Πλαίσιο του Περιστερίου για το πότε θα έρθουν οι i5 2500k .. και βλέπει έναν διαθέσιμο στου Πειραιά-μένει ο τυπάς.

Παίρνω καπάκι τηλέφωνο να τον κρατήσει και μου κάνει ότι έφυγε σε ένα μηχάνημα των 5k.

Ο μοναδικός στην Ελλάδα,τον έχασα για λίγο :cry:

:P

Δημοσ.

Για μενα ειναι μονοδρομος ενας Sandy Bridge επεξεργαστης καθως χρησιμοποιω laptop. Εχει χαμηλοτερη καταναλωση, μπορεις να χρησιμοποιησεις ανετα την ενσωματωμενη καρτα γραφικων για ακομα λιγοτερα wat και δουλευει σε χαμηλοτερες θερμοκρασιες πολυ σημαντικο για ενα λαπτοπ για να μη καταληξει σε throtling. Και ολα αυτα με πολυ καλυτερες επιδωσεις τους μεχρι τωρα i7.

Ολα αυτα βεβαια λογω του Darkfall για να μπορω να παιζω ανετα σε Sieges και να κανω fraps γιατι τωρα με τον T8300 σερνομαι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...