cyber_katsarida Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 έχω hol dp στα 6Mbps με router το γνωστό linksys wag200. τα στατιστικά της γραμμής μου 3 διαφορετικές ημέρες: ------------------------------------ DSL Status: Connected DSL Modulation Mode: G.dmt DSL Path Mode: Interleaved Downstream Rate: 6144 kbps Upstream Rate: 864 kbps Downstream Margin: 11 db Upstream Margin: 10 db Downstream Line Attenuation: 23 db Upstream Line Attenuation: 4.5 db Downstream Transmit Power: 10 db Upstream Transmit Power: 4 db --------------------------------- DSL Status: Connected DSL Modulation Mode: G.dmt DSL Path Mode: Interleaved Downstream Rate: 6144 kbps Upstream Rate: 928 kbps Downstream Margin: 19 db Upstream Margin: 9 db Downstream Line Attenuation: 22 db Upstream Line Attenuation: 4.5 db Downstream Transmit Power: 11 db Upstream Transmit Power: 4 db --------------------------------- DSL Status: Connected DSL Modulation Mode: G.dmt DSL Path Mode: Interleaved Downstream Rate: 6144 kbps Upstream Rate: 928 kbps Downstream Margin: 15 db Upstream Margin: 9 db Downstream Line Attenuation: 22 db Upstream Line Attenuation: 4.5 db Downstream Transmit Power: 11 db Upstream Transmit Power: 4 db ενώ όλα είναι πάνω κάτω σταθερά, το Downstream Margin "παίζει", 15 , 19 , 11. τι σημαίνει αυτό; απλά ενημερωτικά ρωτάω, η σύνδεση πάει μια χαρά πάντως
poulinos Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 μαλλον η απαντηση ειναι πολυ απλη.σε ολες τις περιπτωσεις βλεπω οτι κλειδωνεις 6144 οποτε σημαινει οτι εχεις γραμμη 6 mbit.απο εκει και περα η γραμμη εχει καποιο θεμα και το margin ανεβοκατεβαινει.αν ειχες εως 24 και κλειδωνες πχ με margin 6 η 9 Που δινει η forthnet Η ο οτε αντιστοιχα τοτε αν το margin απο 6 η 9 πηγαινε στο 3 θα ειχες αποσυνδεσει.ο λογος που δεν εχεις ειναι επειδη εχεις 6 Mbit γραμμη και to margin σου παιζει αρκετα ψηλα.επισης στο Linksys wag200 κανε αλλαγη το firmware Και βαλε ειτε το πιο καινουριο 1.01.09 ειτε το Openwag Που εχουν βγαλει.για περισσοτερα Info στο Open wag μιλα με anonymous.το λεω αυτο γιατι σε καποια μοντελα linksys με καποια παλια firmware το margin κανει σκαμπανεβασματα χωρις ουσιωδη λογο παραλο που η γραμμη ειναι αρκετα σταθερη.
cyber_katsarida Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 η γραμμή μου είναι 6/1 Μbps. το Firmware του router είναι το: 1.01.09-openwag200-010. δεν έχω καταλάβει ποια είναι η ιδανική τιμή για το margin. σε αυτή τη γραμμή πόσο έπρεπε να είναι; αν κάνω αναβάθμιση και πάω στα 24 υπάρχει περίπτωση να έχω πρόβλημα λόγω του margin; Υ.Γ τα χαρακτηριστικά της γραμμής είναι οκ;
_Anonymous_ Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 α) Δε βλεπω να εχεις καποιο προβλημα β) Δε πειραζει το οτι παιζει το margin στα 6mbit. ΥΓ. Επειδη το μπερδευετε ολοι το margin ειναι νουμερο αναφορας και OXI S/N. To συνολικο S/N σας ενδιαφερει και οχι το margin καθε αυτου.
poulinos Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2011 ευχομαι να ειναι το κλασσικο που κανει το Linksys Πανω κατω με το margin γιατι αν απο 19 παει τοσο χαμηλα στην 24 αρα απο 6 η 9 που θα του βαλουν που θα παει?στο 2????θα το δει οταν παει σε 24 αρα.κατα τα αλλα η γραμμη σου φαινεται μια χαρα με Normal attenuation.απο πλευρας φιλτρακια κτλ εισαι οκ????
_Anonymous_ Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2011 ευχομαι να ειναι το κλασσικο που κανει το Linksys Πανω κατω με το margin γιατι αν απο 19 παει τοσο χαμηλα στην 24 αρα απο 6 η 9 που θα του βαλουν που θα παει?στο 2????θα το δει οταν παει σε 24 αρα.κατα τα αλλα η γραμμη σου φαινεται μια χαρα με Normal attenuation.απο πλευρας φιλτρακια κτλ εισαι οκ???? Ακριβως απο πανω εξηγω οτι αυτο που λες ειναι λαθος. Οχι δε θα παει 2. Το margin που θα βλεπει ειναι αυτο που θα του εχει χωσει ο provider. Ειτε 2 του βαλει ειτε 12..... το συνολικο S/N θα ειναι σταθερο. Παλαιοτερα (και χωρις να θυμαμε αυτη τη στιγμη το τροπο...) ειχα υπολογισει βαση της δικιας μου γραμμης οτι ειχα S/N forthnet 24db...... μειον τα 6 που χωνει η forthnet.... 18db το signal to noise ratio.
poulinos Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2011 να εξηγησω πως το ειπα εγω με βαζεις το πως το βλεπεις απο το λινκσυς παντα που το αναφερει σαν margin.οταν εχεις forthnet βλεπεις μεσα στο linksys οτι εχεις 6 margin θεωρητικα σταθερα.αν η γραμμη σου κανει παραξενα οχι μονο στο Linksys θα δεις οτι το margin θα πεσει σε σημειο που μπορει να βγαλει ενα τεραστιο νουμερο αυτο στο Linksys Οπου και τρως disconnect.δηλαδη θυμμαι σε γραμμες και το Linkys πηγαινε 6 5 4 2 και μετα -43434343 και η γραμμη game over.τωρα οπως ειναι ο φιλος που το margin μπορει να ειναι 19 και 15 και 11 ειναι οκ.οταν ομως θα ανεβασουν ταχυτητα οποτε δεν θα εχει πλεον 19???ελπιζω να το εξηγησα απλα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.