palawiaris Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 http://img713.images.../dscf02150u.jpg/ Αυτό το τραπέζι ήταν ολόασπρο και MDF το επάνω. Το έβαψα με ρολό και λούστρο της clou έτοιμο σε τενεκεδάκι. Eρασιτεχνική δουλειά μεν αλλά τζάμπα. Αν ήθελα καλή δουλειά θα ήθελε ένα τριψιματάκι ακόμη και με πιστόλι βάψιμο.Αλλά γίνετε.
zoranb Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 οπότε σαν συμπέρασμα έχουμε πως τα μελαμινικά πορτάκια δεν βάφονται με λάκα;
insomniaK Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 μα μελαμίνη βάζεις για να μην έχεις το έξοδο του βαψίματος (ή αν είσαι φαν των 60ς) palawiari, αυτό που δείχνεις είναι καπλαντισμένο mdf που το έχουν περάσει στη φρέζα για να έχει το σχέδιο στην άκρη και μάλιστα το έτριψες με τριβείο και του πέταξες τα μάτια έξω.
insomniaK Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 Ναι γίνεται, αλλά αυτό που είχες ως άσπρο τραπέζι είναι καπλαντισμένο mdf σαν κι αυτά. Γενικά μιλώντας ο αποχρωματισμός είναι τριβείο με λεπτό γυαλόχαρτο, διαλυτικό (με ξύστρα μερικές φορές) και ελαφρύ τρίψιμο (με αυτήν τη σειρά).
zoranb Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 μα μελαμίνη βάζεις για να μην έχεις το έξοδο του βαψίματος (ή αν είσαι φαν των 60ς) στη δική μου περίπτωση, έχω ένα έπιπλο με πορτάκια μελαμινικά και θέλω χωρίς να αγοράσω νέα πορτάκια λακαρισμένα να βάψω με λάκα τα ήδη υπάρχοντα... αυτό είναι όλο
gtroza Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 +1 στον insomniaK για τη γνώση της ξύστρας ! +1 στον leftermann για τις σαφείς, λακωνικέςκαι σωστές απαντήσεις! +1 στον palawiaris γιατί με "κατσαρόλα" γυαλοχαρτιέρα, όλα γίνονται ! zoranb ίσως χρώματα πολυουρεθάνης για σκάφη ή αντίστοιχα εποξικά να κάνουν δουλειά καλύτερα κάνε νέα πορτάκια είναι η πιό απλή και σίγουρη λύση υπάρχουν και έτοιμα ίσως κάποια να προσαρμόζονται στα μεγέθη που θέλεις μεγάλοι βαθμοί στα σχέδια ! καλημέρα μικρός που είναι ο κόσμος! insomniaK το μαγαζί που έβαλες link είναι κοντά μου ! .
zoranb Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 τα πλαϊνα με τη βάση και το καπάκι ενώνονται με καβίλιες ή αλλιώς γνωστές κι ως γλώσσες. Το να καβιλώσεις χρειάζεται συγκεκριμένο εργαλείο και ψιλοεμπειρία για να βγει κυβισμένο. Το δύσκολο στην όλη υπόθεση είναι πως αν δεν ξέρεις να κολλάς και να γωνιάζεις, θα σου βγει τραπέζιο (το σχήμα) κι όχι ορθογώνιο. φίλε μου να σε ρωτήσω, γιατί είμαι στην τελική ευθεία 1. γιατί είναι προτιμότερες οι καβίλιες απ ότι οι βίδες; για να μην αφήσουν ίχνη; 2. θα είναι το ίδιο στιβαρή η κατασκευή εάν γίνει η κόλληση μόνο με καβίλλιες σε σχέση με το εάν γινόταν με ξυλόβιδες; 3. γιατί λες πως είναι δύσκολο το να καβιλώσω; επειδή δεν θα μπορέσω χωρίς εργαλείο να κάνω κάθετα τις τρύπες στο πάχος του κόντρα πλακέ;
insomniaK Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 αυτές χρειάζεσαι που θέλουν ειδικό εργαλείο για να ανοίξουν οι τρύπες και οι οποίες είναι σύνδεσμοι για ντουλάπες, ντουλάπια, μπουφέδες κλπ κλπ. Η δυσκολία έγκειται στο γεγονός πως η "γλώσσα" έχει αέρα 3-4 χιλιοστά, επομένως αν το καβιλώσεις στραβά θα γέρνει όλο μαζί. Ελπίζω να έχεις ξυλόκολλα και νταβίδια για να το κρατήσουν μέχρι να στεγνώσει η κόλλα (και τα 2 είναι απαραίτητα) και μια γωνία και μία ευθεία ραβδο για να το γωνιάσεις, απαραίτητα αλλιώς δε θα μπαίνει η πλάτη. Δε νομίζω ότι θα ανοίξει εγκάρσια τρύπα σε κόντρα πλακέ, θα ανοίξει στα δύο (πρόσεχε τα χέρια και τον κορμό σου μη σε τρυπήσεις με το τρυπάνι) Άνοιξες από πίσω λούκι για την πλάτη; Βίδες ή και καρφια θα βάλεις μόνο στην πλάτη. thnx G.
zoranb Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 ωχ πολύπλοκο τώρα μου ακούγεται! αυτή η καβίλια που παραθέτεις είναι το ψαράκι, έτσι δε λέγεται; εγώ δεν σκόπευα να βάλω τέτοια καβίλια αλλά τέτοια http://www.kabawood.gr/1D5E4607.el.aspx τώρα άκου μια απλουστευμένη λύση που θα έκανα εγώ χωρίς νταβίδια κλπ. μην γελάσει κανείς όμως, είμαι καρά αρχάριος... Αφού θα έφτιαχνα τις εγκάρσιες τρύπες (μάλλον απευθείας στο μεγάλο κατάστημα απ όπου θα έπαιρνα και τα ξύλα) για τις καβίλιες που παρέθεσα πριν, θα συναρμολογούσα το έπιλο βάζοντας και τη κόλλα στις ενώσεις. Πάνω από το έπιπλο θα στοίβαζα ένα κάρο από βάρη, π.χ. βιβλία κλπ. ώστε να πίεζαν και θα το άφηνα εκεί μέχρι να στεγνώσει η κόλλα. Θα κόλλαγε λοιπόν θεωρητικά με τη βοήθεια της βαρύτητας Μήπως η πλάτη δεν πρέπει να κάνει λούκι κατά τη γνώμη μου αλλά πρέπει να είναι το ίδιο στεγανή όπως τα πλαϊνά για να μην υπάρχει πιθανότητα να γλύφει από πίσω το νερό που θα έχει πιτσιλήσει το ντουλάπι; Nα είναι δηλαδή κολλημένη κ αυτή! τί λες;
insomniaK Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 ούτε στον τοίχο δε θα προλάβεις να το βάλει πριν διαλυθεί. Τα 300 ευρά είναι πολλά, 220-240 ευρά με υλικά του μάστορα, να έρθει να πάρει μέτρα και λάκα είναι οκ, αν μπορείς παζάρεψέ το. Και πάω στην αρχική μου πρόταση, πάνε σε ένα ετοιματζίδικο (ΙΚΕΑ και λοιπές εμπορικές δυνάμεις) και με 80 ευρά θα πάρεις κάτι πολύ τίμιο και θα σου κρατήσει.
Lucifer Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Ναι, αυτό, πάρε ένα απ' το ΙΚΕΑ, η καλύτερη λύση, έχει πάρα πολλά για να διαλέξεις.
insomniaK Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Αν επιμείνουμε πολύ στο ikea, δε θα χτυπήσουμε ποτέ το θρεντ με τους θερμοσίφωνες αν και υπάρχει potential στο παρόν....
angmar Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Προβλέπω θέμα "κατασκευή ηλιακού θερμοσίφωνα" next up.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.