Προς το περιεχόμενο

Επιστροφή πίνακα

Gbax13

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δύο ερωτήσεις, γρήγορες (ελπίζω):

1. Θέλω να φτιάξω ένα string, θα περιέχει τόσο χαρακτήρες όσο και ψηφία. Έχει διαφορά αν τον φτιάξω char s[] ή int s[]; ;

2. Από αυτόν τον πίνακα θέλω να παίρνω κάποια συγκεκριμένα κομμάτια (συγκεκριμένα επιλεγμένα ανάμεσα στα κενά. Σημ: δε ζητάω αλγόριθμο για αυτό τον έχω γράψει). Η ερώτησή μου είναι αν μπορώ να φτιάξω συνάρτηση που να επιστρέφει πίνακα και πώς. (υποθέτω to char wfind()[] δε δουλεύει)

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τη γρήγορη βοήθειά σας (ναι το χρειάζομαι ASAP :rolleyes: )

Δημοσ.

Εαν φτιάξεις πίνακα int s[] τότε θα μπορείς να αποθηκεύεις μόνο αριθμούς. Άρα ο εκάστοτε χαρακτήρας θα πρέπει να μετατρέπεται σε ASCII πριν τον σώσεις (δεν ξέρω άμα γίνεται αυτόματα η μετατροπή). Επίσης, δηλώνοντας char array δεσμεύεις λιγότερη μνήμη (char = 1 byte, int = 4 byte - διορθώστε με αν κάνω λάθος). Κατα τα άλλα είναι το ίδιο πράμα.

Γιατί δεν φτιάχνεις έναν «καινούριο» τύπο μεταβλητής (πχ/ string) τύπου char array; Έτσι αντί να δηλώνεις char s[] θα δηλώνεις απλά string s. Με αυτόν τον τρόπο θα επιτύχεις την επιστροφή ενός «πίνακα». Εναλλακτικά θα πρέπει να «παίξεις» με δείκτες (pointers).

Δημοσ.

Ναι όντως το ξέχασα, σε C δουλεύω, απλά επειδή έγραφα σε πασκάλ για ένα διάστημα τα θεωρητικά τα έχω ψιλοξεχάσει. Νομίζω ότι το πρώτο δε θα δουλέψει πάντως. Ευχαριστώ macabre, ήμουν έτοιμος να πάω σε δείκτες.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...