Προς το περιεχόμενο

Small office Copier/Network Printer


Palp

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας

 

Στη γραφείο που εργάζομαι θέλουμε να αγοράσουμε ένα νέο φωτοτυπικό και εκτυπωτή δικτύου για να αντικαταστήσουμε ένα παλιό φωτοτυπικό που παρέδωσε το πνεύμα. Θα θέλαμε να έχει έχρωμη εκτύπωση (αν και χρησιμοποιείται αραιά) καθώς και fax. Ο μηνιαίος κύκλος εργασιών είναι γύρω στις 1500 σελίδες (εκτυπώσεις και αντίγραφα) και είμαστε μεταξύ των δύο παρακάτω μοντέλων:

 

Konica Minolta 1690MF-D

 

Xerox Phaser 6180N

 

Το κόστος της ασπρόμαυρής εκτύπωσης σύμφωνα με τις τιμές των τόνερ (high capacity)είναι 3.1 λεπτά και 2.44 λεπτά ανά ασπρόμαυρη σελίδα για το Minolta και το Xerox αντίστοιχα (το πλαίσιο δίνει παραπάνω στην ιστοσελίδα του αλλά βλέπω ότι το toner κοστίζει γύρω στα 195 ευρώ για 8000 σελίδες οπότε πρέπει να έχει κάνει λάθος). Η έχρωμη (ανάλογα και την κάλυψη) είναι γύρω στο x4 αν έχω υπολογίσει σωστά.

 

Αν και πιο ακριβό το Xerox, κλίνω προς αυτό καθώς έχει πιο καλή και γρήγορη εκτύπωση, ευκολότερη εγκατάσταση και διαχείρηση μέσω δικτύου και γενικότερα καλύτερη κατασκευή από τα λίγα που διάβασα στο internet.

 

Κάποιος που έχει εμπειρία μπορεί να βοηθήσει μεταξύ αυτών ή να προτείνει κάποιο άλλο μοντέλο (έως ~800 ευρώ). Για ανακατεσκευασμένα είμαστε κάπως διστακτικοί καθώς είχαμε κακές εμπειρίες από τα δύο τελευταία μηχανήματα που αγοράσαμε έτσι (πολλές βλάβες, κολλήματα και γενικά περισσότερη ταλαιπωρία παρά δουλειά).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...