katerina_a_86 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Προφανώς θα πρέπει να πάω σε τράπεζα για να το κάνω. Σε ποια θα έχω την καλύτερη τιμή και πόσο είναι?
katerina_a_86 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Εμπορική. Γιατί όχι τράπεζα της ελλάδος πχ? Επίσης μπορώ να τα βάλω σε λογαριασμό ως λίρες ώστε αν πέσει το ευρώ να επωφεληθώ?
insomniaK Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Μπορείς να δεις online τις τιμές που πωλούν και αγοράζουν οι τράπεζες συνάλλαγμα, επειδή θα ρωτήσεις στα siteς τους. Συνήθως, η τράπεζα της ελλάδας έχει καλύτερο exchange ratio, αλλά αν δεν έχεις πολλά και όταν λέω πολλά εννοώ πολλά. Μάλλον το εισιτήριο του μετρό θα ναι ακριβότερο για να πας από το κέρδος. EDIT: Μπορείς να έχεις λογαριασμό συναλλάγματος σε Ελληνική τράπεζα, αλλά για να ανοίξεις είναι λίγο πιο περίπλοκη διαδικασία, δε θυμάμαι ακριβώς.
tarantules Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Μια σχετική ερώτηση όσον αφορά τις λίρες.Βλέπω σε διάφορες ξένες σειρές (αγγλικές) άλλες φορές να αναφέρονται σε quid και άλλες σε penny. Ποιά η διαφορά; Penny εννοούν τα λεπτά της 1 λίρας και quid 1 λίρα ολόκληρη; Η λίρα κανονικά δεν λέγετε pound;
sugata Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Γιατί όχι τράπεζα της ελλάδος πχ? Επίσης μπορώ να τα βάλω σε λογαριασμό ως λίρες ώστε αν πέσει το ευρώ να επωφεληθώ? Γιατί δεν το ψάχνεις π.χ. ρε συ katerina? Εγώ συνεργάζομαι με εμπορική. Και στην τελική, η διαφορά πώλησης ξένου νομίσματος είναι πάρα πολύ μικρή. Μάξιμουμ μερικά λεπτά διαφορά. Και με το ψάχνεις εννοώ να μπεις σε κάθε τράπεζα και να δεις το exchange rate. Πόσο δύσκολο είναι;
Super Moderators Snoob Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Μια σχετική ερώτηση όσον αφορά τις λίρες.Βλέπω σε διάφορες ξένες σειρές (αγγλικές) άλλες φορές να αναφέρονται σε quid και άλλες σε penny. Ποιά η διαφορά; Penny εννοούν τα λεπτά της 1 λίρας και quid 1 λίρα ολόκληρη; Η λίρα κανονικά δεν λέγετε pound; Penny είναι η υποδιαίρεση (cent, λεπτό στο ευρώ). Quid είναι η λίρα, στην καθομιλουμένη. Pound sterling είναι η επίσημη ονομασία.
Alxnks Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Γιατί όχι τράπεζα της ελλάδος πχ? Επίσης μπορώ να τα βάλω σε λογαριασμό ως λίρες ώστε αν πέσει το ευρώ να επωφεληθώ? εγω κρατησα τον αγγλικο μου λογαριασμο κι εχω ακομα εκει τις λιρες μου. οσον αφορα την ελλαδα, επειδη διατηρω κι εδω λογαριασμο σε συναλλαγμα, πρεπει να ξερεις οτι εσυ πχ τους καταθετεις δολλαρια, λιρες, οτιδηποτε, στο βιβλιαριο σου φαινεται οτι εχεις Χ ποσο απο αυτο το νομισμα ΑΛΛΑ οταν πας να κανεις αναληψη, παιρνεις στο χερι ευρω! δεν σου δινουν το νομισμα που εχεις κανει καταθεση. Γιατί δεν το ψάχνεις π.χ. ρε συ katerina? Εγώ συνεργάζομαι με εμπορική. Και στην τελική, η διαφορά πώλησης ξένου νομίσματος είναι πάρα πολύ μικρή. Μάξιμουμ μερικά λεπτά διαφορά. Και με το ψάχνεις εννοώ να μπεις σε κάθε τράπεζα και να δεις το exchange rate. Πόσο δύσκολο είναι; μπορει να μην ειναι δυσκολο να το κανει αυτο που λες, αλλα ουτε ειναι δυσκολο εσυ να μην προτεινεις απλα και ξερα την εμπορικη, επειδη εσυ συνεργαζεσαι με αυτη, μπορουσες να πεις...σε ολες τις τραπεζες.
tarantules Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Penny είναι η υποδιαίρεση (cent, λεπτό στο ευρώ). Quid είναι η λίρα, στην καθομιλουμένη. Pound sterling είναι η επίσημη ονομασία. Ευχαριστώ.Το ξεδιάλυνα τώρα
Toufas Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Penny είναι η υποδιαίρεση (cent, λεπτό στο ευρώ). Quid είναι η λίρα, στην καθομιλουμένη. Pound sterling είναι η επίσημη ονομασία. ή squid στην ακομα πιο καθομιλουμενη
katerina_a_86 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Γιατί δεν το ψάχνεις π.χ. ρε συ katerina? Εγώ συνεργάζομαι με εμπορική. Και στην τελική, η διαφορά πώλησης ξένου νομίσματος είναι πάρα πολύ μικρή. Μάξιμουμ μερικά λεπτά διαφορά. Και με το ψάχνεις εννοώ να μπεις σε κάθε τράπεζα και να δεις το exchange rate. Πόσο δύσκολο είναι; Δεν είναι δύσκολο. Επίσης δύσκολο δεν είναι να μην απαντάει όποιος βαριέται.(τα forum τα έχουμε για να συζητάμε πράγματα που ψάχνουμε, εννοείται πως το έψαξα, απλά κάποιος που έχει αντίστοιχη εμπειρία μπορεί να διευκολύνει το ψάξιμο) Για την ιστορία, τελικά δεν τα μετέτρεψα, άνοιξα έναν λογαριασμό και τα έβαλα μέσα ως λίρες, για όταν πέσει το ευρώ.
Ather Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Αν το κάνετε για το χρήμα, με την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα δε θα χρεοκοπήσει τότε αξίζουν οι μετοχές τραπεζών.
katerina_a_86 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Όταν μετέτρεψα τις προαναφερόμενες λύρες μου αντάλλαξαν μόνο τα χαρτονομίσματα. Εχω όμως και κέρματα, όχι πολλά συνολικά γύρω στις 10-12 λύρες. Αυτά ανταλλάσονται κάπου?
Super Moderators Snoob Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Τα κέρματα, από όσο γνωρίζω, όχι.
klainmaingr Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Οι εδώ τράπεζες αν πάς επιτόπου για ευρώ -> λίρες κρατάνε προμήθεια;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.