Προς το περιεχόμενο

Ανβάθμιση σε Sandy Bridge...Μήπως βιαζόμαστε;

Yannis1976

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγω απλά θέλω να αφήσω τον cpu στα 4.5 .. οι μνήμες δεν με ενδιαφέρουν.. αν και έχω 4gb 1600αρες με 1.65... δεν ξέρω τι θα παιχτεί

τις ρίχνεις στα 1.5v και όσο καλά σου κάτσουν...τις κουμπώνεις!

• Απαντ. 71
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Καλησπέρα!

Τις τελευταίες ημέρες χαζεύοντας στις αγγελίες για επεξεργαστές/μητρικές παρατηρώ μια σημαντική αύξηση σε προσφορές i5-i7 και αντίστοιχες μητρικές προηγούμενης γενιάς. Φαντάζομαι ότι πολλοί από εσάς με την έλευση του Sandy Bridge ψάχνευστε για αναβάθμιση. Μάλιστα δεν κρύβω ότι το σκέφτομαι και εγώ όντας ενός πιο παλιού αλλά καθόλου αδύναμου Q9550. Απλά αναρωτιέμαι τελικά αν αξίζει τον κόπο μία τέτοια αναβάθμιση ειδικά αν είστε ήδη στην τεχνολογία i5-i7. Ακόμα και ένας τετραπύρηνος Q6600 μαζί με αρκετή μνήμη και μια αξιπρεπή κάρτα γηραφικών τον βλέπω να τρέχει πρόσφατα παιχνίδια μια χαρά ενώ για εφαρμογές γραφείου ούτε καν το συζητώ!

Για κάποιους που ασχολούνται με επεξεργασία video ή άλλες βαριές εφαρμογές το καταλαβαίνω, αλλά νομίζω ότι η πλειοψηφία είμαστε συνήθεις χρήστες οι οποίοι τρέχουν το Office, σερφάρουν, ψιλοεπεξεργάζονται φωτογραφίες και τρέχουν και παιχνίδια. Για αυτούς τους χρήστες ειλικρινά αμφιβάλλω αν ακόμα και από έναν Q6600 αξίζει κανείς να πάει σε sandy bridge.

Προσωπικά το μόνο πλεονέκτημα που βλέπω είναι η μειωμένη κατανάλωση ενέργειας αλλά αξίζει κανείς να δώσει +250€ και βάλε και πότε πραγματικά θα κάνει την απόσβεση;

Γιάννης

Αφού λοιπόν λες ότι ακόμη και ένας αδύναμος Q6600 μπορεί να κάνει τα πάντα, γιατί -ακόμη και εσύ- σκέφτεσαι την αναβάθμιση;

Δημοσ.

σαφως οσοι εχουν ενα καλο πισι τελευταιας γενιας, προ sandybridge, δεν αξιζει η αναβαθμιση, ουτε να στο χαριζουν!!!!

ακομα και οσοι εχουν καλους Quad, δεν χρειαζεται να τρεξουν να αλλαξουν πλατφορμα!!!

μονο καποιοι που εχουν C2D και κατω, ισως χρειαστουν αναβαθμιση. και λεω ισως, γιατι και αυτο εξαρταται απο τις αναγκες του καθενος!

αρα, μπορεις να το πεις και υπερκαταναλωτισμο, αυτο που παθαινει ο ελληνας με κατι καινουριο που βγαινει στην αγορα, ακομα κι αν εχει ηδη στην κατοχη του κατι αντιστοιχο που του κανει τη δουλεια ανετα!!

και υστερα κλαιγομαστε για κριση...!!!

Δημοσ.

το θέμα είναι κάποιος που θέλει να πάρει p.c αυτό τον μήνα...τι θα προτιμήσει!

είναι περίεργη φάση...πάντως το P67 δεν μου γεμίζει το μάτι...είναι για να βάλει κάποιος το Η67 να γλιτώσει μητρική και να έχει μια αξιόλογη εικόνα και να παλέψει μερικά παιχνίδια...να χτυπήσει συνάμα και το 890GX!? όταν με μια καρτα τον 50-60 ευρώ τους ριχνει στο κεφάλι γραφικά!(5450)

Καλημέρα!

Η λέξη "παλέψει" νομίζω δεν περιγράφει πλήρως την εικόνα. Εδώ ένας τετραπύρηνος Core 2 Quad με μια 5850 παίζει πρακτικά τα πάντα σε ανάλυση 1920χ1080, πόσο μάλλον o Sandy Bridge με μια αντίστοιχη καρτα...

κάμποσοι πουλάνε Χ58+Ι7+3x2gb ddr3 σε καλες τιμες στα γνωστα ελληνικά site...

oπου ειμαι 1000% σιγουρος οταν θα βγει το X68 θα τρέχουν να πουλάνε την φόλα p67 :-D

Ποια είναι τα υπόλοιπα γνωστά sites εκτός του insomnia;

Αφού λοιπόν λες ότι ακόμη και ένας αδύναμος Q6600 μπορεί να κάνει τα πάντα, γιατί -ακόμη και εσύ- σκέφτεσαι την αναβάθμιση;

Υπερκαταναλωτισμός...το παραδέχομαι, αλλά τουλάχιστον προβληματίζομαι και στο τέλος πιθανότατα δεν θα το κάνω. Και από αυτό το thread γνώμες έψαχνα, αν τελικά αξίζει η αναβάθμιση.

αρα, μπορεις να το πεις και υπερκαταναλωτισμο, αυτο που παθαινει ο ελληνας με κατι καινουριο που βγαινει στην αγορα, ακομα κι αν εχει ηδη στην κατοχη του κατι αντιστοιχο που του κανει τη δουλεια ανετα!!

και υστερα κλαιγομαστε για κριση...!!!

Δυστυχώς όχι μόνο ο Έλληνας...Όλος ο δυτικός υπολογισμός βασίσζεται στον υπερκαταναλώτισμό...Πυ να δεις τι γίνεται στα αντίστοιχα αγγλικά φορουμ

Δημοσ.

Καλημέρα!

Η λέξη "παλέψει" νομίζω δεν περιγράφει πλήρως την εικόνα. Εδώ ένας τετραπύρηνος Core 2 Quad με μια 5850 παίζει πρακτικά τα πάντα σε ανάλυση 1920χ1080, πόσο μάλλον o Sandy Bridge με μια αντίστοιχη καρτα...

μιλάμε για χωρις κάρτα...onboard HD2000 με χρήση επεξεργαστή και H67. Προφανώς με κάρτα γραφικών θα παίζει άψογα..

Δημοσ.

μιλάμε για χωρις κάρτα...onboard HD2000 με χρήση επεξεργαστή και H67. Προφανώς με κάρτα γραφικών θα παίζει άψογα..

συγγνώμη δεν το κατάλαβα

Δημοσ.

Ο καθημερινός χρήστης δεν νομίζω ότι και σε αυτήν τη γενιά θα χρειαστεί αναβάθμιση, αν έχει έναν καλό 4πύρηνο, ακόμη και έναν καλό διπύρηνο, από 6750 και πάνω. O gamer έχει ανάγκη από καλή κάρτα γραφικών, ενώ, αν θέλεις να καταλάβεις πραγματική διαφορά, πας σε έναν καλό SSD και αποκτάς ένα μηχάνημα με πολύ καλύτερη απόκριση.

Δημοσ.

Ρε παιδιά,για εξηγήστε μια τι παίζει με τις μνήμες.

Έχω κάτι 1600αρες που θέλουν 1,65... τι θα κάνω με αυτές σε P67 chipset + i5 2500k;

Και ας μου εξηγήσει κάποιος τι είναι το "Πετσοκομένα lanes" που λένε πολλοί..

Δημοσ.

Πιστευω υπαρχουν αρκετοι που εχουν μεινει με παλιους 2πυρηνους... ενας απο αυτους ειμαι κι εγω, με εναν Socket939 AMD X2 4600+. Δυστυχως ή ευτυχως πρεπει να τον αλλαξω τωρα (αλλιως ποτε!).

Με αυτα τα δεδομενα δεν ειναι μονοδρομος η επιλογη SandyBridge? Πιο πολυ λογω του οτι ειναι καινουριο socket και φανταζομαι (ελπιζω μαλλον) οτι θα εχω καποια επιλογη για αναβαθμιση CPU στο μελλον...

Αντιθετα οτι αλλο κι αν επιλεξω ξερω απο τωρα οτι το socket δεν προκειται να παρει μελλοντικο επεξεργαστη. Ελεγα μηπως εβαζα απο τωρα μητρικη με AM3+ με καποιον υπαρχων Phenom X6 και βλεψη στο μελλον για μια "μπουλντοζα", αλλα τετοιες μητρικες ειναι αφαντες ακομη. Δηλαδη η επιλογη του ΑΜ3 σημαινει οτι αργοτερα αλλαζεις και μητρικη σιγουρα. Αλλωστε το Socket2011 που ολοι λενε οτι ερχεται, θα αντικαταστησει το 1366, οποτε το 1155 δεν εχει εστω "καποιο" μελλον???

Αρα τι επιλογες εχει καποιος που θελει να αναβαθμισει ενα παλιο συστημα μεσα στις επομενες 3-4 εβδομαδες?

Δημοσ.

Ο καθημερινός χρήστης δεν νομίζω ότι και σε αυτήν τη γενιά θα χρειαστεί αναβάθμιση, αν έχει έναν καλό 4πύρηνο, ακόμη και έναν καλό διπύρηνο, από 6750 και πάνω. O gamer έχει ανάγκη από καλή κάρτα γραφικών, ενώ, αν θέλεις να καταλάβεις πραγματική διαφορά, πας σε έναν καλό SSD και αποκτάς ένα μηχάνημα με πολύ καλύτερη απόκριση.

Συμφωνώ αλλά είναι πανάκριβοι οι άτιμοι οι SSD...

Δημοσ.

+100000

Δημοσ.

Ειμαι ενας ταπεινος q6600 @ 3.2 κατοχος...Χρηση gaming πρωτιστως, να μεταβω τωρα η αργοτερα σε αναβαθμιση cpu?

εσυ ταπεινε κατοχε του q6600 εισαι δυσαρεστημενος απο τις επιδοσεις του υπολογιστη σου?

Δημοσ.

Ειμαι ενας ταπεινος q6600 @ 3.2 κατοχος...Χρηση gaming πρωτιστως, να μεταβω τωρα η αργοτερα σε αναβαθμιση cpu?

Αν μεταβείς τώρα πάντως (που ειλικρινά δεν βλέπω τον λόγο) θα είμαι ο πρώτος υποψήφιος αγοραστής για τον Q6600... ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...