Προς το περιεχόμενο

Σύνδεση SQLDeveloper με Oracle11g

bnvdarklord

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πως μπορώ να συνδέσω τον SQLDeveloper με την Oracle; Προσπαθώ εδώ και ώρα και δεν κανει connect.

Το προβλημα ειναι μαλλον στο SID που ζητάει, και εχει default xe.

Μου βγαζει αυτό:

ORA-12505:TNS:listener does not currently know of SID given in connect descriptor

Δημοσ.

SQL developer ? Πως λένε την database ? το SID αναφέρεται στην database . Στην oracle είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα. Ο user ή schema είναι αυτό που λέμε σε άλλες βάσεις η database. H database μπορεί να έχει πολλά σχήματα-χρήστες.

Επομένως έχουμε πχ το database instance (SID) mydb και το χρήστη-schema payroll με password payroll .

Άρα το connection string είναι payroll/payroll@mydb για να συνδεθείς στην βάση που θέλεις .

Μπορεί να τα ξέρεις οπότε αγνόησε ότι είπα . Δυστυχώς SQL developer δεν έχω δουλέψει καθώς χρησιμοποιώ μόνο pl/sql developer. επομένως δεν μπορώ να σου δώσω οδηγίες βήμα βήμα. Κάποιος άλλος μπορέι να σε βοηθήσει περισσότερο

Δημοσ.

Βασικά δεν έχω ιδέα τι ειναι το SID, και πως το βλέπω.

Δες τι ζητάει για το connection(λογικα ολα τα προγραμματα πανω κατω τα ιδια ζητανε)

post-172621-0-33521800-1295631440_thumb.png

Δημοσ.

Thx το εφτιαξα(λογικα). Το Service Name ειναι αυτό που ειχα δώσει ως username στο install.

edit:

Τωρα το connection που εφτιαξα μετράει σαν μια database; Δηλαδη για να φτιαξω αλλη πρεπει να κανω αλλο connection?

Δημοσ.

Thx το εφτιαξα(λογικα). Το Service Name ειναι αυτό που ειχα δώσει ως username στο install.

edit:

Τωρα το connection που εφτιαξα μετράει σαν μια database; Δηλαδη για να φτιαξω αλλη πρεπει να κανω αλλο connection?

Τώρα φτιάχνεις σχήματα ( για να μην πω χρήστες και σε μπερδέψω ).

Δηλαδή αν το SID είναι orcl τότε έχεις τα εξης .

Ας πούμε ότι θέλω να φτιάξω δύο σχήματα(συλλογή αντικειμένων) . Τα db1 και την db2 τοτε κάνω το εξής

Συνδέομαι ας πούμε ως system/sys@orcl στην sqlplus και γράφω τα εξής στην κονσόλα

create user db1 identified by db1 ;

create user db2 identified by db2 ;

και έτοιμα τα σχήματα db1 και db2 .Πλέον μπορείς να συνδεθείς με db1/db1@orcl στο ένα και με db2/db2@orcl στο άλλο και να φτιάξεις πίνακες και ότι θέλεις.

Μπορείς φυσικά να φτιάξεις και όσες βάσεις θέλεις (SIDs για να σου γινω κατανοητός) αλλά θα σηκώσεις πολλά services χωρίς λόγο και θα φας και μνήμη του συστήματος. Προφανώς θέλεις ένα δύο σχήματα.

Δημοσ.

Εφτιαξα την db1 για παράδειγμα. Πως θα συνδεθώ με αυτή, ωστε οτι πινακες κτλ φτιαχνω να δημιουργούνται σε αυτήν; Σαν το use db1 στη mysql πχ.

Δημοσ.

Εφτιαξα την db1 για παράδειγμα. Πως θα συνδεθώ με αυτή, ωστε οτι πινακες κτλ φτιαχνω να δημιουργούνται σε αυτήν; Σαν το use db1 στη mysql πχ.

Στο εργαλείο σου θα βάλεις username=db1 password=db1 και SID αυτό που έχεις και θα συνδεθεί

Γνώμη μου πάντως κατέβασε το pl/sql developer.

Άλλο default εργαλείο(που πρέπει να μάθεις) είναι το sqlplus απο command line και sqlplusw με gui

Δημοσ.

Φτιαχνω νεο connection με τον user db1 και μου βγαζει

user DB1 lacks CREATE SESSION privilage; login denied.

Το προγραμμα μας το ειπανε να το χρησιμοποιησουμε για μια εργασια, και δεν ξερω κατα ποσο εχουμε επιλογή για άλλο.

Δημοσ.

A ξέχασα μπες με τον χρήστη που έφτιαξες την db1 και δώσε

grant connect,resource to db1 ;

grant dba to db1 ; --- αυτο κάνει τον χρήστη database administrator . Τα κάνει όλα δηλαδή. Θέματα security θα τα καταλάβεις στην πορεία και αν πρέπει να είναι dba ή πρέπει να δώσεις λιγότερα στον χρήστη ,

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...